Şimdi Ara

Uzun Aradan Sonra Otobüs Yolculuğu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her hafta Edirne-İstanbul ve İstanbul-Varna arası yolculuk yapardım.Belediye otobüsüne bile binesim gelmiyordu artık ama araçla 500 km yol bir süre sonra eziyet hale geliyor.
  • Bende eskiden çok severdim otobüs yolculuğunu ama artık hiç hoşlanmıyorum. Uzun yolda müziğimi açıp gazlamanın keyfi başka. Otobüste bazen yolu seyrederken yanımızdan geçen iki araç görünce ah keşke bende arabayla gitseydim diye hayıflanıyorum

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O konfor işi değişken oluyor. Ben pek bilmem bu otobüs firmalarını, balıkesir-izmir gidecektik ve giderken metroya bindik. Televizyon zaten yol boyunca çekmedi ve diğer şeyleri de bozuktu, kulaklık çalınmıştı, radyo jak girişi yapmışlar ordan da 1 tane arabesk kanalı çekiyordu sadece. Wifi da bozuktu hatırladığım kadarıyla. Dönüşte pamukkaleye bindik aman yarabbi şahine binsen anca bu kadar konforsuz olur. Ses desen gümbür gümbür taş toprak motor sesi, sallanma desen maksimum, kafayı yiyecektim balıkesire kadar. Tvde 1-2 kanal çekiyordu ama otobüsün sesi delip geçiyordu zaten kulaklığı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Verticall

Benim gibi uzun boylular için tam bir çile.. O dizlerimim ağrısı yokmu.. Önündeki koltuğa sürekli değer ve bildiğimden inene kadar çile çekerim..

Bilmezler hocam bilmezler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu tren seferleri adam akıllı tekrar başlasın bir de yataklı ankara treninin gör. Bak bakalım konfor nasıl oluyor
  • quote:

Hızlı Tren'e dikkat!..

Avrupa'da tren kazaları..
    Asya'da tren kazaları yoğunlaşırken, sabıkalı Türk hızlı trenleriyle ilgili, içerden bir mektup aldım. İsmi gizlememi takdir edersiniz. Mektubu, yorumsuz yayınlıyorum. Yorum içinde zaten..

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/uluc/2013/08/21/hizli-trene-dikkat

• yanına bi cins adam gelir bi çocuk ağlar biri dırdır siyaset konuşur tv çekmez internet kesilir wc gelir var oğlu var hele uzun mesafeyse aman aman.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 numara
    öğrenciyken hep 1 hafta önceden 3 numarayı alırdım vay bee
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

aynı yolu hususi vasıtayla gitsen benzin, lastik, aşınma v.s gibi yan maliyetler, yükselen km, araç sürmenin yorgunluğu vs. otobüs her yönden daha kârlı olabiliyor bazen..

Ya tabi olabilir. Bazen insanlarda farkında olmayabiliyor.

Bir keresinde yanımda bir eleman oturuyordu. Atlet tipi tişört giymiş. Kol altı bir kokuyor, bir kokuyor, iğrençti. Kolonyalı mendili uzattım; Şunu al da koltuk altlarını sil bari dedim. Utandı tabi bir daha iki kolunu öndeki koltuğa koymadı
  • Ne zaman otobüse ya da uçağa binsem tam önüme bebekli ya da küçük çocuklu biri oturuyor. Böyle şansa tüküreyim.
  • Son otobus yolculugumda onumdeki iki sirada oturan 4 muhabbetci teyze,yanimda horlayarak uyuyan 45yaslarinda bi adam, 4-5 sira arka tarafimda bir bebek zirlamasi. Sanki yolculugumu zehir etmek icin ozenle secilmis bir andi. Allahtan muavin universiteyi okudugum yerden bi tanidik cikti da en arkasi bostu yastik vermisti uyumustum orda. Molalarda da kaldiriyodu sagolsun. Allah razi olsun o cocuktan

• quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Bir keresinde yanımda bir eleman oturuyordu. Atlet tipi tişört giymiş. Kol altı bir kokuyor, bir kokuyor, iğrençti. Kolonyalı mendili uzattım; Şunu al da koltuk altlarını sil bari dedim. Utandı tabi bir daha iki kolunu öndeki koltuğa koymadı

Peki sildi mi ? Yolculuk kaç saatti ? Merak ettiklerim bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Peki sildi mi ? Yolculuk kaç saatti ? Merak ettiklerim bunlar

Evet sildi, sonra kollarını açmadı bir daha. Hayırdır, siz miydiniz yoksa o Antalya'dan, Ankara yolculuğunda idi yanlış hatırlamıyor isem.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• uzun boyluysan,tuvaletin geldiyse çok kötüdür,koltuklar markaya göre değişmekle birlikte serttir g.tün nasır tutar akraba olursun

• Ben cok guzel uyurum otobuste. Alibeykoyden bindigimde kopruyu bile gormeden uyumus oluyorum. Cocuk aglamasi bile duymuyorum. Cok iyi horlarim. Şimdi onlar düşünsun

• Öğrenciysen otobüs en iyi arkadaşın , canyoldaşın oluyor.Erkenden bayram için alınan ucuz Pegasus biletlerini saymıyorum tabi.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

aynı yolu hususi vasıtayla gitsen benzin, lastik, aşınma v.s gibi yan maliyetler, yükselen km, araç sürmenin yorgunluğu vs. otobüs her yönden daha kârlı olabiliyor bazen..

sende ne vicdansızmışsın kardeş, insan öyle pat diye söyler mi ? Ben olsam sabreder susardım. Adam hayatı boyunca unutamamıştır muhtemelen o yolculuğu.

Bak başıma gelen bir olayı anlatayım. Yani böyle tuhaflıklar hep beni bulur. Muğladan ankaraya gidiyorum otobüsle. Firmanın adını vermeyeyim. Koltuğa oturduğumda ( koridor kısmı ) bir tuhaflık olduğunu sezmiştim. Çünkü solumdaki önümdeki yolcular suratlarını ekşitip bakıyorlardı benim olduğumun 2 li koltuk bölümüne. Önceleri anlamadım ama garip bir koku sezdim. 10-15 dk sonra anladım ki yanımdaki benden biraz büyük 35-40 yaşlarındaki yolcu ayakkabılarını çıkarmış atmosferi adeta iğfal ediyor. Ben tabi bu durumu görmeme rağmen sesimi çıkartmadım, kırılmasın, incinmesin diye.
    Arada bir muavin geliyor, burnunu bizim bölüme çokda belli etmeden uzatıp koklayıp duruyor. Sözde kokuyu bulacak aslında bal gibi biliyorda yanımdaki eşşeğin bunu fark edebilmesi mümkün değil. Yarım saate yakın bir süre geçti neyse, 2 koltuk arkamdan, "açın ulan klimayı son seviyeye" diye bir bağırdı bir yolcu. Otobüste sanırım herkes duydu. Ben başladım terlemeye çünkü belli birşeyler olacak ve utandım açıkçası. O arada da abartmadan ayağımı koridorun soluna soluna koyuyorum, hani sayın yolcular kokunun kaynağı ben değilim mesajını verebilmek için. Muğladan çıkalı 1.5 saat ya oldu ya olmadı tesis gibi bir yerde durdu gecenin bir vakti. Durar durmaz muavin mikrofonla "sayın yolcularımız lütfen yerlerinizden kalkmayın" deyip ışıkları yaktılar. İnsan başkası adına utanır mı, valla ben çok utanırım. Tek tek koltukların altlarına baka baka muavin geldi ve bizim bölümde durdu. Şoförü aynadan görüyorum bu arada sinirden köpürüyor , yanımdakine "beyefendi lütfen ayakkabınızı giyer misiniz" diye sertçe konuşunca, adam "giymiyorum, ayaktan ameliyat oldum, doktor giyme dedi" deyince başladı tartışma. Bende nereye bakacağımı ne yapacağımı şaşırdım. Düşünsenize gecenin bir yarısı, otobüste var 40-45 kişi, hepsi sizin oturduğunuz yere bakıyor. Baktılar olmuyor muavin bir gitti geldi şoföre, sonra şoför geldi bana döndü bi müsade eder misiniz dedi, bende kalktım çekildim kenara. O anı görmeliydiniz adam öndeki koltuğu tutmuş, bağırıyor "beni indirmezsiniz diye" , muavin, şoför ve arkadan irice bir yolcu adamı ellerinden ayaklarından tutup dışarıya attılar. Bildiğin attılar yani. Bende yerime oturdum. Sağ koltuğum boş : ) Neyse tabi bu arada küfürler,bağırışı çağırış dışarıda devam ediyor. Şoför oturdu koltuğuna, tam gidecektik ki adam atladı otobüsün önüne. Sanırım zor geldi ya da pişman oldu. Muavin indi konuştuklarını duymuyorum, galiba adam ayakkabılarını giymeyi kabul etti. Sonra geldi oturdu yanıma, koltuğuna. Tabi bütün otobüsün "cık cık" sesleri içinde. Yolculuğun kalanında da çıkarmadı ayakkabısını çünkü muavin yarım saatte bir geldi kontrole. Burada uzatmamak için özetini anlatıyorum ama trajedi ne demek o gece öğrendim.

• Senelerdir otobüsle hiç biryere gitmedim askerde 4 kez gitmek zorunda kaldım bir daha tövbe

Tın tın 2 saatlik yolu 5 saatte gitmesimi
    Tv bozuk bilmemne ulan o kadar para veriyoz hıncıyla koltuk koltuk gezmesimi
    Kafasına estiğinden 8 saat mola vermeyip prostat hastası yolcuyla kavga eden şöförmü
    Mazot filtresini tıkayıp 2 saat tamirhanede yatıranmı

Daha neler neler...Kendi arabamla giderim istediğim yerde durur yer içer geze geze giderim arkadaş
  • yolculuk afyon üzeri ise araç tercih ederim.. sucuğumu, kaymağımı yerinden, daha kaliteli ve daha ucuz alırım. ikbal'e, cumhuriyet'e kösülmem..

güzergah misal... antalya-kırşehir ise araç tercih ederim.. kestirme ve daha zevkli 7 saatlik yolu, otobüs, yolcusunu tamamlayabilsin diye fazladan 3-5 şehir daha görerek 14 saatte almayı hiç istemem...

en az 2 yolcu isem ve otobüs 500 km'lik yola 45-50 lira bilet kestiğine göre, 2 kişide benzin/lpg otobüs ile kafa kafaya geldiği için araç tercih ederim..

küçük çocuğum varsa araç tercih ederim.

Bin km gideceksem, misal erzurum'a diplomayı almaya... 3-5 önceden hesaplısından uçak tercih ederim..

otobüsü tercih etmem için sadece 2 ihtimal kalıyor...
    1- havaalanı varılacak noktaya uzak.. hava çok sıcak.. yol keyifsiz.. bin otobüse püfür püfür, uyu-uyan.. git..
    2- aracı yoksa ne yapsın muhterem..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.