Şimdi Ara

ELEKTRİK ELEKTRONİK Mİ ENDÜSTRİ Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
1
Favori
8.559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• Soruya bak çay demle. İlgi alanın ne reis? İnsanlarla iletişimin nasıl..vs bunları kendine sor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ee nin ilk başlama maaşı 6-7k
    Endüstri 3-4k
    Bilgisayar 6-7k

Ama yükseldikce endüstrinin maaşıda artıyor
    Endüstride ing+alm+rusca çakarsan 10.000 tl ile başlarsın
  • hocamm inşaat hakkında ne düşünyosun
  • quote:

Orijinalden alıntı: YKSCİ TAYFA

hocamm inşaat hakkında ne düşünyosun
    ing+arapca+rusca çak 5.000 dolar minimum

olm mühendis olacaksan dil önemli mal gibi sütcü imamlarda 4 sene okuyup mezun olursan 2.5-3 anca alırsın 2-3 dil öğrenecen ki kalifiye eleman ol
  • sütçü imam - inşaat müh mezunu muhtemelen şantiyede amelenin bir tık üstü olur alacağı max maaş 1800-2000 tL.

sıkıntı, öyle şeyler yapmayın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok alakasız bölümler dostum.Halk arasında Endüstri= CEO algısı var ki çok yanlış.Bu hayalle end. okursun sonra fabrika bandı tasarlarsın yalan olur CEO'luk Ceo 'luk okunan bir şey de değil.. Dünya geneline baktığımızda da CEO ların önemli bir çoğunluğunun Elektrik-Elektronik Mühendisi olduğunu görürüz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Endüstri artık pek tercih edilmiyor demişti ee mühendisi dayım. Seçeceksen ee müh seç dediydi bana.

• Bu anayasada falan mı yazıyor? Asgari ücret gibi

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-07C238B73

Ee nin ilk başlama maaşı 6-7k
    Endüstri 3-4k
    Bilgisayar 6-7k

Ama yükseldikce endüstrinin maaşıda artıyor
    Endüstride ing+alm+rusca çakarsan 10.000 tl ile başlarsın
    Başlangıç için yazdığın ee ve ceng maaşları çok uçuk

• quote:

Orijinalden alıntı: Ribas0

sütçü imam - inşaat müh mezunu muhtemelen şantiyede amelenin bir tık üstü olur alacağı max maaş 1800-2000 tL.

sıkıntı, öyle şeyler yapmayın.
    dil bilmezse odtü mezunuda olsa çok bişey değişmez

tr de piyasası belli ve düşük

yurtdışına iş yapan firmalara girmek gerek onun içinde rusca arapca şart ingilizce zaten bilmen gerek

bu dilleri bilen sütcü imamlıda 5 bin dolar alır minimum ama sütcü imama giden kafa bunu yapmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Simon Petrikov

Başlangıç için yazdığın ee ve ceng maaşları çok uçuk

Alıntıları Göster
    kardeşim belediyedeki bir memur 3000 tl alıyor
    hastanedeki bir hemşire nöbetlerle 6-7 binleri görebiliyor minimum 4-5 bin tl alıyor
    okuldaki öğretmen 4-5k ları görüyor özel dersleri saymıyorum

siz mühendisleri 1.5-2k ya mı çalışıyor sanıyorsunuz ? ha 2.5*3.5k ya çalışan yok mu var saf salak kendini geliştiremeyen tipler fabrikada 2.5-3.5k ya çalışıyor maaşıda yükselmiyor
    2 dil bilen bir mühendis 6-7-10k ile başlıyor üstünün limiti yok

Sülalem mühendis dolu teyzem dayım vs hep mühendis öğretmen hemşire
    Türk telekomda mühendis teyzem 5500 alıyordu ki işi masa başı ondan maaşı düşük
    Çevre mühendisi yengem devlette 6 bin alıyor
    çevre mühendisi eniştem var 6500 alıyor devlette ki projeye girerse 10-15k aldıkları oluyor
    ing+alm bilen eniştem şirkette 25k alıyor{45 yaşında]ama bu adam okul biter bitmez ingiltereye gitti ingilizceyi öğrendi geldi almanyaya gitti almanca öğrendi işe girdiğinde taa 20 sene öncede piyasanın 2-3 katı maaşla girdi

sütcü imam + dil bilmeyen adamın sokaktaki adamdan bi farkı yok işe anca imza için alınır yönetmelik için alınır bu adama kim vercek 5-6k

Şirket mühendisi ile fabrika mühendisini karıştırıyorsunuz

• Shanki kullanıcısına yanıt
    Ceo luk öyle kolay değil çoğunlukta makine mühendisi ee değil tabiki makinenin mazisinden kaynaklı gelecekte elektrik elektronikcilerin olacak koltuk.

ya harita mühendiside olsan adamına bakıyor beyin varsa bi yolunu bulup parayı buluyor kişisel durumlarla alakalı
  • quote:

hastanedeki bir hemşire nöbetlerle 6-7 binleri görebiliyor minimum 4-5 bin tl alıyor

siz mühendisleri 1.5-2k ya mı çalışıyor sanıyorsunuz ? ha 2.5*3.5k ya çalışan yok mu var saf salak kendini geliştiremeyen tipler fabrikada 2.5-3.5k ya çalışıyor maaşıda yükselmiyor

çevre mühendisi eniştem var 6500 alıyor devlette ki projeye girerse 10-15k aldıkları oluyor
    ing+alm bilen eniştem şirkette 25k alıyor{45 yaşında]ama bu adam okul biter bitmez ingiltereye gitti ingilizceyi öğrendi geldi almanyaya gitti almanca öğrendi işe girdiğinde taa 20 sene öncede piyasanın 2-3 katı maaşla girdi

sütcü imam + dil bilmeyen adamın sokaktaki adamdan bi farkı yok işe anca imza için alınır yönetmelik için alınır bu adama kim vercek 5-6k

Alıntıları Göster
    Benim de çevremde senin kadar olmasa da mühendisler var. Dün de dediğim gibi biri ege ee yi 3.lükle bitirip 2200 e başladı. Bir kuzenim de ben kendimi bildim bileli ee okudu yıllarca şimdi öğretim görevlisi 5 bin ile başladı. Kendini geliştiren yine alır almasına da büyük hayallerle başlayıp hayal kırıklığına uğrayan o kadar çok insan var ki artık pozitif bakamıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: Simon Petrikov

Benim de çevremde senin kadar olmasa da mühendisler var. Dün de dediğim gibi biri ege ee yi 3.lükle bitirip 2200 e başladı. Bir kuzenim de ben kendimi bildim bileli ee okudu yıllarca şimdi öğretim görevlisi 5 bin ile başladı. Kendini geliştiren yine alır almasına da büyük hayallerle başlayıp hayal kırıklığına uğrayan o kadar çok insan var ki artık pozitif bakamıyorum

Alıntıları Göster
    Kendilerinde iş yok demek ki

Aha çankaya mezunu arkadaşım var aselsana girdi

Linkleddin de bak burda çankaya atılıma çöp diyorsunuz mezunları
    havelsan aselsan tübitak icq roketsan gibi yerlerde hep

• Elektrik elektronik mühendisliği üniversite hayatımda bana felç geçirten bölüm özellikle devre 1-2 de baya zorlanmıştım İntegral türev den çakmam diyenler diferansiyel denklemler sizi bekliyor uzaktan göründüğü gibi değil iyice araştırın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genelde o alana yönelik olur.İnşaat firmasıysa inşaat gibi.Bunları çıkardığımız zaman,Türkiye genelinde haklısın ama dünya genelinde EE daha da doğrusu elektronik üzerine olan mühendisliklerin ön planda olduğunu görüyoruz hocam.EE genelde branşından daha kolay sıyrılıyor.Daha donanımlı mühendis olarak yetişiyor.Donanımdan kastım daha çok mühendislik disiplini hakkında fikri var açısından.
  • quote:

Alıntıları Göster
    Hocam amma abartmışsınız. Kimse yeni mezuna o kadar vermiyor, 10 yıl falan çalışmak gerek o maaşa ulaşmak için.

• Hocam eem tanıdığın var mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: koznak2616

Hocam eem tanıdığın var mı
    Kontrol mühendisi mezunu roketsanda çalışan yüzlerce mezun var,

denk geldiğim biri:
    https://www.linkedin.com/in/gorkem-secer-14b12a2b/

itü, bilkent, odtü 3'ünde de okumuş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.