Şimdi Ara

Uzaktan Kumandalı Arabadan Ne Gibi Sistemler Olur ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar elimde 2 Tane uzaktan kumandalı araba var biri jip HUMMER diğeri lamborghini lamborgihnin deversindeki transistör ısınma yapıyor o yüzden haraket etmiyordu onu geçtim diğer jip olan güzel bi sistemi var yarım km rahat çekebiliyor 1km zorlayabilir belki ama yarım km rahat çekiyor onda teker motoruna giden ve ileri gitmesini sağlayan motora giden kablolar var yani 2 tane uç var elimde bu uçlara ne bağlayabilirim nasıl değerlendirebilirim yani ? bu dönmesini sağlayanda tahminim sağ sol yaptığı için + ve - kutuplarını yer değiştirebiliyor kumanda ile bu sisteden bişey çıkarmı 6 V pille çalışıyor ? ilave şeyler yapabilirim siz öneri söyleyin sadece ama çok büyük ibr sistem olmasın :)

• en basit role baglayip herhangi bir aleti kontrol edebilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • role nedir onu bilmiyorum roleyi deilde role bağlaınca ne değişecek ne yapabileceğim yani onu söylermisin ?
  • role bir tur anahtardir. mesela 6v luk bir roleye arabanin motoruna baglarsin. elektrik roleye gidince rolenin kontaklarina bagladigin herhangi bir elektrikli aleti kapatip acabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: integer

role bir tur anahtardir. mesela 6v luk bir roleye arabanin motoruna baglarsin. elektrik roleye gidince rolenin kontaklarina bagladigin herhangi bir elektrikli aleti kapatip acabilirsin

iyi güzelde şimdi bu sistemden bşiey olmazmı illa motor olması şart değil güzel bi sistem olmazmı uzaktan kumandalı ?
  • nasıl bir sistem istiyorsun anlamadımki. herhangi bir aleti kontrol edebilirsin işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

quote:

Orijinalden alıntı: integer

role bir tur anahtardir. mesela 6v luk bir roleye arabanin motoruna baglarsin. elektrik roleye gidince rolenin kontaklarina bagladigin herhangi bir elektrikli aleti kapatip acabilirsin

iyi güzelde şimdi bu sistemden bşiey olmazmı illa motor olması şart değil güzel bi sistem olmazmı uzaktan kumandalı ?

dostum elindeki malzemeler sanırım oyuncak. ve bunların sistemlerinden pek birşey bekleme. normalde radyo kontrollü araçlarda esc, servo, motor, alıcı verici, kumanda, 7.4v ve üstü pil bulunur. eğer aracın içinde bunlar varsa herşey yapabilirsin. ama oyuncaksa normal bir düzenek vardır..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni arabalar için teyp şart mi
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cengo_19 kullanıcısına yanıt
    evet oyuncak yıllardır yatıp duruyor bunu bisisteme çevirebilirmiyim diye sorcaktım ama sadece o motor yerine başka bişey takıp uzaktan yöneetbiliriz :D
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    sistem çok küçük en fazla motorun ucuna pervane takar serinlersin. aklına başka birşey geliyorsa söyle.
    evet :D anca öyle yaparım ama bir taşıyıcı görevide görmüyorki giderken araç çok sallıyor ynai birden hızlanıyor üstündeki eşya düşüyor öylede yapamam bu sisteme 12 V verme şansımda yok malesef öyle kalacak hayır elektronikten baya anlasam devreler kurarrım o kadar bilgimde yok anca transistör , kondansatör, potansiyometre fln yani fazla bilgim yok
    Üstüne sepet yap Profesyonel rc sistemlerinde bu kadar karmaşık değil. Daha doğrusu tak çıkar sistem var. Hız devresi kontrol devresi pil ve motoru aynı voltaj aralığındaki istediğin sisteme tak çıkar. Bende 1-2 sistem var. Küçük bir araba yapıp üstüne kamera koymayı istiyorum ama uygun yollu kablosuz kamera düşüremiyorum.normal bir kameraya da alıcı verici yapsam daha iyi olur ama o kadar da aşmadın kendimi

aslında eve bir kamera koysan 2.5 veya 3v elektrik geliyodur tahminim motora onunla çalıssa kamera koyarsın uzaktan isnyal alırsın fln öyle bişey olsa varya oooooo neler yaparım neler :D
    tam olarak nasıl yani biraz daha açarmısın? aynı şeyden mi bahsediyoruz acaba.?
  • bi makara sistemi tasarla ve odandaki perdeleri aç kapat uzaktan kumandanla :)) pervaneden sonra en basiti bu sanırım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.