Şimdi Ara

Jeofizik Mühendisliği'ni duyunca aklınıza ne geliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.291
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bugün yaşadığım bir olayı anlatıp, yorumlarınızı almak istiyorum.

Bir tanıdığın iş yerine bir vesileyle uğramıştım. Okuldan muhabbet açıldı. A isimli abimiz (yaşı 40-45 civarı) "Şevkini kırmak istemiyim ama bu meslekte pek iş bulamıyorsun" dedi. (Bunu diyen Kimya mühendisi, şimdi nalbur dükkanı var)

Ben de "Sıradan insan olursanız hiçbir yerde iş bulamazsınız zaten. Her meslekte kendinizi geliştirmeniz lazım. Sırf diploma almak için giderseniz okula olacağı budur" dedim.

Ama bir gerçek de var ki; o da iş sıkıntısının olduğu.

Oraya ne zaman gitsem bu tarz konuşmalar geçer, sürekli bitirince bir şey olamayacağını sadece diplomalı mezun olup başka işlerle uğraşacağımı söyleyip dururlar.

Neyse o sırada yan dükkandan B isimde biri geldi ve konuşmaya orta oldu. ( Bu şahıs da elektrik öğretmenliği mezunu, şimdilerde kalorifer doğalgaz tesisatçısı)

B= Sen misin Jeofizik Mühendisi?

Ben: Evet Benim

B: Ohoo, boşuna okuyosun sen boşversene okuyup napıcaksın?

Ben: Neden öyle diyorsunuz bilim öğrenmek kötü bir şey mi?

B: Seni de o yalanlarına kandırmışlar, sizin bilim öğrendiğiniz filan yok. Bilim bir şey icat etmekle olur, gerisi boş..

Ben: İyi de benim bir şeyler bulamayacağımı nerden biliyorsunuz? İlk önce temelini alıyorum.

B: Geç bunları sen.. Jeofizik müh. tamamen gereksiz bir meslek sırf öğrenciler açıkta kalmasın diye açılmış bir bölüm.

Ben: Siz benden daha büyüksünüz daha iyi bilirsiniz o yılları deprem oldu yakın geçmişimizde( konuştuğumuz yer izmit zaten) hiç mi ders almadınız? Binlerce insan oldu hala nasıl bunları diyebilirsiniz?

.
    .
    .

Şeklinde tartışma devam etti fazla uzatmıyorum kısaca anlattım olayı. karşımda kara cahilin oldu besbelli o yüzden fazla takmadım, zaten gerekli cevapları da verdim.

Ama bu olaydan sonra aklıma şu geldi; acaba diğer insanlarda mı böyle düşünüyor? Bu yüzden sizlere soruyorum.

Jeofizik Mühendisliği size göre gerçekten gereksiz bir meslek mi? Yoksa hakkettiği değeri ülkemizde bulamıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fearless -- 12 Haziran 2008; 20:52:13 >

• Ayıp olmasın ama tanıdıkların bir b*k olamamış sana laf ediyorlar .

Senin kendini geliştirdikten sonra hiç bir sorun olmaz arkadaşım emin olabilirsin .
    Mesela iş alanı dar olduğu söylenen Kimya mühendisliğinde benim tanıdığım insanlar bir an bile boşta kalmıyorlar kendilerini geliştirdikleri için .

Yani sen kendini sıkma sözlerinede aldırış etme en iyisi olmaya bak.
  • Onların sözlerine aldırış etmiyorum, hatta gaza bile geldim. Onlara söylediğim söz;

Hayatta en fazla zevk veren nedir biliyor musunuz? Bir başkasının yapamazsın dediğini yapabilmektir.

demiştim bişe diyemediler.

En sonda çıkarken de;

Beni asıl üzen, sizin beni desteklemeniz gerekirken, beni bu işten vazgeçirmeye çalışmanız dedim.

sonra çevir kazı yanmasın oldu tabiki...

Siz ne düşünüyorsunuz jeofizik mühendisliği hakkında onu da merak ediyorum ayrıca
  • Bende Jeoloji Mühendisiyim.. Bu ülkede yerbilimciler ancak depremden sonra yada asparagas haberler çıktığı zaman gündeme geliyor.. Ben şuan için özel sektördeyim ve bir mühendislik bürosunda görev yapıyorum. Ufak bir örnek vereyim; bir zemin etüdü raporu hazırlanması bizim için en az 1 hafta zaman alıyor. ( arazi çalışması, numune alma, araştırma çukuru açtırma, numuneleri laboratuvara gönderme, gelen sonuçlara göre raporun düzenlenmesi, odaya onaylattırma..vs vs) ancak başka bürolarda 1 günde vatandaşa raporu teslim ediyorlar ve bizim yaptığımız ücretin neredeyse 3 te 1 fiyatına.. Düşün bina yapılıyor altında imzan var, taşıdığın sorumluluk had safhada. Buna rağmen meslektaşım demeye utandığım adamlar rant sağlıyor bu işten.. Direk ticaret olarak görüyorlar.. Denetim diye birşey malesef bizim buralarda, çok esnek.. Yetkililer bu ülkede bu derece insan hayatını ilgilendiren bir konuda denetlemede yetersiz kalmaları itiyor bu yola belkide onları.. Sözün kısası malesef yeteri kadar önem verilmiyor.( hatta hiç önem verilmiyor diyebilirim..)

(dip not: bu şartlarda bunca yıl ayakta kalmaya çalıştık ama sanırım yakın bir zamanda kapanacak büromuz.. Bizi bu hale düşürenler utansın..)

• bende hacettepe jeoloji yada maden istiyorum..benim bildigim birsey varki bir binanin yapiminda 7 tane muhendis gorev aliyorsa bunlardan ikisi jeoloji ve jeofizik muhendisidir..ha benim amacim iyi bir okulun muhendisligini bitirip paryla pilot olmak..ama bir tanidigimi jeoloji muhendisi ayda 4 milyar para aliyor,,is kendini gelistirmekte ona bakarsaniz kimse bitirdigi bolumu yapmiyor

hangi universite sizlerinki
  • quote:

Orjinalden alıntı: canss89

bende hacettepe jeoloji yada maden istiyorum..benim bildigim birsey varki bir binanin yapiminda 7 tane muhendis gorev aliyorsa bunlardan ikisi jeoloji ve jeofizik muhendisidir..ha benim amacim iyi bir okulun muhendisligini bitirip paryla pilot olmak..ama bir tanidigimi jeoloji muhendisi ayda 4 milyar para aliyor,,is kendini gelistirmekte ona bakarsaniz kimse bitirdigi bolumu yapmiyor

hangi universite sizlerinki

Keşke her bina senin dediğin koşullarda yapılsada herkes işini doğru düzgün yapsa..Doğrusuda öyle olmalı hem jeoloji hem jeofizik mühendisinin raporu olmalı fakat burada birisini yeterli görüyorlar.. Ondan hazin olanı Jeoloji mühendisi adam sırf biraz daha fazla kar edeyim mantığı ile raporlarını jeofizik odasına onaylattırıyor.. Saçmalığın daniskası.. Çakma 1 günlük raporlarla bu işi götürüyorlar burada.. Hemde 200 YTL gibi komik bir rakama yapıyorlar raporu.. Normal şartlarda sağlıklı sonuç alınabilmesi için bir yapıda 4 sondaj yapmak gerek.( böyle dört dörtlük bir raporun maliyeti 1000-2000 YTL normal şartlarda) Burada bırak sondajı, araştırma çukuru bile açmıyor adamlar yahu.. Tamamen sallama raporlar..

Okulda aldığın eğitim zaten ezbere dayalı olduğundan asıl kendini okulun bitince işin içine girince geliştiriyorsun.. Zaten o evre sancılı olan. Tanıdığın mühendis 4 milyar maaş alabilir tabi ama mesleğinde deneyimli adama verirler o parayı..

Ben Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi mezunuyum..

Banada birkaç tanıdığın aracılığı ile suriyede iş ayarladılar (maaş 4 bin $ ) tamam belki güzel birikim yaparım dönerim ama hayatım mantar geçtikten sonra içine etmişim parasının Ben memleketimde kalıp burada hizmet vermek istiyorum.. Uzak bir ihtimal ama umarım birgün herkes okuduğu bölümden rahatlıkla ekmeğini çıkarır ( çok ütopik oldu bu ama neyse)

• Ben, Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü 4.Sınıf dayım.

Ayrıca Kocaeli'nin eğitimi gayet iyi. Kocaeli'de lisans, İTÜ'de yüksek lisans yapan arkadaşımız, Kocaeli'nin eğitiminin çok daha iyi olduğunu söylüyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • abaza
  • bende bir inşaat mühendisliği öğrencisi olarak jeofizik ve jeoloji mühendisliği bölümlerinin hadlerini aşmadıkları sürece kesinlikle gerekli olduklarını düşünüyorum..
  • gereksiz meslek değil. Ama ülkemizde kıymet verilmiyor pek malesef. Ülkemizde neye kıymet veriliyor ki? Depremde onbinlerce insan öldü.

Ama o adamların konuştuklarında bir gerçeklik payı var. O da jeofizik mühendislerinin iş bulmasının zor olması.
  • bu insanlar hep böyle kedi misali uzanamadıkları ciğere mundar diyolar bölümün ne olursa olsun insanın kendini geliştirip yetiştirmesi önemli sen sonuçta mühendis olucaksın takma böyle şeyleri işini iyi yapana her zaman iş var bende metalurji malzeme okuyorum adamlar bana hava durumu soruyo deyip geçiyorum
  • ben coğrafya bolumu mezunuyum ve bu bolumden mezun olanların &60 ı işsiz.Fakat ben kendı cabalarım sayesınde Okul bitmeden 3.sınıfta iş buldum 4.sınıfta da çalıştım ve şu an okul bitti hala çalışmaya devam ediyorum.alanımda uzmanlaştım ve işyeri de beni bırakmak istemiyor.okudugun bolum hıc ama hıc onemlı degıl,cevher sende olacak ki insanlar bunu farketsınler.sende ugras bıraz ve super ısler bulursun
  • Hiç bir bölümün kötü olduğuna inanmıyorum ben sadece diplomayla iş bitmiyor tabiki buda kesin bi gerçek içinde bi azim olcak ben yapabilcem demelisin kendini geliştirmelisin yoksa sadece diploması olana iş bu ülkede yok.Bizim ülkemizde insanlar genelde bölümün ismine bakar (çogu hangi bölümün ne yaptıgını bile bilmez) oysaki küçümsencek hiç bir bölüm yoktur universitelerde.Jeofizikde bizim ülkemizde değer görmüyor malesef zaten kim,ne değer görüyorki o görsün?Yinede kendi çabalarınla eminim bi yerlere gelebilirsin..
  • benimde eskiden başımdan geçen bir olaydır

A:nerede okuyorsun?
    Baycan:Odtü
    A:oohh harika süper okul, bölüm ne?
    Baycan:Kimya öğretmenliği
    A:Atama yapılmıyor hiç, kesin işsiz kalırsın...

bu diyalog aynen yaşanmıştır ama,şimdi bölümümü değiştirdim ama bencede süper bölümde okumamk en iti parayı almak anlamına gelmyior, kendini ne kadar geliştirdiğin önemlii
  • böyle söyleyenlere gıcık oluyorum ya.Sen kimsin de benim geleceğim hakkında bu kadar kesin ve aptalca konuşuyosun.Arkadaşım kendini bundan sonra asla ezdirme ve kesin işsiz kalıyor o da bölüm mü diyenlere ben şu an çalışıyorum 2 milyar da maaşım var daha ne olsun falan de.onlara o yarar anca.
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

gereksiz meslek değil. Ama ülkemizde kıymet verilmiyor pek malesef. Ülkemizde neye kıymet veriliyor ki? Depremde onbinlerce insan öldü.

Ama o adamların konuştuklarında bir gerçeklik payı var. O da jeofizik mühendislerinin iş bulmasının zor olması.

ben itü meuznuyum, jeofizikciyim.. çok memnunum işimden çok keyif alıyorum.. iyi de kazanıyorum. türkiye için tartışmaya gerek yok, çoğu konuda tın tın bi ülkeyiz sonuçta. yurtdışında çok iyi şartlarda çalışıyor arkadaşlarımız.. özellikle petrol arama şirketlerinde çalışanlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibo3458

ben coğrafya bolumu mezunuyum ve bu bolumden mezun olanların &60 ı işsiz.Fakat ben kendı cabalarım sayesınde Okul bitmeden 3.sınıfta iş buldum 4.sınıfta da çalıştım ve şu an okul bitti hala çalışmaya devam ediyorum.alanımda uzmanlaştım ve işyeri de beni bırakmak istemiyor.okudugun bolum hıc ama hıc onemlı degıl,cevher sende olacak ki insanlar bunu farketsınler.sende ugras bıraz ve super ısler bulursun

nerden mezunsunuz
    ben de coğrafyacıyım master falan yaptık asistan olabilmek için ama malum nedenlerden dolayı olamadık
    şimdi de formasyon alıyorum ve kpss ye çalışıyorum
    şu an aslında coğrafyacı açığı var dersanelerde
    meb de liselerde coğrafya ders saatlerini arttırdı
    yani coğrafyacılar şu an diğer branşlara göre (mesela tarih) daha iş bulabilir durumda

• Konuştuüun insalar olaya sokak açısından bakmışlar sen ise hala akedemik açıdan bakıyorsun. Elektrik bölümnde okuyan ama bölümün zorluğu sebebi ile üniversiteyi bırakan bir arkadasım şuanda askeriyede hava üssünde çalışıyor.Elektronik departmanında.Nasıl oldu ? Adam işi çok iyi biliyordu ve kendini geliştirmişti..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fearless

Merhaba arkadaşlar bugün yaşadığım bir olayı anlatıp, yorumlarınızı almak istiyorum.

Bir tanıdığın iş yerine bir vesileyle uğramıştım. Okuldan muhabbet açıldı. A isimli abimiz (yaşı 40-45 civarı) "Şevkini kırmak istemiyim ama bu meslekte pek iş bulamıyorsun" dedi. (Bunu diyen Kimya mühendisi, şimdi nalbur dükkanı var)

Ben de "Sıradan insan olursanız hiçbir yerde iş bulamazsınız zaten. Her meslekte kendinizi geliştirmeniz lazım. Sırf diploma almak için giderseniz okula olacağı budur" dedim.

Ama bir gerçek de var ki; o da iş sıkıntısının olduğu.

Oraya ne zaman gitsem bu tarz konuşmalar geçer, sürekli bitirince bir şey olamayacağını sadece diplomalı mezun olup başka işlerle uğraşacağımı söyleyip dururlar.

Neyse o sırada yan dükkandan B isimde biri geldi ve konuşmaya orta oldu. ( Bu şahıs da elektrik öğretmenliği mezunu, şimdilerde kalorifer doğalgaz tesisatçısı)

B= Sen misin Jeofizik Mühendisi?

Ben: Evet Benim

B: Ohoo, boşuna okuyosun sen boşversene okuyup napıcaksın?

Ben: Neden öyle diyorsunuz bilim öğrenmek kötü bir şey mi?

B: Seni de o yalanlarına kandırmışlar, sizin bilim öğrendiğiniz filan yok. Bilim bir şey icat etmekle olur, gerisi boş..

Ben: İyi de benim bir şeyler bulamayacağımı nerden biliyorsunuz? İlk önce temelini alıyorum.

B: Geç bunları sen.. Jeofizik müh. tamamen gereksiz bir meslek sırf öğrenciler açıkta kalmasın diye açılmış bir bölüm.

Ben: Siz benden daha büyüksünüz daha iyi bilirsiniz o yılları deprem oldu yakın geçmişimizde( konuştuğumuz yer izmit zaten) hiç mi ders almadınız? Binlerce insan oldu hala nasıl bunları diyebilirsiniz?

.
    .
    .

Şeklinde tartışma devam etti fazla uzatmıyorum kısaca anlattım olayı. karşımda kara cahilin oldu besbelli o yüzden fazla takmadım, zaten gerekli cevapları da verdim.

Ama bu olaydan sonra aklıma şu geldi; acaba diğer insanlarda mı böyle düşünüyor? Bu yüzden sizlere soruyorum.

Jeofizik Mühendisliği size göre gerçekten gereksiz bir meslek mi? Yoksa hakkettiği değeri ülkemizde bulamıyor mu?

O jeofizik işe yaramıyor diyen arkadaşın kendi işe yarıyormu acaba?..Jeofizik gereksizmiş o çok akıllı arkadaşa sormak lazım bu madenler Türkiyede nası bulunuyor ediliyor bu faylar nasıl tespit ediliyor vs vs.Ya vallaha işten çıkacam bu msjı gördüm tesadüfen msj yazmadan duramadım.Aslına bakarsanız okul döneminde bende bu tarz laflarla çok karşılaştım ama hepsinin lafını ağızlarına tıktım kuş gibi kaldılar...Bende kou jeofizik mezunuyum ve şu an şükür iyi biyerde çalışıyorum.Herşey insanın kendini geliştirmesine bakıyor elalemin ağzı var konuşur bırak onlar konuşsun sen yoluna bak kendine inan olay bitmiştir....

• Jeofizik dunya da en AZ doktorluk kadar gecerli bir meslek. Fakat ulkemizde bilim uretmek gibi bir sacmaliga gerek olmadigindan dunyada ust duzey meslekler Bu ulkede cogunlukla bir ise yaramiyor.

Merak ettim son durum nedir? Konusan kisi hakli cikti mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.