Şimdi Ara

Uydunet'e geçiş planları ve çekinceler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Malumunuz milyonlarca kişi gibi bende abonesine her fırsatta hakaret eden, onuruyla oynayan ve kendisine ödenilen her kuruşu haram eden en büyük abone kitlesine sahip hizmet özürlü TTNET'den Uydunet'e geçmek durumundayım. Bundan dolayı daha önce Uydunet tecrübesi olmayan biri olarak birkaç sorum olacak, ilgili dostlar yanıtlayabilirse çok memnun olurum.

1) 10 mbit 20GB kotalı olarak 39 TL/ay tarifesine geçmeyi düşünüyorum. Ancak modemi mülkiyetime geçirmek ve peşinen satın almak istiyorum. 4440126 ile yaptığım görüşmede eğer telefondaki şahıs yalan söylemediyse Netmaster CBW-383Z4 model Docsis 3.0 kablo modemi http://www.turksatkablo.com.tr/int-tarifeler.aspx 175 TL'ye bana bırakabileceklerini ifade ettiler. Bu fiyat piyasa değerinin ve hepsiburada gibi sitelerdeki fiyatın neredeyse yarısı olup büyük bir avantaj sağlıyor. Acaba bu durumda bir yanlışlık mı var yoksa modemler adamların ellerinde mi patladı veya defolu partiyi müşteriye kakalamak gibi bir dertleri mi var diye bir takım düşünceler sardı. Siz ne dersiniz?

2) Malumunuz Superonline vb. gibi ISP'lerce sağlanan modemler kısıtlı kullanıcı hesabı ile gelmekte ve bu hem güvenlik hemde konfigurasyon konusunda ileri düzey kullanıcılar için kabus ve endişe sebebi olmaktadır. Özellikle bu soruyu yine 4440126'daki adama sordum ve modemi bana "admin" şifresiyle herhangi bir kısıtlama olmadan vereceklerini, zira daha yüksek yetkiler için Netmaster'a müracaat etmemi istediler. Gerçekten makul bir admin gibi tüm yetkiler ve güvenlik ayarlarını yapabilecek bir hesap ile mi modem bana tahsis edilecek? Kullananlar ne diyor bu konuda acaba?

3) Duyduğum kadarıyla kablo modemlerin daha doğrusu Uydunet'in en büyük handikaplarından biri statik IP talep etmememe rağmen IP adesinin bırakın modemi kapa aç yapmayı ayda yılda bir değişeceği ve uzun bir süre değişmediği konusu. Birçok sebepten ve başta güvenlik konularından dolayı IP adresinin gerçek anlamda dinamik olmasını istiyorum. Diğer dostalar MAC adresi klonlama, modemi birkaç saat kapalı tutma veya modem reset gibi tekniklerle güç bela mevcut IP'lerini değiştirme şerefine mazhar olabilmişler. Bu konuda mevcut durum nedir arkadaşlar?

Biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın, ilgilenen üstadlara ve dostlara şimdiden teşekkürler. Sağlıcakla.

programmer_onur

• Merhaba;
    iki yıl uydunet kullanmış biri olarak yardımcı olmaya çalışayım.
    eğer 10Mbit hız düşünüyorsan DOCSIS 3.0 modeme ihtiyacın yok 2.0 modem senin için yeterli olur. 2.0 modeme çok daha ucuza sahip olabilirsin. Modemi ucuz fiyata alıyor olman konusunda bence rahat olmalısın, problem olacağını zannetmiyorum. Modem için herhangi bir kısıtlama olmamalı. sonuçta şifresi sende olacak. Bildiğim kadarıyla uydunet kendi sistemine senin modeminin MAC adresini tanımlıyor ve internet erişimi için izin veriyor. IP adresi konusunda malesef sıkıntı var. ADSL gibi modemi resetli IP değişsin olmuyor. benim iki yıl boyunca IP adresim hiç değişmedi mesela...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikula -- 22 Haziran 2012; 20:32:47 >
  • 1) Doğru.
    2) Kısıtlama yok.
    3) IP, CMTS üzerindeki DHCP servisinin lease time'ina göre değişir. Lease time dolmadan aynı MAC adresi ile aynı IP'yi alırsınız.
  • aynı durumdan bende müzdaribim modem konusunda tedirginim uydu nette kablo modem+ router öneriyor herkes

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki Netmaster CBW-383Z4 nasıl bir kablo modem acaba? Kullanmış olan var mı? Özellikle 802.11N performansı nasıl, 54G ile aynı anda kullanıldığında sorun yaratıyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Merhaba arkadaşlar,

Malumunuz milyonlarca kişi gibi bende abonesine her fırsatta hakaret eden, onuruyla oynayan ve kendisine ödenilen her kuruşu haram eden en büyük abone kitlesine sahip hizmet özürlü TTNET'den Uydunet'e geçmek durumundayım. Bundan dolayı daha önce Uydunet tecrübesi olmayan biri olarak birkaç sorum olacak, ilgili dostlar yanıtlayabilirse çok memnun olurum.

1) 10 mbit 20GB kotalı olarak 39 TL/ay tarifesine geçmeyi düşünüyorum. Ancak modemi mülkiyetime geçirmek ve peşinen satın almak istiyorum. 4440126 ile yaptığım görüşmede eğer telefondaki şahıs yalan söylemediyse Netmaster CBW-383Z4 model Docsis 3.0 kablo modemi http://www.turksatkablo.com.tr/int-tarifeler.aspx 175 TL'ye bana bırakabileceklerini ifade ettiler. Bu fiyat piyasa değerinin ve hepsiburada gibi sitelerdeki fiyatın neredeyse yarısı olup büyük bir avantaj sağlıyor. Acaba bu durumda bir yanlışlık mı var yoksa modemler adamların ellerinde mi patladı veya defolu partiyi müşteriye kakalamak gibi bir dertleri mi var diye bir takım düşünceler sardı. Siz ne dersiniz?

2) Malumunuz Superonline vb. gibi ISP'lerce sağlanan modemler kısıtlı kullanıcı hesabı ile gelmekte ve bu hem güvenlik hemde konfigurasyon konusunda ileri düzey kullanıcılar için kabus ve endişe sebebi olmaktadır. Özellikle bu soruyu yine 4440126'daki adama sordum ve modemi bana "admin" şifresiyle herhangi bir kısıtlama olmadan vereceklerini, zira daha yüksek yetkiler için Netmaster'a müracaat etmemi istediler. Gerçekten makul bir admin gibi tüm yetkiler ve güvenlik ayarlarını yapabilecek bir hesap ile mi modem bana tahsis edilecek? Kullananlar ne diyor bu konuda acaba?

3) Duyduğum kadarıyla kablo modemlerin daha doğrusu Uydunet'in en büyük handikaplarından biri statik IP talep etmememe rağmen IP adesinin bırakın modemi kapa aç yapmayı ayda yılda bir değişeceği ve uzun bir süre değişmediği konusu. Birçok sebepten ve başta güvenlik konularından dolayı IP adresinin gerçek anlamda dinamik olmasını istiyorum. Diğer dostalar MAC adresi klonlama, modemi birkaç saat kapalı tutma veya modem reset gibi tekniklerle güç bela mevcut IP'lerini değiştirme şerefine mazhar olabilmişler. Bu konuda mevcut durum nedir arkadaşlar?

Biraz uzun oldu sanırım kusura bakmayın, ilgilenen üstadlara ve dostlara şimdiden teşekkürler. Sağlıcakla.

programmer_onur

1) Modem oldukca kaliteli firma turksat ile güçlü anlaşmaları oldugu için ucuz satılıyor olabilecektir.

2)Modemi aldıkta sonra Bridge moda alırsanız tüm yetkiler sizde olur.

3)IP değişikliği modem panellerinde Spuff MAC değişikliği ile sağlayabilirsin.

Umarım hayırlısı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: anahtar222

quote:

Merhaba arkadaşlar,

programmer_onur

1) Modem oldukca kaliteli firma turksat ile güçlü anlaşmaları oldugu için ucuz satılıyor olabilecektir.

Umarım hayırlısı olur.

İlgin için tşk. Ancak modemdeki admin hakları için admin hesabının şifresi neden yetmiyor?

Normalde köprülemeye gerek kalmaması lazım, tıpkı çarşıdan aldığımız tekil modemin routing modunda yönetici şifresiyle çalıştığı gibi. Kablo modemde köprülemenin konu üzerindeki etkisini biraz daha açar mısın? (Bu arada kablosuz köprülemeden - wifi bridging - bahsetmiyorsun değil mi?)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Peki Netmaster CBW-383Z4 nasıl bir kablo modem acaba? Kullanmış olan var mı? Özellikle 802.11N performansı nasıl, 54G ile aynı anda kullanıldığında sorun yaratıyor mu?

wireless konusunda tedirgin olan arkadaşlar sinyal kanalını otomatiğe alsınlar, sorun gidiyor. ilk kurulumda kanal 5 ya da 6 idi sanırsam. odamda xbox ile oyun oynarken acayip lag vardı. normalde salonda oynadığımdan salonda tekrar denedim, modem ile xbox yanyana olmasına rağmen yine lag vardı. sonra otomatiğe aldım. galaxy sII ile bağlanmayan yerlerde bile bağlanmaya, odamdan (modem ile xbox arası evdeki en uzak noktalar sayılır) lagsız oyun oynamaya başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: anahtar222

Umarım hayırlısı olur.

kardeş modemi bridge moda almak için ikinci bir kullanıcı adı ve şifre varmı.
    ip değişikliği için spuff mac kısmını biraz açarsan sevinirim. hang menu de nasıl yapılıyor vs
  • Sayın Kullanıcımız,
    Modeminizi Bridge veya Router modda çalıştırmak için aşağıdaki adımları izlemeniz yeterlidir.
    1. Durum / Güvenlik sayfasından Mod seçimini yapınız.

2. Modemin Bridge modda çalışmaya başladığından emin olmak için, 192.168.100.1 adresinden arayüze giriniz. Durum/Yazılım sayfasında modemin gerçek IP (Real IP) aldığı görülecektir.

IP değişimi ile ilgili olarak, Türksat sisteminde CM Mac adresine IP yönlendirildiğinden DSL modemlerde olduğu gibi modemi açıp kapayarak IP değişikliği yapmak mümkün olmayacaktır. Yönlendirilen IP adresi başka bir kullanıcı tarafından alınmadığı sürece her zaman aynı ip adresi yönlendirilecektir. Uydunet uyumlu modemlerde IP değişiminin 2 yolu bulunmaktadır;
    1- Türksat müşteri hizmetlerini arayıp IP değişimi talep edebilirsiniz.
    2- Modemin uzun süre kapalı tutularak sistemdeki IP adresinin başka bir kullanıcının kullanmasını bekleyebilirsiniz.
    Türksat sisteminde Spoofed Mac (Modeme ait CM Mac adresi statik hale getirilmesi) yöntemi uygulanamaz, modeme ait Mac numarası CMTS üzerine kayıt edilerek IP alımı gerçekleştirildiğinden Spoofed Mac uygulandığı an modem online olamayacaktır. Bu nedenle, yeni sürümlü modemlerimizin Web ara yüzünde Spoofed Mac uygulanacak bir nokta bulunmamaktadır.

NetMASTER ürünleriyle ilgili tüm soru ve sorunlarınızda web sitemizdeki Sıkça Sorulan Sorular bölümünden ya da Destek Hattımızdan yardım alabilirsiniz. NetMASTER Destek Hattı'na her gün 08:00-22:00 arası 0216-366 66 96 numaralı telefondan ya da destek@netmaster.com.tr email adresinden ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

Uydunet'e geçiş planları ve çekinceler

• Ben bu modemleri beğenmiyorum, Uydunete geçmiyorsam tek nedeni de bu modemlerdir. Ne çektim ben bunlardan Allah bilir. Tam proje hazırladığım zaman internet gider saatlerce gelmezdi. Of of iyi kurtulmuşum güya en sağlam altyapı bizim burdaymış.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.