Şimdi Ara

Uzun dönem Bilgisayar Mühendisligi Yüksekl lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar mühendisligi yüksek lisans bitmek üzere. Bana uzun dönem cikar mi? Cikarsa nereye cikma ihtimali var?

Dogu ihtimali ne kadar sizce?

Selamlar

• random sistem oldugu için nereye diye tahmin edemezsin
  • Neden uzun dönem istiyorsunuz?
  • aslinda ordude bilgi islemle ilgili bir departmanda is olanagi yaratmak istiyorum. uzun dönem askerlik benim icin bir firsat olabilir mi sizce?
  • quote:

Orijinalden alıntı: nobelo

aslinda ordude bilgi islemle ilgili bir departmanda is olanagi yaratmak istiyorum. uzun dönem askerlik benim icin bir firsat olabilir mi sizce?

öyle bi olanagın olacagını sanmıyorum
  • diger baslikta 341 yazmistim:

bir bilgisayar muhendisi olarak cevap vereyim. askerlik konusunda asli astari olmayan bir suru sehir efsanesi mevcuttur bunu gidince daha iyi gorursunuz. bunlardan biri de bilgisayar muhendisi istese de istemese de yedek subay olur lafidir.
    bunun gercegi yoktur. en azindan son 4-5 yilda olay su sekildedir:

eger en iyi universitelerin odtu, bogazici, koc, sabanci, bilkent bu okullarin bilgisayar muhendisliklerinden mezun iseniz veya bu baska okullardan alanda doktora derecesine gelmis iseniz
    ordu sizi meslekci astegmen yapabilir bu yuksek ihtimal yani 1 ay hafif temel egitimden sonra 11 ay mesleginizi yaparsiniz. onun disinda ise kisa donem olma ihtimaliniz bir isletmeci ile AYNIDIR.

astegmen seciminde asil onemli olan yastir. eger meslekci olmayacak iseniz, tankci topcu piyade komando yedek subay da yas 25 i gecmemis ise yedek subay ihtimali yuksektir. yani 23-24-25 yaslarinda iseniz
    hangi bolumden olursaniz olun istemeseniz de yedek subay olabilirsiniz. burada ha bilgisayar muh. olmus ha baska bolum. ha soyle bir gercek var son zamanlarda makine insaat a daha cok yedeksubaylik cikiyor.
    ama bilgisayar muhendisleri icin durum oyle degil yani illa onlara uzun cikacak diye bir sey yok. benim okulum yukarida saydiklarimdan degil ama ilk onda. son 3-4 senede 30 kisi askere gitti en az ve hicibirine uzun donem cikmadi. celp donemi fark etmiyor (agustosda ihtimal en yuksektir) ama uzun cikan olmadi. ha neresi cikti derseniz onda bir standart yok. denizci olan da var jandarma da piyade de havaci da. ayrica her bilgisayarci yazici olur rahat eder lafi da palavra. kendimden biliyorum kisa donem yaptim ama bilgisayar yuzu gormedim guneydogu da hudut piyadesi olarak 12 saat nobet geri kalan ise pusu, devriye seklinde gecti.

dedigim gibi mesela piyade veya komando astegmen aliminda yasa bakilir yasi 27 veya yukari birine bu tip yedeksubaylik ihtimali cok dusuktur. zaten oldukca mantikli cunki egitimleri agirdir ve belirli bir yastan sonra bu egitimleri bunye kaldiramayabilir.

eger yasiniz 27 yi gecmis ise ve kisa donem istiyorsaniz rahat olun kisa cikar cok cok buyuk ihtimalle.
    ayrica bolum disi yuksek lisansiniz varsa mesela mba emba vs bunlar da yedek subay ihtimalini arttirmaz. millet bunlari saklamak icin cesitli numaralar yapiyor hic gerek yok elinizde ne belge varsa zaten beyan etmek zorundasiniz hic kafaniza takmayin ben mba diplomasini gosterirsem acaba istemeden uzun cikar mi diye.

• onemli olan yasiniz ve okulunuzun adi.

bir de her yedek subayin bilgi islem departmaninda is olanagi yaratma ihtimali olmaz. diyelim yedeksubay komando veya piyade ciktiniz bilgisayar yuzu bile goremeyebilirsiniz. garantisi yok. o is seklindeki meslekci astegmenlik ihtimali dusuk.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: qwerty0909

onemli olan yasiniz ve okulunuzun adi.

bir de her yedek subayin bilgi islem departmaninda is olanagi yaratma ihtimali olmaz. diyelim yedeksubay komando veya piyade ciktiniz bilgisayar yuzu bile goremeyebilirsiniz. garantisi yok. o is seklindeki meslekci astegmenlik ihtimali dusuk.

+1 bencede
  • Tesekkürler arkadaslar. Bu bilgiler ilac gibi geldi.
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Abi bilgisayar mühendisiyim yedek subaylık istiyordum kasım 2019 celbi için, yazını görünce bi üzülmedim değil :D
  • qwerty0909 Q kullanıcısına yanıt
    Ben 1989 doğumluyum. 2016’da 27 yaşındayken 2.55 iktisat diploma notuyla meslekçi asteğmenlik çıktı.

Benden büyük de vardı yanlış hatırlamıyorsam.

Elbette 36 yaşındaki adama çıkmayabilir ama ihtiyaç varsa sistem pek yaşa ve diploma notuna bakmıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tmp341 -- 18 Eylül 2019; 6:46:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.