Şimdi Ara

Uzatılmış Garantiye Dikkat! (Tüm Markalar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
5.102
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Araç alırken uzatılmış garanti mevzusunu iyi okumak lazım. Çoğunlukla uzatılmış garanti bir sigorta poliçesi ile birlikte yapılıyor. Ani ortaya çıkan mekanik ve elektronik kusurları kapsıyor.


    Fabrika garantisi aracın neredeyse a'dan z'ye aracın tüm parçalarını kapsıyor. Ancak uzatılmış garanti ile örneğin multimedya ekranları, hoparlörün patlaması, hatalı üretilen koltuk kumaşı, boyası aşınan direksiyon simidi vb. kusurlar garanti kapsamına alınmayabiliyor. Mekanik ve elektronik aksamda çıkacak sıkıntılar da sigortaya başvurup karşılanıyor. Markanın bir sorumluluğu yok uzatılmış garantide, topu sigorta şirketine atıyor. Biraz sigorta şirketinin insafına kalıyor yani iş.


    2021 yılı için Türkiye'de satılan bir çok markanın web sitesi ve pdf katalogları üzerinden garanti durumlarını araştırdım. 5-6 yıl ilan edilen çoğu garantinin aslında ilk 2 veya 3 senesinin fabrika garantisi altında olduğu gözüküyor.


    Tablolar aşağıda, ilk tablo uzatılmış garantiyi ücretsiz veren firmalar. İkinci tablo da bunları ek ücret karşılığı satan firmalar.


    Mitsubishi'yi burada ayrıca tebrik etmek gerekir. 5 senelik garantiyi her ne kadar 100.000 km ile sınırlandırsa da, tamamı fabrika garantisinden oluşmakta.


    Uzatılmış garanti ile birlikte 4 yıl boyunca sınırsız km garanti veren Mercedes'i de tebrik etmek lazım.



    Uzatılmış Garantiye Dikkat! (Tüm Markalar)



    Aşağıdaki tablo da uzatılmış garantiyi ücret karşılığı satan markalar. Fiat Egea gibi bir kaç istisna var, açıklama kısmına yazdım. Egea için taksiciler ve filolar sebebiyle 3 yıl 150.000 km fabrika garantisi sunulmuyor. Ancak 3 yıl 60.000 km fabrika garantisi sonrasında 5 yıl/100.000 km uzatılmış garanti fiyata dahil.



    Uzatılmış Garantiye Dikkat! (Tüm Markalar)



    Uzatılmış garanti ücretleri de web sitelerinden toplayabildiğim kadarı ile şu şekilde:


    VW Fiyatlar : https://binekarac.vw.com.tr/idhub/content/dam/onehub_pkw/importers/tr/finansal-hizmetler/pdf/2021_Garanti_Plus_Fiyat_Tablosu.pdf

    Citroen Fiyatlar : https://media.citroen.fr/file/09/3/arti_garanti_servis_fiyat_listesi_01122020.366093.pdf?vers=1

    Peugeot Fiyatlar: https://media.ndp.awsmpsa.com/file/25/6/peugeot-art-garanti-tu-m-fiyat-listesi-01.12.2020.761256.pdf

    Audi Fiyatlar : https://www.audi.com.tr/tr/web/tr/servis-ve-aksesuar/audi-garanti-plus.html

    Bmw Fiyatlar: https://www.bmw.com.tr/tr/topics/offers-and-services/personal-services/bmw-servis-paketleri/bmw-service-inclusive-fiyat-listesi.html


    Son söz: BMW'nin garantisini uzatacağına ikinci el bir araç daha alınUzatılmış Garantiye Dikkat! (Tüm Markalar)  Zira X5'in garantisini 5 yıla çıkarmak için 81.000 tl ödemeniz gerekiyor!








  • Evet böyle konular daha önce de tartışılmıştı. Seat'ta 2 yıllık ek garanti benim araç için 2200 TL civarıydı ama normal Ibiza için daha ucuzdu. Ben de sormuştum bu ek garanti, her şeyi kapsıyor mu diye ve evet her şeyi kapsıyor cevabını almıştım. Yine de Doğuş Oto'nun prosedürünü bilmiyorum varsa bununla ilgili bir yazı açıp okumadım da.

    Sonuç olarak yaptırmamıştım. Km hesabından ziyade aşağıdaki paragrafın kesinlikle teyit edilmesi lazım. Satış elemanı evet kapsıyor dese de hukuki olarak kanıtlanması önemli.


    "Fabrika garantisi aracın neredeyse a'dan z'ye aracın tüm parçalarını kapsıyor. Ancak uzatılmış garanti ile örneğin multimedya ekranları, hoparlörün patlaması, hatalı üretilen koltuk kumaşı, boyası aşınan direksiyon simidi vb. kusurlar garanti kapsamına alınmayabiliyor. Mekanik ve elektronik aksamda çıkacak sıkıntılar da sigortaya başvurup karşılanıyor. Markanın bir sorumluluğu yok uzatılmış garantide, topu sigorta şirketine atıyor. Biraz sigorta şirketinin insafına kalıyor yani iş."





  • Honda gibi her sorunda çamura yatmasinlarda
  • Araba garantisinin 2 yıl olduğu saçma işlerle meşhur bir ülke Türkiye. 1.5 tonluk araba, 2 yıl garanti. Buzdolabı bile 7 yıl garantili.

    Başkalarına en az 4 yıl. Türkiyeye 2 yıl.
  • Bende g20 aldigim donemde +3 yil uxatmistim. O gunku kurla ciddi mantikliydi. Ayrica 1 bakim da hediye ediyorlardi. Uzun donem kullanilacak bir arac ise kesinlikle yapilmasi gereken bir secenek. Ozellikle bmw icin ! Elinize saglik cok guzel bilgiler vemissiniz..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 24 Nisan 2021; 17:49:2 >
  • Bu süreler eski gerçi yenilendi birçok firmanın garanti süreleri. Fakat topu buna atıyorlar diyecek kadar da konu basit değil. Çünkü garanti sürecinde eğer haklıysanız mahkeme sizi davada haklı bulur, hakkınızı alırsınız. Bu mahkemeler de çok uzun sürmüyor sizin zaten pek birşey yapmanıza da dava ettikten sonra gerek yok. Davaları kazanan örnekleri bildiğim için bu kadar rahat konuşuyurom.


    Ülkemizde binek otomobillerde yasal devletin zorunlu tuttuğu garanti süresi 2 yıl/ 60 bin km'dir. Bunun üstüne firmalar kendi onarım güvencesi adı altında 3 yıl/100 bin veya 5 yıl/150 bin km garanti gibi süreler verebilir. Bu garanti uzatması genelde tüm markalarda hemen hemen normal garanti ne ise o parçaların hepsini karşılar.


    Araç üreticisinin verdiği bu garantiye ek olarak uzatılmış garanti dediğimiz bir sigorta poliçesi ile teminat altına alınan garanti uzatma yapılır. Bu satış esnasında veya satıştan sonra belli yaş ve kmye kadar farklı ücretler ile alınabilir. Burada size verilen garanti kitapçığını çok iyi inceleyin. Orada hangi parçalar yazıyor ise o parçalarda sorun olursa garantiye girer merak etmeyin.


    Bir de her firmanın yapmadığı ama mekanik kırılma garantisi diyebileceğimiz yine ek bir sigorta poliçesi ile yapılan mekanik belli km ve yaşa kadar mekanik kırılma garantisi vardır. Bu normal garantinin ve uzaltılmış garantiye ek olarak yapılabilir veya belli km yaşa araç gelmeden ayrıca da yaptırma imkanı var. Yine burada poliçede açıkça hangi parçaların kapsadığı yazar.


    Fakat bu garantilerin devam etmesi için yine size verilen garanti evraklarını çok iyi okuyun. Bazı firmalar tamamen servis bakımlı olmasını aracın isterken bazı firmalar uzatılmış garantide yine servis bakımlı olmasa bile bazı parçaları yine garantiye sokabiliyor.


    Kısacası araç aldığınız zaman garanti kitapçığını birkaç defa hatta okuyun, aklınıza takılan bir yer varsa yetkili satıcınıza sorun. Garanti konusunda müşteri-servis sorunları genelde o kitapçığın okunmamasından çıkıyor. Kitapçıkta ne yazıyorsa onu size birisi hayır dese bile firmada bir üst makama başvurduğunuz anda hakkınızı alırsınız. Hiçbir firma kaybedeceği dava ile muhatap olmak istemez.


    Tekrar hatırlatırsam kitapçık çok çok önemli kesinlikle okumak lazım çünkü güncel garanti süreleri,kuralları değişebiliyor ama kazanılmış haklar devam eder. Yani siz aracı aldığınız zaman hangi garanti şartları geçerli ise o şartlar devam eder.





  • Benim arabam yok alacakta durumum yok ama bu konuya neden girdim bilmiyorum

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    ABD'de hemen her şey 1 yıl  

  • hazarcep H kullanıcısına yanıt

    Bir gun o da olur inşallah

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    Bir gun o da olur inşallah

    Neyse abi alacak durumum olursa Mitsubishi alacağım en uzun ve kapsamlısı o imiş onu öğrendim

    sağ olasın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cormen

    ABD'de hemen her şey 1 yıl  

    Bildiğim kadarıyla yurt dışında çoğu şey genelde bir yıl garantili, üstünü üretici keyfi buyurursa veriyor. Bizde yasa gereği iki yıl zorunlu.

  • TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Multimedya, led ışıklar, gösterge gibi elektronik ürün garantisi uzatılabilrceğini sanmıyorum 2 yıl dır genelde bu tip ürünlerin süresi
  • Türkiyede araçlar 2 yıl tüketici mahkemesi garantlidir(kanunen zorunlu garanti süresi, 6502 sayılı kanun şartlarında garanti). Gerisi boş, garanti sözleşmesidir ki şirketlerin kendilerini koruyacak türlü şart içerir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adam94 -- 25 Nisan 2021; 5:39:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-007649809

    Bu mesaj silindi.

    Kaput dalgalanması olursa kaput takozunun vidasını iki çevirip ücretsiz çözüyorlar.


    Öyle Vw gibi DSG patlayıp yolda kalınca iyi niyet garantisinden yapıyoruz hadi gene iyisin sadece 2000 TL alacağız demiyorlar.

  • Şu mitsubishi harbiden sağlam marka ama popüler değil bir de çeşitlilikleri az.

  • zotacing kullanıcısına yanıt

    Benim de şahsi fikrim Otokoç'lar değil Ford'un Türkiye Otomotiv sektörünün en leş bayileri. Ben hayret ediyorum böyle bir firmanın Koç Grubu bünyesinde faaliyet göstermesine. Ne zaman Showroomlara gitsem ya araç yok, ya bilgilendirici döküman yoktur veya personelin umrunda değil. Devlet kurumu bunların yanında daha iyidir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-007649809

    Bu mesaj silindi.

    Yalnız Mercedes ile Vwyi bir tutma, Mercedes 4 yıl sınırsız, Vw 2yıl sınırsız + ek ücretle 2 yıl 120.000 veriyor.


    Bu arada Mercedes'in durumu her ne kadar iyi gibi görünse de kaporta hasarı dahil yetkili serviste yaptırma şartı biraz ağır. Yetkili serviste Mercedes parçaları ne kadar pahalı bunu bilmeyen yoktur. Makyajsız w204ün aynadaki sinyal camı için 5 yıl önce istedikleri fiyat asgari ücretin %25ine falan tekabül ediyordu. İç parçası hariç, sadece camdı bu.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.