Şimdi Ara

uzun süredir kullanılmayan yazıcı yeni kartuşla çalışır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
11.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar, hp photosmart c4472 yazıcım var. iki yıl kadar önce kartuşu kurudu tabi ki tekrar çalışmadı. ben de bu vakte kadar kullanmadım. bu süre zarfında yazıcıyı kutusunda sakladım. şu an tarayıcı fonksiyonu gayet normal çalışıyor. işlemesinde vs de sıkıntı yok gibi. yeni gibi duruyor açıkçası. ama kartuşu yok.

    şimdi tanesi 30 liradan muadil kartuş buldum. iki kartuşu alıp cihazı çalıştırmak istiyorum ama tereddütteyim. ya çalışmaz da elimde kalırsa diye. daha önce böyle uzun süre kartuşsuz beklemiş yazıcıyı tekrar çalıştıran var mı? veya bir fikri olan? sizce bir problem çıkar mı?



  • BEYAZYILDIZ B kullanıcısına yanıt
    çalışır
    yazıcının kendisi beklemeyle kolay kolay bozulmaz. kurumuş kartuşları takıp çıktı almayı deneyin. yazıcının çalıştığını ve tek sorunun kartuş kuruması olduğunu görürseniz yeni kartuş alıp sorunsuz çıktı alabilirsiniz..
  • yme61 Y kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim.. sipariş verdim bugün gelecek bakalım...
  • kartuşu taktım çalıştı, sorun da çıkmadı. araştıranlara duyurulur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BEYAZYILDIZ

    kartuşu taktım çalıştı, sorun da çıkmadı. araştıranlara duyurulur.

    Hocam benim yazıcı iki senedir kartussuz duruyor acaba baskı yapar mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AdiGe38 kullanıcısına yanıt
    Hangi marka, model?
    hp canon gibi 2 kartuşlu yazıcılarda sorun olmaz.
  • AdiGe38 kullanıcısına yanıt
    benimki de epey kartuşsuz durmuştu. daha önce de fazla kullanmamıştım. benzer bir durum varsa çalışır diye düşünüyorum. tercihen muadil veya ikinci el dolum yapılmış bir kartuş al, orjianl alıp çok masrafa girme riski düşür.
  • 2 senedir kullanmadıgım brother mfc 235c yazıcım vardı büğün bitmeyen kartuştan muadil kartuş aldım birde sölüsyon muadil kartuşları taktım çalişmadı.nozzle denilen solusyonla yazıcıdakı kartuş deliklerine hortum taktım.yazıcının kafasının altına da havlu peçete ilk etapta donan mürekkep açıldı kanallar beyazlaşıncaya kadar devam ettim.üst kafa mürekkeple doldu. kafanın altına kagıt getirmiştim.güzelce temizledim.karuşları taktım 4-5 kere kafa temizligi yaptıhiç çıktı vermedi.yazıcıyı kapatıp açtım her açtıgımda kafa temizligi yaptı.boş çıktı vermeye başladı yine.sonra kartuşun üzerindeki hava kapaklarını takarak denedim.sarı renkle yazıcı yazmaya başladı.10-15 çıtı almaya çaliştım sonra kırmızı renge dönüştü.yazıcıyı üzerindeki aç-kapadan kapatıp açtım.her açtıgımda kafa temizligi yaptı.sanırım içine aldıgı solüsyon tamamen gidene kadar çıktı vermedi.sonra kırmızı renkte çıktı vermeye başladı.yazıcının kafasını ıslak mendille sildimiyice temziledim. açtım yine kafa temzileme yaptı mürekkepten fazla gitmedi 5 ml bile sonra çıktı vermeye başladı baskı kalitesini aldım noktalar arasında boşluklar vardı 2 defa daha kafa temizligi yaptım yazıcı tamamlandı şu an itibariyle yazıcı çalışıyor yaklaşık 2 senedir yazıcıyı kullanmıyordum.kartuşları yazıcıdan daha pahalı oluyordu.benim başıma geldi bir başkası bundan haberdar olsun diye yazıyorum




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.