Şimdi Ara

Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
292
Cevap
6
Favori
35.246
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul 'da Netmaster CBW-383ZN mi veriyorlar? yoksa eski z4 mü?
  • Sonicman kullanıcısına yanıt
    ZN veriliyor yine de arayıp ZN modem istediğinizi belirtin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sonicman

İstanbul 'da Netmaster CBW-383ZN mi veriyorlar? yoksa eski z4 mü?

İstanbul'da z4 kalmadı ZN veriliyor. arızalı z4 varsa değişimde belki z4 bırakılır ama yeni abonelik zn ile.
  • Leon kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    Çok sevindim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 hafta içinde taşınıyorum ve malesef taşındığım yerde kablonet hizmeti yok o yüzden modemimi satıyorum :(

http://forum.donanimhaber.com/m_110977206/f_//tm.htm#110977206

bu arada mecbur adsl mi bağatacam gene yaw. varmı adam akıllı ucuz bi internet öneren telefon hattım yok yalın internetler ayda 100 tlye patlıycak. ne kazıkcıymış şu ttnet. yalın internet harici ne önerebilirsiniz. süperonlne mı bağlatsamki? bide ankarada olanlar biliyomu ankanet diye bi hizmet varmış atakuleden yayın yapıyomuş.taşındığım yer verciyi görüyo. bilgisi olan öneren? teşekkürler
  • merhaba arkadaşlar, bugün bende uydunetli oldum. modem olarak Netmaster CBW-383ZN geldi.

50mbit/250gb tarifem.

kablolu bağlantıda 47 mbit hız alıyorum. kablosuzda ise 20 mbit hız alıyorum.

modemin kablosuz bağlantısını beğenmedim. yarın bir router alacağım.
  • Ben bu docsis2 ve docsis3 olayını çözemedim. Benim mevcut modemim motorola sb5101 docsis2 ve 30 mbps a kadar destekliyor teknik verilerinde ama ne hikmetse turksat hayır olmaz diyordu. Senin modem docsis2 mutlaka docsis3 olacak diyordu. Hatta tamam ya sen 25 ver ben 10 kullanayım mevcut modemimle ben halimden memnunum diyordum ona da yanaşmıyorlardı. Bu gün yeni taahhüt verdim ve 25 mbps e çıktım. akşam 12 de kotan düzelecek dedikleri halde anında hızım 10 mbps e çıktı (adil kullanım kotası dalgasına hızım 3 mbps di 3-5 gündür) Ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi 25 olmadı. Yarın modem de gelecek onuda faturaya dahil ettirdim. Ama aklımı kurcalayan bunlar pisliğine mi 10 mbps de bırakıyorlar hızı illa modem al diye düşündüm ama piyasadan da alabilirim modemi illa onlardan alacağım diye bir şart yok. Misal motorolayı 3 sene önce vatandan almıştım. Kuruluma gelen arkadaş modem seri no numarasını merkeze bildirmişti olay bitmişti. Ben bu docsis 3 dayatmalarını anlayamadım açıkçası. Acaba merkezde docsis3 modem kuruyorlar ve docsis2 modemle anlaşamıyor mu diyorum ama oda aklıma yatmıyor pek.

• @casper18

routera girmeden bir arıza kaydı bırak. sinyal değerlerini kontrol ettir. arada 2 duvar vs yoksa bu kadar düşmemesi lazım. kaldı ki duvar olsa bile 30 mb düşüş normal değil. birden fazla cihazla test ettin mi laptop mobil vs? 126 yı ara derim önce

@mors
    hocam docsis2 docsis3 teknik olarak hız hariç çok farklı değiller ama santrallerde modeme hız bilgisi gönderen bir nevi server denen cihazların yazılımı dolayısı ile sanırım böyle bir fark var. tüm yazılım ve ayarlamalar docsis3'e göre ayarlanıyor. her hangi bir kasıtla akn ileoynanmaz :) senin biraz şans açık söyleyeyim. yeni modemi al rahat rahat bağlan derim.
  • HeroTech kullanıcısına yanıt
    Biraz önce konuştum arıza ile ve sordum. Bana söylediği kendi taraflarında ki docsis2 modemlerin 10 mbps nin üstünü desteklemediği. Sıkıntının buradan kaynaklandığı. Ama aklıma yatmadı açıkçası. Yarın modem geldiğinde bir şey yapmak gerekiyor mu dediğimde sistem otomatik tanıyacak docsis3 modeminizi direk 25 mbps olacaksınız dediği anda anladım ki sizdeki modem docis2 ise sistem en fazla 10mbps veriyor eğer docsis3 takarsanız otomatik olarak tarifenize göre 100 mbps e kadar müsade ediyor. Durum bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mors -- 16 Ekim 2015; 21:44:37 >
  • cevabınız için teşekkür ederim.

Modemi ilk kurduklarında internet yavaş diye 126 aramıştım.

Modem arayüzünden bazı ayarlar yaptırdılar.

Uydunet Yeni Seri Modem Çıktı - Netmaster CBW-383ZN

802.11 n-modu olan yeri Kapalı yaptırmışlardı. onu Otomatik yaptım. Şu an kablosuzda 38-39 mbit rahat alıyorum. kablolu bağlantıda da 47 mbit.

router kullansam kablosuzda da 47 mbit değerine ulaşabilirmiyim ?

İlginiz için tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi casper18 -- 17 Ekim 2015; 13:17:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mors

Ben bu docsis2 ve docsis3 olayını çözemedim. Benim mevcut modemim motorola sb5101 docsis2 ve 30 mbps a kadar destekliyor teknik verilerinde ama ne hikmetse turksat hayır olmaz diyordu. Senin modem docsis2 mutlaka docsis3 olacak diyordu. Hatta tamam ya sen 25 ver ben 10 kullanayım mevcut modemimle ben halimden memnunum diyordum ona da yanaşmıyorlardı. Bu gün yeni taahhüt verdim ve 25 mbps e çıktım. akşam 12 de kotan düzelecek dedikleri halde anında hızım 10 mbps e çıktı (adil kullanım kotası dalgasına hızım 3 mbps di 3-5 gündür) Ama yukarıda bir arkadaşın dediği gibi 25 olmadı. Yarın modem de gelecek onuda faturaya dahil ettirdim. Ama aklımı kurcalayan bunlar pisliğine mi 10 mbps de bırakıyorlar hızı illa modem al diye düşündüm ama piyasadan da alabilirim modemi illa onlardan alacağım diye bir şart yok. Misal motorolayı 3 sene önce vatandan almıştım. Kuruluma gelen arkadaş modem seri no numarasını merkeze bildirmişti olay bitmişti. Ben bu docsis 3 dayatmalarını anlayamadım açıkçası. Acaba merkezde docsis3 modem kuruyorlar ve docsis2 modemle anlaşamıyor mu diyorum ama oda aklıma yatmıyor pek.

Olay tamamen alt yapı ile alakalı. Docsis 3.0 birden fazla kanal üzerinden bağlanırken Docsis 2.0 tek kanal üzerinden bağlanır. Tek kanal 30 mbps yüklenilirse akşamları ping sorunları kopmalar başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 19 Ekim 2015; 0:36:36 >

• Bu gün itibari ile bu modemi kullanmaya başladım , paket sürem doldu, yeni sözleşme aldım

25 mpbs d / 2 mpbs u , 250 bg akk li

kabloluda hız 24,9 mpbs
    wifi de hız 23,93 mpbs ping 9 ms

eski modem metmaster cbw-700v , Docsis 2.0 destekliyordu, 10 mpbs li internet kullanıyordum , eski modemden de menundum

sormak istediğim bir soru var,

cbw-700w modem kullanırken modem arayüzünde forumda paylaşılan şekilde ayarlamıştım ve wifi kalitesi gayet iyiydi modemin

bu yeni modemde de ayar yapmam gerekiyor mu ?

cvp için teşekkürler

Saygılar
  • oakenfold_ kullanıcısına yanıt
    wifi de alabilceğini almışsın zaten bende en fazla 24,30 lara çıkıyor wifide. Buradaki 1 mbitlik fark modemle alakalı değil
  • bu nasıl modem odanın yeri değişti modemi dik koydum hız düşük geliyor uydu neti ayağa kaldırdım :)

modemi dik koyunca bağlantı yavaşlıyor

ama yatayda sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

bu nasıl modem odanın yeri değişti modemi dik koydum hız düşük geliyor uydu neti ayağa kaldırdım :)

ama yatayda sorun yok

kablo bağlantın zayıftır. hareket ettirdiğinde temassızlık oluyor ve hat değerlerin düşüyor. konnektörü sık. kablo konnektör bağlantısınında oynamadığından emin ol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HeroTech

quote:

Orijinalden alıntı: krkmz1666

bu nasıl modem odanın yeri değişti modemi dik koydum hız düşük geliyor uydu neti ayağa kaldırdım :)

ama yatayda sorun yok

kablo bağlantın zayıftır. hareket ettirdiğinde temassızlık oluyor ve hat değerlerin düşüyor. konnektörü sık. kablo konnektör bağlantısınında oynamadığından emin ol.

Uydunet ten geldiler kollektoru sıktı hepsine tek tek baktı gevseklik falan yok
    4 ay olacak hep yataydı modem 7 gundur hiz alamiyordum yaninda hizli ama gelen kisilerle denedik gittiler odama gecince yavasladi yatay koyunca eski hizima ulastim yine

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar bu modem ile hız testi yapıyorum 25 megabit çıkıyor. ancak sayfa açılışları acayip yavaş. youtube da 1080p izleyeyim diyorum ama takılmaktan izleyemiyorum bile. bir de telefondan bağlanıyorum, bağlandı diyor, ancak sayfa açmıyor, var ama yok gibi. ne gibi çözümler önerirsiniz.
  • Netmaster CBW-383Z4 modemini kullanıyorum ve son 3-4 gündür artık hiç bir şekilde PS4 Oyun konsolum üzerinden internetten oyun oynamayamıyorum ve hiç bir şekilde ps4'te bağlant testinde NAT3'ten başka bişi göremiyorum, NAT3'te zaten bağlantınız yok demek ile aynı şey.

Eskiden Statik IP atama, UpnP, DMZ ya da Port yönlendirme ile bu sorunları çözümleebiliyorken artık bu çözümlerinde işe yaramadığını ev hiç bir şekilde Oyun konsollarında bu modem ile bağlantı kurulamadığını belirtmek isterim. Bu konuda nasıl ilerlememi tavsiye edersiniz buradaki tüm arkadaşlara soruyorum ve biliyorumki benimle beraber bu NAT3 problemini yaşamaya başayan son günlerde çok arkadaş var arka planda bir şeylerin değiştiği çok aşikar ve bu konuda acil yardım gerekiyor.

Umarım buradan da Netmaster bir geri dönüş alabiliriz.
  • ataman5 kullanıcısına yanıt
    Değerli Kullanıcımız,
    Sorunu anlayabilmemiz ve yardımcı olmamız için modeminizin yanındayken 0216 366 66 96 numaralı destek hattımızı aramanızı rica ederiz.
    Saygılarımızla,
    NetMASTER
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.