Şimdi Ara

Vahdettin'in, ülkemizi işgal eden İngiltere'ye kaçışının 98. yıldönümü - 17 Kasım 1922 (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
5
Favori
11.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
283 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Ekleme de yapayım.

    Aşırı solcular, Atatürk'ü cehapenin antikomünist uygulamaları nedeni ile temelde sevmezler.

    Zamanın cehapesi gayet sağcı bir partidir.

  • Az gerçekçi olun. Kişileri ilahlaştırmayın.Atatürk de dahil. Sizle aynı fikirde olmayana da çamur atmayın.


    Saltanat kaldırılmış. Daha bugün bile osmanlı hala etseydi diye düşünen kesim yüzde 50 . Bu durumdayken Vahdettin'in kendisi için.Burda kalması mı daha iyiydi. Yoksa kaçması mı? Az biraz düşünün şu olayları. Ülke de yeni devrim olmuş.Devrimleri hoş karşılamayan kesim o zamanlar yüzde 65 yüzde 70 civarıydı. Eğer ki Vahdettin ülkede kalsaydı. Vahdettini başa geçirmek için isyanların ardı arkası kesilir miydi? Vahdettin'in gitmesi en çok kimin yararına oldu? Bunları biraz düşünün.


    Vahdettin sürgün edilmiştir. Ve de bu o dönem de en çok Atatürk'ün yararına olmuştur. Ve bu sürgün çok mantıklı bir harakettir.


    Yeni devrim yapılmış ve ülke daha diken üstündeydi ve iç savaşı kaldıramazdı. Atatürkte tabi Nutukta. O beni yolladı o başlattı o bir kahramandı diyecek hali yok.Biraz gerçekçi olun.Tarih yalanlarla doludur.





  • Arthur7 kullanıcısına yanıt

    Tarih yalanlarla doluysa sen tarih bilgini nereden alıyorsun. Zaman makinesi ile mi.

    Tarih bilimi diye bir şey. Tarihte inkar edilemeyecek gerçekler vardır.

    Bunlardan biri Mesela şudur,

    https://www.dogrulukpayi.com/dogrulama/sakarya-meydan-savasi-devam-ederken-sultan-vahdettin-in-dugun-yaptigi-iddiasi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Atatürk ingiliz icadı şapka kanununu neden çıkarttı ? Vah vah :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Tarih yalanlarla doludurdan kastım.O zamanda yaşayanların yaptıpı işler. Yapıpta yapmadı gibi gösterilenler. İyi bi liderin kötü yanlarını göstermeyip ilahlaştırılması gibi şeyler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakiki Osmanlı Torunu kullanıcısına yanıt

    Hemen hemen aynı düşüncedeyiz zaten hocam.Ben de tam bundan babsediyorum.Bazı liderlerin kötü yanlarını hiç göstermiyolar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt

    "Nur icinde yatsin" dediginiz Turk'un bagimsizlik mucadelesi karsisinda Yunan'in tarafini tutan puskullu meczup degil mi?


    Vahdettin, Ali Kemal, Sait Nursi, Fesli Kemal ve daha niceleri; hepsinin soyu, ayni ... suyu. Icene afiyet olsun.

  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    Sende biliyorsun böyle bir taraf tutma yok, verdiğiniz zarar yunanı geçti diyordu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt

    "Keske Yunan galip gelseydi" lafini egip bukmeye gerek yok. Turk milletinin bagimsizlik savasinda Yunan'lilarin ayaklarini altinda kalmasini dileyen kisinin tarafi bellidir, destekcileri de ayni tarafta Turk milletinin karsisinda yer alir.

  • cemsinan kullanıcısına yanıt
    Komedi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    O adamında milletinde ahını alacak kötü işlerde yapılmış Yunan kim oda milletimiz oda ilimiz Yunanistan vatandaşlarıda dostumuz kardeşimiz herkes öyle Alman neyse ondan yakın bizim adamımızdı Osmanlı da bu günde ikide bir oraya gidip tatil yapmayı seversiniz ama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz Osmanlı da iken ilimiz olan çekildiğimiz coğrafyayı düşman sayamayız o tarihteki iç savaş olur imparatorluğun parçalanması söz konusu dost olmaya geleceği bu dostluk üzerinde inşa etmeye mecburuz Yunanistan akil adamları Avrupa Birliği yerine Türkiye'ye bağlanmayı düşünüyor ifade ediyor, sanal bir düşmanlık yaratılmış bu düşmanlık Avrupalıların körüklemesiyle oldu devam ediyor aklı selim Yunan Sırp Makedon Macar Bulgar roman Ukrayna kırım vatandaşları Türkiye'ye yakın hissediyorlar kendilerini

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt

    Benim bugun Yunanlilarla hicbir derdim yok. Bu da Ataturk ve kurdugu Cumhuriyet sayesinde. "Ikide bir Yunanistan'da tatil yapmayi sevmek" sizin onyargilarinizin urunu olmakla birlikte, Yunanistan'da tatil yapmak isteyende bir sakinca gormem. Ama Yunan hukumetinin Turk vatanini isgal ettigi gunlerde Yunan'in Turk milleti uzerinde zaferini dilemek, bugun Yunanistan'da tatil yapmak ile ayni sey degil elbet.


    Sahsen AKP'nin Turkiye Cumhuriyeti'ne verdigi zararin, PKK'nin verdigi zarari gectigini dusunuyorum. Buna ragmen su dunyada hicbir guc bana "keske ulkeyi PKK yonetseydi" dedirtemez. Aklim da, vicdanim da elvermez; dilim de varmaz. Guc ve ihtiras arayislari ile sahsi cikarlari ugruna Yunan'lilarin Turk milletine zulm etmesini dileyen pisliklerle aramizdaki fark budur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 19 Kasım 2020; 22:53:44 >
  • hulkibey kullanıcısına yanıt
    İçerden ve dışardan tehdit geliyor yönetimlerin aksine hakların milletlerin dostluğundan bahsettim yoksa zulüm ettiren yönetimlerin üzerinde emir aldıkları Avrupa Amerika İngiltere var ve bunların etkisine emrine girerek siyaset yapmaya çalışan AkpartiMhp dışındaki muhalif siyasetçiler içlerinde PKK'nın siyasetçileride var Akpartiye karşı PKK cephesi var ister istemez onları iktidara taşımış olursun ne zarar verdi AkpartiMhp yok hiç olmadığı kadar güçlendirdi ülkemizi Corona virüsü salgını Süper devletleri de sarstı bunun üzerinde kötü puan vermek haksızlık

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt

    Saçmalıklarınızı düzeltmek için karşımda akıl ve bilgi sahibi, eğitilebilir, gelişime açık biri olması gerekiyor.


    Daha noktalama isaretlerini kullanmayi dahi bilmeyen, doğru düzgün yazı yazmaktan aciz sahsinizla, bu seviyede tartışmak mümkün degil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hulkibey -- 19 Kasım 2020; 23:9:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aslanoto

    Biz Osmanlı da iken ilimiz olan çekildiğimiz coğrafyayı düşman sayamayız o tarihteki iç savaş olur imparatorluğun parçalanması söz konusu dost olmaya geleceği bu dostluk üzerinde inşa etmeye mecburuz Yunanistan akil adamları Avrupa Birliği yerine Türkiye'ye bağlanmayı düşünüyor ifade ediyor, sanal bir düşmanlık yaratılmış bu düşmanlık Avrupalıların körüklemesiyle oldu devam ediyor aklı selim Yunan Sırp Makedon Macar Bulgar roman Ukrayna kırım vatandaşları Türkiye'ye yakın hissediyorlar kendilerini

    Yunanistan'da kim Türkiye ile birleşmeyi söylüyormuş ?


    Peynir ekmekle mi yedin aklını?

  • gereksiz birine laf yetiştireceğinize bloklasanıza arkadaş. sizin iç huzurunuzun hiç mi değeri yok? püsküllüsünü de alıp çekip gider, herkes bloklarsa.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Osmanlı imparatorluğu coğrafyasında birleşip yeniden imparatorluğu kurabiliriz buna gönüllü halklar milletler var çünkü mağdur her millet yanımıza sığınıp güvende hissediyor gelecek bu minvalde şekillenecek olsun olmasın dün emeği geçen atana saygın olsun adı ne olursa, asıl tehlikenin farkında değilsiniz, Filistin de Siyonist devlet kurdurmak için Osmanlı yı iç ve dış güçler yıktı şimdi o devletin imparatorluğu hedefleniyor kimse bunun farkında değil PKK Ermenistan bunun için kullanılıyor, burda Türkiye imparatorluğu ve Siyonist imparatorluğu yolu ayrımındayız ikisinden biri olacak hangisi olsun Türkiye imparatorluğu olsun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirkadyen S kullanıcısına yanıt
    https://m.haber7.com/balkanlar/haber/1920053-yunan-profesor-turkiye-ve-yunanistan-birlesmeli

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Darısı tayyip'in başına inşallah.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.