dün bilgisayarım güzel güzel çalışıyorken birden kapandı. Ilk önce elektrik kesintisi sandım ama ekran ve hoparlör çalışıyordu. Kasayı açma tuşuna bastım açılmadı. Kasanın yan kapağını açtım, kasayı prize bağlayan kablonun kasaya takılı ucunu çıkarıp taktım tekrar bastım tuşa kasadaki büyük fan yaklaşık yarım tur döndü ve durdu. Fişi tekrar çıkarıp taktım yine yarım tur dönüp durdu. Fişi tekrar çıkarıp 10 dakika bekledim ve tekrar aynı işlemleri gerçekleştirince bu sefer kasa çalıştı. Bilgisayar açıldı ve siyah bir ekran geldi. "Disk okunamıyor yeniden denemek için ctrl+alt+del yapın" yazıyordu. Yaptım bilgisayar açılıp kapandı ve yine aynı yazı geldi. Tekrar yapınca bilgisayar açıldı ama nasıl açıldı.. 10 saniyede açılan bilgisayarın açılması yaklaşık 2 dakika sürdü. Bilgisayar açıldıktan sonra da aynı yavaşlık devam etti. Program ekle kaldır dan bütün oyunları ve gereksiz programları sildim. Bilgisayar kademeli bir şekilde hızlandı. Fakat yaklaşık 2 saat sonra yine birden kapandı.. Açmak için aynı işlemleri tekrarladım fakat at sefer ne kasada ne fanda hiç bir tepki yoktu.. Artık hiç açılmıyor.. Sorunun neyden kaynaklanabileceğini biliyorsanız lütfen aydınlatın. Şimdiden teşekkürler. Iyi günler
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Elektrik artık hiç gelmediğine göre büyük ihtimalle güç kaynağında (psu) sorun var demektir. Garantisi dolduysa sen yine de kasanın içini açıp bir bak, bir sorun göremezsen (kablo veya kablolar birşekilde çıkmış olabilir) yeni bir psu almak sorunu çözer (eğer sorun psu kaynaklı ise tabii).
öncelikle teşekkür ederim. Fakat güç kaynağını daha 1 buçuk sene önce değiştirdim. Kasaya elektrik geliyor. Fişi taktığımda kasanın içinde bir ışık yanıyor.