Şimdi Ara

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) (90. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3.804
Cevap
96
Favori
313.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sarpcore

yok ya hiç para muhabbeti bile yapmıyorlar.parası karşılıgında yaptırıcam diyorum.biz ugrasamayız onlarla hazır alın daha iyi olur falan gibi geçiştiriyorlar.5 tane marangoza gittim hepside hemen hemen aynı şeyleri söyledi. @the_gunner

ayar oldugum esnaf modeli. yanına oturup bi çay içsen abi işler nasıl desen " ya iş yok rezillik, ben boyle ekonominin" bla bla diye ağlar. iş verirsin beğenmez yapmaz. herkes bi işle köşeyi dönmenin peşinde; en alaylısı da en mekteplisi de.
  • aslında tv sehpası çok basit onlar için ve kolay para.en kötü 400 tl alacak.niye yapmazlar anlamıyorum.belki bilemdigimiz baska seyler vardır.ikea da bir tane gördüm tam kafamdaki gibi ama oda cekmece koymuş.çekmeceleri cıkarsam olurmu diye soracaktım ama cok kalabalıktı hafa içi gidip konusucam.

bahsettigim sehpa

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)
  • işte kafamdaki şekil budur.çekmece olunca cihazlar sıgmıyor.cekmecesiz bu sekilde oluyor.isteyen cam surgu falanda yapr.kafamda dusundugum ve kagida cizdigim bununla aynı.tek sorun raf yukseklikleri en az 18 cm olması lazımki anfi center hop falan sıgsın.urunun ölçüleri şu şekilde
    Ebatlar
    Genişlik: 180 cm
    Derinlik: 40 cm
    Yükseklik: 32 cm
    Maks. yük: 80 kg
    Düz ekran TV için maks. ölçü: 60''

toplam yukseklik 32 cm olduguna göre raflar sanırım en fazla 15 cm olur. buda bana yetmez.
    fiyatıda 279 tl.

• ikea mobilyasını kendiniz monte ettigiiz icin cekmeceleri monte ederken raylarını monte etmezseniz işinizi gorur. bazı modellerde iç kısımlarda direk sunta halinde bırakıyorlar bazılarında ise astar boya atıyorlar. eger sunta ise basit bir sprey boya ile 1 gunde boyaması sürer.

yalnız ikea sehpalar suntalam ve uzerine agırlık koydugunuzda cabuk bel verme eğilimi gosteriyorlar, aklınızda olsun

bel verme falan olmadı.bir sürü şey var üstünde.o çekmeceli olanlara baktım çekmece cıkıyor ama cıktıgında cekmecenin altı bomboş.hiç bir sey yok.yani raf gibi bir şey yok.işte bende onu soracaktım cekmeceyi çıkarıp raf takabilirmiyiz diye.çok kalabalıktı soracak kimse bulamadım.hafta içi daha tenha olur o zaman gidip konusucam.gercekten çok şık sehpalar.fiyatlarıda uygun.

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • Derinlik en az 50 cm olması lazım , ben mahalle marangozu ile konuştum 55 cm ölçü verdim bakalım ,10 güne biter dedi , resimleri paylaşırım
  • kafamdaki sekil olarak boyle.zaten uymuyor yukseklik olarakta ama diger çekmeceliler oluyor.onlar içinde konusucam.

• quote:

Orijinalden alıntı: indigo_blue

quote:

yok ya hiç para muhabbeti bile yapmıyorlar.parası karşılıgında yaptırıcam diyorum.biz ugrasamayız onlarla hazır alın daha iyi olur falan gibi geçiştiriyorlar.5 tane marangoza gittim hepside hemen hemen aynı şeyleri söyledi. @the_gunner

ayar oldugum esnaf modeli. yanına oturup bi çay içsen abi işler nasıl desen " ya iş yok rezillik, ben boyle ekonominin" bla bla diye ağlar. iş verirsin beğenmez yapmaz. herkes bi işle köşeyi dönmenin peşinde; en alaylısı da en mekteplisi de.

Yıllardır marangoz peşinde koştuğumuz için ustalaştık artık bu konuda. Böyle basit olduğunu düşündüğünüz şeyleri yapmazlar, çünkü gerçekte çok da göründüğü gibi basit değil.
    Önce usta ile gidip mdf, sunta, veya ahşap almanız gerekir. Usta sizin verdiğiniz ölçülere göre kesim yapar, büyük ihtimal verdiğiniz ölçüler yanlıştır ve mdf'nin bir kısmı zayi olur.
    Sonra aynı mdf'den bir plaka daha almaktansa diğer marangozlardan parça aramaya başlarsınız.

Malzeme olarak ahşabı seçtiyseniz durum daha da kötü, hem çok pahalı hem de herkes tarafından yapılamayacak bir boya işi var.

Hasbelkader malzeme işini tamamladıktan sonra kenarlara bant çekme işine sıra gelir, mahalle kenarlarındaki marangozlarda bu işlemin makinesi olmadığı için, olanda sizin küçük iş için makineyi çalıştırmadığı için bekler durursunuz, nakliyeydi falan günler geçer.

Sıra montaj işine gelir, bir süre montaj için usta peşinde koşulur, montajdan sonra nakliye için beklenir, ünite ev geldikten sonra ünite yerine yerleştirilir fakat o da ne? sizin amfi planladığınız bölüme bir türlü sığmaz, sığsa bile kablolar gözükür, hepsi olsa hanım beğenmez, valla zor iş.

Size ve marangoza bol sabır dilerim.

• quote:

şu andada ikea sehpa kullanıyorum.
    resimdeki .

bel verme falan olmadı.bir sürü şey var üstünde.o çekmeceli olanlara baktım çekmece cıkıyor ama cıktıgında cekmecenin altı bomboş.hiç bir sey yok.yani raf gibi bir şey yok.işte bende onu soracaktım cekmeceyi çıkarıp raf takabilirmiyiz diye.çok kalabalıktı soracak kimse bulamadım.hafta içi daha tenha olur o zaman gidip konusucam.gercekten çok şık sehpalar.fiyatlarıda uygun.

Yonga levha / komposit / suntalam farketmez kalınlık 30 mm olunca o genişlikte bel vermez, ama standart sunta (mdf, vs) yüksekliği 18 mm'dir ve çabuk bel verirler, eğer ki desteklenmezler ise...

Ben de bir duvar ünitesi yaptıracağım, detaylar belli olunca paylaşırım.

i30 1.6 CRDi 115 PS Style Plus Otomatik - Çelik Gri

• Herkese Selamlar.
    Kendi evimin dekorasyon işlerinde de esinlendiğim bir resmi paylaşayım istedim.
    Bu konsoldan esinlenerek kendi konsolumu tasarlamıştım.
    Buda benim ilk çalışmalarımdan.
    Tabi bu ikili koltuklar fiiliyatta hayat bulamadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senol1979 -- 27 Ağustos 2013; 19:38:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

arkadaşlar mevzuyu dağıtmak gibi olmasın ancak subwoofer ın altına ne koymalıyımki alt komşuya fazla ses gitmesin? straforlardan koysam olurmu? yada birkaç kırtasiyede gördüm strafor gibi ama çok sert bir malzeme var onlar işimi görürmü

ses gitmesini engellemek için yapacağın tek şey en sert mermer olan granitten sub ın ölçülerinde kestirip
    altına koymak olacaktır.
    en azından bende öyle
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
  • simsek07 S kullanıcısına yanıt
    O zaman ben oldukça şanslıymışım. Gerçi ben Masko'da birkaç dükkan ve birkaç mahalle marangozuyla konuştum ve malzeme ile ilgili fikir sahibi oldum. Bu sebeple hangi rengi istediğimi ve ne rengin geleceğini biliyordum.

öncelikle piyasada neredeyse herkes KASTAMONU ENTEGRE diye bir firmanın ahşap ürünlerini kullanıyor. Bu anlamda farklı bir seçenek yok gibi. Malzemenin rengine karar verdikten sonra şans devreye giriyor. Seçtiğiniz renk yada kaplama eğer stokta yoksa onu seçemiyorsunuz. Ben son dönemin popüler renklerinden olan CORDOBA rengini seçmiştim. Bu sebeple fazla sıkıntı yaşamadım.

Nihayetinde marangoz ile konuştuktan sonra 5 gün içinde tv sehpası hazır oldu ve eve geldi. Allah için kenar yapıştırma işini nasıl yaptılar bilmiyorum ama bizim marangoz temiz iş yapmış, herhangi bir sorun yok. Ölçüler ise tam istediğim gibi olmuş. Tabii burada adama tam ölçüleri gösteren net bir çizim vermemin de faydası da var. Bu şekilde marangozun yanlış yapma şansı kalmıyor.

Yine şanslı olduğum nokta tüm arkadaşlarım ve en önemlisi nişanlım, tv ünitesini çok beğendi ve çok şık buldu.

Şimdi işin modifiye kısmına geçeceğim. Çünkü benim cihazların etrafında bir sürü boşluk olmasına rağmen cihazlar oldukça ısınıyor. Mesela bilgisayarın boşta çalışırken ki sıcaklıkları öncesine göre 10 derece arttı. Sehpa içi havalandırmayı düzeltmek için anfi ve pc'nin arkasına 12 cm'lik fan deliği açtıracağım. Ve bu noktalara fan takacağım. Bakalım bu işe yarayacak mı? Bu arada fanları satın aldım, mecburi olarak bu işlemi yapacağım. En azından işe yarıyor mu onu görürüz, yeni yaptıracak arkadaşlar da buna göre karar vermiş olurlar.

Isınma konusundan yola çıkarak IKEA daki çekmeceli sehpaya bende bakmıştım. Çekmecelerin ölçüleri neredeyse cihazlar ile aynı ebatlarda, bu sebeple çekmeceleri çıkartıp buralara aletleri yerleştirmek fikri çok mantıklı değil. Benim sehpada kenarlarında boşluk olmasına ve havalandırması iyi olmasına rağmen cihazlar normalden çok ısınıyor. Tamamen kapalı olduğunda çok daha fazla ısınacaktır ve aletler için hiç iyi olmaz.

Bu arada sizlerin de fikrini almak istiyorum. Acaba fanları içerideki sıcak havayı dışarı üfleyecek şekilde mi taksam yoksa içeri hava alacak şekilde mi takayım? Ne dersiniz?
    Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD

• quote:

Orijinalden alıntı: tamerege

quote:

Orijinalden alıntı: hamidowic

arkadaşlar mevzuyu dağıtmak gibi olmasın ancak subwoofer ın altına ne koymalıyımki alt komşuya fazla ses gitmesin? straforlardan koysam olurmu? yada birkaç kırtasiyede gördüm strafor gibi ama çok sert bir malzeme var onlar işimi görürmü

ses gitmesini engellemek için yapacağın tek şey en sert mermer olan granitten sub ın ölçülerinde kestirip
    altına koymak olacaktır.
    en azından bende öyle

teşekkürler.

• Yazılarınızı severek takip ediyorum, bu değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederim.
    Düşündüğünüz fanlar bir nevi egzos fanı gibi görev alacak sanırım, bu nedenle içerideki
    sıcak havayı dışarı aktarmaları sanırım daha iyi olacaktır, nasıl olsa ön taraf açık ve oradan
    temiz hava alıyor.
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S &amp; Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite &amp; Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 &amp; 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • eozen81 kullanıcısına yanıt
    bende tersini düşünüyorum . fan içeri üflesin böylece soguk hava içeri girmiş olur sıcak havada önden disarı çıkmak zorunda kalır

• yavuzazgin kullanıcısına yanıt
    Bende sıcak havanın dışarı atılmasından yanayım.
    Soğuk havayı içeri verdiğinizde soğuk hava sıcak havayı iktirecek ve dışarı çıkacak şekilde olmayacak; önce soğuk hava ile enerji alışverişi olacak içerideki hava biraz soğuyacak ılık bir hava oluşacak. İçeride fanın itmesi ile o ılık hava aletlerin üzerinden geçecek, boşluk bulabilenler önden çıkacak, bulamayanlar ya aletlerin içinde dolanacak yada rafın içinde kalacak. Bence bu yöntem seçilirse aletlerdeki sıcaklığın artma olasılığı bile var.
Sayfa: önceki 8889909192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.