Şimdi Ara

Vadi'nin yeni lideri: Apple (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
151
Cevap
2
Favori
12.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çamaşır makinenin ortada hiç bir neden yokken çöküyor mu?

Televizyonun durduk yere Mavi Ekran veriyor mu?

Arabanız ile bir problem yaşadığınızda motoru durdurup tekrar çalıştırarak sorunun ortadan kalkabileceğini hiç umdunuz mu?

Hayır mı?

Neden kişisel bilgisayarınız bunları yapsın?
  • Camasir makinesine 5 kg yerine 20 kg yukle, yada sen farkinda olmadan pantolonun cebinde civiler ile at. Arabanin yakit tankina bir avuc seker ekle, yada ucuz diye su katilmis benzinden koy.

Kullanici etkilesimi ne kadar cok olursa sorun cikartma ihtimali o kadar cok olur. MS isletim sisteminin cokmesinin cok buyuk miktari sorunlu donanim suruculeri ve sorunlu yazilimlardan kaynaklanir. temelde yine sorun kullanicinin kendinde. bu tip sorunlari onlemek icin mekanizmalar gelistirdiginde kullanicilar bu sefer de kisitlanmis hissederler, ve yine soylenirler.
  • Ayrıca Windows işletim sistemlerinde binlerce donanım kombinasyonunu kullanabiliyorsunuz ve bir problem çıkmıyor. Sıkıysa aynı şeyi Mac te deneyin.
    Olayı Donanım açısından ele alırsak
    Dün Mackbook air ile Mackbook pro yu bir alışveriş merkezinde kısa bir inceleme fırsatım oldu. Gerçekten kaliteli bir donanımı olduğunu belli ediyor. Farklı ve güzel bir tasarımı var Ama 3000 bin TL lik fiyatlar pek alınası gelmiyor. Banada yurt dışında ucuz falan demeyin ben türkiye fiyatına bakarım sanki MS yüklü tüm bilgisayarlar Türkiyede üretiliyor, Onların fiyatı neden daha uygun.

Ayrıca Apple nin Bataryayı dahili kullanması çok çakal bir özellik.

Şunu unutmayın işletim sistemi,donanımlar sadece bir araçtır. Sizin işinizi yapmanızı sağlar. Apple ise bunları Amaç yapıyor ve güzel fiyatlara satıyor. Stave den de çok gıcık alıyorum ayrıca
  • Vadi'nin yeni lideri: Apple
  • quote:

Iphone'un pazar payı ABD'de %40, Japonya'da %72.
    Ayrıca bilişim sektöründeki herşey (Microsoft, Google, Intel, Apple, Linux, UNIX) ABD'den çıkmıştır.

Senin gibi zekiler kullanmadığı için memnunum ayrıca. (Zekinin anlamını tersten söylüyoruz sanırım)

Bazıları da birisi bir şey söylese de kişisel hakarete çevirip tatmin olsam derdinde.

Amerikaya ve halkına olan antipati anlaşılmayacak bir şey değil. Ancak biz de yapsakda öyle yada böyle yapsak keşke bu başarıları. Konuya gelirsek milletin zeka seviyesi diye bir şey yoktur her insan aynı kapasiteye sahip. Birisi çocukları alıp teşvik edici eğitim verir, ilgisi ve yeteneği olanları ayırıp onlara her türlü imkanı sağlar ve ilerideki hayatlarında verecekleri her şeyi vermelerini sağlar. Diğeri her şeyi politika için yapar. Fark buradan geliyor ve ne yazık ki bizde sistem ikincisiyle çalışıyor. Mesela her işi yetkin kişilere vermek sadece özel sektörde görünen bir şey. Bu sistem haline gelse (Osmanlının güçlü dönemlerindeki gibi başta yönetim makamları) biz de doğrudan bölgenin Amerikası oluruz.

• bence sony ile birlikte dünyanın en iyi şirketlerinden biri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Takao
    aa Polat Öldümü

neyse haberi okuyum bi ben

edit: appleın kısa tarihini çok iyi özetlemişsiniz

ipadin bu kadar tutucağını hiç tahmin etmiyordum adamlar gerçi çoğu fanboy stokları tüketti

Boyle bi sacmalik olmaz ya ! sikti artik bu muhabbet.

Bu kadar fanboy varsa neden apple tv almiyorlar, macbook air almiyorlar, imac almiyorlar???

Ben aldigimdan beri cihazi goren kurcalayan 5(bes) arkadasim almaya karar verdi, iclerinden 3 tanesi hayatinda apple urunu kullanmamis! Uzaktan bile gormediginiz seyler hakkinda bilmis bilmis konusup alanlari da suclamayin.

Iki gundur kapamadigim aletin pili su an %51 de, ayrica asla isinmayan cok hizli cok kullanisli bi yapiya sahip. Cok kisi alacak, goren deneyen herkes de almak isteyecek, bu kdr basit.

• quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

aa Polat Öldümü

ipadin bu kadar tutucağını hiç tahmin etmiyordum adamlar gerçi çoğu fanboy stokları tüketti

Bu kadar fanboy varsa neden apple tv almiyorlar, macbook air almiyorlar, imac almiyorlar???

Ben aldigimdan beri cihazi goren kurcalayan 5(bes) arkadasim almaya karar verdi, iclerinden 3 tanesi hayatinda apple urunu kullanmamis! Uzaktan bile gormediginiz seyler hakkinda bilmis bilmis konusup alanlari da suclamayin.

Iki gundur kapamadigim aletin pili su an %51 de, ayrica asla isinmayan cok hizli cok kullanisli bi yapiya sahip. Cok kisi alacak, goren deneyen herkes de almak isteyecek, bu kdr basit.

duyduğum en saçma şey kesinlikle

en başta iPhone Japonya gibi bir pazarda yüzde 72 pazar payı elde etti. ki Japon piyasası tamamen yerli şirketlerin hakim olduğu (Sony,Toshiba,Panasonic,Sharp,Nec vsvs) bir pazardır ve yabancı şirketler genelde hüsrana uğrarlar o pazarda. (Samsung gibi firma bile çekildi elektronik pazarından ya da XBox 360 sürünüyor). yani pek fazla o fanboy dediğiniz insanları barındırmadığı aşikar. ama iPhone öyle bir pazarda yüzde 72 ye ulaştı.

mesela Kore'ye bakın orda da aynı durum. iPhone öncesinde ülkede yabancı telefonların satışı bile yasaktı (Samsung ve LG sadece satılıyordu) ama iPhone orada satılan ilk yabancı markalı telefon oldu ve 3 ayda 500.000 sattı

bu insanlarda fanboy değildi heralde?

Teknolojiden az çok anlayabilen herkes iPhone un ne kadar üstün bir cihaz olduğunu rahatlıkla kavrayabilir zaten

• bence sony ile birlikte dünyanın en iyi şirketlerinden biri
  • faklı büyüklüklerde paylar alınsada, pastanın büyüklüğü yeterli
  • Apple ile windows u karşılaştırmanın mantığını daha sonra apple ı 1.ilan edip diğerlerini çöpe atın mantığınıda anlamak gerçekten güç.Yazıyı iyi okuyan arkadaşlar görmüşlerdir adamlar ne diyor 1.sınıf ürün üreticeğiz bu ne demektir masraftan kaçınmadan en kaliteliyi üretelim belli sınıfa hitap edelim bence Apple ın pazarı burası fakat son dönemlerde insanların aç gözlülüğü hiç gerek yokken bile ihtiyaç haline gelen ipod iphone ipad gibi portatif araçları almaya yöneltti.Benim bu konuda zaafım var teknolojiye dayanamıyor ona sözüm yok fakat kimse kalkıpta APPLE a AR-GE ve Pazarlama konusunda laf diyemez.Adamlar tekeli öyle güzel kurdu ki Itunes olmazsa iphone u kullanma diyor ama apple hacker arkadaşlarada bence borçlu iphone satışının bu kadar çok olmasını. eğer kırılmasaydı telefon eminim çoğu almazdı örneğin ben asla almazdım.Geleyim diğer bir olaya, nokia sadece telefon odaklı ve herkese hitap etmek zorunda tabi nokianın yalnışı bence üst sınıfa hitap ederken malzemeden kısması.eğer nokia bu konuda biraz en az girdiyle en çok çıktıyı alabilse yani kaliteden ödün vermeden ucuza mal edebilse bence nokiada abd pazarında bayağı ses getirir ama Symbian dan vazgeçmedikçe Iphone un tozunu yutmaya devam edecektir bence. Microsoft ile apple ın OS karşılaştırmasında ben microsoft u tercih ederim. Daha çok yazılım desteği devamlı güncellenen bir sistem ve oyunlara verilen önem. Sanırım leopard Os de microsoft mode var fakat ne kadar stabil kullanmadım bilemem. Chipte hacker çıkmıştı ve windows 7 nin daha güvenli olduğunu ve hackerların leopard os i fazla popüler bulmadıkları için uğraşmadıklarını yazıyordu.Bana laf atmaya kalkmayın CHİPin yalancısıyım. Velhasıl, Herkes hüküm sürecek zamanı gelince çökecek sonsuza kadar sürmesi imkansız herşeyin.Bana kalırsa Chromard dediği gibi google sağlam geliyor. piyasada Apple tekeli yakında bitmek üzere belki 3 yıl belki 30 yıl ama bu devirde tekel olmak için yaptırım gücüde gerekmekte.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chromard

hiçbir işlevi olmayan ürünleri, reklamlarla moda haline getiriyorlar.
    "iphone almam lazım!", "ay ipad diye bişey çıkmış..." a getiriyorlar.
    benim gözümde ugg'den, converse'dan hiçbir farkı yok.
    sahi, geçenlerde ugg diye bişey vardı, ne oldu ona?
    moda değişir. elma furyasının sona ereceği günü, büyük bir heves ile bekliyorum.

almasınlar kafalarına silah mı dayıyorlar.
    türkmüsün demek geldi içimden bir an...

• Şu Apple konularındaki tartışmalara hastayım.Hepsi aynı,yine aynı sözler yine karşılaştırmalar,yine laf atmalar...

Belki onlarca defa tekrarladım ama kendi adıma vazgeçmeyeceğim.Ne hakkında bilgi sahibi olmadığım bir konuda gider kafadan dolma bilgiler yazarım ne de tartışma ortamı yaratırım.Bu kadar da basit.Kim fanboy muş kim değilmiş,bunun hesabını kitabını tutmak kimsenin haddine değil.Apple fanboy olan fanboydur nolmuş,kime ne ?kimseyi zerre kadar ilgilendirmez.İsteyen istediğini zaten yazıyor,emin olun herkes sizi dikkate alıyor.
  • farkına varmamız gereken bir şey varsa o da artık apple fanboy'luğu kadar apple hateboy'luğu diye de bir şey olduğu. bilip bilmeden ağzına geleni yazan adamlar var yahu, trajikomik.
  • Sevdim bunu Apple Haterz :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: mce07

quote:

Orijinalden alıntı: Centauri

quote:

aa Polat Öldümü

duyduğum en saçma şey kesinlikle

en başta iPhone Japonya gibi bir pazarda yüzde 72 pazar payı elde etti. ki Japon piyasası tamamen yerli şirketlerin hakim olduğu (Sony,Toshiba,Panasonic,Sharp,Nec vsvs) bir pazardır ve yabancı şirketler genelde hüsrana uğrarlar o pazarda. (Samsung gibi firma bile çekildi elektronik pazarından ya da XBox 360 sürünüyor). yani pek fazla o fanboy dediğiniz insanları barındırmadığı aşikar. ama iPhone öyle bir pazarda yüzde 72 ye ulaştı.

mesela Kore'ye bakın orda da aynı durum. iPhone öncesinde ülkede yabancı telefonların satışı bile yasaktı (Samsung ve LG sadece satılıyordu) ama iPhone orada satılan ilk yabancı markalı telefon oldu ve 3 ayda 500.000 sattı

bu insanlarda fanboy değildi heralde?

Teknolojiden az çok anlayabilen herkes iPhone un ne kadar üstün bir cihaz olduğunu rahatlıkla kavrayabilir zaten

en mantıklı yorumlar

her iphone u savunana fanboy denilmeye başlandı

• son zamanlarda birkaç çoluk çocuğun forumları kirletmesinden dolayı dh den iyice soğumaya başladım. adam gibi bir apple haberi bile paylaşmak isteseniz mutlaka bir zıpçıktı çıkıp "o işi hede hödö de daha ucuza/yıllardır/vs.. yapıyor zaten" gibi anlamsız ve kesinlikle yapıcı olmaktan, bilgi paylaşımından uzak sırf gerçek hayatta göremedikleri ilgiyi burada görmek için yazan insanlarla dolup taştı.

arkadaşlar donanım haber de "apple" a özel forumlar var, sevmiyorsanız, çekemiyorsanız o forumlara girmeyin? Donanım haber gittikçe forum ların asıl amacı olan yapıcı bilgi paylaşımından çok kusura bakmayın ama sidik yarışına dönmeye başladı.

alan memnun satan memnun, size ne insanların ne aldığından niye aldığından.. beğenmiyorsanız almayın, konuşmayın, biz size "neden o telefonu aldın iphone daha iyisini yapar", "dandik laptop almışsın macbook alsaydın ya" gibi mesajlar yazıyormuyuz? derdiniz nedir? gerçekten dışa vurmak istediğiniz bu ürünlerin gereksiz ve pahalı olduğumu yoksa başka problemleriniz mi var

• quote:

Orijinalden alıntı: net_katil

Apple kadar para göz Tekelci olmaya çalışan dünya üzerinde başka bir firma yok. Microsoftu sevmiyorum ama Apple nin yanında nur nimet.
    Başkaları verebilir ama ben aynı donanıma arkasında Elma logosu var diye fazladan yüzlerce Euro veremem.

kim tekelci apple'mı??
    tekelci benzetmesine en uygun firma microsofttur. Apple kendi kesmine hitap eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreampowder

son zamanlarda birkaç çoluk çocuğun forumları kirletmesinden dolayı dh den iyice soğumaya başladım. adam gibi bir apple haberi bile paylaşmak isteseniz mutlaka bir zıpçıktı çıkıp "o işi hede hödö de daha ucuza/yıllardır/vs.. yapıyor zaten" gibi anlamsız ve kesinlikle yapıcı olmaktan, bilgi paylaşımından uzak sırf gerçek hayatta göremedikleri ilgiyi burada görmek için yazan insanlarla dolup taştı.

arkadaşlar donanım haber de "apple" a özel forumlar var, sevmiyorsanız, çekemiyorsanız o forumlara girmeyin? Donanım haber gittikçe forum ların asıl amacı olan yapıcı bilgi paylaşımından çok kusura bakmayın ama sidik yarışına dönmeye başladı.

alan memnun satan memnun, size ne insanların ne aldığından niye aldığından.. beğenmiyorsanız almayın, konuşmayın, biz size "neden o telefonu aldın iphone daha iyisini yapar", "dandik laptop almışsın macbook alsaydın ya" gibi mesajlar yazıyormuyuz? derdiniz nedir? gerçekten dışa vurmak istediğiniz bu ürünlerin gereksiz ve pahalı olduğumu yoksa başka problemleriniz mi var

• apple a verilen para özellikle tasarıma sadeliğe ve kaliteye verilir. fiyat/performans kriterleri apple da çok saçma oluyor açıkçası. casio swatch karşılaştırması gibi bişey bu yaptığınız. herkes casio alsın ozaman.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.