Şimdi Ara

uzaylılar varmı? (tartışma) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
0
Favori
6.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: gezegenidünya

Uzaylılar mağdem bu kadar teknolojik(sistemler arası yolculuk yapıyorlar)bize görünmemeyi beceremeyecekler mi?Dersiniz belki görünmek istiyorlar ozaman neden doğru dürüst gelip bizle sohbet etmiyorlar? UZAYLI FALAN YOK SAÇMALIK

görünmezlik tartışılır birşey.. uğuşın kırılıp yansıdığı şeyleri görüyoruz.. kim bilir belkide bizim gözümüzün algılayamağıdı boyutta kırılma özelliği olan canlılar aramızda gezmediği ne mağlüm?? komplo teroristi gibiyim

• quote:

Orjinalden alıntı: LORDFURKAN

quote:

Orjinalden alıntı: emrecalak

quote:

Orjinalden alıntı: xswordfishx

kuran-ı kerimde böle yaratıklardan bahsetmediğine göre böle bir canlı türüde yoktur

yoo kuranda gayet bahsediyor başka canlıların başka dünyaların olduğundan... televizyona çıkan bir genç kuran yorumcusu anlattı herşeyi araştır biraz bulursun...

evt cinlerden bahsediyor ?_? kuranda bahsedilen farklı canlılar kesin uzaylımı olmak zorundamıki

peki zaten uzaylı dediğimiz şey ne? dünya dışındaki bir gezegende olup, uzayın bilinmeyen bir yerinde canlılık faaliyeti gösteren şeyler değil mi? bana cinlerin dünyada olduğunu kanıtla tamam. ki cinler sadece tek örnek.. kuran'ın roman gibi olmaması için tek örnek verildiğini düşünüyorum ben...

• quote:

Orjinalden alıntı: emrecalak

quote:

Orjinalden alıntı: xswordfishx

kuran-ı kerimde böle yaratıklardan bahsetmediğine göre böle bir canlı türüde yoktur

yoo kuranda gayet bahsediyor başka canlıların başka dünyaların olduğundan... televizyona çıkan bir genç kuran yorumcusu anlattı herşeyi araştır biraz bulursun...

kuran-ı kerimde bahsedilen diğer canlılar şeytan melek cin gibi ve buna benzer varlıklardır ve kıyamet zamanı ortaya çıkacak deccal dabbe gibi varlıklardan söz edilir bu varlılar görünmeseler bile gerçekten olan varlıklardır fakat ne peygamber efendimizin bir ayetinde nede kuran ayetinde uzayda yaşayan yada yakın gelecekte dünyamıza gelecek olan uzay canlılarından bahsedilmemektedir hee dersinki var böle ayet ki diyorsun hangi ayet ve kaçıncı sure olduğunu yazarsan bende dahil herkezde görür

• Mutlaka biryerlerde yaşaml olmalı. Aksini düşünemiyorum bile.
  • quote:

Orjinalden alıntı: vural_kral

Bu hadisede tek anlamadığım durum neden uzaylıların bizimle alenen kontakt kurmadığıdır..Bu konuda mantıklı bir cevabı/yorumu olan var mı?

Bununcevabı çok basit.Çok üstün ve gelişmiş teknolojiye sahip bir ırk düşünün madden ve manen birçok kavramı aşmış ve belirli bir erdem seviyesine geldiklerini düşünün bundan sonrada kendinizi o ırkın bir temsilcisi olarak düşünün dünyadaki herangibi bir yaşam formuyla direk temasa geçermisiniz?

Bana en mantıklı gelen açıklama bu biz onlara göre çok ilkeliz.Neden bizle bilgilerini paylaşsınlar? Biz hala edindiğimiz bilgiyi silaha çeviren bir toplumuz.Bizle iletişime geçip bütün teknolojilerini bize verseler biz bu teknolojiyi onların üstünde kullanmak istemezmiyiz??

Bence esas sebepler bunlar.Arada bir bizi gözlemliyorlardır en kötü sonra basıp gidiyorlardır...

Kuranı Kerim'de de uzaylıların olduğu açıkça belirtilmekte....

• Sadece gözlemlenebilen evrende 100 milyar gökada bulunduğu tahmin ediliyor. 100 milyar galaksi var ve bu galaksilerin herbirinde milyarlarca yıldız.

Kabaca bir hesap yapsanız bile yalnızca gözlemleyebilgiğimiz evrende (bakın dikkat edin yalnızca bizim gördüğümüz evren, evrenin sonsuz olduğu tahmin ediliyor ) bile sayılarla ifade edilemeyecek kadar çok gezegen var.

Bu kadar devasa, uçsuz bucaksız boşlukta sadece bizim olduğumuzu düşünmek mantıklı gelmiyor. Farzedelim ki bizden 50 bin ışık yılı uzakta teknolojisi çok gelişmiş bir medeniyet var. Işık hızına ulaşsalar hatta ışık hızını geçseler bile buralara kadar ulaşmaları binlerce yıl sürer.
  • Ya ışıktan hızlılarsa?
  • teknoloji baya olması lazım o yıllarda bu yeni düşünülüyodu atmosferde ki ince belli açı ile girilmesse yanma olayı sonra dünya'ya neden hiç bişe yapmıyolarda sadece abd 'ye yardım ediyolar

bide nie hep biz onları bekliyoruz onlar bzi beklioyodur belki gelişmemişlerdir

ha bi de nasa 50.yıl olarak uzayaın her yerinden duyulacak bi ses dalgası göndermeyi düşünüyolarmış yani bu ne demek kainatın her bizim yerimizi öğrenecek demek geçmiş olsun ............................

• quote:

Orjinalden alıntı: sendenbenden

Ya ışıktan hızlılarsa?

Diyelim ki ışıktan 2 veya 3 kat daha hızlılar. Binlerce yıl sürecek yolu canlı olup olmadığını bilmeden gelirler mi?
    5 bin ışık yılı değil de bin ışık yılı sürsün, bunlar çok uzun süreçler. Bilinçli olan bir canlının o kadar mesafeyi bu kadar yılı feda ederek geleceğini sanmıyorum.(Olay biraz bilim kurguya döndü.)

Işık hızını geçmek olanaksız diye bir şey okumuştum. Çünkü ışıktan daha hızlı hareket eden bir madde enerjiye dönüşür. Sanırım Einstein' in E: mc2 formülünden bu yargıya ulaşılıyor ama fizik konusunda çok bilgim yok. Böyle bir şey var mı?
    Bir yerde okuduğumu hatırlıyorum. Acaba yanılıyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Relusion -- 13 Şubat 2008; 21:41:49 >

• Ya ışınlanabiliyorlarsa? Uzayda bir noktadan 1000 lerce ışık yılı uzaklıktaki mesafeye bir çırpıda, ışınlanarak gidiyorlarsa?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 14 Şubat 2008; 9:49:55 >
  • ışınlanma ancak ışık hızında olur,ve ışınlanacağın yerede önceden varmış olman gerekir böyle bir şey için..
    ancak ışık hızından yukarısı şimdilik imkansız gibi fizik açısından,mantıksal olarakta gayet ikna edici bir açıklması da mevcut zaten..
  • Bence var... bi arkadaş konu dışında bi konu açıp neden kendilerini direk göstermedikleriyle ilgili yazıyı da koymuştu... çok mantıklı gelmişti... geniş açıyla bakın arkadaşlar biraz... kestirip atmak kolay ama...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Criminal Origin

Ya ışınlanabiliyorlarsa? Uzayda bir noktadan 1000 lerce ışık yolu uzaklıktaki mesafeye bir çırpıda, ışınlanarak gidiyorlarsa?

Işık yolu mu? O ne demek?

Işık yılı derseniz eğer bu demektir ki ışınlanmaya başladıktan 1000 yıl sonra varırlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Ya ışınlanabiliyorlarsa? Uzayda bir noktadan 1000 lerce ışık yolu uzaklıktaki mesafeye bir çırpıda, ışınlanarak gidiyorlarsa?

Işık yolu mu? O ne demek?

Işık yılı derseniz eğer bu demektir ki ışınlanmaya başladıktan 1000 yıl sonra varırlar...

Yanlış yazmışım yahu Oluyor arada böyle :)

Yalnız anlatmak istediğim cismin bulunduğu uzay-zaman ağını yırtıp çıkarak farklı bir yerde meydana gelmesiydi. Kafam karıştı şimdi... Birde Einstein'in genel rötativite teorisine göre paralel evrenlerden ve bunları birbirine bağlayan "köprülerden" söz edilir. (Rosen Köprüsü) Bu o zamanlarda felsefi bir yaklaşım gibi geliyordu. Ancak kara deliklerin dibi olmadığı keşfedildi. Tünelin bir ucundan giren bir nesne boğazdaki çekim etkisiyle, tünelin öbür ucundan dışarı fırlatılır. Yani birnevi paralel evrenler arasında köprü görevi görüyor bu teoriye göre. Şimdi bu tarz bir geçişte mi binlerce ışık yılı sürer?

• bu tarz bir geçiş mümkün olursa(bence oldukça zordur o çekimden etkilenmeden çıkmak)evet,kestirme niyetinde bir yol olmuş oluyor...
  • quote:

Ya ışınlanabiliyorlarsa? Uzayda bir noktadan 1000 lerce ışık yılı uzaklıktaki mesafeye bir çırpıda, ışınlanarak gidiyorlarsa?

Yine olmadı. Bir ışık yılı, ışığın bir yılda aldığı mesafe demektir. Yani ışınlanma esnasında ışık hızında gidilir. 1000 yıllık bir mesafeye ışınlınma ile ancak 1 yılda gidilir.

Yahu sen de hiç ışınlanmamış gibi konuşuyosun. gora'yı da mı izlemedin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafa_ogr

quote:

Ya ışınlanabiliyorlarsa? Uzayda bir noktadan 1000 lerce ışık yılı uzaklıktaki mesafeye bir çırpıda, ışınlanarak gidiyorlarsa?

Yine olmadı. Bir ışık yılı, ışığın bir yılda aldığı mesafe demektir. Yani ışınlanma esnasında ışık hızında gidilir. 1000 yıllık bir mesafeye ışınlınma ile ancak 1 yılda gidilir.

Yahu sen de hiç ışınlanmamış gibi konuşuyosun. gora'yı da mı izlemedin?

Ben bu söylediğinize aykırı birşey görmüyorum yazdığımda. "1000 lerce ışık yılı"

Ayrıca kastımın
    quote:

Yalnız anlatmak istediğim cismin bulunduğu uzay-zaman ağını yırtıp çıkarak farklı bir yerde meydana gelmesiydi. Kafam karıştı şimdi... Birde Einstein'in genel rötativite teorisine göre paralel evrenlerden ve bunları birbirine bağlayan "köprülerden" söz edilir. (Rosen Köprüsü) Bu o zamanlarda felsefi bir yaklaşım gibi geliyordu. Ancak kara deliklerin dibi olmadığı keşfedildi. Tünelin bir ucundan giren bir nesne boğazdaki çekim etkisiyle, tünelin öbür ucundan dışarı fırlatılır. Yani birnevi paralel evrenler arasında köprü görevi görüyor bu teoriye göre. Şimdi bu tarz bir geçişte mi binlerce ışık yılı sürer?

bu olduğunu yukarıda yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Criminal Origin -- 14 Şubat 2008; 18:42:27 >

• bikere tum yaşam olayını editleyip AKILLI(en az bi memeli kadar akıllı) YAŞAM yazmalısınız çünkü .
    eskiden bir yazı okumuştum şöyle bişey anlatıyodu : "bir mekiğin içine bakteri girmmesi için önlemler alınıyormuş ...........(unuttum değişik seyler yazıodu) yoksa bu dünya için bir son olabilir"(doal denge)
    (ARAŞTIRIN çünkü pek emin diilim BİLİM TEKNİK te yazıodu)
    bide yine bilim teknikte dünyaya yaşam uzaydanmı geldi die bişi vardı ve yazılanlara göre hiç de uzayda tek hücreli yaşam olduğunu yalanlamıyordu sonunda ise bizdende yaşam gidebilir yazıyordu
    uzayda bakteri nasıl yaşar demeyin demirin eridiği sıcaklıa dayanan bakteri bulunmuş
    eğer tek hücreli yaşam varsa karbon(bazı bilim adamlarına göre silisyum da olur) bulunan gezegenlerde
    çok hücreli türden yaşam gelişebilir... (karbon en iyi atom örüntüsü kurup bu örüntüyü devam ettirebilen bi maddedir bu sayede hücreler oluşmuştur)
    bu arada ufo gemilerinin hiçte mucıze olarak uçtuğunu sanmıyorum çunkü hareketleri gyet düz ve dönüşleride çok düzgün bu tür hareketlerin bir roket motorula sağlanamaz daha çok manyetizmadan (mıknatız ve çekim olayları) yararlanan motorlar olabilir. benden bukadar

• quote:

Orjinalden alıntı: nebuzaradan

Şuna uzaylılar değil de "Dünya Dışı Yaşam Formları" desek daha doğru olacağı kanaatindeyim

kesinlikle var. Jupiter, Titan, Tiriton, Charon da yaşam birşekilde ortaya çıkmış ve ekstrem koşullarda varolma savaşı veriyor olabilirlermiş. Charon ve plutonun yörünge hareketleri charonun merkezinde aktif ve sıcak bir çekirdeğinin yüzeyindeki katı buzu derinlerdeki yarıklarda eriterek sıvı halde tutabileceği iddia ediliyor ve belkide charonun derin yarıklarında extramofillerle dolu bir nehirler ağı bile olduguna inaniliyor. hatta ulasamadigimiz galaksilerde de akilli yasam formlari olabilecegi duşunuluyor.

gecenlerde national geographic de izledim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi felsefika -- 17 Şubat 2008; 18:32:25 >

• işin komik tarafı uzaylı varsa da sanki müslüman veya inançlı olduğuna inanmaları.ya uzaylılarda din yoksa ne olacak?bu tamamen inanç bağlamında deprem yaratır.ama bu konuda nede olsa deneyimlilerdir dini otoriteler.hemen işte şu ayetin şu kısmının şu kısmında aslında uzaylı var olduğunu bize anlatmaya çalışan ama nedense bin yıldır görmedğimiz bir cümle varmış. bunlar inançsız ise bunlar falan ayette falan yerde yazan şeytanın yarattığı mahlukatlardır der atar:D.hani hristiyanlık inancına göre evren dünya merkezliydi nedense 1600-1700 yıl yanlış okumuşlar sonra bilimsel kanıttan sonra pardon yanlış okuma olmuş afedersiniz kestiklerimiz ve biçtiklerimizden özür dileriz derler:D. bide şu uzaylıları kendi hissi kavramlarımıza göre değerlendirmeyelim.belki onlarda hırs,aşk,sevgi,nefret vs yoktur.demi yani olmayabilme olasılığı yüksek bence.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.