Şimdi Ara

Uykuya dalmada aşırı güçlük çekiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler öncelikle. Ben normalde geceleri başımı yastığa koyar koymaz uyurdum fakat ne olduysa 1 haftadır 3-4 saat boyunca yatakta dönüp duruyorum zihnimde sürekli o gün dinlediğim müzikler falan dolaşıyor ancak 5.30 civarında uyuyabiliyorum tabi onada uyumak denirse bugun 5 saat uyuyabildim dün 2 saat ondan önceki gün yine 3 saat normalde deliksiz 6 saat en az uyurdum. Bunu normale nasıl döndürebilirim acaba ? bitkisel çaylar gerçekten uykuya dalmakta yardımcı oluyor mu ? araştırdığım kadarıyla melisa çayı ve rezene çayını çok övmüşlerdi bir tanesini denemeyi düşünüyorum sizce hangisi yardımcı olur ? ccevaplarınız için şimdiden teşekkürler.




  • Ben bunu yıllardır yaşıyorum. :D Yattığım zaman uykuya dalma sürem minimum 2 saat. O da en iyi ihtimal. Şuan 27 yaşındayım. Liseye gittiğim zamanlarda da bunu yaşıyordum.


    2 saate dalarsam da yine iyi ha. Bazen öyle bir oluyor ki 4-5 saat hatta 7-8 saat dalamadığım oluyor.


    Bunun sebepleri sanırım en azından benim için düzensiz uyku saatlerim. (lise zamanlarında yatma saatlerim düzenliydi tabi erken kalkacağım için aynı saatte yatardım gece en geç 12 gibi yine de en geç 2 saate dalardım.) Fakat şuan gece 4-5 gibi yatağa gidiyorum. Bu iyice bozuyor kaliteyi.


    Diğer neden düşünceler, stres vb. şeyler. Bunlar da etkiliyor. Bir de benim gibi sürekli yatakta bi o tarafa bi bu tarafa dönen biriysen iş gittikçe zorlaşıyor.


    En son ZMA denen takviyeden kullanmaya başladım. (Magnezyum, Çinko, B6 karışımı) Uykuya dalmayı kolaylaştırıyormuş ve daha kaliteli kesintisiz uyku sağlıyormuş.


    Ben de kolay dalma ve kesintisiz uyku için aldım. Bir de gece en az 3 kere uykum bölünür benim. Bu amaçla aldım. Aşağı yukarı 3 haftadır kullanıyorum.


    Uykuya dalma konusunda yarar göremedim diyebilirim. Fakat çoğunluk işe yaradığını söylüyor. Belki bende yaramaz sende yarar. Belki de hala geç yattığım için de işe


    yaramamış olabilir. Kesintisiz uyku konusunda ise biraz fayda gördüm diyebilirim. Çünkü artık 2 saatte bir uyanır hale gelmiştim. En azından 4-5 saat kesintisiz uyuduğum


    oluyor. Eskiden kesintisiz 5 saat uyurdum. 5 saat sonra kesin uyanırdım ama sonra bi 3 saat daha uyur uykumu alırdım. O zaman da neden 5 saatten fazla kesintisiz


    uyuyamıyorum diye şikayet ederdim ama meğerse büyük bir lüksmüş. Bir de dediğim ZMA bayağı rüya görmene sebep oluyor. Sabaha kadar film izliyosun. Bi denemeni


    tavsiye ederim. Belki sana daha iyi gelir.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.