Şimdi Ara

Vizyon Üniversitesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Vizyon Üniversitesi diye bir üniversite var , tam istediğim gibi uzaktan eğitim (kendi sitelerinde uzaktan eğitim yok yazıyor ama danışman ile görüştüm uzaktan eğitim veriyorlar) ama üniversite ile ilgili bir bilgim yok daha önce okuyan var mı ? , denklik konusunda endişeliyim ve üniversite adı ilk defa duyuyorum şimdi ben bundan Bilgisayar Mühendsiliği mezunu olursam diplomamam her yerde geçerli mi olacak gibi bir ton soru var aklımda



  • yök denklik birimine sormadan tek bir adım atma
  • Merhaba drjacob ,

    Konuyu detaylı bir şekilde araştırdım ve kesin olmamakla birlikte bilebildiğim kadarını sana aktarıyorum

    1-Bilgisayar mühendisliği değil Bilişim Mühendisliği var
    2-2800 euro eğitim bedeli var yıllık 2017 yılı için
    3- YÖK denkliği yok YÖK tarafından tanınırlığı var bu YÖK denkliği olduğu anlamına gelmiyor.
    4- Tr de tekrardan YÖK denkliği için uğraşman gerekecektir.

    Ben MYO tamamlamayı düşünüyordum. Ama nasıl olsa şu an YÖK denkliği olan ayrıca diploma supplement uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya sahibim. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ -İKTİSAT FAKÜLTESİ- İKTİSAT BÖLÜMÜ 2017 yılı mezunuyum. Önlisans'ım Bilgisayar Programcılığı bence çalış benim 3. girişim olacak DGS ye Bilgisayar Öğretmenliğini kazandım ve gitmedim. İnşaallah istediğiniz bir bölüm olur. Maddiyatınız yoksa rezil olursunuz bilginiz olsun.

    Başarılar dilerim.




  • MADDE 10 (1) Uzaktan eğitim programlarından alınan diplomalar; diplomayı veren yükseköğretim kurumunun ve eğitimin yapıldığı programın öncelikle faaliyet gösterdiği ülke yetkili makamlarınca diploma vermeye yetkili bir kurum olarak tanınması, akreditasyon ya da kalite güvencesi kuruluşları tarafından akredite edilmiş olması ve Yükseköğretim Kurulu tarafından tanınmış bir kurum olması, bir üst eğitime girişte kabul edilmesi, program kredi toplamının o ülkedeki eşdeğer örgün öğretim programı kredi toplamına uygun olması, örgün öğretimde belirlenen program kazanımları ile aynı programın uzaktan öğretiminin program kazanımlarının uyarlı olması ve uzaktan eğitim programının ölçme ve değerlendirme sisteminin denetlenebilir nitelikte olması, yurtdışında yapılan uzaktan eğitimin Türkçe olmaması, eğitimin yapıldığı programın benzeri Türk yükseköğretim programına denk olması, eğitim düzeyi ve öğrenim alanının açıkça tespit edilmesi şartları aranarak, bu Yönetmelik hükümlerine göre değerlendirildikten sonra kabul edilir veya reddedil



    Eğer Yüksek Öğretim Kurumu tarafından açıklanan maddeleri okuduysanız Türkiye dışında Türkçe uzaktan eğitim ya da açık Öğretimin hiçbir şekilde denklik verilemeyeceğini görebilirsiniz Ayrıca Türkiye'de uzaktan eğitimi olmayan bölümlerin farklı ülkelerde olsa bile Türkiye'de diplomanın tanınmayacak çok açık bir şekilde ifade edilmiştir. Anlayacağın 4 yıl boyunca gezi yapmak istersen gidebilirsin. fakat uzaktan eğitimi tamamlarsan bile Türkiye'de diploman geçerli olmayacaktır. diploma denkliği için yüksek öğretim Kurumu'ndan diploma dışında Ek belgeler isteyeceği unutulmasın, bunların arasında pasaport giriş çıkışlarının kontrol edilecektir. anlayacağın diplomayı aldığın ülkede eğitim dönemi içinde bulunma zorunluluğun var.

    Bu tür para tuzaklarına düşmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Uluslararası Vizyon Üniversitesinde mimarlık okuyup denklik alan var mı? Eğitim dili Türkçe olduğundan Yök yönetmeliğinde denklik verilemeyeceği yazıyor fakat üniversite Bakanlar kurulu kararı ile kurulduğundan mimarlık okuyup bitirenlerden denklik alanlar olmuş sanırım en azından okulun yaptığı açıklama bu yönde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: VildanÇ

    Uluslararası Vizyon Üniversitesinde mimarlık okuyup denklik alan var mı? Eğitim dili Türkçe olduğundan Yök yönetmeliğinde denklik verilemeyeceği yazıyor fakat üniversite Bakanlar kurulu kararı ile kurulduğundan mimarlık okuyup bitirenlerden denklik alanlar olmuş sanırım en azından okulun yaptığı açıklama bu yönde.
    denklik alanı görmedim ama alınmayacak da değil denklik işi yök'e kalmış ama alan varsa bilgilendirirse sevinirim.
  • Ben bizzat okudum mezun oldum denklik yok arkadaşlar paranıza da vaktinizede ailenizede yazık etmeyin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.