Networkümde Windows Xp Sp1 ve Sp2 li Bilgisayarlar var. Olduk olmadık USB Flash Disk Takmalarını İstemiyorum. Bios'tan Iptal Edemiyorum, Çünkü Fare, Yazıcı Gibi Aygıtlar USB Portu Kullanıyor. Bios'tan Tüm USB Portlar iptal edilebiliyor. ben sadece benim istediğim portlar iptal olsun istiyorum. VEYA; bütün portlarda flash disk takılamasın..
flasah disk için windowsun driverlarını bulup kaldırabilirsin sistemden bununla ilgili bir sorun kütüphanelerde hack amaclı kullanmak üzerine bir yazı okumuştum bir yerlerde usp driverlari üzerine yoğunlaş derim
bilgisayarının biosuna gir oradan usb kapad
quote:
bilgisayarının biosuna gir oradan usb kapad
adam zaten tek portu kapatmak istiyor biostan kapatınca hepsi kapanır
denetim masasından sistem özelliklerine gir aygıt yöneticisinde Evrensel Seri Yol Denetleyicisini aç ve usb hub yazanları devredışı bırak hepsini değil tabii ki kaçtane kapatmak istersen o kadarını devre dışı bırak kolay gelsin
Arkadaşlar teşekkürler. Aramalarım sonucunda microsoftun önerdiği yolu denedim oldu. Kullanıcılarda admin yetkisi olmadığı için registry'den işi hallettim. Böylece Mouse veya Yazıcı Olunca çalışıyor. Flash Bellek takılınca sistem görmüyor. yöntem şu: Regedit ten HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\USBSTOR ' a gelince sağ tarafta bulunan Start keyini hex 4 yapmak yeterli oluyor. Usb Cihazları görüyor ancak flash bellekleri tanımıyor....
madem network ünüz var ve epey pc ile uğraşıyorsunuz ,
bir kere uğraşın yorulun ama bir kere !!!
kendinize göre bir kullanıcı profili oluşturun policy ve privacy den size uygun gelen yetkileri verin diğerlerini alın , bu sistemi oluşturduğun sistemin bir tanede image ni al...işte bu...
yada kur bir server ve aynen active directory e dal...aturduğun yerden her pc ye ulaş , masa üstünü al ,program ekle kaldır vs.