Şimdi Ara

Uykuya Dalarken Garip Sesler Duyuyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
25.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu gece forumdaki uyku felci olayını okudum.Yine uykuyla alakalı bir şey anlatacağım.
    Bu olay sık sık başıma geliyor.Tam gözlerimin kapandığı,uykuya dalacağım zaman cam kırılma,bir şeyin yere düşmesi vb. sesler duyuyorum.Hemen uykudan uyanıyorum.
    Bir de gece yatakta yatarken yatağın sallandığını hissediyorum.Ayağa kalkmadığım zaman bu sallantının şiddeti gittikçe artıyor.1-2 kere denk gelse belki küçük şiddetli depremleri hissediyorum diyeceğim.Fakat her yatışımda başıma geliyor.Özellikle karanlıkta yatarken bunu hissediyorum...
    Bu iki olayı şuna bağlıyorum.1999 depremini yaşadım.Deprem ben uyurken oldu.Evimiz de yıkıldı.O zaman da yarı uyanık bir vaziyette kırılan camların sesini duyuyordum.Şimdi uyurken de o seslerin aynısını duyuyorum.Sallantı olayı da bununla alakalı olabilir.Çünkü resmen deprem oluyormuş gibi hissediyorum.Ve korkuyorum..

• kardeş aynı sorunla bende karşılaştım ve sorunu çözdüm ışık açık yatıyorum eyer yanımda biri uyuyorsa sorun yaşamıyorum uyumuyorsa ışık kapalı uyuma şansım yok bende sürekli sesler duyuyorum yada sallantı hissediyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: DLS-128

Bu gece forumdaki uyku felci olayını okudum.Yine uykuyla alakalı bir şey anlatacağım.
    Bu olay sık sık başıma geliyor.Tam gözlerimin kapandığı,uykuya dalacağım zaman cam kırılma,bir şeyin yere düşmesi vb. sesler duyuyorum.Hemen uykudan uyanıyorum.
    Bir de gece yatakta yatarken yatağın sallandığını hissediyorum.Ayağa kalkmadığım zaman bu sallantının şiddeti gittikçe artıyor.1-2 kere denk gelse belki küçük şiddetli depremleri hissediyorum diyeceğim.Fakat her yatışımda başıma geliyor.Özellikle karanlıkta yatarken bunu hissediyorum...
    Bu iki olayı şuna bağlıyorum.1999 depremini yaşadım.Deprem ben uyurken oldu.Evimiz de yıkıldı.O zaman da yarı uyanık bir vaziyette kırılan camların sesini duyuyordum.Şimdi uyurken de o seslerin aynısını duyuyorum.Sallantı olayı da bununla alakalı olabilir.Çünkü resmen deprem oluyormuş gibi hissediyorum.Ve korkuyorum..

• quote:

Sorunun cevabını da kendin vermişsin. Yaşadığın trajik olayın ardından hala korktuğun için deprem oluyormuş gibi hissedip cam kırılma sesleri duyuyorsun.

Bunu aşmak için bir psikoloğa görünmen yapılacak en doğru şey olacaktır.
  • 1999 depremi aklına yerleşmiş çok korkmuşsun bunu unutman imkansız ama düşünmemeye çalış başka bir şeylere odaklan
  • Psikoloğa falan görün forumdaşım. Önemli şeyler bunlar. Uyku gibisi yok.
  • Eline bi oklava al.3 kere tavana vur.Anlar o.
  • Piskoloğa görünsem ne olacak ki?Aklından çıkar,unut,başka şeylerle uğraş diyecekler.Bunları ben de biliyorum ama olmuyor işte.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavandan Gelen Sinir Bozucu Ses
    10 yıl önce açıldı
    tam uykuya dalacakken
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ilaç kullandırtabilir
  • quote:

Bu gece forumdaki uyku felci olayını okudum.Yine uykuyla alakalı bir şey anlatacağım.

çok ciddi bir sorun DLS-128 . 9 yıl önce yaşadığın bir travma bilinçaltında bu etkileri bıraktıysa, allah korusun şizofreniye kadar yolu var.
    genelde psikolojik sorunların temel sebebi bu tip travmalardır. o yüzden dikkat et ve hemen bir doktora görün.
    bu arada geçmiş olsun. depremde başına gelenler zor şeyler. Allah bir daha yaşatmaz umarım

• Hımm..İlaç olabilir aslında.En yakın zamanda buna bi çare bulmam gerekiyor.
    Bazen de yüksek bir yerden aşağıya düştüğümü görüyorum.Tam yere çakılacakken uyanıyorum.Aslında bu hoşuma bile gidiyor.Fakat diğerleri olurken çok korkuyorum.O sesler ve o sallantı.. Şimdi yatıp uyumaya korkuyorum.
  • quote:

Piskoloğa görünsem ne olacak ki?Aklından çıkar,unut,başka şeylerle uğraş diyecekler.Bunları ben de biliyorum ama olmuyor işte.

PSIKOLOĞA görünmeyeceksin zaten. Psikyatra görüneceksin. Sana unut falan da demiyecek. Bunun tedavisi için ilaçlar ve terapiler uygulayacak.
    Bak dikkat et ileride bu yüzden başın ağrıyabilir. Bu tip problemlerin ardı arkası gelmez. Farkı psikolojik rahatsızlıklara sebep olur ilerleyen zamanlarda. Farketmezsin şimdi ama ileride farklı hastalıklar oluşturabilir Yaşın kaç bilmiyorum ancak benim de başıma buna benzer bir olay geldi. Burada konuşulacak şeyler değil bunlar ama sana önerim, DERHAL bir psikiyatra görünmen
  • Onlar heryerde etrafımızı çevreler ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenyack

quote:

Piskoloğa görünsem ne olacak ki?Aklından çıkar,unut,başka şeylerle uğraş diyecekler.Bunları ben de biliyorum ama olmuyor işte.

PSIKOLOĞA görünmeyeceksin zaten. Psikyatra görüneceksin. Sana unut falan da demiyecek. Bunun tedavisi için ilaçlar ve terapiler uygulayacak.
    Bak dikkat et ileride bu yüzden başın ağrıyabilir. Bu tip problemlerin ardı arkası gelmez. Farkı psikolojik rahatsızlıklara sebep olur ilerleyen zamanlarda. Farketmezsin şimdi ama ileride farklı hastalıklar oluşturabilir Yaşın kaç bilmiyorum ancak benim de başıma buna benzer bir olay geldi. Burada konuşulacak şeyler değil bunlar ama sana önerim, DERHAL bir psikiyatra görünmen

Sanırım görünmeliyim.

Şimdi yine uyku tutmayacak.Kötü bir durum.

• Benimde kulağım çınlıyor.
    Haftada bir uyanırken, istemsiz olarak ani hareket yapıyorum ve dizime kramp giriyor.
  • Oda karanlık fakat ışığı yanan birşey varsa radyo saati yada ışık anahtarına vuran hafif ışık sayesinde ışıldaması gibi, focusun bozuluyor ve onları oynarken görüyorsun. halay çekerken değil tabi bir yöne doğru gidiyor sanki gerçek olmadığını bilsende tırsıyor insan
  • bana da oluyo ara sıra özellikle depremden sonra ben de çok yaşadım o olayları.ayrıca mıknatıs gibi nereye gitsem orada deprem olduğu için durum daha da vahim.bi süre sonra geçiyo ama eğer uzun süredir böyleyse bi psikoloğa görünmen yararlı olacaktır.onlar ne yapacağını bilirler öyle düşünme falan demekle olmaz.çünkü bilinç altında olan bişey bu
  • Düşündükçe hatırlıyorum.Bazen o sallantıların gerçek olup olmadığını kontrol etmek için lambaya bakıyorum.Çok küçük şiddetli olduğunu düşündüğüm için uzun süre lambaya bakıyorum.Lambada ilk başta hareket göremiyorum fakat 30 sn kadar sonra lambanın da oynadığını görüyorum.Gözümü oradan çeviriyorum 1-2 sn kapatıyorum.Tekrar açıp baktığımda lamba oynamıyor..

Allah'ım deliriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ::SadeceÖğrenci:: -- 25 Kasım 2008; 23:40:56 >
  • merhaba 17 yaşındayım geceleri yatarken yattıktan 15 dk sonra tuhaf sesler duyuyorum ve etrafımda bir şeyler olduğunu hissediyorum. sonra uyku tutmuyor içimdeki korku ve stresi atmak için bilgisayarda oyun oynuyorum. biraz hafifletiyo ama bilgisayarı bıraktıktan sonra uykumda kaçmış oluyo koltukta oturuyorum ama aynı sesleri tekrar duyuyorum.bu beni baya rahatsız etmeye başladı. sabaha kadar uymuyorum. fakat şöyle bişey var sabah ezanı okunduktan sonra sesler gidiyo bende o zaman rahatlıyom geçen yaz tatilide böyle geçti şimdiki yaz tatilide böyle geçiyor. ( herhangi bi hastalığım yok )
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.