Şimdi Ara

Tekerleğin Sürtünmesini Nasıl Arttırabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
2.660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mini Sumo robotumun 25mm boyutlarında ufak tekerleklerinin sürtünmesi Mars'dan bile daha az.Paket lastiği denedim ve başarısızlıkla sonuçlandı.Tekerleğin sürtünmesini arttırmak için sizin önerebileceğiniz farklı bir madde,aparat vs.. var mı ? Haydi DH

• Tekerlere bally ile ince bir katman geç. Yere yapışa yapışa gitsin Şaka şaka Kurumaya bıraktığında sürtünme katsayısı oldukça yüksek bir katman oluşacaktır. Ama teker yüzeyi yapıştırıcıyı yeterince güçlü tutamayabilir ve katman kısa zamanda dağılabilir. Böyle olursa o zaman teker yüzeylerini bir sürü çizikle doldur. Bu şekilde yapıştırıcının yararlanacağı yüzey alanını arttırmış olacaksın.

Yeterli olmadı mı, o zaman teker genişliklerini arttır. Mesela bir metal levha kesip tekerlere dolayıp buna bally yöntemini uygulayabilirsin.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.
  • benim aklımda zımpara kağıdı vardı olur mu bilmem :D tekerleğe zımpara kağıdı dolayıp yapıştırmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: burak_gsk

benim aklımda zımpara kağıdı vardı olur mu bilmem :D tekerleğe zımpara kağıdı dolayıp yapıştırmak

aynı şeyi ben yazıcaktım, şu sumolar hnı robot yarısmalarında kapıştrılan ufak robotlar deilmi oradakı zemini bilmiyorum , ama hafıften pislenmiş çift taraflı bantlardan kullanırsanız , 1 maç için yenılmez olablirsiniz , burada amaç aracın dısardan tepkılerle yer deiştirmemesini sağlamak ama aracında zorlanmamasını saglamaksa çift taraflı bant ideal gbi şuanlık bşi gelmıo aklıma

robotun tekerleği ve zeminin yapısından braz bhsedersenı dha olumlu olacaktır

sanırım araç bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _bluescream_ -- 31 Mart 2010; 11:55:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Liu Kang

Tekerlere bally ile ince bir katman geç. Yere yapışa yapışa gitsin Şaka şaka Kurumaya bıraktığında sürtünme katsayısı oldukça yüksek bir katman oluşacaktır. Ama teker yüzeyi yapıştırıcıyı yeterince güçlü tutamayabilir ve katman kısa zamanda dağılabilir. Böyle olursa o zaman teker yüzeylerini bir sürü çizikle doldur. Bu şekilde yapıştırıcının yararlanacağı yüzey alanını arttırmış olacaksın.

Yeterli olmadı mı, o zaman teker genişliklerini arttır. Mesela bir metal levha kesip tekerlere dolayıp buna bally yöntemini uygulayabilirsin.

Kolay gelsin iyi çalışmalar.

@Liu bu aralar keyfin yerinde her yerde takılıyorsun bana

Bali önerini deneyeceğim.Teşekkürler

• quote:

benim aklımda zımpara kağıdı vardı olur mu bilmem :D tekerleğe zımpara kağıdı dolayıp yapıştırmak

Önerin için teşekkür ederim fakat yarışma esnasında piste zarar vermek yarışmadan atılmaya sebep olur ki zımpara kağıdı pisti tarumar eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

quote:

aynı şeyi ben yazıcaktım, şu sumolar hnı robot yarısmalarında kapıştrılan ufak robotlar deilmi oradakı zemini bilmiyorum , ama hafıften pislenmiş çift taraflı bantlardan kullanırsanız , 1 maç için yenılmez olablirsiniz , burada amaç aracın dısardan tepkılerle yer deiştirmemesini sağlamak ama aracında zorlanmamasını saglamaksa çift taraflı bant ideal gbi şuanlık bşi gelmıo aklıma

robotun tekerleği ve zeminin yapısından braz bhsedersenı dha olumlu olacaktır

sanırım araç bu

Çift taraflı bant da yasak.Robotlar sadece itme gücüyle birbirini pist dışına çıkarmalı.

Ben sadece tekerleklerimin sürtünmesini arttıracak bir madde bir öneri istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boya badana işlerinde kullanılan izolasyon(maskeleme) bandı olmaz mı? (2 tur)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 31 Mart 2010; 15:58:52 >
  • Elbise temizleme ruloları işe yarar mı.
    Şu küçük mavi renkli olan şey.
  • @ferit ve @eloko rica etsem netten resim koyar mısınız?
  • cift taraflı bant yasak oldgundan , maskeleme bandınında yasal olacagını sanmıyorum, bu sumolarda agırlık kısıtlaması yok ise agırlık koyup paletli sistem yapablirisniz dcem , ama oda cok zor olur gbi,
    ama derby fikrı hoş, zemin sert plastık tarzındamı yoksa yumuşakmı? yumuşak ise bnde zımparanın işe yarıyacagını düşünüyorum.
  • http://guru-home.com/eng/urunler/PC_Elbise_Firca_Temizleme_Rulo.htm

"Fluff roller"

"1 Milyoncu" mağazalarda bulunabilir
  • resim eklendi kağıt band da deniyormuş....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ferit -- 31 Mart 2010; 20:28:58 >
  • Teker genişliğinde harhangi bir lastik şerit olabilir aslında.
    Temizleme rulosunun lastikleri çıkarılabiliyordu yanlış hatırlamıyorsam
  • sıcak silikon veya kimsayal silikon deneyin
  • quote:

Orijinalden alıntı: _bluescream_

cift taraflı bant yasak oldgundan , maskeleme bandınında yasal olacagını sanmıyorum, bu sumolarda agırlık kısıtlaması yok ise agırlık koyup paletli sistem yapablirisniz dcem , ama oda cok zor olur gbi,
    ama derby fikrı hoş, zemin sert plastık tarzındamı yoksa yumuşakmı? yumuşak ise bnde zımparanın işe yarıyacagını düşünüyorum.

Ağırlık ve boyut sınırlaması var.(500gr+10x10cm)

Pist ise vinil adlı malzemeden
  • quote:

Orijinalden alıntı: ferit

resim eklendi kağıt band da deniyormuş....

@ferit tekerlekte yapışan hiç bir maddeye izin verilmiyor.Sürtünmesi yüksek olacak lastik gibi mesela

• quote:

Orijinalden alıntı: command_4

sıcak silikon veya kimsayal silikon deneyin

Çok önceden denedim.Çok çabuk kendini atıyor.Çıkıyor.Yani riskli.
  • Hocam kimyasal silikonu siyah renk yada teker plastiği hangi renkse o renkle karıştırın, sonra teker plastiğinin şeklinde bir kaba dökün kurumasını bekliyin, kuruduktan sonrada aracın tekerleğindeki plastiği söküp bunu takın dışarıdan ekleme olmadığı için dikkat çekmez

• Méchatronic milyoncularda falan halı kaydırmaz denen lastiğimsi bişey var. güvenilir bir yapıştırıcı ile onu tekerlere yapıştır sürtünme olur bi milyon hiç kasmazsın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.