Şimdi Ara

Vakıf Üniversiteleri ile ilgili bir kaç soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.125
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben bu sene lise son sınıfım, aldığım YGS puanı ve çalışma düzenime bakılırsa İzmir'de ya Ekonomi ya da Yaşar'a gideceğim. Ama bir kaç sorum olacak;

1. Bu tip üniversitelerde notlar burs düşsün diye çok düşük tutuluyor deniyor. Bu doğru mudur?
    2. Kazanılan bursu arttırmak için not ortalaması en az kaç olmalı?
    3. İş olanakları Dokuz Eylül, Ege, İ.Y.T.E. 'ye göre nasıldır?

Şimdiden teşekkürler.

Edit: Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kola Şişesi -- 2 Mayıs 2013; 20:48:51 >

• 1-Hayır böyle bir şey yok. Tam tersine bursluysan zaten çok rahat bir şekilde 3 üstü yapıyorsun ortalamanı.Çünkü %50 bursla bile girsen sınıfın geriye kalanıyla aranda kolay kolay kapanamayacak bir fark var zaten.
    2-Üniversitesine göre değişir.Örneğin ekonomide burs arttırma olayı yoktu diye biliyorum.(Arkadaşlarım gidiyor tam emin değilim)
    3-Genel olarak hep iyi denir ama aslında biraz daha kötüdür.(birebir aynı bölümler için konuşuyorum) Hoş düzgün bir bölüme gidersen ve birazda okulda öğrendiklerinle yetinmeyip kendini geliştirirsen bence iş bulmada çok sıkıntı çekmezsin bence.

Bence izmirde özele gideceksen ekonomiye ona gidemiyorsan yaşara git gerisine gitme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozy -- 2 Mayıs 2013; 21:41:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: theozy

1-Hayır böyle bir şey yok. Tam tersine bursluysan zaten çok rahat bir şekilde 3 üstü yapıyorsun ortalamanı.Çünkü %50 bursla bile girsen sınıfın geriye kalanıyla aranda kolay kolay kapanamayacak bir fark var zaten.
    2-Üniversitesine göre değişir.Örneğin ekonomide burs arttırma olayı yoktu diye biliyorum.(Arkadaşlarım gidiyor tam emin değilim)
    3-Genel olarak hep iyi denir ama aslında biraz daha kötüdür.(birebir aynı bölümler için konuşuyorum) Hoş düzgün bir bölüme gidersen ve birazda okulda öğrendiklerinle yetinmeyip kendini geliştirirsen bence iş bulmada çok sıkıntı çekmezsin bence.

Bence izmirde özele gideceksen ekonomiye ona gidemiyorsan yaşara git gerisine gitme

Yanlış bilmiyorsam başka vakıf üniversitesi yok zaten İzmir'de. İlk madde konusunda biraz rahatladım. İkinci madde için, bizim okula tanıtım için gelmişti Ekonomi Üniversitesi, burs arttırma olayının olduğunu söyledi fakat nasıl ve neye göre yapılır hiçbir şey anlamadım onların anlattıklarından. Cevabınız için de teşekkürler.

• Rica ederim ne demek.

Şimdi aklıma geldi benim arkadaşlardan bazıları %50 bursluydu onları %100 yapamıyorlardır ama burssuz girip %50 burs kazanabiliyorsundur belki böyle bir ihtimal olabilir

Başka vakıf üniversitesi var bildiğim kadarıyla hatta son 5 yılda oldukça fazla sayıda açıldılar : Gediz,İzmir üni falan gibi ben bunlara paralı olarak gitmeniz yerine tekrar sınava girmenizi tavsiye ederim
  • arkdaşlar ikinci üniversite okumak istedğimizde önceden aldığımız derslerden muaf olabilri miyiz..???
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kola Şişesi

Merhaba, ben bu sene lise son sınıfım, aldığım YGS puanı ve çalışma düzenime bakılırsa İzmir'de ya Ekonomi ya da Yaşar'a gideceğim. Ama bir kaç sorum olacak;

1. Bu tip üniversitelerde notlar burs düşsün diye çok düşük tutuluyor deniyor. Bu doğru mudur?

Şimdiden teşekkürler.

bu yaşar üniversite sine her adımın para olduğunu söylüyorlar. bir tek nefes almak ücretsizmiş haberiniz olsun. bütün vakıf lar öyle ama yaşar ün. için haddinden fazla diyorla bilginiz. olsun

• 3) bölümüne göre değişir örn. bilgisayar müh. için çoğu şey sana bağlı üni. nin bu alan için çok önemi olduğunu düşünmüyorum ama diğer bölümler için iş değişir. benim bölümüm old. için söylüyrm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SonerimSoner -- 6 Haziran 2013; 0:54:32 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kola Şişesi

Merhaba, ben bu sene lise son sınıfım, aldığım YGS puanı ve çalışma düzenime bakılırsa İzmir'de ya Ekonomi ya da Yaşar'a gideceğim. Ama bir kaç sorum olacak;

Şimdiden teşekkürler.

Hocam bursa arttırmak için ekonomi üniversitesi için söylüyorum ortalaman 3.50 üzeri olursa başarı bursu alıyorsun. Şöyle;

İngilizce hazırlık programı dışında, bulunduğu öğretim yılının Güz ve Bahar yarıyıllarında öngörülen en az normal ders yükü kadar ders almak kaydıyla bu iki dönemde aldığı derslerin ağırlıklı not ortalaması 3.50 veya daha yukarı olan öğrenciler içinden belirlenen kontenjan dâhilinde öncelik sırasına göre verilen bir burstur.

Başarı bursundan yararlanması uygun görülen öğrenciler, o öğretim yılında öğretim ücretlerini Mütevelli Heyet’in uygun gördüğü oranda indirimli olarak öderler.

Başarı Bursu;

Hazırlık sınıfı ve 1. sınıf öğrencilerine,
    Herhangi bir dönemde eksik ders alanlara,
    Aldığı derslerin tümünden başarılı olamayanlara,
    Daha önce başka bir kurumda aldığı derslerden muafiyet verildiği için eksik ders alanlara
    Her hangi bir dersten (W) notu olanlara,
    İki dönemde aldığı derslerin ağırlıklı ortalaması en az 3.50 olmayan öğrencilere verilmez.

Öğrenciler 1. sınıfta aldıkları derslerin başarı notlarına göre en erken 2. sınıfta Başarı Bursu alabilirler.

Başarı bursu alabilecek öğrenciler belirlenerek her sene Eylül ayı başında Mütevelli Heyete sunulur.

Başarı bursu almaya hak kazanan öğrenciler ertesi yıl öğretim ücretlerini Mütevelli Heyet’in belirlediği oranlarda indirimli olarak öderler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.