Şimdi Ara

Uzay müh pilot olabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
8.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Havacılık ve Uzay Mühendisliği Pilot Olabilir mi?

Havacılık ve uzay mühendisliği, uçakların, uzay araçlarının ve ilgili teknolojilerin tasarımı, geliştirilmesi ve test edilmesi ile ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Havacılık ve uzay mühendisleri, karmaşık sistemlerin tasarımı ve analizi konusunda uzmanlaşırlar.

Havacılık ve uzay mühendislerinin pilot olup olamayacakları sorusu sıklıkla sorulmaktadır. Cevap, kişinin eğitim geçmişine ve kariyer hedeflerine bağlıdır.

Havacılık ve uzay mühendisliği diplomasına sahip kişiler, lisanslı bir pilot olmak için gerekli olan FAA (Federal Havacılık İdaresi) sertifikasyonuna başvurabilirler. Ancak bunun için ek bir pilot eğitimi almaları gerekir, çünkü havacılık ve uzay mühendisliği programları tipik olarak pilotluk eğitimi içermez.

Öte yandan, havacılık ve uzay mühendisliği diplomasının yanı sıra bir havacılık programından da mezun olanlar, FAA'nın ticari pilot lisansına sahip olabilirler. Bu, havayollarında veya diğer ticari havacılık operasyonlarında pilot olarak çalışmalarına olanak tanır.

Alternatif olarak bazı havacılık ve uzay mühendisleri, uzay gemileri veya diğer uzay araçlarının operatörleri olan astronot olarak çalışabilirler. Ancak bunun için de ek bir eğitim ve sertifikasyon gereklidir.

Sonuç olarak, havacılık ve uzay mühendisleri pilot olabilir, ancak bunun için ek bir pilot eğitimi almaları gerekmektedir. Kariyer hedeflerine ve eğitim geçmişlerine bağlı olarak, ticari pilotlar, astronotlar veya havacılık alanında diğer rollerde çalışabilirler.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tanidigim ucak muhendisi vardi thyde akademiden pilot olan ama uzah muhendisliginden oluyor mu bilgim yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu uçak müh ile atıyorum bılgısayar muh mezun olduktan sonra THY Çalışıyor ya aynı seydenmı THY gırıyo yoksa uçak muh ayrıcalık varmı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Detayli bilgim yok fakat artik bolum farketmiyor herhangi bir bolumu bitirdikten sonra thy nin ucus akademisine basvurabiliyorusnuz diye biliyorum. Fakat ileri derecede ingilizcenizin ve mulakatlari gecebilmeniz lazim pilot olmak o kadar kolay is degil thyde

• Helalinden 10 kullanıcısına yanıt
    Bu fırsat ıns bı 5 sene daha Sürer

• quote:

Orijinalden alıntı: Helalinden 10

Detayli bilgim yok fakat artik bolum farketmiyor herhangi bir bolumu bitirdikten sonra thy nin ucus akademisine basvurabiliyorusnuz diye biliyorum. Fakat ileri derecede ingilizcenizin ve mulakatlari gecebilmeniz lazim pilot olmak o kadar kolay is degil thyde

Malesef herhangi bölümler değil şimdilik bazı mühendislik bölümleri akademiye başvurabiliyor.
  • avenged kullanıcısına yanıt
    Uçak müh ile bilgisayar müh aynı Yoldanmı oluyo

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Okan Devrim kullanıcısına yanıt
    O bölümlere ekstra bir avantaj var mı bilmiyorum.
  • avenged kullanıcısına yanıt
    Hocam ya onu öğrenmem lazım

• Evet olabiliyor. Bölümün hiçbir avantajı yok herkes aynı yollardan geçiyor.

• emure kullanıcısına yanıt
    Nasıl

Nasıl

• Ne nasıl?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Uçak müh diğer müh göre Hicmi avantajı yok pilotluk ıcın

• Yok kardeş yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emure

Yok kardeş yok
    valla ben bu sorunun benzerini pilota sordum(thk)da
    bana ingilizce öğretmenliği bile okusan olursun dedi;))
  • quote:

Orijinalden alıntı: kagan kaptan

valla ben bu sorunun benzerini pilota sordum(thk)da
    bana ingilizce öğretmenliği bile okusan olursun dedi;))

Alıntıları Göster
    Pilot olabilmek için 4 yıllık lisans bölümlerinden mezun olmak yetiyor. Uçak ya da uzay mühendisi olmak (İTÜ) ise THY'nin pilot başvuruları için avantaj demektir. Şuan THY'de 1 tane uzay mühendisi 3 tanede uçak mühendisi mezunu olup daha sonra pilot olan tanıyorum.

Sorunun cevabına gelirsek uzay mühendisi tabi ki pilot olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: emure

Yok kardeş yok

İş buldun mu? Başladın mı ?

• OMÜ'de Uçak ve Uzay Mühendisliği okuyorum. Pilotaj lisans programına 1.sınıf sonunda sınavsız yatay geçiş hakkına sahibiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: cpalaci

OMÜ'de Uçak ve Uzay Mühendisliği okuyorum. Pilotaj lisans programına 1.sınıf sonunda sınavsız yatay geçiş hakkına sahibiz.

Biraz acar misin konuyu? Egitimi nerede alacaksin? Egitim sonunda lisans durumu vs vs?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.