Şimdi Ara

Uzaktan kumandalı araba tamiri hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar babamın bana baya uzun bir süre önceden hediye etmiş olduğu uzaktan kumandalı bir arabam var.Yaklaşık 9 sene önceydi ilk senesinde gayet güzel kullanıyordum ama pili uzun süre dayanmıyordu birde çocuktum bu pil tam şarj olmuyormu acaba dedim akşamdan sabaha kadar şarja bıraktım sabah kalkınca bir baktım şarj aleti erimiş(annem öyle dedi).Pili aldım arabaya taktım yine bir 5 10 dakika oynadım yine bitti daha şarj edecek birşeyim olmadığı için kaldırdı annem.Geçenlerde açtım baktım tekrar şarj etmeye çalıştım pilleri haliyle şarj almadılar.Pilleri eski bir laptoptan çıkma 18650 Li-ion pillerle hallettim ama araba yine çalışmadı.Şimdi sizden istediğim sıkıntı kumandadamı arabadamı bunu nasıl anlarım?Yada samsunda bildiğiniz bu işlerden iyi anlayan elektronikçi varsa söylermisiniz gidip vereyim.

• sorun şarj aletinde .
    her farklı bataryanın farklı şarj aleti vardır .
    Ni_mh ise ona uygun şarj aleti
    Li_ion 18860 ise Li-İon şarj aleti .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler ama piller tam dolu ondan eminim.Benim istediğim acaba sorun kumandadamı yoksa arabadamı bunu nasıl anlarım?
  • Dolu olduğunu hangi yöntemle anladınız .
    Voltmetre ile ölçüm 11.1v çıktı akım ölçümü yaptım 5 amper üstüne çıkıyordu kablolar alev gibi oldu söktüm 3 tane fan ve yarım metre şerit led bağladım voltajı yine 11v gösterdi ve diğer 12v aletler sıkıntısız çalıştı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam anladım. RF kumandalı oyuncaklarda bazen frekans sapması oluyor ,anlamıyorsanız açmayın ,belkide basit bir frekans uyumsuzluğu olabilir.
    Açtığım aleti bozmadan geri takabilirim bu frekans sapmasını kendim anlayabilirmiyim yoksa özel bir aleti falanmı var?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Uzaktan kumandalı araba
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Multimetre ile ayarlanacak bir ayar değil . Telsiz telefonların baz ile el telefonu ile arasındaki ayar gibi ayarlanıyor .

Tabiki bu farazi olarak düşünüyoruz . problem başka elemandan da kaynaklı olabilir.
    Bunu nasıl anlayabileceğim konusunda bir fikriniz varmıdır

• Bu konuda fikrim yok .
    RC model araçlar için
    » Konu Dışı / Off Topic » Hobi Forumları » Radyo Kontrollü Model Araçlar / Radio Control RC

D.H de ararsanız ,konunuzu burada açarsanız ,deneyimli üyeler yardımcı olabilir .
  • Pil fazla gelmiş de olabilir. Taktığında bir şey oldu mu ya da araba yanık kokuyor mu?

• multicaglar M kullanıcısına yanıt
    Hayır birşey olmadı eski pilin voltajı 9.6 bende önce 7.2 verdim birşey olmadı sonra 11 verdim yine tepki yok.

• sepkov kullanıcısına yanıt
    Frekans işini benim bildiğim 2 direnç 1 jack ile bilgiaayara osiloskop yaparak ölçebiliyorsun.

• sepkov kullanıcısına yanıt
    Direkt multimetreye bağlayarak akım ölçtüyseniz, Yanıltır. Pilin patlamadığına dua edin. Akım ölçümü değeri bilinen bir dirençle yapılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgi için teşekkürler dikkate alacağım

• Arabaya pil baglandını belli eden led filan yokmu elektrik gidiyomu için kablolar kopmuş olabilir + - ters yapmış olabilirsin

• ati1919 kullanıcısına yanıt
    Malesef led falan yok doğru bağladığımdan eminim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.