Şimdi Ara

Vantilatör Hızını Yavaşlatmak???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
2.553
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Odamda klima yok. Malum havalar çok sıcak. Vantilatörü en yavaş seviyede çalıştırsamda üfürüyor deliler gibi, iyi hoş diceksinizde kol bacak heryer sızlıyor bir süre sonra... Bu mereti yavaşlatmanın bi yolu yok mudur? Adaptör falan mı taksam napsam

• Var onun çaresi.Onu bana yolluyorsun.Sonra gidip Yeni bi tane kademeli vantilatör alıyorsun. Bizde hiç yok Adaptörle olur mu bilmiyorum da daha büyük bi pervane taksan zorlanacagından daha yavas döner.Ya da pervaneye agırlık yapıstır.ya da pervaneyi cıkar ayagınla bük biraz.Dengesi bozulacagından biraz daha yavas döner.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kwnc1988

Var onun çaresi.Onu bana yolluyorsun.Sonra gidip Yeni bi tane kademeli vantilatör alıyorsun. Bizde hiç yok Adaptörle olur mu bilmiyorum da daha büyük bi pervane taksan zorlanacagından daha yavas döner.Ya da pervaneye agırlık yapıstır.ya da pervaneyi cıkar ayagınla bük biraz.Dengesi bozulacagından biraz daha yavas döner.

Dengesi bozulunca döner mi akıl var mantık var
    YUkardaki denilenlerden birini yaparsan vantilatörünü kaybedebilirsin.

Eğer yaparsan muhtemel olacakları söylüorum.

Çalıştıracaksın hızlanacak yalpalamaya başlıcak ve yere düştüğünde kafesi kırılır büyük ihtimal sonra pervanesi

• motor bobinlerinin spiral sayısını azalt
  • quote:

Orjinalden alıntı: Loading

motor bobinlerinin spiral sayısını azalt

Amuda kalk ama ellerini kullanma der gibi olmuş
    Umut Sarıkaya tipi eylem cümleleri kurmayın şu topicte
  • quote:

Orjinalden alıntı: L.J

quote:

ben doğru olanı söyledim git elektirikçiye sor. alla allaa

• quote:

quote:

quote:

Açayım aleti murdar edeyim dimi? Pratik çözümler arıyorum. Böyle şeyleri yapmayacağımı sende bende biliyoruz. Komik olmaya mı çalışıyorsun?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Komik olmaya mı çalışıyorsun?

Evet....

Vantilatörü daha uzak bir yere koy. Yol alacağı alan daha fazla olacağı için sana gelen hava miktarı daha az olacaktır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Loading -- 19 Temmuz 2009; 8:04:19 >

• quote:

Evet....

Vantilatörü daha uzak bir yere koy. Yol alacağı alan daha fazla olacağı için san gelen hava miktarı daha az olacaktır

Odası küçükse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captor. -- 19 Temmuz 2009; 7:54:55 >
  • Pervaneye hafif ağırlaştırıcı şeyler yapıştırsan yavaşlar, uçlara yakın yerlere.
    Ya da pervane kollarını kartonla kapla, hızı fazla yavaşlamasa pervanenin verimi düşer, da hava akışını epey yavaşlatır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: =burhan=

Pervaneye hafif ağırlaştırıcı şeyler yapıştırsan yavaşlar, uçlara yakın yerlere.
    Ya da pervane kollarını kartonla kapla, hızı fazla yavaşlamasa pervanenin verimi düşer, da hava akışını epey yavaşlatır.

Pervaneye agırlık koyunca verim mi düşer yoksa motor zorlanıp bozulur mu acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: kwnc1988

quote:

Orjinalden alıntı: =burhan=

Pervaneye hafif ağırlaştırıcı şeyler yapıştırsan yavaşlar, uçlara yakın yerlere.

Pervaneye agırlık koyunca verim mi düşer yoksa motor zorlanıp bozulur mu acaba?

Karton kaplamak verimi düşürür, ağırlık değil.

Abartmazsan ağırlık da motoru bozmaz. Kilo kilo demir bağlasın demiyoruz herhalde.
  • üzerine ince bir örtü falan örtmek işini görebilir
  • voltajını düşür. git elektirikçiyle konuş. sana adaptör gibi birşey vericek. önce onu fişe takıcaksın sonrada vantilatörü o adaptöre bağlıcaksın. o zaman devir sayısı düşer.

yada bu kadar uğraşıcağına yeni ve güçsüz bir vantilatör al.
  • Seri bir 60 W ampul bağla. Ben yaptım memnunum. İhtiyacın olan bir fiş, Bir seyyar priz, bir de ampul. Fişi prize kablo ile bağla uzatma kablosu gibi. Sonra bu ikili kablonun birisini kesip oraya bir duy tak 60 w ampulu bağla. Yarım metre yeter. Yapamazsan bir elektrikçiye yaptır bu sistemi sonrada vantilatörü buna bağla. 3 vitesli kullanılır gene.
  • Vantilatör motoruna seri lamba bağla 40 watt olanlardan.O zaman motorun deviri düşer.
  • quote:

Orjinalden alıntı: termo6556

voltajını düşür. git elektirikçiyle konuş. sana adaptör gibi birşey vericek. önce onu fişe takıcaksın sonrada vantilatörü o adaptöre bağlıcaksın. o zaman devir sayısı düşer.

yada bu kadar uğraşıcağına yeni ve güçsüz bir vantilatör al.

ac motorlarda voltajı düşüremezsin, bobinlerin çalışma voltajı neyse o dur, aksi halde bobinler yanar,
    fakat hz ile oynayabilirsin, 220 v 50 hz olan akımın hz ile oyayarak ac motor hız kontrol sistemi yapabilisin,

seri ampul bağlamakta voltaj düşürmektir, buda doğru değil,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.