Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (60. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.515
Cevap
27
Favori
585.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Hertürlü formatı atarak 3-5 kere denedim ancak durum görüldüğü gibidir ve 14.9GB üzerinde hiçbirşekilde göremiyorum. akortek.net sitesinde bulduğum iletiğşim e-mailinede durumu bildirdim.Bu sorunu çözebilmek için bir yol mutlaka olmalı.
    kayba uğrayan oran 1.1GB ve bence gayet yüksek.Biliyorsunuz ki bu büyüklüklerdeki USB bellekler bile bulunmaktayken benim bukadar büyük bir kayıpla 2gün önce satın aldığım ürünü kullanabiliyor olmam enteresan..

İnş. sorunu çözebilecek bir yol bulabiliriz..

İlginiz için ayrıca teşekkür ederim..

saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sybexsec -- 4 Ocak 2009; 22:31:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sybexsec

Hertürlü formatı atarak 3-5 kere denedim ancak durum görüldüğü gibidir ve 14.9GB üzerinde hiçbirşekilde göremiyorum. akortek.net sitesinde bulduğum iletiğşim e-mailinede durumu bildirdim.Bu sorunu çözebilmek için bir yol mutlaka olmalı.
    kayba uğrayan oran 1.1GB ve bence gayet yüksek.Biliyorsunuz ki bu büyüklüklerdeki USB bellekler bile bulunmaktayken benim bukadar büyük bir kayıpla 2gün önce satın aldığım ürünü kullanabiliyor olmam enteresan..

İnş. sorunu çözebilecek bir yol bulabiliriz..

İlginiz için ayrıca teşekkür ederim..

saygılarımla

Şimdi şöyle bişey var.. Sizin flash belleğiniz 16gb. Ancak kapasitesi de gerçekten 16gb değildir. Bu belleğe en fazla 14gb lık bir veri atabilirsiniz.

Olmaz böyle şey, benim belleğin 16gb lık kapasitesi vardı diyorsanız şöyle bi açıklma yapalım:
    Sabit disk üreticileri cihazların kapasitesini tamamen fiziksel değerleri kullanarak hesaplıyorlar. Buna göre, bir Gigabyte 1.000.000.000 Byte yani kısaca 1.0003 Byte’a denk geliyor. Ancak Microsoft gibi bir yazılım üreticisi için bir Gigabyte 1.073.741.824 Byte yani kısaca 1.0243 Byte anlamına gelir.
    Yani, bir sabit diskin veya DVD medyanın aslında ne kadar saklama kapasitesine sahip olduğunu tespit etmek için kapasiteyi gösteren Gigabyte değerini, 1.0003 : 1.0243 = 0,9313 olduğu için yaklaşık olarak 0,93 ile çarpmalısınız. Şimdi sizin flash belleğiniz 16gb. 16 GB’lık kapasiteyi 0,93 ile çarpacak olursak Windows’un disk yöneticisinin gösterdiği kapasite değerini elde etmiş oluruz.
    16gb*0,93=14.88 gb olrak çıkar ki bu da disk yöneticisinin gösterdiği değerdir..
    Bu her zaman böyledir. 200GB lık bir disk hiç bi zaman 200gb olrak gözükmez. Diğer hesaplamalar içinde fotoya göz atınız:
    />
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Sayın DEJAAY

Yaptığım onca şeyden sonra bende son mesajınızda anlattığınız tarzda hesaplamalarla alakalı bir sorun olabileceği kanaatı ile artık olduğu gibi kullanmaya başlamıştım.
    Ancak sizde aynı konuya ayrıntılı olarak değinerek ve anında cevaplayarak beni rahatlatmış oldunuz.
    Gerçekten ilginiz için ve emeğiniz için teşekkür ederim.

En azından benim gibi problem yaşayan arkadaşlarada örnek olur burada yazılanlar.
    OCZ RALLY2 16GB RAM in okuma ve yazma hızı olarak kullandığım en kullanışlı USB bellek olduğunuda burada belirtmek isterim.

Son olarak Flash memory Toolkit programı ile bakınca görünen sonuçlarıda yapıştırmak isterim.Hemen yanınada Win. den özellikler ile bakınca görünen kapasite netçe görülüyor.

Saygılarımla

• dejaay Üstadım, yıllardır bu konu içinde yüzlerce soruya cevap vermişsin.
    Her baba yiğidin harcı değildir bu.
    Alnından öpüyorum seni. Tek kelime ile Bravo kardeşim.

15. Sayfaya kadar geldim. Tüm yazıları okudum. Tabi farklı cevaplar var benim sorunum ile ilgil.

Yaklaşık 9 aydır Format atmadığım MasaÜstü PC 'me format zamanı gelmiştir artık diyerek formatı attım.
    ( Çok fazla program kullanıp sildiğim için haliyle şişkinlik oluyor ve her sene mutlaka format atarım )

Evet ne olduysa format sonrası oldu bu sefer. 3.5" lik Harici Hard Diskimi görmez oldu USB. ( Kasanın önünde ve hep bunu kullanırım )
    Her neyse arka paneldeki USB girişine bağladım bu seferde "BU USB AYGITI YÜKSEK HIZLI USB 2.0 BAĞLANTI NOKTASINA BAĞLANIRSA DAHA İYİ ÇALIŞIR" uyarısı aldım ve Hard Disk inanılmaz yavaş çalışmaya başladı.
    Başka Hard Disk takıp aynı şeyleri denedim ve sonuç aynı. Hard Diskleri başka bir Laptop'a bağlıyorum sorun yok.

Sorun Anakart gibime geliyor. SP2 li Format Windows CD ile format atarım, bunun üzerine de SP3 ü yüklerim. Yani SP2 + SP3 yüklü.
    Anakartın Bios'u da güncel.
    Okuduğum kadarıyla Prizlerden kaynaklanan geçici problemler yaşanabiliyormuş.
    Birde öyle deneyeyim. Prizleri değiştiriyim ama bana olmayacak gibi görünüyor.
    Sizin aklınıza gelen bir durum olabilir mi ?

• quote:

Orjinalden alıntı: muratkan

dejaay Üstadım, yıllardır bu konu içinde yüzlerce soruya cevap vermişsin.
    Her baba yiğidin harcı değildir bu.
    Alnından öpüyorum seni. Tek kelime ile Bravo kardeşim.

15. Sayfaya kadar geldim. Tüm yazıları okudum. Tabi farklı cevaplar var benim sorunum ile ilgil.

Yaklaşık 9 aydır Format atmadığım MasaÜstü PC 'me format zamanı gelmiştir artık diyerek formatı attım.
    ( Çok fazla program kullanıp sildiğim için haliyle şişkinlik oluyor ve her sene mutlaka format atarım )

Evet ne olduysa format sonrası oldu bu sefer. 3.5" lik Harici Hard Diskimi görmez oldu USB. ( Kasanın önünde ve hep bunu kullanırım )
    Her neyse arka paneldeki USB girişine bağladım bu seferde "BU USB AYGITI YÜKSEK HIZLI USB 2.0 BAĞLANTI NOKTASINA BAĞLANIRSA DAHA İYİ ÇALIŞIR" uyarısı aldım ve Hard Disk inanılmaz yavaş çalışmaya başladı.
    Başka Hard Disk takıp aynı şeyleri denedim ve sonuç aynı. Hard Diskleri başka bir Laptop'a bağlıyorum sorun yok.

Sorun Anakart gibime geliyor. SP2 li Format Windows CD ile format atarım, bunun üzerine de SP3 ü yüklerim. Yani SP2 + SP3 yüklü.
    Anakartın Bios'u da güncel.
    Okuduğum kadarıyla Prizlerden kaynaklanan geçici problemler yaşanabiliyormuş.
    Birde öyle deneyeyim. Prizleri değiştiriyim ama bana olmayacak gibi görünüyor.
    Sizin aklınıza gelen bir durum olabilir mi ?

Öncelikle iyi dilekleriniz için teşekkürler

Evet bu sorunun birçok nedeni olabilir.(prizde dahil)

Ya da anakartınızın chipset sürücülerini de güncellemeniz gerekebilir. Bu güncellemeyi elle de yapabilirsiniz anca kolay yolu da var. Piyasada birçok sürücü güncelleme programı var. Bu tip programlar donanımlarınızı tarıyor ve sürücü güncelleştirme gerekip gerekmediğini kontrol ediyor. Gerekiyorsa kendisi otomatik olrak güncellemeleri buluyor. Size sadece güncel sürücüleri indirmek kalıyor. Benim size önereceğim program "Driver Genius Professional Edition". Bu programı edinin (deneme sürümü işe yaramaz ama) ve donanımlarınızın sürücülerini güncelleştirin. Sorun düzelmezse buraya yeniden yazın.

• Forumada konu actım ancak burdan da sorayım.

240 GB USB bellek aldım. biçimlendirme yaptıgımda su hatayı alıyorum; "volume too big" XP de 32GB üzeri belleklerde biçimlendirme yapılamadıgını ogrendim. şimdi ben bu usb belleği kullanabilmek icin nasıl biçimlendirme yapabilirim?

Orjinalden alıntı: kpazen

Forumada konu actım ancak burdan da sorayım.

240 GB USB bellek aldım. biçimlendirme yaptıgımda su hatayı alıyorum; "volume too big" XP de 32GB üzeri belleklerde biçimlendirme yapılamadıgını ogrendim. şimdi ben bu usb belleği kullanabilmek icin nasıl biçimlendirme yapabilirim?

1. sayfada format programları var ya da imzamdaki HDD kullanımı anlatım adlı konu da da var. Ordan eğer fat32 yapmak istiyorsanız fat32 yapın, isterseniz ntfs size kalmış ama ntfs yapın (benim önerim) O progrmalar işnizi görecektir.. Siz windowsun içinden biçimlendirme yapmaya çalıştığınız için böyle bir hata almışsınız ve fat32 formatı atmaya çalışmışşsınız. Windowsun içinden yaptığınız fat32 li biçimlendirmelerde 32gb dan büyük kapasitelerde bu tip bir hata alırsınız.

• dejaay cok teş. ederim dediklerini yapıcam burdan sonuclarını yazıcam. int.te bircok kişide bu sorunu gordum ancak cevbı yok. umraım cozeriz ve cevabı burda olur
  • Driver Genius Professional Edition 'ın Full versiyonunu ( ilaçlı ) buldum ve yükledim fakat Update Drivers dediğimde güncelleme yapmıyor, tüm driverların yanında Kırmızı Çarpı işareti çıkıyor. Farklı zamanlarda 4-5 kere daha denedim ama maalesef güncelleme yapamadım.
    Kullandığım Epox 8KDA7I AnaKartımın da Bios Chip'i güncel ama tekrar baştan güncellemek istiyorum ( format atmakla Bios güncellemesi eskiye dönmez, 2 sene önce yaptığınız bios güncellemesi ne ise halen o hafızada kalır diye biliyorum )
    Fakat 2 sene önce Magic Flash programı ile Otomatik güncelleme yaptığım program Epox'un sitesine bağlanamadığından güncelleme yapamıyorum.
    Başka ıos güncellemesi Otomatik yapan program varmıdır acaba ?

İşin içinden çıkamadım maalesef :(
    Farklı prize taktım olmadı, USB Driverları kaldırıp baştan başlattım olmadı.
    INF klasörünü silip çöp kutusunu boşaltıp tekrar baştan başlattım yine olmadı.

2 Seçeneğim kaldı
    a) Anakartın USB leri bozuldu ( böyle bir ihtimal olabilir mi ? ) - Öndeki USB leri hiç görmüyor, arkadaki 4 USB girişi de 1.1 olarak görüyor.
    b) PSU değiştirme zaruriyeti ( Bütün herşey normal çalışırken, PSU dan dolayı USB lere güç gitmememesi olabilir mi ? )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkan -- 6 Ocak 2009; 13:51:31 >

• quote:

Orjinalden alıntı: quasi522

Bilgisayardaki her bir usb girişinden ne kadar elektirik geldiğini yazılım aracılığıyla görebilirmiyim acaba? Bunun için uygun bir yazılım varmıdır?

Hatırladığım kadarıyla usb info 2.0 adlı program gösteriyordu ama yanlış hatırlıyor da olabilirim.

Driver Genius Professional Edition 'ın Full versiyonunu ( ilaçlı ) buldum ve yükledim fakat Update Drivers dediğimde güncelleme yapmıyor, tüm driverların yanında Kırmızı Çarpı işareti çıkıyor. Farklı zamanlarda 4-5 kere daha denedim ama maalesef güncelleme yapamadım.
    Kullandığım Epox 8KDA7I AnaKartımın da Bios Chip'i güncel ama tekrar baştan güncellemek istiyorum ( format atmakla Bios güncellemesi eskiye dönmez, 2 sene önce yaptığınız bios güncellemesi ne ise halen o hafızada kalır diye biliyorum )
    Fakat 2 sene önce Magic Flash programı ile Otomatik güncelleme yaptığım program Epox'un sitesine bağlanamadığından güncelleme yapamıyorum.
    Başka ıos güncellemesi Otomatik yapan program varmıdır acaba ?

İşin içinden çıkamadım maalesef :(
    Farklı prize taktım olmadı, USB Driverları kaldırıp baştan başlattım olmadı.
    INF klasörünü silip çöp kutusunu boşaltıp tekrar baştan başlattım yine olmadı.

2 Seçeneğim kaldı
    a) Anakartın USB leri bozuldu ( böyle bir ihtimal olabilir mi ? ) - Öndeki USB leri hiç görmüyor, arkadaki 4 USB girişi de 1.1 olarak görüyor.
    b) PSU değiştirme zaruriyeti ( Bütün herşey normal çalışırken, PSU dan dolayı USB lere güç gitmememesi olabilir mi ? )

Programda bir sorun olabilir arada bende de öyle yapıyor. Alternatif programlara da bakabilirsiniz. Mesela "DriverScanner" ..gibi.

Ben anakart chipset sürücülerinden bahsettim. Bıos güncellemesi demek istemedim ki gerek de yok. Bu arada anakartınızın sitesinden bütün güncel sürücüleri indirin (özellikle intel chipset sürücülerini) Madem konu Bir de bios'a bi bakınız usb controllerde high speed seçili mi.

Bir de microsoftun sitesine bi bakın atladığınız güncelleme falan var mı..? Ben donanımsal olduğunu sanmıyorum sonuçta format sonrası böyle bir problem yaşamışsınız..

• Maalesef USB için Hi-Speed modu yok sadece Enable/Disable seçeneği mevcut Bios'ta. O da Enable olarak seçili zaten.
    Yukarıda iletide aradaşa önerdiğin usb info 2.0 programı ile USB lere ne kadar güç gittiğine bende bir bakayım. Belki burdan bişey yakalayabilirim.

Birde Chipset'im nVidia nForce3 250 chipset, sanırım onun güncellemesini bulmam lazım değil mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratkan -- 6 Ocak 2009; 17:58:21 >

Maalesef USB için Hi-Speed modu yok sadece Enable/Disable seçeneği mevcut Bios'ta. O da Enable olarak seçili zaten.
    Yukarıda iletide aradaşa önerdiğin usb info 2.0 programı ile USB lere ne kadar güç gittiğine bende bir bakayım. Belki burdan bişey yakalayabilirim.

Birde Chipset'im Nvidia3 chipset, sanırım onun güncellemesini bulmam lazım değil mi ?

Tamam bıos'u geçtik o zaman..
    Ana kartınızın sitesinden chipset sürücülerini bulmak daha kolay olur

Ama 2.satırdaki Product Series kısmında Nvidia3 serisini göremiyorum. ( Hay Allahım nedir benim bu şanssızlığım yahu :( )

1.satırı doğru giriyorum : NForce
    ama 2.satır da benim serim yok :((
    20 gün kadar önce TOSHIBA 16GB READYBOOST USB 2.0 MEMORY aldım. 4,5 Mb/sn maksimum yazma hızı 18 Mb/sn maksimum okuma hızı var. Benim sorunum bu flash bellekte Fat32 den başka dosya sistemi kullanılamaması. Belleğe sağ tıklayıp biçimlendir dedikten sonra Fat32 yalnız görünüyor. Kingston 1Gb lık flash diskim de var onda Ntfs olarak ayarlayabilirken Toshiba nın bu cihazında Ntfs olarak ayarlayamadım. Böyle olunca dvd imajlarını büyük boyutlu dosyalarımı diske yollayamıyorum. Çalıştıra cmd yapıp gelen komut satırından convert.exe ile dosya sistemini değiştirebiliyorum ama bu kezde diskin içine veri yollayamıyorum. Ancak Fat32 olarak ayarlanında çalışıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim ? Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Tamam Anakartımın sitesinden Nvidia için chipset güncellemesi için beni bu adrese yönlendirdi.
    http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us

Ama 2.satırdaki Product Series kısmında Nvidia3 serisini göremiyorum. ( Hay Allahım nedir benim bu şanssızlığım yahu :( )

1.satırı doğru giriyorum : NForce
    ama 2.satır da benim serim yok :((

Anakartınızın marka ve modelini söyler misiniz? Bir de ben bakayım

• _____________________________
  • quote:

Orjinalden alıntı: babucut

Selam Arkadaşlar.
    20 gün kadar önce TOSHIBA 16GB READYBOOST USB 2.0 MEMORY aldım. 4,5 Mb/sn maksimum yazma hızı 18 Mb/sn maksimum okuma hızı var. Benim sorunum bu flash bellekte Fat32 den başka dosya sistemi kullanılamaması. Belleğe sağ tıklayıp biçimlendir dedikten sonra Fat32 yalnız görünüyor. Kingston 1Gb lık flash diskim de var onda Ntfs olarak ayarlayabilirken Toshiba nın bu cihazında Ntfs olarak ayarlayamadım. Böyle olunca dvd imajlarını büyük boyutlu dosyalarımı diske yollayamıyorum. Çalıştıra cmd yapıp gelen komut satırından convert.exe ile dosya sistemini değiştirebiliyorum ama bu kezde diskin içine veri yollayamıyorum. Ancak Fat32 olarak ayarlanında çalışıyor. Bu sorunu nasıl aşabilirim ? Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

Format programlarıyla ntfs yapmayı denediniz mi?
    NTFS yaptıktan sonra nasıl veri gönderemiyorsunuz onu anlamadım

• quote:

Epox 8KDA7I

http://www.epoxtr.com/anakart/ep-8kda7i.asp

İşletim sisteminiz XP ise buradan indirebilirsiniz.
    http://www.nvidia.com/object/nforce3_winxp_5.11
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.