Şimdi Ara

UYGULAMALI HIDROGRAFI EGITIMI - SERTIFIKA PROGRAMI

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Hidrografinin Tanımı (IHO): Hidrografi uygulamalı bir bilim dalıdır ve temel olarak deniz seyir emniyeti ile bilimsel araştırma, çevre koruma, doğal kaynakların araştırılması, güvenlik ve savunma amaçlı tüm deniz çalışmalarını kapsamak üzere okyanusların, denizlerin, göllerin ve nehirlerin (su kolonu ve tabanı dahil) fiziksel özelliklerinin belirlenmesi ve ölçülmesi, değişimlerin izlenmesi ve tahmin edilmesi konularını kapsamaktadır.

    Hidrografinin Önemi (IHO): Güvenli, sorunsuz deniz seyiri ve deniz ulaşımının sağlanmasına paralel olarak hidrografik ölçümler ve araştırmalar aşağıdaki alan çalışmaları için temel oluşturmaktadır:

    Deniz alanlarındaki kaynakların araştırılması ve bu kaynaklardan yararlanılması (balıkçılık, maden ve petrol gibi doğal kaynaklar)
    Çevre korunması ve yönetimi
    Denizcilik sınırlarının belirlenmesi
    Ulusal denizel-mekansal veri altyapısının oluşturulması
    Deniz güvenliği ve savunma
    Tsunami ve su baskını model çalışmaları
    Kıyı alanları yönetimi
    Turizm ve yatçılık
    Deniz bilimleri

    Hidrografi Eğitiminin Amacı: Bu program, uluslararası hidrografik ölçüm standartları çerçevesinde mesleki yeterliliklerin kazanılması için hidrografi eğitimini amaçlamaktadır. Katılımcılar farklı amaçlara yönelik hidrografik çalışmalarda görev almak üzere teorik ve uygulamalı olarak eğitilmektedir. Bu eğitim uluslararası standartlar dikkate alınarak uluslararası kabul görecek yeterlilikte, nitelikte ve seviyede hidrografların yetiştirilmesini hedeflemektedir. Standartlar ayrıca hidrografi alanında çalışanlar için minimum bilgi ve deneyim düzeyinin ne olması gerektiği konusunda bir öğretim izlencesinin (ders programı) oluşturulmasına olanak sağlamaktadır. Bu nedenle bu Eğitim Programı’nda Uluslararası standartlar ve güncellenmiş kılavuzlar referans alınmıştır. ODTÜ Sertifika Programı, Uluslararası Sörveyörler Federasyonu (FIG), Uluslararası Hidgrografi Organizasyonu (IHO) ve Uluslararası Kartografya Birliği (ICA) tarafından hazırlanan “Hidrografik Sörveyörler için Yeterlilik Standartları’na uygun Ulusal Hidrografi Eğitimini hedeflemektedir.


    Katılım için: adrasinden detaylı bilgi alabilir, ve başvuru için gerekli kabul şartları ile başvuru yöntemi hakkında bilgi alabilirsiniz.
    http://sem.metu.edu.tr/
    http://sem.metu.edu.tr/egitim_pdf/hidrografi.pdf

    DİKKAT: İNTERNET ADRESİNDE BAŞVURU TARİHİNİN SÜRESİ GEÇMİŞ OLARAK GÖRÜNMEKTEDİR, ANCAK KATILMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE (İLETİŞİM BÖLÜMÜNDEN) Koordinatör: Prof. Dr. Ayşen YILMAZ İLE İLETİŞİME GEÇMELERİ DAHA SAĞLIKLI OLUR.

    KURS BELİRLENEN TARİHTE, YETERLİ KATILIMCI SAYISINA ULAŞILAMADIĞINDAN GEÇİÇİ SÜRE AÇILAMADI. ŞU ANDA KATILIMCI SAYISI 4 dür. FAKAT 2 KİŞİ DAHA KATILDIĞI TAKTİRDE KURS AÇILACAKTIR.

    BU KURS NE İŞİMİZE YARAR DİYENLERE ŞÖYLE SÖYLEYİM; BU KURS SAYESİNDE DENİZDE ÖLÇÜM YAPMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIN RAPORLARINI "SHOD" DA ONAYLAMAK İSTEDİKLERİ TAKTİRDE İMZA YETKİLERİ OLUYOR. AYRICA BU YETKİ YURTDIŞINDA DA GEÇERLİ, VE İŞ İMKANLARIDA BİR O KADARDA ARTIYOR. BU SİZE MADDİ GETİRİSİ TABİ. BU KURS SAYESİNDE EDİNDİĞİNİZ BİLGİYİ SAYMIYORUM BİLE.

    Bu kursu yurt dışında almak isterseniz, kurs maliyeti 3 katına çıkıyor.

    DEĞERLİ KATILIMLARINIZI BEKLİYORUZ ARKADAŞLAR.

    KATILMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR BU KONU İÇERİSİNDE DE KATILMA DURUMLARINI BELİRTİRSE, VE SAĞLIKLI BİR DİYALOG KURULURSA GÜZEL OLUR. İYİ GÜNLER.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Gonzo -- 1 Mayıs 2017; 19:49:44 >







  • Takipteyseniz ben bu sertifikaya alma niyetindeyim. Bu güne kadar ekonomik veya zaman anlamında fırsatım olmamıştı. takipteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gamsizster kullanıcısına yanıt
    ODTU SEM veya koordinatör ile irtibata geçmeniz ve talebinizi iletmeniz iyi olur. Yeterli katılımcı olursa kursu açarlar.
  • Açılırsa Web sayfamızda yayınlanacaktır takip edin diye yazdılar. İş yoğunluğundan takip edemiyoruz ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gamsizster kullanıcısına yanıt
    Açılırsa Ekim (belki eylül veya kasım da olabilir) gibi açılır. Çünkü 6 ay sürüyor ve hocalar da sene içerisinde müsait olur.

    Akreditasyonları geçtiğimiz sene dolmuştu, eğer güncelledilerse sorun yok zaten. Direk koordinatör ile görüşmeniz ve talebinizi bildirmeniz, açılırsa bana özellikle bildirin demeniz iyi olur.

    Daha önce dediğim gibi talep sayısı önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.