Bildirim
Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) (89. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Ortada çekmece varken nasıl kenarlardaki kapaklar sürgülü olacak peki?
Çekmece biraz geride mi olacak yani?_____________________________ Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S & Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite & Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 & 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i -
aynen cekmeceler biraz içerde kalacak _____________________________ STEREO : Denon dcd720 + Yamaha as701 + Monitor audio bx6
CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000 -
Değerli arkadaşlar,
Benim basit bir sorum olacak..Elbette bilenler için basit bir soru..
Şimdi diyelimki 2013 model bir tv ve tv ye bağlı bir 2013 model bir avr var..Yayın platformu ise dijitürk.(hd)
Şimdi dijitürk receiver den çıkış, avr ye giriş, avr den çıkış, tv ye giriş şeklinde hdmi ile bir bağlantı kurduk diyelim..
Sorum şu : HD Dijitürk receiverden gelen görüntü, avr tarafından mı işlenecek, yoksa tv tarafından mı? Malum her iki cihazda da görüntü işlemcisi mevcut..
Şimdiden teşekkür ederim.._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: alahan1963
Değerli arkadaşlar,
Şimdi diyelimki 2013 model bir tv ve tv ye bağlı bir 2013 model bir avr var..Yayın platformu ise dijitürk.(hd)
Şimdi dijitürk receiver den çıkış, avr ye giriş, avr den çıkış, tv ye giriş şeklinde hdmi ile bir bağlantı kurduk diyelim..
Sorum şu : HD Dijitürk receiverden gelen görüntü, avr tarafından mı işlenecek, yoksa tv tarafından mı? Malum her iki cihazda da görüntü işlemcisi mevcut..
Şimdiden teşekkür ederim..
Merhaba,
Aslinda yanlis yerde sorulmus bir soru ama elimden geldigince cevaplamaya calisacagim.
Sizin soyleminize gore , avr uzerinden video passtrought degil ise avr tarafindan islenir. Eger avr tarafindan goruntu isleme aktif ise avr isleyecktir goruntuyu.
Ayrica DT yayinini ben kaliteli bulmuyorum. Eutelsat uydusundan yayin yaptigi icin turksat kadar genis bant kullanamadigindan kaynaklandigi soyleniyordu bu durum icin. Hele birde buyuk inc bir tv ise SD yayinlarda pek iyi sonuc beklemeyin. Gerci tv modelinizi bilmiyorum. Ben genel olarak yorumladim.
Tavsiyem, DT goruntu icin direk tv baglantisi yapip sesi optik olarak alabilirsiniz.Yoktan var olmayacagi icin Mevcut yayinin uzerine avr cok birsey yapamayacaktir. Gerci Onkyo lardaki islemci icin yillardir birseyler soyleniyor ama ben gormedim o kismini.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
quote:
Değerli arkadaşlar,
Digitürk 1080i veya seçiminize göre 720p yayın yapıyor. Bu çözünürlüğün ekran çözünürlüğünüz olan 1080p ye upscale işleminin yapılması gerekiyor ki panelde progressive olarak pixel to pixel otursun.
Bu işlem hiç basit bir işlem değildir ve sistem içerisindeki en kaliteli işlemcinin olayı devralması gerekir.
AVR üzerinden görüntü işlemeyi OFF yaparsınız ve TV bu işlemi yapmak zorundadır. TV'niz eğer üst seviye bir TV ise zaten en iyi şekilde üstesinden gelir.
Yok TV alt seviye bir ürün ise AVR 'de deneyip farklarına bakmak en iyisidir.
2006-2007 senelerinde genellikle TV'lerde o zamanın popüler görüntü işlemcisi Faroudja çipler kullanılırken bir anda ONKYO HQV marka çipleri AVR'lere yerleştirdiğinde bariz bir fark oluşmuştu . Bu bilgilerde AVR 'de işlenen görüntü daha iyidir gibi bir kanı oluştursa da Panasonic GT/VT/ZT veya Samsung F8XXX , Philips 97XX , Sony W8xx ve üzeri Tv 'lerle yarışamaz..._____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
quote:
Değerli arkadaşlar,
Digitürk 1080i veya seçiminize göre 720p yayın yapıyor. Bu çözünürlüğün ekran çözünürlüğünüz olan 1080p ye upscale işleminin yapılması gerekiyor ki panelde progressive olarak pixel to pixel otursun.
Bu işlem hiç basit bir işlem değildir ve sistem içerisindeki en kaliteli işlemcinin olayı devralması gerekir.
AVR üzerinden görüntü işlemeyi OFF yaparsınız ve TV bu işlemi yapmak zorundadır. TV'niz eğer üst seviye bir TV ise zaten en iyi şekilde üstesinden gelir.
2006-2007 senelerinde genellikle TV'lerde o zamanın popüler görüntü işlemcisi Faroudja çipler kullanılırken bir anda ONKYO HQV marka çipleri AVR'lere yerleştirdiğinde bariz bir fark oluşmuştu . Bu bilgilerde AVR 'de işlenen görüntü daha iyidir gibi bir kanı oluştursa da Panasonic GT/VT/ZT veya Samsung F8XXX , Philips 97XX , Sony W8xx ve üzeri Tv 'lerle yarışamaz...
Sn.Hi-Def-Man,
Yanıt için size de, R-Değerli arkadaşıma da çok teşekkür ederim..Alacağım tv, çok büyük ihtimalle 55" samsung f8000 ya da daha küçük bir ihtimalle (fiyat farkından dolayı) sony w905 olacak..
Alacağım AVR ye henüz karar VEREMEDİM..Malum pek çok kaliteli marka (denon, marantz, pioneer, onyko vs.vs.) ve bu markalara ait çok çeşitli model var..Hepsinin de vermeyi düşündüğüm fiyat aralığında (1500-2500 TL.) modeli var..Hangisini ve neden almalıyım bilemedim..Bilemediğim konularda da genelde böyle NAÇAR kalmaktayım..
Bu durumda eğer dediğiniz gibi, TV lerin görüntü işlemcileri AVR lerin daha üzerinde bir kaliteye sahip ise bu durumda ben/bizler, YALNIZCA ses kalitesi ve HAREKET SERBESTİSİ için AVR alıyoruz ..Öyle değil mi??
Sevgi ve saygılarımla..
Not : Hemen hemen önüme gelen heryerde BANA BİR FİKİR VERİN demekte isem de tatmin edici (nedenleri ve açıklamaları ile)bir yanıt alamadığımdan bir de şansımı burada denemek isterim:
Yaklaşık 3000 TL ye eğer bir avr ve ses sistemi almak istesem tercihim ne olmalı..(Öncelikle sinema amaçlı alınacak olmakla birlikte elbette müzik de olacak)(Yaygın servis, müşteri odaklı yaklaşım, bulunabilirlik, kolay satılabilirlik, ses formatları çözümünde olabildiğince esnek, mümkünse wireless -ki arka hop.için kablo gerektirmesin-, dlna, bluray, 1080p upscaling, sürekli destek tüm bunlar marka seçiminde belirleyici olmalı diye düşünüyorum..)
Sevgi ve saygılarımla..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7309DB214 -- 25 Ağustos 2013; 16:14:32 >_____________________________
-
300 tl ye falan olur herhalde ama nasıl alacaksın onu İzmit ten 
_____________________________ SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
-
zaten avr lerdede bence üst sınıf olanlarda görüntü işlemcileri kaliteli,1500-2500 bandında alınacak bir avr nin görüntü iyileştirmedeki başarısı sınırlı
olacaktır diye düşünüyorum. yani burada tv nin iyi olması görüntü açısından daha iyi sonuç verecektir, ayrıca doğru mantıkta bu olmalı bence.
her cihaz kendi işini yapsın,tv görüntüyü avr sesi kaliteli versin
_____________________________ SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
-
quote:
Orijinalden alıntı: tamerege
zaten avr lerdede bence üst sınıf olanlarda görüntü işlemcileri kaliteli,1500-2500 bandında alınacak bir avr nin görüntü iyileştirmedeki başarısı sınırlı
olacaktır diye düşünüyorum. yani burada tv nin iyi olması görüntü açısından daha iyi sonuç verecektir, ayrıca doğru mantıkta bu olmalı bence.
her cihaz kendi işini yapsın,tv görüntüyü avr sesi kaliteli versin
Kesinlikle katiliyorum
Birinin kayibettigini diger geri getirmez..Boyle bir beklentininde olmamasi gerekir.En saglikli olani sesi ve goruntuyu ayri ayri degerlendirmek.Bu durumda avr tercihinizde bence! Oncelikleriniz ses,barindirdigi teknoloji ve baglanabilirlik olmali.
Butceniz itibari ile avr secenekleriniz asagi yukari belli.Kullanmak istediginiz hop.ler var veya belirlerseniz es zamanli olarak avr tercihinizde belirmis olacaktir.Ne istediginizi biliyor olmaniz seciminizi kolaylastiracaktir.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
bende saglam bir marangoz varda onunla papazız biraz . baska yerlere bakacam mecbur _____________________________ STEREO : Denon dcd720 + Yamaha as701 + Monitor audio bx6
CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000 -
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN
quote:
Değerli arkadaşlar,
2006-2007 senelerinde genellikle TV'lerde o zamanın popüler görüntü işlemcisi Faroudja çipler kullanılırken bir anda ONKYO HQV marka çipleri AVR'lere yerleştirdiğinde bariz bir fark oluşmuştu . Bu bilgilerde AVR 'de işlenen görüntü daha iyidir gibi bir kanı oluştursa da Panasonic GT/VT/ZT veya Samsung F8XXX , Philips 97XX , Sony W8xx ve üzeri Tv 'lerle yarışamaz...
Sn.Hi-Def-Man,
Yanıt için size de, R-Değerli arkadaşıma da çok teşekkür ederim..Alacağım tv, çok büyük ihtimalle 55" samsung f8000 ya da daha küçük bir ihtimalle (fiyat farkından dolayı) sony w905 olacak..
Alacağım AVR ye henüz karar VEREMEDİM..Malum pek çok kaliteli marka (denon, marantz, pioneer, onyko vs.vs.) ve bu markalara ait çok çeşitli model var..Hepsinin de vermeyi düşündüğüm fiyat aralığında (1500-2500 TL.) modeli var..Hangisini ve neden almalıyım bilemedim..Bilemediğim konularda da genelde böyle NAÇAR kalmaktayım..
Bu durumda eğer dediğiniz gibi, TV lerin görüntü işlemcileri AVR lerin daha üzerinde bir kaliteye sahip ise bu durumda ben/bizler, YALNIZCA ses kalitesi ve HAREKET SERBESTİSİ için AVR alıyoruz ..Öyle değil mi??
Sevgi ve saygılarımla..
Not : Hemen hemen önüme gelen heryerde BANA BİR FİKİR VERİN demekte isem de tatmin edici (nedenleri ve açıklamaları ile)bir yanıt alamadığımdan bir de şansımı burada denemek isterim:
Yaklaşık 3000 TL ye eğer bir avr ve ses sistemi almak istesem tercihim ne olmalı..(Öncelikle sinema amaçlı alınacak olmakla birlikte elbette müzik de olacak)(Yaygın servis, müşteri odaklı yaklaşım, bulunabilirlik, kolay satılabilirlik, ses formatları çözümünde olabildiğince esnek, mümkünse wireless -ki arka hop.için kablo gerektirmesin-, dlna, bluray, 1080p upscaling, sürekli destek tüm bunlar marka seçiminde belirleyici olmalı diye düşünüyorum..)
Sevgi ve saygılarımla..
Oncelikle wireless arka hop. Secimi girince ben oyundan cikiyorum
3.000 tl ye alinacan avr ler icinde denon 1713 olabilir... surround paketlleri icinde canton mx125 , klipsch hd 550 secimlerihe bakilabilir....
-
Sn.Hi-De-Man,
Oyundan çıkmazsanız sevinirim..
Arka tarafa kablo gitmesi demek, salon halısının duvardan duvara olmadığı durumlarda ortalık yerden siyah siyah kablo gitmesi demek..Paketten çıkan arka hop.kabloları kaç mt.civarında, eğer 20 mt.civarında ise (her bir kolon için) belki duvar kenarlarından dolaştırılabilir..Madem wireless tu-kaka
Sizler nasıl çözüyorsunuz bu işi??
Selamlarımla.._____________________________ -
quote:
Sn.Hi-De-Man,
Arka tarafa kablo gitmesi demek, salon halısının duvardan duvara olmadığı durumlarda ortalık yerden siyah siyah kablo gitmesi demek..Paketten çıkan arka hop.kabloları kaç mt.civarında, eğer 20 mt.civarında ise (her bir kolon için) belki duvar kenarlarından dolaştırılabilir..Madem wireless tu-kaka
Selamlarımla..
Kablolu çözüyoruz. hanımlardan izin alıp duvar kenarın dan kanalla hallediyoruz
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: eraycelik80
quote:
Sn.Hi-De-Man,
Selamlarımla..
Kablolu çözüyoruz. hanımlardan izin alıp duvar kenarın dan kanalla hallediyoruz
Mesaj alınmıştır.
Kahrolsun wireless, yaşasın kablo karmaşası
Yok wireless e karsi degilizde wireless sistemler genellikle all in one paket sistemler oluyor bu sistemler icin ses kalitesi en sonda geliyor. Ayrica forumdan kadar cok kisiye gecen sene aldim artik bu formati desteklemiyor yok digiturkun sesini nasil alirim ps3 hdm7 ile buna nasil baglanir ...ben dvdlisini almisim bluray nasil seyrederim yok bir sene once 2.000tl ye almistim simdi kimse 500 tl den fazla vermiyor gibi sorulara maruz kaldik ki anlatamam...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
-
Duvarin icinde
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
arkadaşlar mevzuyu dağıtmak gibi olmasın ancak subwoofer ın altına ne koymalıyımki alt komşuya fazla ses gitmesin? straforlardan koysam olurmu? yada birkaç kırtasiyede gördüm strafor gibi ama çok sert bir malzeme var onlar işimi görürmü _____________________________
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki

kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt

Hızlı