Şimdi Ara

Usb Çıkışlarından Güvenli Çıkartma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.081
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sorunumu kısaca açıklamaya çalışacağım.

Masaüstü Bilgisayarıma usb 2.0 yada usb 3.0 noktalarından bağlamış olduğum Harici Hard disklerimi bilgisayardan çıkartırken, güvenli çıkartmak için başlat çucuğunun sağ alt köşesinden aygıtı çıkart dediğimde harici hard disklerin içindeki motor halen daha dönmeye devam ediyor.

Aynı Harici diskleri başka bir bilgisayarda aynı yöntem ile çıkarttığımda motorları duruyor.

Bunun neden kaynaklandığını bilen arkadaşlar, bana söyleyebilirse sevinirim.

Ben kurmuş olduğum windows sürümünde bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Format atmadan sorunumu çözmek istiyorum.

• Koca sitede çözümü geçtim bu konu hakkında her hangi bir bilgisi olan olmaz mı arkadaş. :)
  • Iobit unlocker ile USB üzerindeki işlemleri kapatıp bir de o şekilde deneyebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun windowsta başka bi çözümü vardı. Başka bi yere girip ordan kapat diyoduk ama çıkaramadım şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Agentwho

Iobit unlocker ile USB üzerindeki işlemleri kapatıp bir de o şekilde deneyebilirsiniz.

Senin cevabını okuduktan sonra sorunumu biraz eksik anlatmış olabilirim.

Usb Çıkışlarından Güvenli Çıkartma Sorunu

Yukarıdaki resimdeki gibi Usb aygıtlarını "aygıtı çıkart" dedikten sonra "Usb Yığın Depolama aygıtı artık bilgisayardan sorunsuzca kaldırılabilir." yazısı geliyor ve Bilgisayarım'a gidip aygıta baktığımızda oradan da kaldırıldığı gözüküyor. Yani usb aygıtı üzerinde her hangi bir işlem yok. Kaldırmaya çalıştığımda aygıtınız başka bir işlemde kulanılıyor gibi bir yazı gelmiyor. Ama buna rağmen aygıtın motoru sanki bir aygıtı başka bir program kullanıyormuş gibi dönmeye devam ediyor.

Aygıt bilgisayara bağlı değil kaldırıyorum ama motor dönüyor halen daha.

Buna işte ne sebep oluyor. Eksik veya bozuk bir windows dosyası mı? Çünkü aynı aygıtlar başka bir bilgisayarda çıkart dediğimde motorları duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 12 Ekim 2015; 0:03:32 >

• Windows XP'den sonraki işletim sistemleri "güvenle kaldır" işleminden sonra durdurulan diskten gücü kesmez, sadece durdurulan diskin okuma yazma özelliğini kapatır, disk çalışmaya devam eder, fakat Windows 8'de tekrar eski haline getirdiler ve disk güvenle kaldır denildikten sonra gücü kesiliyor, USB Safely Remove gibi yazılımlar ile Vista ve Windows 7'dede diskleri durdurduktan sonra gücünü kesmeyi aktif edebilirsin. Ayrıca disk kendiside gücün kesilip kesilmeyeceğine karar verebilir, örneğin SEAGATE diskler durdurulduktan sonra gücü kesilir, fakat LG ve Samsung'un diskleri durdurulduktan sonra yine çalışmaya devam eder.
  • Evet dediklerin doğru lakin. Aynı diski başka bir windows 7 işletim sistemi yüklü bilgisayara bağladığımda güvenle kaldır dediğimde diskin motoru çalışıyorsa dönmeyi bırakıp hemen duruyor. Tamamen gücü gitmiyor tabi ışığı yanıyor ama disk faaliyetleri tamamen duruyor.

Acaba orjinal olmayan windows'dan mı kaynaklanıyor dedim ama hem orjinal hemde orjinal olmayan başka bir windows 7 işletim sistemlerinde güvenli kaldır dediğim de diskin motoru dönmeyi bırakıyor.

Bende ki windows 7 işletim sisteminde diski güvenle kaldır dedikten sonra "sorunsuzca kaldırılabilir" dendikten sonra bile disk motoru dönmeyi sürdürüyor. Tamamen gücünün kesilmesini istiyorum demedim zaten. Motoru sanki içinden veri kopyalama veya yazma oluyormuş gibi aktif olarak dönüyor. Bunu yapmasın istiyorum.

O yüzden formatsız bir çözüm yolu aradım. İşletim sisteminden kaynaklanan bir sıkıntı gibi gözüküyor ama ne eksik ne yapılması gerekiyor bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 21 Temmuz 2016; 11:06:38 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Windows forumlarındada bu konu çok tartışıldı, Microsoft'un donanımları güvenle durdurmadığı için disklere zarar verdiğini belirtmişti çoğu kişi ve sonuç olarak Windows 8'de tekrar eski haline getirmek zorunda kaldı Microsoft, aslında gücün kesilip kesilmeyeceğini sadece 1 kayıt defteri girişi belirliyormuş, o değeri Windows Vistada değiştirmişler, sebep olarakta şöyle birşey yazmışlar teknik bilgi sayfasına; özetle taşınabilir HDD ve flaş belleklerin kullanılmadıkları sürece direk sökülebileceklerini yazılmış, yani arkada diske dosya kopyalama yada okuma işlemi yoksa direk sökebilirsiniz denilmiş, Vistada bu sebepten diski durdurmak yerine artık sadece okuma, yazma özelliğini kapatarak diski sökmeye hazır hale getirmişler, fakat kullanıcılar bu fikre katılmadıkları için tekrar Win8 ve sonrasında disklerden güç kesiliyor, tabi dediğim gibi disk kendiside gücün kesilip kesilmeceğine karar verebiliyor.

• sürümü orjinal yap
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.