Şimdi Ara

USB Hakkında Herşey (94. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.515
Cevap
27
Favori
585.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Hocam bugün n95 cihazımı data kablosuyla bağladım bilgisayara başta tanıdı hatta girdim dosyalara vs baktım çıktım sonra da ne yaptıysam tanıtamadım.Nokia pc suite'den tutun kablo sürücülerine nafile.Diyor ki usb girişlerinizden biri çalışmıyor.Hepsini deniyorum hepsinde aynı hata.Aygıt yöneticisinde de unknown device var ünlemli.Tüm diğer usb aygıtlarımı tanıyor aynı girişten.Problem nedir? Çok teşekkürler bu hizmet içinde...

Port_#0002.Hub_#0001

Aygıt durumu: Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)

İşletim sistemi: Windows 7 x64
    Dosya sistemi: NTFS

Orijinalden alıntı: cohannan

Hocam bugün n95 cihazımı data kablosuyla bağladım bilgisayara başta tanıdı hatta girdim dosyalara vs baktım çıktım sonra da ne yaptıysam tanıtamadım.Nokia pc suite'den tutun kablo sürücülerine nafile.Diyor ki usb girişlerinizden biri çalışmıyor.Hepsini deniyorum hepsinde aynı hata.Aygıt yöneticisinde de unknown device var ünlemli.Tüm diğer usb aygıtlarımı tanıyor aynı girişten.Problem nedir? Çok teşekkürler bu hizmet içinde...

Port_#0002.Hub_#0001

Aygıt durumu: Sorun bildirdiğinden Windows bu aygıtı durdurdu. (Kod 43)

İşletim sistemi: Windows 7 x64
    Dosya sistemi: NTFS

Selam bu tür durumlar oldukça sık yaşanıyor. XP de de bu sorun vardı, vistada da vardı demek ki win7de de varmış.

Bu tamamıyla bir sürücü hatası ancak nedenini ben de bilmiyorum.
    Bi kaç öneri sunayım.
    -sisteminizi bi önceki tarihe yükeyin (sistem geri yükleme)
    -Aygıt yöneticisinden evrensel seri yol denetleyicilerine girin ve evrensel seri yol denetleyicileri altındaki herşeyin üzerine sağ tıklayıp kaldır diyin. Herşeyi kaldırdıktan sonra bilgisayarı kapatıp açın. Sürücüler yeniden yüklenecektir.

-sorun devam ediyorsa (genelde işe yarar) Kasayı açın ve anakart üzerindeki bios pilini çıkarın.(bilgisayarın fişini de çekin) Pili çıkardıktan sonra 5dk bekleyin ve pili tekrar takın ve bilgisyarı açın (sistem saatiyle ilgili bir uyarı verecektir,telaş etmeyin. Bilgisayar açıldıktan sonra ayarlarsınız) ve telefonu bağlayıp sorunun devam edip etmediğine bi bakın..

• Arkadaşlar bendede Toshiba HDD var 320 gb geçenlerde ters dönüp 30-40 cm den yere düştü aslında tam düşmedi kablosu tuttu yere vurmadı tam yani şu an hdd çalışıyor ama bir dosya kopyalarken yarısını geçince hdd nin ışığı sönüyor kopyalama duruyor dosyanın boyutu ne olursa olsun her seferinde yarıyı geçince ışık sönüyor ara sıra sönünce takır tıkır seslerde geliyor içinden takıp çıkarınca hdd yine çalışıyor sorunu nasıl düzeltebilirim ?

Orijinalden alıntı: GRiN<

Arkadaşlar bendede Toshiba HDD var 320 gb geçenlerde ters dönüp 30-40 cm den yere düştü aslında tam düşmedi kablosu tuttu yere vurmadı tam yani şu an hdd çalışıyor ama bir dosya kopyalarken yarısını geçince hdd nin ışığı sönüyor kopyalama duruyor dosyanın boyutu ne olursa olsun her seferinde yarıyı geçince ışık sönüyor ara sıra sönünce takır tıkır seslerde geliyor içinden takıp çıkarınca hdd yine çalışıyor sorunu nasıl düzeltebilirim ?

Işık sönme olayı donanımsal bir arızaya işaret ediyor. USB kablosunun hddye giriş kısmında bi arıza oluşmuş olabilir.

Garantisi varsa gönderseniz iyi olur.. Şu haliyle yapacak birşey yok gibi duruyor.

• 4 gb lik kingston usb var takıyorum ısıgı yanıyor sonra sönüyor tüm portlarda bu sorun var 4 portum var hepsi böyle yönet ten biçimlendirmeyi denedim biçimlendiriyor dosyaları atarken yanlış kaynak diyor ara sıra atarsa da başka pc ye taktıgımda tekrar biçimlendirme istiyor yardım edebilirmisiniz?
  • Biraz önce usb harddiski taktım ve biçimlendirme uyarısı almaya başladım.Forumu araştırdım ama sorunu çözemedim Pen Drive Recovery programınıda denedim ama olmadı.lütfen yardım edin 300 gb bilgiyi çöpe atmak istemiyorum.
  • arkadaşlar bu gece deli olacam ya şimdi 2.0 usb tasınabilir hdd var pcye takmak için 2 tane usb kablosu var takınca görüyor fakat aygıt yöneticisinden baktıgım zaman yıgın depolama aygıtı yazıyor ve üzerinde soru işareti var lütfen yardım edin hddyi laptopa taktım calısıyor benim pcde calısmıyor biosu güncelledim biosu sıfırladım biosu ayarladım olmadı usb driverini yükledim hine olmadı lütfen yardım edin

Orijinalden alıntı: LeaderV8

4 gb lik kingston usb var takıyorum ısıgı yanıyor sonra sönüyor tüm portlarda bu sorun var 4 portum var hepsi böyle yönet ten biçimlendirmeyi denedim biçimlendiriyor dosyaları atarken yanlış kaynak diyor ara sıra atarsa da başka pc ye taktıgımda tekrar biçimlendirme istiyor yardım edebilirmisiniz?

Başka bir bilgisayarda da bu sorunu yaşadığınıza göre yapacak birşey yok demektir. Donanımsal bir arıza meydana gelmiş. Garantisi varsa, teknik servise gönderin derim..

Orijinalden alıntı: Dr.Yunus

Biraz önce usb harddiski taktım ve biçimlendirme uyarısı almaya başladım.Forumu araştırdım ama sorunu çözemedim Pen Drive Recovery programınıda denedim ama olmadı.lütfen yardım edin 300 gb bilgiyi çöpe atmak istemiyorum.

EasyRecovery Professional adlı veri kurtarma programını denemenzi tavsiye ederim. Bir kaç tane bu tür program denemek de fayda var. Olumlu sonuç alacağınız kanaatindeyim.

Verilieri kurtardıktan sonra biçimlendirme yapabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: faysalkaya

arkadaşlar bu gece deli olacam ya şimdi 2.0 usb tasınabilir hdd var pcye takmak için 2 tane usb kablosu var takınca görüyor fakat aygıt yöneticisinden baktıgım zaman yıgın depolama aygıtı yazıyor ve üzerinde soru işareti var lütfen yardım edin hddyi laptopa taktım calısıyor benim pcde calısmıyor biosu güncelledim biosu sıfırladım biosu ayarladım olmadı usb driverini yükledim hine olmadı lütfen yardım edin

İçindeki verileri yedekledikten sonra dizüstünüze takın ve orada yavaş biçimlendirmeyi seçerek biçimlendirin. Sonrasına masasütü bilgisayarınıza takıp sorunun devam edip etmediğine bakın..

Orijinalden alıntı: hellak

Arkadaşlar Philips spe3051cc 500gb harici hdd kullanıyorum.
    Harici diski bilgisayara takıp ilk açışımda USB1.1 görüyor, fakat hddyi kapatıp tekrar açarsam USB2.0 olarak görüyor.
    ilk başta sorunu pc de sanıp driverlerı tekrar yükledim ama alakasız.sonra başka pcde de denedim aynı sorun.

Diskinizi yavaş biçimlendirmeyi seçerek biçimlendirin ve tekrar bi deneme yapın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askeladd -- 5 Eylül 2010; 2:47:12 >

Orijinalden alıntı: RollingStar

20 GB'lık USB almayı düşünüyorum. Ne kadar tutar tahminen ?

Markasına modeline göre değişiyor.

80-150tl ye kadar var..

Bu benim sattığım bir bellek 170tl ama 32 gb.
    http://forum.donanimhaber.com/m_40379481/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40379481

Yani birçok model ve seçenek var. Bütçenize uygun olanı seçmelisiniz.

• quote:

quote:

Harici diski bilgisayara takıp ilk açışımda USB1.1 görüyor, fakat hddyi kapatıp tekrar açarsam USB2.0 olarak görüyor.
    ilk başta sorunu pc de sanıp driverlerı tekrar yükledim ama alakasız.sonra başka pcde de denedim aynı sorun.

Diskinizi yavaş biçimlendirmeyi seçerek biçimlendirin ve tekrar bi deneme yapın..

cevap için teşekkürler,hddyi biçimlendirdim ama işe yaramadı hala aynı sorun.deneyebileceğim başka bir yöntem var mı?

quote:

quote:

cevap için teşekkürler,hddyi biçimlendirdim ama işe yaramadı hala aynı sorun.deneyebileceğim başka bir yöntem var mı?

Bir de başka bir usb kablosu ile denem yapınız.. USB uzatma kablosu ya da hub falan kullanıyor musunuz?

• Herkese iyi akşamlar.

Benim problemim genel bir sıkıntı.Mkv formatında olan filmleri bilgisayardan taşınabilir harddiske atarken taşınacak yer için büyük dosya ibaresi çıkıyor.
    Bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim . Bugün; 22:04:15
    Mesajı Getir / Sil

Orijinalden alıntı: cnksny

Herkese iyi akşamlar.

Benim problemim genel bir sıkıntı.Mkv formatında olan filmleri bilgisayardan taşınabilir harddiske atarken taşınacak yer için büyük dosya ibaresi çıkıyor.
    Bir fikri olan varsa paylaşırsa sevinirim . Bugün; 22:04:15
    Mesajı Getir / Sil

harici hddnizin dosya sistemini ntfs yapınız.. sorun harici hddnizin dosya sisteminin fat32 olmasından kaynaklanıyor

gelelim sorunuma;

ben yeni bir samsung s2 portable 640GB aldım. Eve gelip bilgisayara takıncaya kadar normal usb gibi takıp içine veri atıp kullanacağımı sandım ama içindeki programları görünce "Auto Backup, Secret Zone" dedim bunda bi iş var bi araştırayım neymiş ne değilmiş diye (yani düşünün o kadar uzağım konuya) neyse araştırmalarım sonucunda bir sürü şey öğrendim özellikle de dejaay usta'nın paylaşımlarından...

Ancak şöyle bir sorunum var ve cevabını bulamadım;
    şimdi kullandığım bilgisayar xp, ama yeni aldığım w7.
    yedekleyeceğim veriler de xp'nin içinde. Şimdi ben biçimlendirme bölümlendirme işlemine xp'de başlayıp yapsam verileri atsam daha sonra w7 de kullanırken hdd bir problem verir mi?? yani hdd yi eski bilgisayarımdan verileri alınca bir daha eski pc'de pek kullanmam o yüzden tüm işlemleri yeni pc gelince mi yapsam?? çünkü bazı bölümlere şifre koyarsam w7 de açmayabilir mi şifre programını??? veya w7 de biçimlendirsem verileri alırken taktığımda xp'de sorun yaşatır mı??? vs, vs...:)

ayrıca bikaç kişisel tavsiye alsam iyi olur hdd'yi sadece film,dizi, resim ve özellikle de meslek ile ilgili döküman için kullanıcam bölümlendirmeyi nasıl yapmalıyım??? (P.S:dökümanlarımı şifrelemek istiyorum)

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.