Şimdi Ara

Uydunet Bağlantı Kopmaları(Gerçekten çok enteresan bir vaka)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yaklaşık 3 gündür bağlantı kopmaları yaşamaktayım. özellikle öğleden sonra-akşam saatlerinde bağlantım 2-3 dakikada bir kopuyor.garip olan durum bu olayın gündüz yaşanmaması.

''coship ccm6220 kablo modem'' kullanıyorum ve ''netmaster wds-540 router'' ile bağlantıyı dağıtıyorum.şikayetim ile ilgili müşteri hizmetlerini aradığımda klasik modem resetleme,dns değiştirme yöntemleri işe yaramayınca arıza kaydımı oluşturup teknik desteği çağırdım. teknik servisdeki arkadaş bağlantıda bir problem olmadığını,arızanın routerdan kaynaklı olabileceğini belirtti( tabiki gündüz geldiği için bir problem yoktu) kısacası hiçbir şekilde yardımcı olmadı.

benim merak ettiğim konu ise eğer benim router'ım arızalı ise gündüzleri neden kopma problemi yaşamadığım... şimdi gidip yeni bir router veya wireless modem aldıktan sonra aynı problemleri yaşamaya devam edersem;o yeni cihazı onlara yedirecek kadar sinirleneceğimi bildiğim için şu an elim kolum bağlı çaresizce çözüm aramaktayım.aranızda benzer bir problem ile karşılaşan( en azından aynı cihazları kullanan) ve çözüme ulaşan bir arkadaşın çıkıp bana yardım edebileceğini ümit ediyorum.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xhinis -- 18 Ekim 2012; 12:49:58 >

• Dostum bu sorun genel ve birçok uydunet ve adsl kullanan üyelerde görünmekte nedir nedendir belli değil.

Arıza kaydı versek bile gece netin gidip gelmesi düzelmiyor artık geceleri bunlar napar ne ile uğraşırda bu sorunu bizim başımıza sararlar bilmiyorum.
  • ben bu sorunu 1 haftadır çekiyorum en az 50 defa aramışımdır m.hizmetlerini bölgenizde arısa söz konusu falanda filan.nete bağlı olduğum halde giremiyorum zaten o delirtiyo adamı
  • fulya m.köy sürekli bağlantı kopuyor.arıza kaydı vericez bakalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhinis

Arkadaşlar yaklaşık 3 gündür bağlantı kopmaları yaşamaktayım. özellikle öğleden sonra-akşam saatlerinde bağlantım 2-3 dakikada bir kopuyor.garip olan durum bu olayın gündüz yaşanmaması.

''coship ccm6220 kablo modem'' kullanıyorum ve ''netmaster wds-540 router'' ile bağlantıyı dağıtıyorum.şikayetim ile ilgili müşteri hizmetlerini aradığımda klasik modem resetleme,dns değiştirme yöntemleri işe yaramayınca arıza kaydımı oluşturup teknik desteği çağırdım. teknik servisdeki arkadaş bağlantıda bir problem olmadığını,arızanın routerdan kaynaklı olabileceğini belirtti( tabiki gündüz geldiği için bir problem yoktu) kısacası hiçbir şekilde yardımcı olmadı.

benim merak ettiğim konu ise eğer benim router'ım arızalı ise gündüzleri neden kopma problemi yaşamadığım... şimdi gidip yeni bir router veya wireless modem aldıktan sonra aynı problemleri yaşamaya devam edersem;o yeni cihazı onlara yedirecek kadar sinirleneceğimi bildiğim için şu an elim kolum bağlı çaresizce çözüm aramaktayım.aranızda benzer bir problem ile karşılaşan( en azından aynı cihazları kullanan) ve çözüme ulaşan bir arkadaşın çıkıp bana yardım edebileceğini ümit ediyorum.

bu sorun uydunetin klasik sorunudur. ve bunu müşteri hizmetleri ve gelen servis elemanları bildiği halde genelde salağa yatarak işi geçiştirmeye çalışırlar. bahsettiğiniz sorun benim uydunet'ten sonsuza kadar ayrılmama neden olmuştur. işin ilginç tarafı bu sorun olmaya başlayınca hiçbir şekilde giderilememesidir. nedenini ise ben şöyle tahmin ettim; uydunet havuz sistemi kullanmaktadır. bahsettiğiniz rush-hour yani kullanımın yoğu olduğu saatlerde havuza aşırı yüklenme oluyor. bu yüklenme sırasında hat değerleri falan da sapıtıyor. ve kopmalar başlıyor. yüklenme azalınca tekrar herşey normale dönüyor. bölgenizdeki kullanıcı sayısına bağlı bir olay. fazla yoğun bölgelerde bu sorun başladı mı yeni altyapı eklenmedikçe maalesef giderilemiyor. basit yükseltici ayarlarıyla düzelmiyor yani. uydunet ise belirli saatlerde oluşan yetersizliği gidermek için altyapı çalışması yapmaya istekli olmuyor. sonuç olarak yaz dönemlerinde bölgenizde kullanıcı sayısı azalınca bu sorun hafifler veya yok olur ancak sonbahardan itibaren herkesin evine işine döndüğü zamanlarda kullanım yoğunluğu arttıkça sorun tekrar nükseder ve yaza kadar yine devam eder. nasıl çözersiniz? 1. yöntem sürekli olarak siz ve çevrenizdeki kullanıcıları arıza kaydı açıtarak uydunetin dikkatini bölgenize öekip altyapınızı geliştirtmek ki bu uzun ve meşakkatli bir süreçtir. 2. yöntem ise elvada uydunet yapıp DSL veya fiber türevlerine geçiş yapmaktır. DSL türevlerinde bu sorunun yaşanma olasılığı çok düşüktür sistemin yapısından dolayı.

• Teşekkürler zulu. Uydunet de elendi.
  • Kopmaların en temel sebebi gelen kablodaki ince kılların ana tele temas etmesiyle kısa devre olmasıdır. Sinyal degerleriniz ornek olarak downstream 8 ise 7 ve 9 aralıgında olması lzm. Bu degerlerin dısına cikiyorsa dedigim gibi ilk problem kablodadır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bir garip İnternet problemi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bende gece - gündür fark etmiyor. Chrome kullananlar hiç sunucu hatası alıyor mu? Sayfalar da 5 saniye sonra yükleniyor. 5 saniye beyaz ekran kalıyor. Bazen de sunucu hatası alıyorum ve sayfayı yenileyince düzeliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xhinis

Arkadaşlar yaklaşık 3 gündür bağlantı kopmaları yaşamaktayım. özellikle öğleden sonra-akşam saatlerinde bağlantım 2-3 dakikada bir kopuyor.garip olan durum bu olayın gündüz yaşanmaması.

Sayın Kullanıcımız,

WDS-540 diğer Routerlar gibi Wan IP adresini otomatik almaktadır. Kullandığınız modem büyük bir ihtimal “ Bridge “ özellikli bir modemdir. Modem tarafından verilen IP adresi, “ Türksat “ sistemiden yönlendirilen IP adresi olduğundan WDS-540 sistemine bu IP adresi geldiği sürece internete çıkış sağlanacaktır. Bu sorunun Router kaynaklı olabilmesi için cihaz kendini resetliyor ya da sistem ile iletişimi tamamen kesiliyor olmalıdır.

Sorunun tespiti için aşağıdaki kontrolleri gerçekleştirmenizi öneririz:

1- Bağlantı kesilmesi anında modemin internet çıkışı alıp almadığı
    2- Router lambalarında resetlendiğine dair bi durumun olup olmadığı
    3- Bilgisayarın internet çıkışı kesildiğinde modemin web arayüzüne girip giremediği

Mesajınızda gün boyu sorun olmadığını, sadece akşamları bağlantının kesildiğini belirtmeniz hattan alınan IP adresinin kesildiğini düşündürüyor. Bu ürünün kontrolünün en basit yöntemi, bağlantı hatası almayan ve “DHCP“ özelliği bulunan bir modemle kontroldür. IP adresini modem ürettiği için kontrol kesintisiz gerçekleşecektir. Modemden alınan IP adresine ping atılarak kesilip kesilmediği tespit edilebilir.

Ayrıntılı bilgi için NetMASTER Destek Merkezi'ne başvurabilirsiniz. Destek merkezimiz her gün 08:00 - 22:00 arası hizmet vermektedir.

Saygılarımızla,

• quote:

Orijinalden alıntı: # Ace #

Dostum bu sorun genel ve birçok uydunet ve adsl kullanan üyelerde görünmekte nedir nedendir belli değil.

Arıza kaydı versek bile gece netin gidip gelmesi düzelmiyor artık geceleri bunlar napar ne ile uğraşırda bu sorunu bizim başımıza sararlar bilmiyorum.

Sorun büyük ihtimalle yerel agda kullandıgın router DHCP si kaynaklı u yönde kontrol sağlaman faydalı olacaktır.
  • Bende surekli ayni sorunu yasiyorum modemden kaynakli sanip yeni modem aldim ama nafile ayni sorun devam ediyor.. musteri hizmetlerini arayip ariza kaydi olusturdum.. bekleyip gorecegiz umarim sorun cozulur..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çözümü basit....UPS alın....Ben henüz almadım ama %90 bu yüzden bu sorunla karşılaşıyorum. Gece saatleri sık oluyor dimi ? İnsanlar üşüyor elektrikli sobalar yakıyorlar :) Böylece voltajda düşmeler oluyor. Bu sebepten düşlmeler yaşıyoruz. Bende 2 modem denedim biri biraz az düşüyor (Malı iyi olduğundan değişiklikleri minimize edebiliyo sanırım) UPS denemekte fayda var deneyeceğim....Biri bana hatırlatsın denedikten sonra yorumda yazayım herkes faydalansın. Elimde ups yok çünkü tanıdık bilgisayarcı arkadaşlar var temin edeceğim.
  • Arkadaşlar ben yeniyimde pek bilgim yok bu konularda bi sorum olucak.
    Windows 8 Kullanıyorum internet hızım 1mb/s. Uydunet kullanıyorum normalde 100kb/s 130kb/s arası indirme hızım olması gerektiği yazılmış forumlarda vs. ancak ben dünden beri torrent indirme yapıyorum hızım 100 e çok nadir çıkıyor çıksada 1 saniye sürüyor tekrar 30 kb/s gibi bi rakama düşüyor. Görev yöneticisinde zaten ayrı bi olay var dw alınan dediği download hızım oluyorsa orası 400kb/s den aşağıya düşmüyor 1.1mb/s ye kadarda çıkabiliyor ancak dw hızımı görüyorsunuz. Uyduneti aradığımda bilgisayarınız ip almıyor vs. sizde sorun var bilgisayarcıya gösterin gibi yanıtlar alıyorum. Sorunun nedenini anlayamadım Yardımcı olurmusunuz

• quote:

Orijinalden alıntı: Sistemin Kurbanlarıyız

Bende gece - gündür fark etmiyor. Chrome kullananlar hiç sunucu hatası alıyor mu? Sayfalar da 5 saniye sonra yükleniyor. 5 saniye beyaz ekran kalıyor. Bazen de sunucu hatası alıyorum ve sayfayı yenileyince düzeliyor.

Aynen. Sunucu hatası alıyorum sürekli. Sayfalar hep yarım yamalak açılıyor. Yenile yapmaktan bıktım. F5 tuşuyla ciddi düşünmeye başladık artık o derece.

Misal bi üstteki arkadaşın koyduğu ekran görüntüsü ilk sayfayı açtığımda gelmemişti yenile yapınca geldi.

Arayıp bildirince modeme sinyal gittiğini, sorunun pcden kaynaklandığını söylediler ve başlarından atmış oldular Valla ne yapacağım bilemedim, uydunete geçtim geçeli hiç memnun kalmadım. Taahhüt biter bitmez başka bir internet sağlayıcısına geçeceğim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Scienly

Arkadaşlar ben yeniyimde pek bilgim yok bu konularda bi sorum olucak.
    Windows 8 Kullanıyorum internet hızım 1mb/s. Uydunet kullanıyorum normalde 100kb/s 130kb/s arası indirme hızım olması gerektiği yazılmış forumlarda vs. ancak ben dünden beri torrent indirme yapıyorum hızım 100 e çok nadir çıkıyor çıksada 1 saniye sürüyor tekrar 30 kb/s gibi bi rakama düşüyor. Görev yöneticisinde zaten ayrı bi olay var dw alınan dediği download hızım oluyorsa orası 400kb/s den aşağıya düşmüyor 1.1mb/s ye kadarda çıkabiliyor ancak dw hızımı görüyorsunuz. Uyduneti aradığımda bilgisayarınız ip almıyor vs. sizde sorun var bilgisayarcıya gösterin gibi yanıtlar alıyorum. Sorunun nedenini anlayamadım Yardımcı olurmusunuz

Bahsetmiş oldugun deger torrentin seedi ile alakalıdır. Normal bir hız testi sayfasında test yaptgında 1 Mb görebiliyorsan, torrent zayıf demekdir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.