Şimdi Ara

usb girişlerim çalışmıyor sebepsiz yere

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
618
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar dün bilgisayarı kapatırken sorun yoktu doğrusu torrent indirmeye bırakmıştım o inince otomatik kapanmış. işten gelip pc yi açtığımda ön kasa panelindeki 2 adet 3.0 usb ve kasanın arkasındaki yani anakart girişli mavi renkli olan usb girişlerinin çalışmadığını farkettim. diğerleri çalışıyor sorun yok kasanın ön panelde 2 ve arkada 2 tanesi çalışmıyor. sorun ne olabilir sizce? ön taraftaki fan kontrolcüye ait 2.0 usb girişleri var allahtan şu an onu kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IIBurkiII -- 18 Mart 2013; 19:36:33 >

• anlayan birileri vardır elbet
  • çıkar birazdan anlayan biri merak etme
  • dalgamı geçiyosunuz nedir anlamadım başından geçen biri varsa çözüm yolu bulduysa paylaşsın istiyorum sadece akşam akşam..
  • quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

arkadaşlar dün bilgisayarı kapatırken sorun yoktu doğrusu torrent indirmeye bırakmıştım o inince otomatik kapanmış. işten gelip pc yi açtığımda ön kasa panelindeki 2 adet 3.0 usb ve kasanın arkasındaki yani anakart girişli mavi renkli olan usb girişlerinin çalışmadığını farkettim. diğerleri çalışıyor sorun yok kasanın ön panelde 2 ve arkada 2 tanesi çalışmıyor. sorun ne olabilir sizce? ön taraftaki fan kontrolcüye ait 2.0 usb girişleri var allahtan şu an onu kullanıyorum

Ön paneldeki USB girişlerinin çalışmamasının 2 nedeni vardır. Bunlardan birisi bozulmuş olması ancak, dediğinize göre bozulmuş olamaz. Bir gecede birşey olmamıştır.

Aklıma gelen bir diğer sebepte anakarta giden kabloların yerinden çıkmış olması.. Ama bu ikisi de düşük ihtimal.

• kasanın arkasından elektrik kablosunu çekin. Fiş çekili iken 5-10saniye kadar bilgisayarın açma ( power ) tuşuna uzun basılı tutun. Daha sonra elektiriği takın ve bilgisayarınızı çalıştırın. Usb girişleriniz artık çalışacaktır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • verilen cevaplara minnettarım. bios menüye girip eist özelliğini açtım oc gennie 2 mod dan standart moda getirdim ne alaka ise çalışmaya başladı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

verilen cevaplara minnettarım. bios menüye girip eist özelliğini açtım oc gennie 2 mod dan standart moda getirdim ne alaka ise çalışmaya başladı

• quote:

Orijinalden alıntı: umittsahin

quote:

verilen cevaplara minnettarım. bios menüye girip eist özelliğini açtım oc gennie 2 mod dan standart moda getirdim ne alaka ise çalışmaya başladı

• bende de dun oldu oc genıi kullanıyım dedım evden cıktım geldım actım pcyı usblerde arkada 2 tanesı calısıyor. control centerdan mı oc yaptın otomatık.aksam denıcem eve gıdınce bakalım olur herhalde
  • kablo yanmıştır veya siz usb kablosu takıyorsunuzdur. mesela telefon için.. kasa içindeki kablo ile+ sizin telefonun kablosu yarım metreyi geçer.

anakartlar ise bu kadar uzağa akım gönderemez. çünkü voltaj yetmez. o çıkışlara usb disk veya kısa kablo takınca çalışıyorsa sorun budur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.