Şimdi Ara

Uzaylılara Mesaj Gönderecek Olsanız

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

quote:

Uzaylılara ilk mesaj 17 Haziran’da gönderilecek
    İşadamı ve girişimcilerin yer aldığı gönüllülerin başlattığı yeni bir projeyle, ‘zeki uzaylılara’ mesaj gönderilecek. Proje kapsamında, internet kullanıcılarının mesajları kesintisiz olarak 18 ışık yılı uzaklıktaki Gliese 526 yıldız sistemine iletilecek.

Dünya Dışı Akıllı Yaşam Arayışı (SETI) ile son 60 yılda Dünya dışında akıllı varlıkların oluşturduğu bir medeniyet olduğu hakkında çok az bulguya ulaşıldı. Sadece dinlemek ve karanlıkta bir sinyal beklemek yerine, araştırmacılar Zeki Uzaylılara Mesaj Gönderme (METI) projesini başlattı.

Kamu desteğiyle başlatılan projede, ABD’nin Californiya eyaletinde bulunan ‘Jamesburg Earth Station’ radyo teleskobu kullanılarak insanların internette yazacağı notlar “şişedeki mesajlar” olarak Uzay’a gönderilecek. Apollo programlarında kullanılan ve yenilenen Jamesburg teleskobunun çanaği, METI sinyallerini 18 ışık yılı ötesindeki kırmızı cüce Gliese 526’ya ulaştıracak.

ZEKİ UZAYLILARI AVLAMAK İÇİN
    ‘Lone Signal’, yani ‘Yalnız Sinyal’ adı verilecek mesajlar, 17 Haziran’dan itibaren internet bağlantısı olan herkesin katkısıyla gönderilecek. Lone Signal’da mesajların yanı sıra, ister fotograflarınızda mesaj olarak iletilebilecek.

Lone Signal Pazarlama Kurulu Başkanı Ernesto Qualizza, Salı günü New York’taki basın açıklamasında, “Yıldızlara baktığımda hep acaba biri de bana bakıyor mudur diye düşünürdüm. Bence hepimizin içerisinde doğuştan var olan bir merak bu. Hepimiz tepenin arkasında ne var görmek istiyoruz” dedi.

Lone Signal’ı güçlü kılan taraf, devamlılık sunan bir proje olması. Daha önce METI projeleri tek ve kısa radyo dalgalarına sahipti. Lone Signal ise dünyanın ilk kesintisiz METI sinyalı olacak.

Sonra soruyu soralım.Uzaylılara nasıl bir mesaj gönderirdiniz ?

• derim yaş kaç sincap
  • böyle bişe vardı ben mesaj yollamıştım
  • gelin alın beni
  • Söz uçar yazı kalır.
    Güneş sistemi dışına çıkan bir uzay aracında ismim var bunlarda neymiş.
  • Naber
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Böyle Bir Mail Gelmiş(İşbank)
    16 yıl önce açıldı
    whatsapp başka ülkeden mesaj
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nasa, 1966 yılı civarında aya gidecek Apollo astronotlarını eğitmek için kızılderili rezervasyonu sınırlarında bulunan ve ortamı Ay yüzeyine çok benzeyen Tuba City e götürmüş. Astronotlar çalışmaya başlamış. Acayip görünümlü kamyonların arasında sadece 2 uzay giysili Astronot görünüyormuş uzaktan. Yakınlarda da yaşlı bir Navajo çobanı ile oğlu koyun otlatıyormuş. E iki astronot dikkatlerini çekmiş izlemeye başlamışlar. Bu arada da bazı Nasa personeli onları farketmiş ve yanlarına gelmiş. Çoban ingilizce bilmediği için oğlu aracılığıyla o iki acaip adamın ne olduğunu sormuş. Nasa personeli de

- ""O adamlar aya gidecek astronotlar, eğitim yapıyorlar"" deyince Çoban çok heyecanlanmış ve astronotlarla aya bir mesaj yollaması mümkün mü diye sordurmuş oğluna. Nasa personeli bunun çok orijinal bir şey olacağını düşünüp bir koşu teyp getirmişler ve adamın mesajını Navajoca teybe kaydetmişler. Mesaj kayıdı bitince Nasa personeli çocuktan babasının mesajını tercüme etmesini istemiş ama çocuk reddetmiş. Daha sonra Kızılderili rezervasyonunda birçok kişiye yanaşmışlar, her biri önce

- ""Cık cık cık"" demiş sonra da mesajı tercüme etmeyi reddetmiş. Ama en sonunda eline para sıkıştırılınca bir genç yaşlı adamın mesajını tercüme etmiş:

- ""Bu heriflere dikkat edin, topraklarınızı çalmaya geldiler"""

• Bana uçan araba gönderirmisin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Uzaylılara Mesaj Gönderecek Olsanız

Bunu açıkla derdim
  • mesajı nasıl yazacağız yani internet kullanıcılarının mesajları demiş bizde ekleyebilecekmiyiz?
  • ilk önce selamun aleyküm derdim
  • Küre filmini izleyin
  • S.A.
  • teb in böyle bir uygulaması vardı ben yollamıştim

• O değil de adamlar agir illuminatili.uyarayim iyi ayak degil bunlar

• Kaç gayme alıyonuz Gardaş
  • hll knk spr dwm derim ne diyekese başka
  • Gel beni al.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pergıos

Nasa, 1966 yılı civarında aya gidecek Apollo astronotlarını eğitmek için kızılderili rezervasyonu sınırlarında bulunan ve ortamı Ay yüzeyine çok benzeyen Tuba City e götürmüş. Astronotlar çalışmaya başlamış. Acayip görünümlü kamyonların arasında sadece 2 uzay giysili Astronot görünüyormuş uzaktan. Yakınlarda da yaşlı bir Navajo çobanı ile oğlu koyun otlatıyormuş. E iki astronot dikkatlerini çekmiş izlemeye başlamışlar. Bu arada da bazı Nasa personeli onları farketmiş ve yanlarına gelmiş. Çoban ingilizce bilmediği için oğlu aracılığıyla o iki acaip adamın ne olduğunu sormuş. Nasa personeli de

- ""O adamlar aya gidecek astronotlar, eğitim yapıyorlar"" deyince Çoban çok heyecanlanmış ve astronotlarla aya bir mesaj yollaması mümkün mü diye sordurmuş oğluna. Nasa personeli bunun çok orijinal bir şey olacağını düşünüp bir koşu teyp getirmişler ve adamın mesajını Navajoca teybe kaydetmişler. Mesaj kayıdı bitince Nasa personeli çocuktan babasının mesajını tercüme etmesini istemiş ama çocuk reddetmiş. Daha sonra Kızılderili rezervasyonunda birçok kişiye yanaşmışlar, her biri önce

- ""Cık cık cık"" demiş sonra da mesajı tercüme etmeyi reddetmiş. Ama en sonunda eline para sıkıştırılınca bir genç yaşlı adamın mesajını tercüme etmiş:

- ""Bu heriflere dikkat edin, topraklarınızı çalmaya geldiler"""

güzelmis

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.