Şimdi Ara

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3.804
Cevap
96
Favori
313.621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bir süredir yaptırmayı planladığım tv sehpası dün geldi ve kurulumunu yaptım. Açıkçası kabloları sehpanın içinde toplama fikri oldukça başarılı oldu fakat tüm kabloları sehpanın içine düzgünce yerleştirmek eziyet gibi bir iş. Şu an arkada sadece teledünya ve digitürkün kabloları var. Panelin arkasına 3 tane 8cmlik delik açtırdım. Bütün kablolar bu deliklerden içeri giriyor. Aynı zamanda bu delikler hava sirkülasyonu için de faydalı.

Sehpanın ebatları 183 x 55 x 55cm şeklinde. Orta çekmecenin derinliğini 35 cm yaptım. Böylelikle arkasında 20 cm'lik kabloları toplayabileceğim bir alan elde ettim. Fakat 55cm derinlik biraz fazla gibi, 45-50cm daha ideal olabilir. Tabii bu tercih meselesi.

Malzeme olarak mdf kullanıldı. Çekmece rayları ise teleskopik diye geçenlerden (kendiliğinden frenli olanlar) kullanıldı. Bu hali için marangoza 450 TL verdim. 50 TL de Koçtaş'tan aldığım 8 adet ayak ve çekmece kulpları tuttu. Böylelikle toplamda 500TL'ye işi çözmüş oldum.

bu arada fotoları cep telefonu ile çektiğimden çok kötü çıktılar. Daha sonra fotoğraf makinesi ile çekip, düzgün şekilde yükleyeceğim.
     Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)
    Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    Projeksiyon: Benq W2700
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD

• güle güle kullanın, sehpanın önünden geçen kabloya farklı bir çözüm bulun, kablo kanalı ile duvar kenarlarından gönderebilirsiniz
    almayı planlıyorum. Paylaşım için tekrar teşekkürler.
    Audio / Video : OnkyoTX-NR656 | Xgimi H2 Projektör | Heco Victa Prime 702 + 302 + C102 | Zidoo X9S & Apple TV 4K | Samsung 60 KS8000 SUHD TV | Logitech Harmony Elite & Hub | Onkyo Aktif Sub | Vu+ Solo 4K | Asustor AS-6204T (NAS)
    PC : MSI B350 Tomahawk, AMD Ryzen 7 1700X (Xigmatek TYR SD1264B), ViewSonic VA2419-SH 24", Corsair Vengeance DDR4-3000Mhz C15 16GB (2x8GB), Gigabyte GTX 1070 Windforce OC, Coolermaster HAF912 Plus, FSP HD700 Hydro 700W PSU, Logitech MX 1000 Laser | Logitech Formula Force EX Direksiyon
    Muhtelif : Huawei P20 Pro | Ipad Pro 10.5 | Sennheiser Momentum 2 True Wireless | Jabra 65t Elite | Canon 60D with 18-55 & 50mm f1.8 | Braun 790cc | Philips Bodygroom TT2021 | Philips OneBlade | Philips Hue Starter - Lightstrips | Ambilight LED System Behind TV | Resmed Airsense 10 CPAP - Resmed AirFit N30i, Resmed F30i
  • turushanovgu T kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler sayın Turushanovgu

Evlilik hazırlıkları devam ettiği için bu aralar biraz yoğunum. Bu sebeple bir sonraki aşamada dediğiniz gibi kablo kanalı uygulaması yapacağım.

Bu arada kabloları da yenilemeyi düşünüyorum. Şu an önlerde Mediamarkt'larda satılan kalın (sanırım 1,5mm) bakır kablolardan kullanıyorum. Hatırladığım kadarıyla metresi 5 TL gibi bir şeydi. Bu kablolar sizce nasıl? İdare ederseniz önleri değiştirmeyeceğim.

Orta ve arkalarda ise ince dandik kablolardan kullanıyorum ve değiştirmeyi düşünüyorum. Kablolama olayında tüm hoparlörlerin kablolarının aynı mı olması gerekiyor? Yoksa arkalar ve ortada daha ince kablolar mı kullanmalıyım? Önereceğiniz metresi 5 TL'yi geçmeyecek bir kablo var mı?
    Roksan Kandy 2 Stereo Amfi, Project Debut Carbon Esprit SB Pikap, Ortofon M2 Red iğne, Pi 3, SMSL M8 dac, Black Rhodium Jive hoparlor kablosu,
    PC: Aerocool DS Cube, High Power Astro Lite750w 80Plus Gold, Ryzen 5 3600, Asrock B450m Pro4, 16gb ram, Asus Dual-RX 580, SanDisk Extreme Pro 1TB M.2 NVMe SSD
  • Allah sabır ve kolaylık versin, düğün yapana kadar biraz stress olur ancak ondan sonra rahatlarsınız :))

kablo konusunda uzman değilim ancak şunu söyleyebilirim ki; ileride değiştirmemek adına 1 kere uygun bir kablo alın, futureshop'dan alacağınız 2-3 €'luk kablolar bile mediamark'da satılan kablolardan iyidir
    5334
  • sarpcore kullanıcısına yanıt
    marangozlara göre az karlı ve zaman aldığı için uğraşmak istemiyorlar, ancak araya bir tanıdık koyarak rica minnet yaptırabiliyorsunuz :)))
    5334
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarpcore

bu marangozları nereden buluyorsunuz.istanbul anadolu yakasında hangi marangoza gitsem biz ugrasamayız oyle sehpalarla dediler bana.

Bana boyle bisey soyledikleri zaman parasiyla degil mi diyorum. Babasinin hayrina yapmiyorlar ya. Acaba hic fiyat da mi vermiyorlar, yoksa yuksek fiyat mi cekiyorlar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Video: Epson TW-9100W | Epson TW-5910
    Audio: Pioneer LX-85 | Monitor Audio Silver (5.1)
    Photo: Sony a7 ii | 35 f:1.4 | 24-70 | 55-210
    Car: BMW 420i Coupe - G22 (2023) | BMW 118i - F40 (2021)
    Phone: Samsung Galaxy 24 Ultra
  • yok ya hiç para muhabbeti bile yapmıyorlar.parası karşılıgında yaptırıcam diyorum.biz ugrasamayız onlarla hazır alın daha iyi olur falan gibi geçiştiriyorlar.5 tane marangoza gittim hepside hemen hemen aynı şeyleri söyledi. @the_gunner
  • Bizim karsi komsu yaptirdi daha yeni. Beyaz lake kaplama. Kendisi hayatimda gordugum en buyuk ölücüdur. O bile yaptiracak birini bulduysa siz de bulursunuz bence. Genel olarak varos bolgelere bakin bence. Mesela bizim bagcilar'da marangozlar genelde is yok derler. Hatta ufak tefek kutu, kasa gibi seyler bile yapiyorlar ayakustu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Video: Epson TW-9100W | Epson TW-5910
    Audio: Pioneer LX-85 | Monitor Audio Silver (5.1)
    Photo: Sony a7 ii | 35 f:1.4 | 24-70 | 55-210
    Car: BMW 420i Coupe - G22 (2023) | BMW 118i - F40 (2021)
    Phone: Samsung Galaxy 24 Ultra
  • bakıyorum ama pek olumlu yanıt alamayınca bende bıraktım ugrasmayı.şu ankı ikea sehpasına ne anfi sıgıyor ne center ı koyacak yer bulabiliyoruz.sırf bu yuzden rx hopları dukkana getirdim.acelede etmiyorum ekim kasım gibi sistemi komple yenilemeyi dusunuyorum.

Eğer taşıma konusunu çözebilirsen benim yaptırdığım marangozla konuşabilirsin. Çünkü adamlarda araba olarak eski bir Kartal var, belki senin oraya getiremeyebilirler. Yine de adamlarla bir konuş istersen. Mehmet Bey: 0543 771 89 07

Bu arada faydası olacaksa benim adama verdiğim çizim ektekiydi. Adam bu çizime göre yaptı.
     Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

• Yaptıracak birini bulamayanlar için belki çözüm olabilir diye İkitelli Keresteciler Sitesi ni önerebilirim. Burada yapacak birilerini bulma şansınız daha yüksek olur. Artı minifiks bağlantılı yaptırırsanız (İkea daki gibi kendin yapa müsait oluyor) kendi aracınızla bile eve götürme şansına sahip olursunuz. Fiyat olarak tahminimce oturduğunuz yer civarlarındaki marangozlardan çokta pahalı olmaz. Düşük bile olabilirler.
    5334
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    güle güle kullan güzel olmuş.arkadaki kablo gizleme fikrini daha önce söyleseydin iyiiydi
    ben yaptırırken aklıma gelmedi her şeyi düşündüm demiştim,ama en önemlisini atlamışım.
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
  • BİR ÇİZİMDE BEN YAPACAGIM ama benim çizimde ön taraf siyah kayar cam olacak böylece kullanılmıyorken cihazlar kapalı olacak böylece daha az toz girer .ama yaptırtabilirmiyim birilerine bilmiiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 24 Ağustos 2013; 12:25:41 >

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • Sağolasın Tamer

Valla bende sizin resimlere baka baka akıl ettim. En azından bizden sonra yaptıracak arkadaşlara yardımım dokunmuş olur.

Bu arada sende çekmecelerin derinliğini azalttırıp küçük bir modifiye yapabilirsin. Bu şekilde sende bu şekilde arka kısımda bir boşluk yaratabilirsin.
  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    geçti artık, tekrar onunla uğraşamam onca kabloyu sök tak
    kendi evime taşınma sürecinde ancak bu değişikliği yaparım,ama bu fikir nasıl aklıma gelmedi hala kızıyorum kendime
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
  • tamer abi bir sor bakalım senin marangoza şunu kaça yapar

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzazgin -- 24 Ağustos 2013; 22:05:33 >

CINEMA : Philips bdp8000 + Yamaha rxv781 + Benq w2000
  • 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.