Şimdi Ara

uykuyu zaman kaybı olarak görüyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • günde minimum 8 saat uyumak zorunda kalıyoruz. günümüzün 3 te 1 i resmen boşa akıp geçiyor. geçen evde kimse yoktu değerlendireyim dedim. sabahın 6 sına kadar dayandım sonra uyuyup kalmışım. teee akşamüzeri 4 gibi kalktım. o 10 saatlik dilimde neler yapılırdı. keşke uyku 1-2 saat yetse.

gece uyumamak sabahlamak çok güzel birşey fakat bu sefer sabah uyuyup kalıyorsun.

sabahları ayakta olman gerek fakat bu sefer gece uyumak zorundasın.

hem geceyi hem sabahı eşit yaşayamıyoruz maalesef. kendi bünyemi az uykuya alıştırdım fakat bazen tadı kaçıyor. günlük 4-5 saat uyku yetiyor bana. daha fazlası gelirse aşırı yorgun ve ölü gibi kalkıyorum. 10 saatlik uykunun ardından resmen ceset gibi kalktım. ama 4 saat uykudan sonra çok dinlenmiş gibi hissediyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Keşke sadece uyuyabilseydim. Yemek yemek ve ihtiyaçlar için 1 saat kalksam yeter. Böyle bir şey vardı bir kız hipersomnia hastasıydı. Ne şanslı olduğunu bir bilse. Ne güzel rüyalar aleminde yaşıyor.

Yüzlerce kişilik orduya ihtiyacım yok. Sadece bir tabanca ve ölmekten korkan bir karşı grup bana yeter.

Ben bedenen ölsem bile senin hafızandan, kafandan silinmeyeceğim. Anılarında yaşayacağım. İşte bunlar beni yaşatacak.
  • Ben de zaman kaybı olarak görüyorum keşke bütün gün uyuyabilsem hayat zaman harcamaya değecek bir şey değil

• Gerçekten uyumak çok güzel bir nnimet. Su gibi tadı tarif edilemiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyku süresi genetiğinizde kodlanmıştır. Çoğu ya da azı zararlıdır. Melatonin hormonu çok yüksek lipofilik bir antioksidandır ve vücuttaki tüm hücrelere nüfuz eder. Bu nedenle uykuyu 2 fazda uyumak hiç iyi bir fikir değil. Çünkü melatonin kan konsantrasyonları özellikle 6-8 saatlik tek fazda uyunan bir uykuda olması gereken tepe etki noktalarına ulaşır. Ayrıca derin uyku evresi beynin yenilenmesi için çok çok önemli. Kafanıza göre uykuyla oynarsanız hayatınızın bir evresinde soluğu onkoloji servislerinde alırsınız. Avrupada doktorlar hastalara uyku reçete ediyor. Abidik gubidik işler peşinde koşmayalım.

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.