Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (62. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.515
Cevap
27
Favori
585.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Arkadaşlar benimde bir sorunum var, umarım yardımcı olursunuz.

4 senedir kulandığım 250 gb lık harici harddiskim geçen hafta durduk yere bozuldu. Laptoba takıyorum hiç bir şekilde görmüyor, arşivime ulaşamıyorum. Başka bilgisayarlarada takarak denedim yine görmüyor. Bu sorunu çözmenin, içindeki bilgileri kurtarmanın bir yolu varmıdır acaba?

Orjinalden alıntı: JoNeST

Arkadaşlar benimde bir sorunum var, umarım yardımcı olursunuz.

4 senedir kulandığım 250 gb lık harici harddiskim geçen hafta durduk yere bozuldu. Laptoba takıyorum hiç bir şekilde görmüyor, arşivime ulaşamıyorum. Başka bilgisayarlarada takarak denedim yine görmüyor. Bu sorunu çözmenin, içindeki bilgileri kurtarmanın bir yolu varmıdır acaba?

Diğer bilgisayarlarda da aynı sorunu verdiğine göre şu an için yapacak birşey yok. Ancak diski çıkarıp dahili olrak bilgisayara bağlayabilirsiniz ancak bu sefer de garantisi gider. Garantiye gönderirseniz de içindeki bilgileri kurtarmazlar, direkt değişim yaparlar

• Raw dosya sistemine dönüşen flash diskler için hala bir çözüm bulunamadı mı ?
  • merhaba hocam. benim kasanın önündeki 2 tane usb portunun birine flash diski takıyorum ve içine 700mb'lik dosyayı (film) atmaya çalışıyorum. biraz atıyor, sonra duruyor. ve ardından yeniden atmaya başlıyor. bu böyle devam ettikten sonra dosyayı bir şekilde flash diske atmayı bitiriyor. sonra dosyayı flash diskten başka bir ortama aktarıyorum fakat dosya bozuk olarak atılmış gözüküyor ve çalışmıyor. aynı şey bu portun üstündeki usb portunda olmuyo. daha önce bir keresinde porta birşeyler takılıyken sert bir şekilde ayağım çarpmıştı. sebep bu olabilir mi? nedeni nedir ve nasıl düzeltebilirim? teşekkürler.

Orjinalden alıntı: abbet

Raw dosya sistemine dönüşen flash diskler için hala bir çözüm bulunamadı mı ?

Bulunamadı maalesef

quote:

Orjinalden alıntı: amenis

merhaba hocam. benim kasanın önündeki 2 tane usb portunun birine flash diski takıyorum ve içine 700mb'lik dosyayı (film) atmaya çalışıyorum. biraz atıyor, sonra duruyor. ve ardından yeniden atmaya başlıyor. bu böyle devam ettikten sonra dosyayı bir şekilde flash diske atmayı bitiriyor. sonra dosyayı flash diskten başka bir ortama aktarıyorum fakat dosya bozuk olarak atılmış gözüküyor ve çalışmıyor. aynı şey bu portun üstündeki usb portunda olmuyo. daha önce bir keresinde porta birşeyler takılıyken sert bir şekilde ayağım çarpmıştı. sebep bu olabilir mi? nedeni nedir ve nasıl düzeltebilirim? teşekkürler.

Merhaba..
    Demek ki o usb girişinde donanımsal bi sorun oluşmuş ya da o girişin bağlantılarında bi bozukluk var. Ankart içinden açılıp kontrol edilmesi lazım..

• Elimdeki SmartDisk marka hard diskim icin iki ucu erkek usb kablosuna ihtiyacim var.Aradim bulamadim.
    Nerede bulabilirim?
    Tesekkurler.

• selam arkadaşlar,

bendeki flaş bellek kopyalama hatası veriyor. belirtilen dosya bulunaması diye .çözümü bir türlü bulamadım.
  • Merhabalar, bundan 2 hafta önce aldığım Bigg marka sata 2.5 HDD (160 GB) portable USB hardisk, artık hiçbir bilgisayar tarafından algılanmıyor. Yani cihazın lambası yanıyor ve bilgisayarlarda yeni usb aygıt kuruldu kullanıma hazır denildikten sonra "bu aygıt tanınmıyor" uyarısı çıkıyor. Burada HDD'ler hakkında yazılanları genel itibariyle okudum, uyguladım. Ama bir sonuca ulaşamadım. Büyük ihtimalle cihazda donanımsal bir arıza var. Ben bu sata diski "esata" yaparsam içindeki bilgileri kurtarabilirmiyim ve eğer öyleyse nasıl "esata" yapabilirim? Ayrıca şunu da ilave etmeliyim ki; Bigg markasının "www.bigg3c.com" isimli cihaz kutusu üzerinde yazan web adresi de boş çıktı. Tamam bu ürünü alırken acele etmiş olabilirim ama büyük bir alışveriş merkezinde de (c.rr.f..r) bu tür cihazlar satılırken en azından bir uyarı yapılmalı değil mi? Saygılar...

Orjinalden alıntı: evil7

Elimdeki SmartDisk marka hard diskim icin iki ucu erkek usb kablosuna ihtiyacim var.Aradim bulamadim.
    Nerede bulabilirim?
    Tesekkurler.

Google baktım ben de bulamadım. Anak vegabilgisayarla bi bağlantıya geçin. Muhtemelen onlarda vardır.
    http://www.vegateknomarket.com/asp/index.asp

quote:

Orjinalden alıntı: essergokhan

selam arkadaşlar,

bendeki flaş bellek kopyalama hatası veriyor. belirtilen dosya bulunaması diye .çözümü bir türlü bulamadım.

başlat/çalıştır/cmd yazın.. ve açılacak dos penceresine chkdsk/r x: yazın (buradaki x i siz harici hddnizin harfini yazın..) entere basarak chkdsk hizmetini çalıştırın.

• quote:

Orjinalden alıntı: karamurat_670

arkadaşlar kingston dt100 8gb flash bellek aldım fakat laptopum okumuyor diğer bilgisayararda okumuyor.belleği takgıdıma arada yeşil ışık yanıyor zaten yeşil yanıyor sorun ne olabilir....

Diğer bilgisayarlarda okumadığına göre belleğiniz bozulmuş. Garantisi varsa garantiye gönderiniz. Bu arada kingstonlarda bu okumama, tanımama, biçimlendiremem sorunu çok fazla oluyor, bilginize..

quote:

Orjinalden alıntı: Tercantur

Merhabalar, bundan 2 hafta önce aldığım Bigg marka sata 2.5 HDD (160 GB) portable USB hardisk, artık hiçbir bilgisayar tarafından algılanmıyor. Yani cihazın lambası yanıyor ve bilgisayarlarda yeni usb aygıt kuruldu kullanıma hazır denildikten sonra "bu aygıt tanınmıyor" uyarısı çıkıyor. Burada HDD'ler hakkında yazılanları genel itibariyle okudum, uyguladım. Ama bir sonuca ulaşamadım. Büyük ihtimalle cihazda donanımsal bir arıza var. Ben bu sata diski "esata" yaparsam içindeki bilgileri kurtarabilirmiyim ve eğer öyleyse nasıl "esata" yapabilirim? Ayrıca şunu da ilave etmeliyim ki; Bigg markasının "www.bigg3c.com" isimli cihaz kutusu üzerinde yazan web adresi de boş çıktı. Tamam bu ürünü alırken acele etmiş olabilirim ama büyük bir alışveriş merkezinde de (c.rr.f..r) bu tür cihazlar satılırken en azından bir uyarı yapılmalı değil mi? Saygılar...

İçindeki hddyi çıkarıp direk bilgisayara bağlayınız. Esata yapabilmeniz için esata hdd kutusu almalısınız.

• dejaay aynı hatayı veriyor .dedigin yol dogru olabilir ama sorun başka yerde herhalde. biostan usb 2.0 controller i enable yapınca bu hatayı veriyor.şu an disable ve çok yavaş kopyalıyor. ayrıca flaş bellek 2.0 ve biostan enable yapınca aygıt yöneticilerinde 'gelişmiş' görünüyor. belki işe yarar diye belleği ntfs yaptım. bu kez de ''gecikmeli yazma başarısız'' diye uyarı çıktı.bi türlü düzgün ve hızlı bir biimde çalıştıramadım. başka bilgisayarlarda hızlı kopyalıyor.

dejaay aynı hatayı veriyor .dedigin yol dogru olabilir ama sorun başka yerde herhalde. biostan usb 2.0 controller i enable yapınca bu hatayı veriyor.şu an disable ve çok yavaş kopyalıyor. ayrıca flaş bellek 2.0 ve biostan enable yapınca aygıt yöneticilerinde 'gelişmiş' görünüyor. belki işe yarar diye belleği ntfs yaptım. bu kez de ''gecikmeli yazma başarısız'' diye uyarı çıktı.bi türlü düzgün ve hızlı bir biimde çalıştıramadım. başka bilgisayarlarda hızlı kopyalıyor.

Diğer bilgisayarlarda sorun çıkarmıyor mu?
    Normal bir şekilde çalışıyor öyle mi?

pcı usb çoklayıcılar alsam kesin düzelir mi acaba.

aynen.
    pcı usb çoklayıcılar alsam kesin düzelir mi acaba.

Ondan önce BIOS unuzun default ayarlara getirmeyi deneyiniz ( BIOS pilini çıkarıp 5-10 dakika beklemeniz yeterli olur)

quote:

american megatrends
    #01 = geric storage device *hi speed*
    #02 '' '' '' ''
    #03 '' '' '' ''
    #04 ' ' '' '' ''
    #05 '' '' '' ''

05 usb massstorage device found and configured

press F1 to run setup
    press f2 to load default valves and continue.

(hi speed i de ilk defa gördüm bu arada)

direk f2 basıp girdim. yine kopyalama hatası veriyor..biosta başka usb ile ilgili birşey yok herhalde. dejaay yardımların için çok sagol. :))

• Sayın deejay,
    msndende ekledim sizi benim western digital 1tb mybook essential edition hdd var ve arkadasım bunu dusurdu şuan makina bunu usbden baglı olarak goruyor ama harddisk olarak gormuyor. napmalıyım?? garantiside geçti..ve zaten içinin 850 gb ı dolu! bunu data kurtarma mumkunmu? mumkunse nerde yapılmalı anadolu yakasında bir firma onerirmisiniz ve maliyeti ne kadar olur bi fikriniz varmı? cok teşekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gscanh -- 4 Şubat 2009; 5:48:05 >

Orjinalden alıntı: gscanh

Sayın deejay,
    msndende ekledim sizi benim western digital 1tb mybook essential edition hdd var ve arkadasım bunu dusurdu şuan makina bunu usbden baglı olarak goruyor ama harddisk olarak gormuyor. napmalıyım?? garantiside geçti..ve zaten içinin 850 gb ı dolu! bunu data kurtarma mumkunmu? mumkunse nerde yapılmalı anadolu yakasında bir firma onerirmisiniz ve maliyeti ne kadar olur bi fikriniz varmı? cok teşekkur ederim.

Merhaba,
    Diskinizi başka bilgisayarlarda denediniz mi?
    Diskinizi disk yönetiminde görebiliyor musunuz?
    Diski kutusundan çıkarıp bilgisayara dahili olarak bağlama şansınız var. Bi sorun çıkazsa içindeki verileri kurtarabilirsiniz. Ben İstanbul'da oturmadığım için maalesef size teknik servis öneremeyeceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: gscanh

baska bilgisayarda denedim çalısmadı..
    disk yonetiminde ?? falan yazıyor.yani bi harddisk goruyor satır var ama digerleri gibi ayrıntıları,ismi yazmıyor

Disk yönetiminin ekran görüntüsü buraya bi koyunuz..
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.