Şimdi Ara

üstten alttan siyah şerit :o

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu konularda sıfır ! bilgi sahibi birisiyimdir :( rica bana yardımcı olursanız sevinirim geçen Samsung LED TV aldım tv de misal bir kanal izliyorum görüntü tam ekran bir sorun yok kanal değiştiriyorum yeni açtığım kanalda üstten ve alttan siyah şerit var başka bir kanal açıyorum tam ekran yine filan misal izlediğim kanal reklama giriyor tam ekran sunuyor reklamları film başlıyor reklamdan sonra yine siyah şeritler alttan üstten :( hatta bazenleri sağdan soldan üstten alttan siyah şerit oluyor (anlayacağınız her taraftan :( )falan filan :) ne kıl durumdur :) bunu düzgünce hepsini tam ekran ayarlama şansım varmıdır ? baya gıcık oldumda :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amenofis -- 28 Şubat 2013; 10:45:52 >



  • Yayın formatıyla alakalı. Mesela aynı kanal 2 tane arka arkaya programı farklı ekran formatlarıyla yayınlayabilir. Tamamen anlık yayın ile akaladır. Sen bunu TVden düzeltirsin fakat yayının orijinalin formatını bozacağın için tv bunu kendi çapında yapacak. Mesela alttan üstten bantlı sinematik 16:9 yayınlarda bantları kaldırırsın fakat TV görüntüye zoom yapacağı için sağ ve soldan ciddi görüntü kayıpları yaşarsın. Veya sağdan soldan bantlı 4:3 yayınlarda da bunu 16:9 yapabilirsin ama bu seferde üstten ve alttan kayıplar yaşanacak ve görüntü incelip uzayacaktır.

    Orijinal formatlarla izlemeni tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MajestiC

    Yayın formatıyla alakalı. Mesela aynı kanal 2 tane arka arkaya programı farklı ekran formatlarıyla yayınlayabilir. Tamamen anlık yayın ile akaladır. Sen bunu TVden düzeltirsin fakat yayının orijinalin formatını bozacağın için tv bunu kendi çapında yapacak. Mesela alttan üstten bantlı sinematik 16:9 yayınlarda bantları kaldırırsın fakat TV görüntüye zoom yapacağı için sağ ve soldan ciddi görüntü kayıpları yaşarsın. Veya sağdan soldan bantlı 4:3 yayınlarda da bunu 16:9 yapabilirsin ama bu seferde üstten ve alttan kayıplar yaşanacak ve görüntü incelip uzayacaktır.

    Orijinal formatlarla izlemeni tavsiye ederim.

    Bilgilendirme için teşekkür ederim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.