Şimdi Ara

üşütmüşüm, soğuk duşa girsem faydası olur mu?bir bakarmısınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ilaç verdi, birazdan içeceğim, antibiyotik ağrı kesici ve şurup.

ateşten dolayı üşüme var şuan donuyorum resmen ama ateşim yüksek,

ılık duşa girsem faydası olur mu acaba,

sınavımda var bugün, rapor aldım gidemeyeceğim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :Fatih: -- 25 Mart 2009; 11:21:03 >

Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Hastayken Sıcak Duş mu Soğuk Duş mu?

Soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklar sırasında duş almak rahatlatıcı olabilir. Ancak hastalık durumunda soğuk duş almanın faydaları ve riskleri konusunda farklı görüşler mevcuttur.

Soğuk Duşun Faydaları:

• Hastayken sıcak duş almak boğaz ağrısını geçici olarak hafifletse de soğuk duşun daha uzun vadeli faydaları olabilir.
    • Soğuk duş, bağışıklık sistemini uyararak vücudun enfeksiyonlarla savaşmasına yardımcı olabilir.
    • Kan damarlarını daraltarak iltihabı azaltabilir ve ağrıyı hafifletebilir.

Soğuk Duşun Riskleri:

• Hastayken soğuk duş almak, özellikle de bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler için riskli olabilir.
    • Soğuk duşlar, hipotermi ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Astım veya kalp hastalığı gibi altta yatan sağlık sorunları olan kişiler soğuk duş almaktan kaçınmalıdır.

Tavsiyeler:

Hastayken duş almak istiyorsan aşağıdaki tavsiyelere uyman önerilir:

• Vücudun çok soğumamasına dikkat et.
    • Duş süresini kısa tut, 5-10 dakika yeterlidir.
    • Duştan sonra hemen kurulan ve sıcak giyindiğinden emin ol.
    • Soğuk duş aldıktan sonra kendini iyi hissetmiyorsan ılık bir duş almayı dene.

Sonuç olarak, hastalık durumunda soğuk duş alıp almama kararı kişisel tercihlere ve sağlık durumuna bağlıdır. Sağlığınla ilgili herhangi bir endişen varsa, duş almadan önce bir sağlık uzmanına danışman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bana pek bir faydası olmuyordu , sanada olacağını sanmam , en iyi yol yatıp terlemek diyorlar ama bu yoldan da nefret ederim. Ama yinede bi' dene istersen ılık duşu belki senin bünyene iyi gelebilir.

İlaçlarını iç, yat dinlen...
    Sükut-u hayale uğramaktan korkan çiçeklerin derdiyle hem derd olmuşum nicedir&amp;amp;amp;amp;#8230; Nicedir dizginsiz binerim sevdâ atına! Yoksa ne mümkün ermek&amp;amp;amp;amp;#8230; Mecnunların, Keremlerin, Yusufların katına! Süflî melekelerden sıyrılarak kanat çırpmaktayım, kendimin dahi fark eylemediği kesif bir bâtına&amp;amp;amp;amp;#8230; Ve kaderin kûfî yazan kalemi usulca iliştirmekte hayatımı, hayatına&amp;amp;amp;amp;#8230;
  • iyice beter olursun hacı deneme sakın yat uyu
  • bunları yazanlar hep kafadan sallayan insanlar bana bunu doktor kendisi söyledi eğer duş alamıyorsan bile eklemlerini boynunu ve kafanı soguk suyla yıka ve sakın kat kat yorganın battanıyenın altına girme hastalıktan dolayı vucudun usuyor hissediyor ve vücut ısısını devamlı olarak arttırıyor üstüne battaniyenin altınada girersen hastalığa yardımcı olursun vücut ısını dengelemen lazım ateşini düşürmelisin serin bişeyler yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HighDamagE -- 25 Mart 2009; 11:39:02 >

Steam ID: kaan0zer
    BlackOps Nick : Tony Almeida
    BC2 Nick : Matthew.
    TDU2 Nick: Kaan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam soğuk duş değilde ılık suyla duş alsan faydasını görürsün.
  • Mümkünse ılık soğuk arası bir suda duş yap emin ol çok yararı olur ateşin varsa ayağından akan sıcaklığı hissedersin zaten mümkünse 15-20 dakka çıkma kendine gelirsin biraz sakın yorganın altına girip yatma.
    tat da yok tabi.
    burun spreyi sıktım simdi biraz koku var.
    Steam ID:kassady
    DH FORUM 2005 Üyesi
  • ahh

herkes farklı söylüyor ne yapayım

az önce istifra ettim, rahatladım biraz

göğsüm motor gibi hırlıyo çalışıyo resmen ahh.
  • Arkadaşım benle şuan aynı hastalığı paylaşıyorsun, ama benim geçmek üzere. Nasıl oldu dersen, çarşaf altı battaniye, çarşaf, üs yorgan + battaniye. Gece yattım sabah sırıl sıklam oldum arada ufaklığada dokun. Sabaha hiç birşeyin kalmaz benim kalmadığı gibi. Bütün kemiklerimi,damarlarımı hissediyordum yav sadece şuan boğazlarım biraz ağrıyo o kadar geçti şükür.
  • Tecrübeli olaraktan söyliyim bunu kendin anlaman lazım,

kat kat yorganın altına girdigin zaman hâlâ üşüyüp terlemiyosan ateşin daha da yükselir 39, 40 a vurur bu durumda kesinlikle duşa girmen lazım ama buz gibi suya degil ılık suyla yapıcaksın, sonrada koltuk altı ve kasıklarına ıslak bez koycaksın ateş 38 altına inince terleme belirtileri olur ozaman yorganın altına gir. Geçmiş olsun

Orjinalden alıntı: gkaykck

sen usuttun ve sana antibiyotik mi verdi o doktor?
    doktorun ismini ve calistigi hastaneyi yazabilir misin?

teşhis farenjit,

grip gibi ama değil meret.

duşa girdim başta sıcak sonra ılık su ile baya bi bekledim.

şimdi çıktım

ateşim yine var hissedebiliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Birvar.Biryok

Arkadaşım benle şuan aynı hastalığı paylaşıyorsun, ama benim geçmek üzere. Nasıl oldu dersen, çarşaf altı battaniye, çarşaf, üs yorgan + battaniye. Gece yattım sabah sırıl sıklam oldum arada ufaklığada dokun. Sabaha hiç birşeyin kalmaz benim kalmadığı gibi. Bütün kemiklerimi,damarlarımı hissediyordum yav sadece şuan boğazlarım biraz ağrıyo o kadar geçti şükür.

ufaklığa niye dokunuyor abi
    Mevki benim toplumumun çelişkisidir; gücün, güce duyulan açlığın içinde kısıtlanması. Güç ihanetle kazanılır ve güce sahip olana karşı ihaneti davet eder. Menzoberranzan'ın en kudretlileri, günlerini sırtlarını bulacak hançere karşı arkalarım kolaçan ederek geçirirler.
    Ölümleri ise çoğunlukla önlerinden gelir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Birvar.Biryok

Arkadaşım benle şuan aynı hastalığı paylaşıyorsun, ama benim geçmek üzere. Nasıl oldu dersen, çarşaf altı battaniye, çarşaf, üs yorgan + battaniye. Gece yattım sabah sırıl sıklam oldum arada ufaklığada dokun. Sabaha hiç birşeyin kalmaz benim kalmadığı gibi. Bütün kemiklerimi,damarlarımı hissediyordum yav sadece şuan boğazlarım biraz ağrıyo o kadar geçti şükür.

Ufaklıkdan kastın ne hocaÇavuşu diyorsan da ne alaka anlayamadım
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.