Şimdi Ara

Ururu Sarara tecrubelerim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Daikin Ururu Sarara aldık dün servis gelip kurdu. FTXR28E. Yeni R32 gazlı olanı değil eskisi ama ona da 8bin TL vermek istemedim ve bunu bayi bana hemen hemen bu fiyatın yarısına bıraktı.Mitsubishi Krigamine ile arasında çok gittim geldim ama Ururu Sarara daki nem olayı beni cezbeden yönü oldu. Krigamine elektrik kullanımı açısından daha ekonomikti o da ayrı mesele tabi ama dışardan hava alamadığı ve nem veremediği için bence Ururu Sarara nın muadili değil.

    5 ay sonra gelen edit: Bu klimanın nem dengesi ile ilgili çok önemli bir konu var burayı okuyup ilgilenenler için paylaşmak şart. Bu klimanın dengeli nem verebilmesi için nem hortumu uzunluğunun cihaza doğru girilmesi şart. Doğru ayarlandığında mükemmel konfor sunuyor. Ancak yanlış ayarlanırsa gereğinden fazla yada az nem vererek rahatınızı kaçırabiliyor ve bu cihaza ödediğiniz paranın karşılığını nemlendirerek ısıtmada alamazsınız. Benim klimanın bu ayarı bir kere silinmiş neden olduğunu anlamadım ama komple resetlemilştim bundandır sanıyorum. Bu ayarı nasıl yapacağınız kurulum klavuzunda yazıyor. Eğer bulamayan olursa buradan sorsun anlatırım.

    Cihaz yaprak modunda çok sessiz ama auto modunda biraz ses yapıyor ama daha verimli.

    Tüketim konusuna gelecek olursak o konuda hiçbir endişeniz olmasın. Cihaz diğerlerinden farklı bir tüketime sahip değil. Günlük 8 saatlik çalışma ile aylık 60 tl gibi bir etkisi var faturaya 2015 fiyatlarıyla ısıtmada.

    Soğutmasını daha kullanmadım. Yazın kullandıkça editlerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.shadowx -- 25 Nisan 2016; 0:17:04 >







  • Up. Yok mu hiç kullanan bilen?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ururu sarara daikinin en üst serisi fiyatı çok pahalı.bende daikinin kullanıyorum fakat standart orta seviye bir modeli.. ururu sararak hakkında bilgim yok malesef



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VEGETTO -- 6 Kasım 2015; 16:04:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • VEGETTO kullanıcısına yanıt
    yine de teşekkürler en azından ilgilenip cevap yazmışsınız. İçeriye nem alması çok güzel hatta nemi çok açarsan ertesi gün klimadan az da olsa küf kokusu yayılıyor içeriye. Cihaz gerçekten harika içerinin havasını temizlerken aynı zamanda ısıtıp soğutabiliyor ve ısıtırken de nem verebiliyor. bu harika birşey. yavaş yavaş alışıyorum cihaza. nem i düşük ya da STD ye ayarlıyorum humid heating modunda. çok rahat ediyoruz gece ancak 26 biraz soğuk 27 de biraz sıcak geliyor. bunu ayarlamayı henüz başaramadım.
  • Ururu sarara bizim için hayal ustam klima ururu sararadır diğerleri klimacık dır

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet arkadaşlar. Klimayı 2 haftadır kullanıyorum. Almayı düşünüp de araştırıp konuya uğrayanlar için izlenimlerimi yazmak istedim. Öncelikle belirttiğim gibi benim bu klimayı alma nedenim kışın ısınmada klima kullanımında sabahleyin boğazım kurumuş olarak uyanmamdı. Bir gece bunun da nem ayarını en düşükte bırakıp yatmıştım sabah kalktığımda boğazım yine kurumuştu. İşte o an anladım bu klimanın diğerlerinden farkını. Bu nem olayına acaba yapabiliyor mu gerçekten diye yaklaşıyordum. Forumlarda ve özellikle bir klima forumunda insanlar bu cihaza çamur atabilmek için ellerinden geleni yapmışlar. Yok içinde bir kağıt varmış da yok şu kadar paraymış da. İyi ki onlara aldanıp başka bir cihaz tercih etmemişim. Artık hep nem ayarını STD (galiba standart demek) ayarlayıp yatıyorum sabah hem kurumamış hem de sıcacık pamuk gibi oluyor odanın içi. Bu ayarda nemlendirerek ısıtırken aynı zamanda odanın havasını da dışardaki hava ile değiştirebiliyor ve bunu yaparken aynı zamanda da havayı flash streamer teknolojisi ile temizliyor. Ancak bu kadar çok iş bir arada yaptırırsanız yaprak hışırtısı modunda da olsa biraz daha fazla gürültü yapıyor o kadar. Ancak sadece ısıtma, nemlendirerek ısıtma, soğutma ve nem alarak soğutma işlemlerinde son derece sessiz. Son olarak izlenimlerimin özeti: bu cihaz bir harika dostum. Bazı aletler vardır insana çok iyi hizmet ederler ve pahalı olmalarına rağmen verdiğiniz parayı da hakederler. İşte bu cihaz onlardan biri bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.shadowx -- 12 Kasım 2015; 14:50:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.shadowx

    Evet arkadaşlar. Klimayı 2 haftadır kullanıyorum. Almayı düşünüp de araştırıp konuya uğrayanlar için izlenimlerimi yazmak istedim. Öncelikle belirttiğim gibi benim bu klimayı alma nedenim kışın ısınmada klima kullanımında sabahleyin boğazım kurumuş olarak uyanmamdı. Bir gece bunun da nem ayarını en düşükte bırakıp yatmıştım sabah kalktığımda boğazım yine kurumuştu. İşte o an anladım bu klimanın diğerlerinden farkını. Bu nem olayına acaba yapabiliyor mu gerçekten diye yaklaşıyordum. Forumlarda ve özellikle bir klima forumunda insanlar bu cihaza çamur atabilmek için ellerinden geleni yapmışlar. Yok içinde bir kağıt varmış da yok şu kadar paraymış da. İyi ki onlara aldanıp başka bir cihaz tercih etmemişim. Artık hep nem ayarını STD (galiba standart demek) ayarlayıp yatıyorum sabah hem kurumamış hem de sıcacık pamuk gibi oluyor odanın içi. Bu ayarda nemlendirerek ısıtırken aynı zamanda odanın havasını da dışardaki hava ile değiştirebiliyor ve bunu yaparken aynı zamanda da havayı flash streamer teknolojisi ile temizliyor. Ancak bu kadar çok iş bir arada yaptırırsanız yaprak hışırtısı modunda da olsa biraz daha fazla gürültü yapıyor o kadar. Ancak sadece ısıtma, nemlendirerek ısıtma, soğutma ve nem alarak soğutma işlemlerinde son derece sessiz. Son olarak izlenimlerimin özeti: bu cihaz bir harika dostum. Bazı aletler vardır insana çok iyi hizmet ederler ve pahalı olmalarına rağmen verdiğiniz parayı da hakederler. İşte bu cihaz onlardan biri bence.

    Teşekürler yorumlarınızı için birde kaç metre alanda kullanıyorsunuz ve ne kadar elektrik tüketimi var onu yazarsanı sseviniriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sabanoz S kullanıcısına yanıt
    15 metrekare yatak odamda kullanıyorum ama bu cihaz 25 metrekareye kadar rahatlıkla soğutup ısıtabilir gibi duruyor. Enerji tüketimi benim de ilk etapta kafama takılan bir konuydu o yüzden Mitsubishi Elektrics Kirigamine ile arasında gittim geldim çünkü Kirigamine in tüketim değerleri çok iddialı idi. Tabi ki Ururu Sarara nın onun kadar az yakması mümkün değil zira yaptığı işin fazlalığı dolayısıyla bu fizik kurallarına da aykırı olurdu. Henüz bir ölçüm yapmadım ve bildiğim kadarıyla Soğutması B ve ısıtması A yada A+ tam emin değilim ancak benim için konfor ön planda olduğu için bunu göze alarak aldım. Yatak odası için biçilmiş kaftan bu cihaz bence. Oturma odam için alacak olsaydım evet keinlikle Krigamine gibi daha ekonomik bir cihaz tercih ederdim ancak uykuda iken insan içerdeki kuruluğu farkedip biraz soluklanmıyor, kapı açılmıyor oda hiç havalandırılmıyor. Ururu Sararayı geceleyin uyku süresince günde ortalama 6-7 saat çalıştırıyorum ve günde 1 tl fazla yakması benim uyku konforumdan daha önemli değil diye düşünüyorum. Bu arada yazdıklarım 2. sorunuza cevap olmadı biliyorum ama şimdilik cevabı ben de bilmiyorum. Fatura gelince anlayacağız artık, kısmet olursa o zaman paylaşırım.




  • ısıtma modunda kullanırken ,içerinin nemini artırırsanız zaten hissedilen sıcaklığı yükseltmiyor mu? Bu da bir tasarruf yöntemi..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.