Şimdi Ara

uzun yol yardımlarınızı bekliyorum!!!(vardımm))

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar ben 19 yasında bi gencim uzun yol tecrübem yok sadece babam yanımdayken uzun yola cıktım yanlıs bu cıkacagım ilk yalnız uzun yol olacak(cenazemiz var o yüzden mecbur kaldık)
    öncelikle ben mersinin anamur ilçesinden ankaraya gidecegim abimin arabası 2001 model mercedes clk230 komp. ile önerileriniz ne olur dağ yollarında ne gibi bir strateji izlemeliyim(kamyon sollarken filan)
    acemi degilim direksiyon hakimiyetim iyi fakat ilkkez uzun yola cıkacagım icin neler yapmalıyım tam bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anti-mage -- 28 Ağustos 2007; 16:44:58 >

• Öncelikle başınız sağolsun. Benim bildiğim böyle telaşlı zamanlarda tek başına yola çıkılmaması,yanınıza birini alın ya da mümkünse otobüsle gidin.
  • saol kardesimmm o secenekleride cok düsündük ama olmuyor ankarada arabaya cok ihtiyacımız olacak zaten yanımda bi abimle gidicem ama oda %50 diyor tam kesinlik vermiyor o yüzden bizimkilerlede konustum sen bilirsin oglum sana güveniyoruz dediler hızım yok bişeyim yok ama beni korkutan o dağ yolları orayı kazasız belasız atlatırsam zaten gerisi kolay düz yol daha önce ankara-konya yaptım 2-3 kere o yolu biliyorum ama dedigim gibi dağ yollarını cok iyi bilmiyorum özelliklede kamyonculardan tırsıyorum..
    mecbur kaldık böyle bişeye herseyin bi ilki vardır derler demekki benimde ilk uzun yol kısmetimde bu varmıs..

bişey daha sormak istiyorum anamur(mersin) - ankara arasını bileniniz varmı???nerelerde dikkat etmeliyim kritik yerler nereleri??yardımcı olursanız cok sevinirimm
  • hocam bir kere sakin ol...ayrıca kendine ve arabana güvenme...gideceğiniz yol hakkında bilgim yok...ama internetten arastırabilirsin güzergahı...
  • belki bildiğin şeyler ama,

virajlara hızlı girme
    yokuş aşağı yüksek vitesle ve boşta inme
    önünü görmüyorsan sollamaya çıkma
    takip mesafeni her zaman koru
  • sollama yaptığın yerlerde trafik işaretlerine uy, kesikli çizgileri bekle. yollara mıcır denen çakıl döküyorlar. o bölgelerde çok dikkat et
    özellikle yerleşim yerlerinde aşırı cahil ve kural tanımaz bazı arabalar aniden yola atlayabiliyor. temkinli gitmende yarar var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ayrıca mıcırlı yollar ve yol çalışmalarına dikkat,

ve tek gidiş tek geliş yollarda traktör ve motosikletlere dikkat et, çok yavaş ve sağdan gittiklerinden uzaktan görünce gerekirse arkasında onlar kadar yavaşlaman gerekeceğini aklından çıkarma.
  • önünü görmeden sollama karşıdan araba geliyorsa çok uzak olsa bile sollama 90+10
  • quote:

Orjinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

belki bildiğin şeyler ama,

virajlara hızlı girme
    yokuş aşağı yüksek vitesle ve boşta inme
    önünü görmüyorsan sollamaya çıkma
    takip mesafeni her zaman koru

+
    arabana güvenip hız yapma,
    arasıra mola ver, çay kahve iç dolaş,
    kimseyle kapışma,

• Hocam gideceğin güzergah genel itibariyle iyi. Sıkıntı çekebileceğin bölüm Pozantıyla Ulukışla arasıdır. Onun dışında full bölünmüş yol sanırım. Allahın izniyle sağ salim varırsın. Acizane tavsiyelerime gelince. Otoyoyolda fazl sürat yapma özellikle Pozantı'ya yaklaştığın sırada tehlikeli bi iniş var araba hızlanıyor diye gaza fazla asılma. Otoban bitince bi 30-35 km kadar gidiş geliş yoldan gideceksin. Burda kamyon çok fazla olur ve genelde konvoy halindedir. Altındaki araba güzel sollamlarda sıkıntı çekmezsin yalnız ne olursa olsun önünü görmeden sollamaya girme. Bu yolu da geçtin mi full bölünmüş yol Ankara2ya kadar rahat sakini gidersin. Bi de mıcıra dikkat et. hayırlı yolculuklar dilerim.
  • öncelikle yola çıkmadan dua et faydsı olur kamyon sollarken dikkat et sana geç sinyali verebilir ama sen karşıdan geleni görmeden geçme birde yol çizgilerine çok güvenme yol çizgilerinde sollama serbest varsa şüphelen ama sollama yasaksa kesinlikle geçme mümkünse yola gündüz çık gece mesafe tayini zor olur hayırlı yolculuklar
  • herşeyden önemlisi ara ver yolda sıkça çünkü ilk kez uzun yola çıkıosan ve tecrüben yoksa yorulduğunuda anlayamazsın. dikkatini dagıtcak şeyler yap mesela bi benzinlikte dur tuvalete gir içcek bişiler al ne bileyim böle 5 er dklıkta olsa molalar ver 1-2 saatte bir. Çok yorulursan çek kenara uyu yrm saat. şimdiden iyi yolculuklar. Bu arada başınız sağolsun.
  • cok saolun arkadaslar cok tesekkür ederim bu dediklerinizi göz önünde bulunduracagım her zaman yarın sabah cıkcam yola allah izin verirse

slayer saol dostlar saolsun...

quadream
    verdigin site cok isime yaradı saolasın kardess

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anti-mage -- 27 Ağustos 2007; 1:01:00 >
  • Arkadaşım sakın gündüz o yola çıkma gece gidebilirsen gece git gündüz orda çok kamyon olur onları solluyamassın karşıdan arabanın gelip gelmeyeceğini anlayamassın gece çık arabanın farlarından dolayı karşrsıdan arabanın gelip gelemdiğini anlarsın o yola gündüz çıkmanı tavsiye etmem.
  • başınız saolsun dostum. bu doğanın kanunu. huzur içinde yatsın akrabanız.

--

benim sana tek diyeceğim asla hız yapma. gerginsen araba kullanmanı önermem. arabanı bir kontrolden geçir bence. hidrolik vs baksınlar.

iyi şanslar & Damarlarında yeteri kadar kudret var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 27 Ağustos 2007; 3:10:58 >
  • Öncelikle başınız sağolsun.

Yanında birisi varsa uzun yol çok daha rahat geçer. Hem canın sıkılmaz hemde tabela takip etmeye çalışırken dikkatin dağılmaz.

Sana tek tavsiyem yavaş git. 90-100 civarı hızla git her yönden rahat olursun. İki saat geç gidersin gideceğin yere en fazla.
  • hız yapma , hatalı sollama yapma ve acelecı olma. vıorajlı yolda onunde kamyon varsa gecmek ıcın acele etme, müsait zamanı bekle vs. vs.

basınız sağolsun....
  • cok saolun arkadaslar sizler saolun aslında bu sabah cıkcaktım yola ama hazırlanamadım uykumu alıp bu gece cıkcam allah izin verirse bu sıcakta o kadar kamyonla ugrasamazdım en iyisi gece cıkmak dediginiz gibi cok saolun önerileriniz icin...
  • uzun yol dediği 6 saatlik yol
    şeferli koç hisar civarlarında pozantıdan çıkıp nevşehir yol ayrımında radar olabilir dikkat
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.