Şimdi Ara

## Vanilla Sky'ı anlamak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Direk konuya gireyim.
    Şimdi David'in Cameron Diaz'la kaza geçirdiği sahneye kadar herşey gerçek.O kazada David ölüyor ve şu L.E projesi çerçevesinde donduruluyor.
    Ondan sonra yaşadığı herşey rüya mı ?
    Gördüğü rüyada Sofia bir ara Cameron Diaz falan oluyor,oraları bana açıklayacak birisi var mı ?
    Ve filmin son sahnelerinde gelen teknik destek,Lucid Dream yaptığını söylüyor.Fakat film biterken binanın tepesinde Penelope Cruz'la konuşurken "Ben yaşıyorum,ama sen öldün.Bir sonraki hayatta kedi olalım hadi " tarzı bi geyik yapıp,teknik desteğe "Gerçek Hayat'ı" seçiyorum diyor ve atlıyor.
    Son sahnede gözlerini açtığında yine o ses : "Open your eyes David... vsvs"
    Şimdi bu adam Cameron Diaz'ın arabasında öldü,öldükten sonra donduruldu ve donuk haldeyken Lucid Dream yaptı.Yani o kazadan sonra olan herşey rüya.Peki son sahnede gerçek hayatı istiyorum derken neyi kastediyor ?
    Ve atladıktan sonra gözlerini açtığında diriliyor mu adam ?

Bana bu filmi tam anlamış birisi yardım ederse çok sevinirim
    İyi forumlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 26 Ağustos 2009; 21:49:15 >

• Konu baştan aşağı spoiler. Uyarı felan koy, böyle olmaz.

Bizim cengaver arabada ölmüyor. Orda yüzünden felan sakatlanıyor. Daha sonra bu üçü gece kulübüne gidiyor, onun çıkışında David yerde uyuyor ya. Ertesi gün gelip kız bunu uyandırıyor. Ordan itibaren Lucid Dream midir işte her neyse o başlıyor. Filmin sonundaki atlama bölümünü tekrar izle, anlarsın. Filmin mantığında da sonunda dirilmiş oluyor artık, nasıl oluyorsa
  • İzlememiştim,okuyordum az kala tamamını.
  • http://www.imdb.com/title/tt0259711/
    Vanilla Sky (2001)
    izleyeli çok oldu ama hatırladığım ve anladığım kadarını yazayım.
    Tom Cruise ... David Aames
    Penélope Cruz ... Sofia Serrano
    Cameron Diaz ... Julie Gianni
    Kurt Russell ... McCabe
    Jason Lee ... Brian Shelby
    Noah Taylor ... Edmund Ventura

david ve julie kaza geçirdikten sonra julie ölür. david ölmez ama yüzü paramparça olur. yüzü estetikle falan düzelmez. bu yüzden david edmund'un şirketi ile anlaşma yapar. ve hayel dünyasına geçer. hayel dünyası david bardan sonra yolda terkedilmiş yatarken sofia'nın gelmesi ile başlar. sonra bu hayel yani sanal dünyada yıllar geçtikçe davidin kafası karışmaya başlar neyin gerçek neyin hayel olduğunu arar. mccabe karakteri hayel içinde hayeldir. ve sonunda gökdelenden atlayıp bu hayel dünyasına son verir ve beyni ölür. sanal dünyaya geçmek için vücudu daha önce ölmüş beyni yaşatılmıştı. gerçekte galiba sofia ile brain beraber oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: wintersun09

http://www.imdb.com/title/tt0259711/
    Vanilla Sky (2001)
    izleyeli çok oldu ama hatırladığım ve anladığım kadarını yazayım.
    Tom Cruise ... David Aames
    Penélope Cruz ... Sofia Serrano
    Cameron Diaz ... Julie Gianni
    Kurt Russell ... McCabe
    Jason Lee ... Brian Shelby
    Noah Taylor ... Edmund Ventura

david ve julie kaza geçirdikten sonra julie ölür. david ölmez ama yüzü paramparça olur. yüzü estetikle falan düzelmez. bu yüzden david edmund'un şirketi ile anlaşma yapar. ve hayel dünyasına geçer. hayel dünyası david bardan sonra yolda terkedilmiş yatarken sofia'nın gelmesi ile başlar. sonra bu hayel yani sanal dünyada yıllar geçtikçe davidin kafası karışmaya başlar neyin gerçek neyin hayel olduğunu arar. mccabe karakteri hayel içinde hayeldir. ve sonunda gökdelenden atlayıp bu hayel dünyasına son verir ve beyni ölür. sanal dünyaya geçmek için vücudu daha önce ölmüş beyni yaşatılmıştı. gerçekte galiba sofia ile brain beraber oluyor.

Pek doğru yazmamışlar. Vanilla Sky benim en beğendiğim filmlerin başında gelir... Sinemada 3 kere seyretmiştim..

Kaza kısmına kadar doğru.. KAzadan sonra David in suratı ve vücudu tanınmaz hale gelir... Ameliyatlar biryere kadar düzeltir.. Bunalıma girer... Yüz protezi kullanmaya başlar v.s. Bara gittikleri gece orda sapıtır ve Sophia ya ve Brian a kötü davranır sonrasında sokakta sızar... Sabah uyanınca daha önce TV de izlediği şirkete gider ve orayla anlaşma yapar anlaşmada öldükten sonra dondurulacaktır ve gelecekte tekrar çözülecek ve hayata döndürülecektir... Bu anlaşmadan birsüre sonra David in psikolojisi iyice çöker ve sonunda birgün intihar eder... Anlaşma gereği intihar olayından sonra Şirket onu alır ve dondurur.. Donmuş durumdaykende şirketin teknolojisi sayesinde hayal görmeye başlar.. Hayal i Bardaki geceden sonra sokakta yatarken Sophie nin onu alıp götürmesiyle başlar... Binadan atladığı sahneye kadarki her olay aslında David in hayalidir...

• @Barbar
    Teşekkür ederim.Şimdi anladım

Hatta hapları içerek banyoda intihar ediyordu falan...
    Peki o binadan atladıktan sonraki sahnede gözleri açılıyor tekrar orda dirilme mi oluyo ?
    Yoksa bu kaza falan da rüya olmasın ?
    Taa filmin ilk sahnesinden itibaren rüyayı izlemiş olamaz mıyız ?
    Bu şirket falan hepsi rüya mesela

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilm-i yorum -- 26 Ağustos 2009; 15:41:39 >

• o kadar açıklama yapıyo son sahnede aradan geçen zamanda estetik cerrahi gelişti ama şu anda çok paran yok diyo atladığı anda uyandırılıcak kalan ömrü neyse yaşayacak öyle ölme gitme falan yok. sistem doğru işlemediği için penelope cameron diaz oluyo iş yoldan çıkıyo ve bunun üzerine teknik desteği çağırmak zorunda kalıyo rüyanın başladığı yer ise kaldırımda uyanma olayından itibaren gibi gözüküyo

ayrıca filmin orjinali "abre los ojos" dur. hollywood işte parayı bastırmış almış filmi kendini yönetmen sanan bi düdükte aynı sahneleri tekrar çekmiş. diyeceğim dönüp dönüp vanilla sky'i izleyeceğinize arada bir ona da bakın da adama ayıp olmasın

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Claymoré

o kadar açıklama yapıyo son sahnede aradan geçen zamanda estetik cerrahi gelişti ama şu anda çok paran yok diyo atladığı anda uyandırılıcak kalan ömrü neyse yaşayacak öyle ölme gitme falan yok. sistem doğru işlemediği için penelope cameron diaz oluyo iş yoldan çıkıyo ve bunun üzerine teknik desteği çağırmak zorunda kalıyo rüyanın başladığı yer ise kaldırımda uyanma olayından itibaren gibi gözüküyo

ayrıca filmin orjinali "abre los ojos" dur. hollywood işte parayı bastırmış almış filmi kendini yönetmen sanan bi düdükte aynı sahneleri tekrar çekmiş. diyeceğim dönüp dönüp vanilla sky'i izleyeceğinize arada bir ona da bakın da adama ayıp olmasın

Orjinalini biliyorum Sofia rolünde yine Penelope Cruz oynuyordu galiba
    Neyse teşekkür ederim.Soru işaretleri tükendi...
    İyi forumlar

• şansa bak bende dün seyrettim filmi.beğendim gayet güzeldi.sinemadayken bi harry potter bide bu vardı ben harry pottera gitmiştimbu film aklımda kalmıştı.ta 8 yıl sonra izleyebildim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Madeofhate

şansa bak bende dün seyrettim filmi.beğendim gayet güzeldi.sinemadayken bi harry potter bide bu vardı ben harry pottera gitmiştimbu film aklımda kalmıştı.ta 8 yıl sonra izleyebildim

Bende bayadır izlemek istiyodum,düne nasipmiş
    Çok güzel film beğendim.Bu tarz filmeler hoşuma gidiyor zaten...Sırada The Fountain var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Magina

quote:

şansa bak bende dün seyrettim filmi.beğendim gayet güzeldi.sinemadayken bi harry potter bide bu vardı ben harry pottera gitmiştimbu film aklımda kalmıştı.ta 8 yıl sonra izleyebildim

Çok güzel film beğendim.Bu tarz filmeler hoşuma gidiyor zaten...Sırada The Fountain var.

the fountain requiem for a dream kadar iyi değil ancak güzel sayılır.biraz düşünmek gerekiyor.yoksa rezalet film diyebilirsin ilk izlemede.

• Bende izliyorum şuanda.
  • quote:

quote:

quote:

the fountain requiem for a dream kadar iyi değil ancak güzel sayılır.biraz düşünmek gerekiyor.yoksa rezalet film diyebilirsin ilk izlemede.

Bilmiyorum bakıcam işte
    Bu tarz başka film var mı ? Aklımda bikaç tane daha vardı ama unuttum.
    Bildiklerin varsa söylersen sevinirim...

• kafa karıştırmalı yani mindfuck filmmi istiyorsun?eğer öyleyse bir kaç tavsiye veriyim.
    lost highway,pi,identity,lucky number slevin,pink floyd the wall(ayrıca eşsiz bir müzik ziyafetidir),american psycho,hatta şöyle diyim tüm david lynch filmleri,the sixth sense(izlemişsindir ama izlememe ihtimaline karşı söyledim),twelve monkeys....
    aha donnie darkoyu unutmuşum.ilk bunu seyret hatta.aklıma gelenleri yazdım.bunlar dışında sende araştırabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Madeofhate -- 26 Ağustos 2009; 19:24:46 >
  • quote:

kafa karıştırmalı yani mindfuck filmmi istiyorsun?eğer öyleyse bir kaç tavsiye veriyim.
    lost highway,pi,identity,lucky number slevin,pink floyd the wall(ayrıca eşsiz bir müzik ziyafetidir),american psycho,hatta şöyle diyim tüm david lynch filmleri,the sixth sense(izlemişsindir ama izlememe ihtimaline karşı söyledim),twelve monkeys....
    aha donnie darkoyu unutmuşum.ilk bunu seyret hatta.aklıma gelenleri yazdım.bunlar dışında sende araştırabilirsin.

The Wall'un filmi mi var ya.Pink Floyd hayranıyım ben bilmiyorum
    Donnie Darko,6.His,Lucky Number Slevin izledim.
    Diğerlerini de listeye alıyorum.
    David Lynch adını duydum bu tarz filmlere falan göz atarken,teşekkür ederim.

• ne zamandır elimde vardı benim de. ama çok karışık zannediyordum o yüzden ertelemiştim hep izlemeyi. bir gece pür dikkat izlemiştim. çok sevmiştim filmi. orijinal ispanyol versiyonu da elimde vardı ama cd çizikti galiba. penelope hepsinde de soyunuyordu onu biliyorum. ayrıca tom'un nicole kidman'dan ayrılması da bu filmden önce oluyordu galiba. nicole kidman'ı bırak penelope cruz'a aşık ol
  • quote:

Orijinalden alıntı: koobee24

ne zamandır elimde vardı benim de. ama çok karışık zannediyordum o yüzden ertelemiştim hep izlemeyi. bir gece pür dikkat izlemiştim. çok sevmiştim filmi. orijinal ispanyol versiyonu da elimde vardı ama cd çizikti galiba. penelope hepsinde de soyunuyordu onu biliyorum. ayrıca tom'un nicole kidman'dan ayrılması da bu filmden önce oluyordu galiba. nicole kidman'ı bırak penelope cruz'a aşık ol

• ama harbiden öyle kadın filmlerinin yarısında soyunuyor nerdeyse. kate winslett de nicol e kidman da böyle kadınların ailecek izlenecek filmleri yok valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: koobee24

ama harbiden öyle kadın filmlerinin yarısında soyunuyor nerdeyse. kate winslett de nicol e kidman da böyle kadınların ailecek izlenecek filmleri yok valla.

Filmlerin ailecek izlenmesine karşıyım zaten
  • quote:

quote:

kafa karıştırmalı yani mindfuck filmmi istiyorsun?eğer öyleyse bir kaç tavsiye veriyim.

The Wall'un filmi mi var ya.Pink Floyd hayranıyım ben bilmiyorum
    Donnie Darko,6.His,Lucky Number Slevin izledim.
    Diğerlerini de listeye alıyorum.
    David Lynch adını duydum bu tarz filmlere falan göz atarken,teşekkür ederim.

Bi iki filmini izle, David Lynch'i duymamış olaydım diyebilme ihtimalin yüksek

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.