Şimdi Ara

USB'ler Acildikdan sonra Çalışmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Win7 yüklü masaüstü bilgisayarım açma tusuna bastıktan Windows yükleniyor yazısı çıkana kadar USB girişler çalışıyor fakat Windows acildikdan sonra klavye mouse ve ses gidiyor...Sorun tamamen yazilimsal fakat tüm driverlarim yüklü ve güncel yine de driver yükleme programları ve manuel olarak driverlari silip yeniden yükledim,
    Sorun devam ediyor.

• nerden biliyorsun donanim
    sal olmadigini...
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

nerden biliyorsun donanim
    sal olmadigini...

Konuyu okumadın mı arkadaşım ?

Windows devreye girinceye kadar hiç bir sorun yok. Çalışıyor ve kullanabiliyorum.

Windows devreye girdikten sonra USB'ler çalışmıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Méchatronic

quote:

Orijinalden alıntı: yhackup

nerden biliyorsun donanim
    sal olmadigini...

Konuyu okumadın mı arkadaşım ?

Windows devreye girinceye kadar hiç bir sorun yok. Çalışıyor ve kullanabiliyorum.

Windows devreye girdikten sonra USB'ler çalışmıyor.

windows devreye girmeden kullananamazsin sadece 5v elektrik verir... bumu windows acilmadan calisiyor dedigin..
  • quote:

Win7 yüklü masaüstü bilgisayarım açma tusuna bastıktan Windows yükleniyor yazısı çıkana kadar USB girişler çalışıyor fakat Windows acildikdan sonra klavye mouse ve ses gidiyor...Sorun tamamen yazilimsal fakat tüm driverlarim yüklü ve güncel yine de driver yükleme programları ve manuel olarak driverlari silip yeniden yükledim,
    Sorun devam ediyor.

Klavyeden olduğuna emin misiniz ? Bilgisayar kilitleniyor olabilir.
    PS/2 klavye ve mause takarak deneme yapabilirsiniz.

USB lere farklı bir aygıt bağladığınızda otomatik tanıma çıkmıyor ise usb çalışmaması da bilgisayarın donması da ayırt edilmez.
    Manuel yükleme nasıl yaptığınızdan bahsetmemişsiniz fakat bunu yapabilmek için windows açıp açmadığınızı anlıyamadım.

Cihazınızı incelemeden pek yorum yapamam fakat tavsiye olarak;

PS/2 bağlantısı ile mause yada klavye denerseniz bilgisayarın mı takıldığından emin olunuz ve daha sonra
    Hiren boot gibi başlatta çalıştırılan bir yazılım ile virüs ve hdd taraması yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

quote:

Win7 yüklü masaüstü bilgisayarım açma tusuna bastıktan Windows yükleniyor yazısı çıkana kadar USB girişler çalışıyor fakat Windows acildikdan sonra klavye mouse ve ses gidiyor...Sorun tamamen yazilimsal fakat tüm driverlarim yüklü ve güncel yine de driver yükleme programları ve manuel olarak driverlari silip yeniden yükledim,
    Sorun devam ediyor.

USB lere farklı bir aygıt bağladığınızda otomatik tanıma çıkmıyor ise usb çalışmaması da bilgisayarın donması da ayırt edilmez.
    Manuel yükleme nasıl yaptığınızdan bahsetmemişsiniz fakat bunu yapabilmek için windows açıp açmadığınızı anlıyamadım.

PS/2 bağlantısı ile mause yada klavye denerseniz bilgisayarın mı takıldığından emin olunuz ve daha sonra
    Hiren boot gibi başlatta çalıştırılan bir yazılım ile virüs ve hdd taraması yapabilirsiniz.

İste cevap budur....

Klavye ve mouse Ps2 ile çalışıyor...Ama USB ile sadce bios ve f8 ekranında çalışıyor. Açılışta Windows ekranı geldigi gibi usbdeki elektrik gidiyor..Sorunun asıl nedeni iTunes ile Linux işlemcili bir cihazı eslestirme yaparken bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldım.Ondan sonra pc acilirken benden Windows/system32/drivers klasorunden birkaç eksik dosya oldunu söyledi bende ilgili klasorlere ilgili .sus dosyalarını kopyalarında açılmama sorunu çözüldü fakat usbler çalışmıyor.Driver programları ile taratip deniyorum manuel deniyorum ama hiçbir driver update yada uninstall/reinstall ise yaramıyor.

• quote:

quote:

quote:

Sorun devam ediyor.

İste cevap budur....

Klavye ve mouse Ps2 ile çalışıyor...Ama USB ile sadce bios ve f8 ekranında çalışıyor. Açılışta Windows ekranı geldigi gibi usbdeki elektrik gidiyor..Sorunun asıl nedeni iTunes ile Linux işlemcili bir cihazı eslestirme yaparken bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldım.Ondan sonra pc acilirken benden Windows/system32/drivers klasorunden birkaç eksik dosya oldunu söyledi bende ilgili klasorlere ilgili .sus dosyalarını kopyalarında açılmama sorunu çözüldü fakat usbler çalışmıyor.Driver programları ile taratip deniyorum manuel deniyorum ama hiçbir driver update yada uninstall/reinstall ise yaramıyor.

İşe yaramadıysa sorun devam mı ediyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kardeşim afıına sığınarak bi bilgi vermek istiyorum biosta usb klavye ve maus yani usb sport diye bir bölüm vardr sen bilgisayara usb de bağlasan ps2 de bağlasan sistem devreye girene kadar çalışmak zorundadır çunkü yapılması gereken ayarlar vardır biosun bütün bölümlerine gir usb keyboard mouse veya usb ile ilgili bütün kısımları enable yap save le çık sorunun çözülücektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce_1 -- 21 Ekim 2011; 11:42:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce_1

kardeşim afıına sığınarak bi bilgi vermek istiyorum biosta usb klavye ve maus yani usb sport diye bir bölüm vardr sen bilgisayara usb de bağlasan ps2 de bağlasan sistem devreye girene kadar çalışmak zorundadır çunkü yapılması gereken ayarlar vardır biosun bütün bölümlerine gir usb keyboard mouse veya usb ile ilgili bütün kısımları enable yap save le çık sorunun çözülücektir

aynen katılıyorum sana kardesım guzel bır sekılde yorumlamıssın eger windows acılıyor ve calısmıyor ıse yazılımdan sorun var demek tır
  • ustam ben yazılımdan değilde biostan ayarlarından olduğu konusunda ısrarlıyım..

tabi önemle vurguluyorum windowsun yazılımını bi şekilde kaldırıp başka bir klavye yazılımı filan yüklemediyseniz bios ayarlarını yaptığınız taktirde sorun düzelicektir
  • ps2 mouse kullandıı zman calısmaması gıbı bır durum olmaz aygıt yöneticisnden usblerı kaldırıp tekrar yuklemesi gerek odaolmadı en temız yolu cıhazı bastan kurmak ısletım sıstemını :)
  • quote:

kardeşim afıına sığınarak bi bilgi vermek istiyorum biosta usb klavye ve maus yani usb sport diye bir bölüm vardr sen bilgisayara usb de bağlasan ps2 de bağlasan sistem devreye girene kadar çalışmak zorundadır çunkü yapılması gereken ayarlar vardır biosun bütün bölümlerine gir usb keyboard mouse veya usb ile ilgili bütün kısımları enable yap save le çık sorunun çözülücektir

Estafurullah..

Aynen söylediğin gibi USB'de olsa PS2'de olsa Windows devreye girinceye kadar çalışıyor.Ama Windows devreye girdiği gibi USB'ler devre dışı kalıyor.(İster Msdos olsun İster Güvenli Mod her ikisinde de aynı sorun)

Bu olay ilk gerçekleştiğinde ilk olarak Bios'dan tüm klavye ve mouse ile ilgili kısımları enable yaptım. Fakat sonuç değişmedi.

• bidaha girip ayarların sn yaptığın gibi olduğunu kontrol et birde sorun pc açıkken durduk yere olduysa biosla ilgisi yoktur win7 de olacağınıda sanmıyorm

port değiştiripde denmişsindir mutlaka bilmiyorum aklıma gelenler bunlar

(bilgisayarı açtığında saat tarih doğrumu sıfırlanıyormu??)
  • quote:

bidaha girip ayarların sn yaptığın gibi olduğunu kontrol et birde sorun pc açıkken durduk yere olduysa biosla ilgisi yoktur win7 de olacağınıda sanmıyorm

port değiştiripde denmişsindir mutlaka bilmiyorum aklıma gelenler bunlar

(bilgisayarı açtığında saat tarih doğrumu sıfırlanıyormu??)

Tarih saatte bir oynama olmuyor.
  • bence bios tan derim eqer driverler tam yüklü ise başkada bişediyemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: Smoch

quote:

quote:

Sorun devam ediyor.

İste cevap budur....

Siteye pek fazla girmeye vakit bulamadığımdan ötürü geç cevap veriyorum.
    Size önerim USB ler çalışmıyorsa şöyle bir şey deneyebilirsiniz.
    Site dışı bir kaynaktan alıntıdır.

/////////////////////////////////////////////////////////////

Windows 7 Bilgisayarınızda usb görmüyor ve kod 43 hatası alıyorsanız format atmanıza gerek yok bi kaç ayar ile sorunu çözebilirsiniz.
    Hata Kod 43 Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı usb tanınmaz genelde bu sorun kaynagı flash bellek sık sık taktıgınızda yapar veya güncelleme yapınca ortaya çıkar
    Usb sistemin onaltılık degerlerini ayarlayın

Başlat - Çalıştır - Regedit girin
    Aşağıdaki kayıt defteri anahtarını bulun:
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Servic es\UsbStor
    tıklayın sagda ErrorControl DWORD dosyasını tıklayarak deger verisini 3 yapın tamam tıklayın daha sonra varsayılan taban anahtarı muhtemelen deger atanmamış yazar siz taban degerisinide 16 yapın

Sırada Dosyaları düzenlemeye geldi
    C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\usb stor.inf_x86_neutral_83027f5d5b2468d3 klasörüne girin burada 3 dosya görüceksiniz.
    usbstor.inf ve usbstor.PNF dosyalarını kopyalayın ve
    C:\Windows\inf Klasörüne girin yapıştırın eger uyarı çıkarsa degiştir veya üstüne yapıştır tıklayın
    Şimdi geriye kaldı yapmanız gereken tek şey ve bilgisayarı kapatın bilgisayarınızın kasasından bütün fişleri çıkarın monitör fişi dahil en az 10 dakika beklemeniz gerekiyor çünkü sistem ortalama 10 dakika içinde enerjiyi tutabilmektedir o yüzden sizde 15 dakika beklemenizde yarar var.

/////////////////////////////////////////////////////////////

• iGroN İ kullanıcısına yanıt
    böyle çözebilirmiyiz bu sorunu ya aynısı bende de var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.