Şimdi Ara

uzak masaüstü bağlantı problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.171
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta ttnet'ten gelip fiber internet ile ilgili yeni bir modem getirdiler. ZTE markalı ZXHN H168N diye bir model. İşyerinde 1 adet windows 2003 kurulu server var. Uzak masaüstü bağlantısı vardı önceki airties modem de. Şimdi bu yeni ZTE modemle uzak masaüstü bağlantısı yapamıyoruz. Port açmada mı bir sıkıntı var bilmiyorum. İlgili resmi buraya ekliyorum. Anlayan arkadaşlar bir kontrol edebilirmi? Acaba port yönlendirme ayarlarında mı bir hata yapıyorum. Wan sunucu başlangıç ip adresine statik ip adresini yazdım. Lan sunucu ip adresine server'a elle atadığımız sabit ip'yi yazdım. Server'da bilgisayarım özelliklerde uzak masaüstü bağlantısı etkin. Server'da firewall da 3389 TCP portu özel durumlarda exception olarak girilmiş durumda. (Zaten uzak masaüstü bağlantısında bir problem yoktu. Sadece aynı sisteme yeni zte modem'i taktık, başka değişen birşey yok.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 25 Aralık 2012; 13:15:30 >

• Selam;

WAN Sunucu Başlangıç IP' ye gerek yok. Birde WAN Bağlantısı seçeneklerinde başka neler var. Diğer ayarlar doğru görünüyor.

İyi çalışmalar.
  • Teşekkürler öncelikle,

gerek yok derken sileyim mi? Yani bağlanamamasına sebepmidir?

Bide bu modem de ayar bolluğu var, anlamadım bişey ben. Ağ altında WAN, WLAN, LAN, IPv4 yönlendirme ve IPv6 yönlendirme diye 5 ana başlık var. Burda WAN altında DSL WAN bağlantısı, ETH WAN bağlantısı, Ds-Lite yapılandırma, Port Bağlama ve DSL modülasyonu diye 5 alt başlık var. Ayrıca Uygulama diye farklı bir bölüm var, orda da IGMP alt başlığının altında WAN bağlantısı var.

Ağ başlığında WAN alt başlığında DSL WAN alt başlığında şunlar var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 25 Aralık 2012; 18:45:14 >

• Evet silmelisiniz bu şekilde bağlantı sağlanacaktır.

Kolay gelsin.

• bağlanmıyor..

Benim şu dikkatimi çekti, durum-> Ağ arabirimi ->DSL WAN Baglantisi bölümünde DNS numaraları garip geldi bana. Bunlar doğru mu? Resimde statik ip kısmını ve macların ilk bölümlerini sildim. Statik ip no doğru. Mac adreslerinin de "mac adresi" yazdığım kısımları aynı, sadece son 2 rakam değişik. Bir de uzak masaüstü denediğimde hiç zorlamıyor. Hemen hata veriyor bağlanamıyor diye. Yani sanki direkt ret yiyor, hiç zorlamıyor karşı tarafı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cilimpuli -- 26 Aralık 2012; 16:31:49 >

• Güvenlik kısmında firewall açık olabilir mi ?

WAN sunucu başlangıç ip'yi sildikden sonra server'a reset atmamıştım. Reset atınca bağlandı. Şu an problem yok. Tekrar çok teşekkür ederim.
    Daha Fazla Göster
  • İyi çalışmalar.
  • Çok teşekkür ederiz bilgiler için emeğinize sağlık büyük yardımınız dokundu bende bu sorunu çözmeye çalısıyordumm

http://www.sosyalmedyasorumlusu.com/hatali-fiyat-krizi-gold-com-trye-pahaliya-patladi/

• Merhaba
    Aynı problem ben de var ne yaptimsa sonuc ayni.Zte servisi aradim servis de malum!
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.