Arkadaşlar benim pc nin usb portları çalışmıyordu,bende aldığım yere götürdüm,onlar bıos tan falan bişeyler yaptılar galiba tamda hatırlamıyorum ne yaptıklarını ondan sonra çalışmaya başladı,zaten çok kullnamıyorum ben usb yi geçenlerde sistem çöktü bende format attım,dün bir kamera almıştım onu pc ye bağlıyım dedim fakat usb ler yine çalışmıyor,ben bunları nasıl çalıştırcam.Bilen varmı arkadaşlar sorun nerdedir acaba???(Kasanın önünde 2 tane arkasında 2 tane var hiçbiri çalışmıyor)
Format atmadan önce veya sonra bios ayarları ile oynadığınızı sanmam, bios'la ilgisi olsada bana göre asıl sorun; kurduğunuz işletim sisteminin eksik driverleri ile ilgilidir veya güncelemelerle ilgilidir. Driver problemi varmı diye; Aygıt Yöneticisinden bakıyoruz. Başlat > Çalıştır > devmgmt.msc (yazacaksın) enter... veya Başlat > Denetim masası > Performans ve bakım > sistem > Donanım > Aygıt yöneticisi buradaki Sarı ünlem işaretleri varsa eksik driverler bulunduğu anlamına gelir.
Problem Driver'lerle ilgili diyorsanız; Anakartının markasını öğrendikten sonra modeline göre destek sitesini öğrenmek kolaylaşacak tabiki. Bunun için Everest Free Edition programını indirerek bu uygulamayla, ekranda gösterdiği bilgilerle, donanımımıza yön verebiliriz. Bu program ayrıca destek sitesine direk ulaşmanıza da yardımcı olur.
Anladım hocam,şimdi bende anakartın cd si var ben onu çalıştırıp sürücüleri bir daha yüklersem sorun gidermi peki?Kusura bakmayın pek anlamıyorum bu işlerden...
büyük ihtimalle USB driverleri anakart driver cd sindedir. yüklersen sorunun hallolabilir nitekim formatla bios ayarlarında değişikilik olmayacağını düşünüyorm yinede üstadlar daha iyi bilir...
Sağolun arkadaşlar şu an işyerindeyim sabah eve gider gitmez dediklerinizi deniycem,teşekkür ederim...Gerçekten bana çok yardımcı oldunuz,sağolun..
bilgi paylaştıkça artıyor gerçekten. benimde sorunlarım oluyor üstadlar yardımcı oluyor gerçekten herkese teşekkürler