Şimdi Ara

USB portunda güç kesintisi ve mouse takılma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar öncelik DH kullanıcıları.

    benim şöyle bir sorunum var, yaklaşık 8 ay önce warzone oynarken sistem aniden shutdown yedi ve açılmıyordu bende PSU anahtarını kapatıp açarak sisteme güç gelmesini sağladım ve pc açıldı.

    Lakin şöyle bir sorunla karşılaştım mouse'um belli aralıklarla 1 saniyelik bir donma yaşıyor ve bu esnada pc donmuyor herşey stabil şekilde çalışıyor sadece mouse donuyor hiç bir işlevde gerçekleşmiyor ne haraket ne de click ve bu esnada klavye kulaklık çalışıyor.Belli aralıklarla usb takma çıkarma bildirim sesi alıyorum.

    Bazen ise bütün usbye bağlı bileşenler gidip geliyor ve klavye fare ve hiçbiri çalışmıyor restart atmam gerekiyor (çok nadir oluyor bu olay).

    24 farklı yazılımsal çözümler denedim sonuç alamadım aklınıza gelecek bir çok çözüm ve sonuç yok en son donanımsal olabileceğini düşündüm ve OCC olması lazım adlı programla bütün bileşenlere stres test yaptım 10 testten 1 inde reebot yedi.Bunu yapmamın sebebi en başta anlattığım gibi sistemin shutdown yemesi aklımda PSU nun yetersiz olabileceği fikrini getirde lakin 700W 80plus güç kaynağım var ve sistemime fazlasıyla yeterli alalı 7-8 yıl oldu acaba güç kaybımı yaşadı sorusunu getirdi aklıma ve bu testi yaptım 10'da 1 reebot yedi yemesi çok saçma.

    ayrıca bu testler esnasında kuzey köprüsü ve güney köprüsü sıcaklıkları ve önemli tüm bileşen sıcaklıklarını takip ettim hepsi stabil derecelerdeydi sistemin kendini reebotlaması için gerekli sıcaklığa hiçbiri ulaşmadı.

    güney ve kuzey köprülerinin sıcaklıklarını kontrol etmemin sebebi ise acaba usb protlarına güç sağlayan köprüdemi bir sıkıntı var diye kontrol ettim lakin onlarda stabildi.

    ne yapmamı önerirsiniz beyler çıkmazda kaldım sorunu bulamıyorum lütfen benden daha derin bilgili bir kişi sorunuma çözüm        



    -Sistem özellikleri

    Msi B350 gaming pro carbon MOB.

    Amd Ryzen 5 1600 cpu.

    8x2 16 Gb dual ram ddr4 2400 mhz.

    Gtx 1060 6 gb Amp EDITION Zotac Gpu.

    120 gb ssd + hdd

    Zm700 700W 80 plus psu.








  • yardımcı olabilicek kimse yokmu arkadaşlar ?

  • 3 farklı foruma yazdım kimse cevap yazmıyor yokmu tr de bir kişi ya sorunuma derman olcak :D

  • domane62 D kullanıcısına yanıt
    Hocam sanmıyorum anakartında bir sorun olsun zaten sende testlerini yapmışsın sorun yazılımla çözülebilir muhtemelen fakat çeşit çeşit yazılımları denemişsin ve sonuca ulaşamamışsın. Bence temiz bir kurulum yaparak tekrar denemen yararına olacaktır bunun haricinde disklerini daha önce taradın mı ?
  • hocam defalarca 0 format attım virüs olabileceğinden şüphelenip sonuç alamadım olay görüntüleyicisinden baktığımda DistributedCOM 10016 adlı bir uyarı oluyor sürekli usb portlarında bulunan bütün bileşenler çok nadiren gidip geliyor klavye işlemsiz kalıyor gücü geri geldiğinde res atmak zorunda kalıyor ben askerdeydim yeni geldim 6 ay lık süreçkte abim oynarken ortalama 10 kere falan sistem shutdown yemiş çok anormal yememesi lazım eskiden hiç yemezdi benim buradaki amacım sorunun kaynağını bulup ona göre bileşen almak birde disk taraması derken virüs taramasımı ? @M S G

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.