Şimdi Ara

ürün iadesi ile ilgili yardım!!!acil!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar evlilik hazırlıkları çerçevesinde bu haftaiçi tefalden ütü,2 tencere seti, cay makinesi ve tost makinesi aldım yaşadığım ilden. tum bu urunlere 1327 ytl para verdim. bugun internette gezinirken tefalden aldığım şeylerin fiyatına bakayım dedim ve gezinirken tefalin resmi sitesinin yanındawww.tefalmarketim.com sitesini buldum ve bu sitede aldığım ürünlerin fiyatına baktım ikisi arasında yaklaşık 280-300 ytl fiyat farkı var. (diğer sitelerde de aynı şekilde aslında-eavantaj.com,kalede.com,pratikev.com ve hepsiburada.com) kendimi enayi gibi hissettim yaşadığım ilde 1 tane tefal mağazası var tüm ürünlerin satıldığı ve vitrinde indirimden bahsettikleri için benimde internette araştırma yapmak aklıma gelmedi. yarın gidip konuşucam mağaza ile benim öğrenmek istediğim bu fiyat farkını söyleyip ürünleri geri verebilirmiyim. yasal olarak bu bir dayanak mıdır??? bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. forumda ve internette araştırdım ama böle bi konu bulamadım...yardımlarınınız bekliyorum...
    şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim. saat 16:00'dan buyana sinirli sinirli oturuyorum. adamların vitrininde şirketin indirimi var bende şirketten daha ucuza kimse satamaz diye salaklık edip araştırmadım internetten şimdi çokk pişmanım...evlilik arifesinde olacaklar sizde bu konuya dikkat edin. düştüğüm hataya düşmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasmania -- 21 Aralık 2008; 21:21:16 >

• Mağazadan aldığınız ürünler için iade hakkınız olduğunu sanmıyorum. Sadece telefonla ve internetten verilen siparişler için 7 gün içinde koşulsuz iade hakkı var.

Yine de öncelikle mağaza ile konuşmanızda fayda var. Eğer hiç olumlu yaklaşım göremezseniz Tefal merkez ile konuşup görüşlerini alabilirsiniz.
  • ya tefalin kendi magazası olmasa her markanın malını satan bıryer olsa dıyecegım kı hadı kar'ı cok koyması normal karsılanabılır ama kendı magazası nasıl ınternettekılerden bu kadar farkla satabılıyor bırde ındırımde yapmıyorlar fabrıka satıs ıcın fıyat lıstesı verıyor dıyorlar. yarın ılk ısım zaten tefal'ın merkezını aramak ogleden sonrada ısten ızın alıp urunlerı aldıgım magazaya gıdıp acıklama ısteyecegım. ılgın ıcın tesekkur ederım. bu tur durumlar ıcın yasal hakkımızın olmaması da kotu.
  • serbest pazar var , istediği fiyattan satar, ayrıca hiçbir şekilde aldığın ürünleri ''keyfi bir şekilde'' iade edemezsin.( ürün bozuk olduğu durum hariç)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksaınsen -- 21 Aralık 2008; 23:24:13 >
  • orjınal ambalajı ıcınde 7 gun ıçerısınde ıade edebılırsın ben begenmedım dıyerek ıade etmıstım kusuru yoktu.
    bir elektronık magazası isim vermıyorum. ama iade ettım tıpış tpış verdıler parasını
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_rr

orjınal ambalajı ıcınde 7 gun ıçerısınde ıade edebılırsın ben begenmedım dıyerek ıade etmıstım kusuru yoktu.
    bir elektronık magazası isim vermıyorum. ama iade ettım tıpış tpış verdıler parasını

magaza yonetıcısı senınle tartısmamak ıcın almıstır.
    normalde alınmaz ama bunu tuketıcler bılmedıgı ıcın ve bazılarıda kustah olduklarından magazada rezalet cıkartabılıyorlar bu rıskı almak ıstemeyen
    yonetım tamam alın lanet olsun, defolsun gıtsın yeter kı dıye dusunup ıadeyı alıyor aslında alınmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buraksaınsen -- 22 Aralık 2008; 0:07:57 >
  • buraksaınsen keyfi bir biçimde geri vermek istemiyorum ki internette hemde tefal'in satış noktası olmayan sitelerde fiyat 4 üründe ortalama 200YTL ucuz olduğu için iade etmek istiyorum. benim aldığım yer ise tefal'İn kendi satış mağazası adam birde hiç indirim yapamam fabrikanın satış fiyatıo bu dedi ben alırken.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bence götür şansını dene bi. eline yapışmaz sonuçta.

Ben 2 sene önce mavi bilgisayardan ekran kartı almıştım. Beğenmedim dedin götürdüm geri verdim. Parasını da verdiler. Bu olay gerçekte var.

Tüketici koruma kanunu die aratırsan nette bulabilirsin bu kanunun içeriğini. Eğer 7 gün dolmadıysa götür ver bütün ürünleri... en azından bi dene...
  • haftasonu çalışmadıkları için biraz önce müşteri hizmetleri ile görüştüm kadının verdiği cevap serbest piyasa ekonomisi oldu. bende sizden 250 ytl ucuza nasıl satabiliyorlar hemde sizden alıp ürünleri diye sorudğumda yine aynı cevabı verdi serbest piyasa ekonomisi birde müşteri memnuniyetsizliği ile ürün geri almıyorlarmış sadece teknik hata olması lazımmış...buda tefalden son alışverişim olur kendi mağazalarından gider internetten alırım. böyle saçma birşey görmedim gerçekten ben üreticem adam ürettiğimi benim sattığımdan %25 daha ucuza satabilecek ki malıda benden alıcak. tefal mağazalarından alışveriş yapanları enayi yerine koymaktan öteye giden birşey değil.
  • keşke önce nette baksaydın fiyatlara

sen yinede mağazaya götür

iade etmeye çalış

sonuçta ambalajını açmamışsın
  • Bence kanunu incele ve ona göre hareket et. Müşteri temsilcisinin sölediklerine pek kulak asma...

quote:

Orjinalden alıntı: tasmania

haftasonu çalışmadıkları için biraz önce müşteri hizmetleri ile görüştüm kadının verdiği cevap serbest piyasa ekonomisi oldu. bende sizden 250 ytl ucuza nasıl satabiliyorlar hemde sizden alıp ürünleri diye sorudğumda yine aynı cevabı verdi serbest piyasa ekonomisi birde müşteri memnuniyetsizliği ile ürün geri almıyorlarmış sadece teknik hata olması lazımmış...buda tefalden son alışverişim olur kendi mağazalarından gider internetten alırım. böyle saçma birşey görmedim gerçekten ben üreticem adam ürettiğimi benim sattığımdan %25 daha ucuza satabilecek ki malıda benden alıcak. tefal mağazalarından alışveriş yapanları enayi yerine koymaktan öteye giden birşey değil.

• quote:

Orjinalden alıntı: buraksaınsen

serbest pazar var , istediği fiyattan satar, ayrıca hiçbir şekilde aldığın ürünleri ''keyfi bir şekilde'' iade edemezsin.( ürün bozuk olduğu durum hariç)

aynen dedıklerım cıktı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: serkan_rr

orjınal ambalajı ıcınde 7 gun ıçerısınde ıade edebılırsın ben begenmedım dıyerek ıade etmıstım kusuru yoktu.

Bilmiyorsun, bari uydurup insanları yanlış yönlendirme.
    Mağazadan satışlarda ayıplı ürün olması dışında iade hakkınız yok, işletme kendi inisiyatifiyle koşulsuz ya da belli şartlarla bu hakkı verebilir ama yasal bir zorunluluğu yok.
    Bazı arkadaşların da belirttiği gibi koşulsuz iade hakkı sadece uzak mesafeli satışlar (telefon,internet v.b.) için geçerli.
    O nedenle her fırsatta söylediğim şeyi yineleyeceğim, bir malı gerekirse mağazadan seçip internetten alın ki içinize sinmezse iade hakkınız olsun.

• aslında benim sinirlendiğim nokta internette satan yerlere de bu tefal veriyor ürünleri.tefal kendisi de mağaza açıyor şehirlere sonuçta kendi tüketicisini ve mağazasını koruması lazım. internetten satıs yapanlarda kar yapıyor. demek ki tefal+%25 kar yapıyor fahiş fiyata satıp. jack daniels mağazanın vitrininde indirim yazıyor ve kendi mağazası bu yuzden araştırma gereksimi duymadım yoksa araştırmadan hayatta almam. bundan sonra tefal magazalarından da zor alısverıs yaparım. buradan alısverıs yapacak arkadaslara da ornek oldu en azından...bırcok magaza daha ucuzunu bulursan aradakı farkı iade ediyor.
    tefal de benım gozumde bugune kadar oyle bır fırmaydı. demek kı hersey kazıklayana veya benım acımdan kazıklanana kadarmıs..
  • quote:

Orjinalden alıntı: tasmania

aslında benim sinirlendiğim nokta internette satan yerlere de bu tefal veriyor ürünleri.tefal kendisi de mağaza açıyor şehirlere sonuçta kendi tüketicisini ve mağazasını koruması lazım. internetten satıs yapanlarda kar yapıyor. demek ki tefal+%25 kar yapıyor fahiş fiyata satıp. jack daniels mağazanın vitrininde indirim yazıyor ve kendi mağazası bu yuzden araştırma gereksimi duymadım yoksa araştırmadan hayatta almam. bundan sonra tefal magazalarından da zor alısverıs yaparım. buradan alısverıs yapacak arkadaslara da ornek oldu en azından...bırcok magaza daha ucuzunu bulursan aradakı farkı iade ediyor.
    tefal de benım gozumde bugune kadar oyle bır fırmaydı. demek kı hersey kazıklayana veya benım acımdan kazıklanana kadarmıs..

Yalnız işin bir de şu yönü var,ana firmalar genellikle bayilerini ezmemek için belirledikleri fiyatların (bayilere v.b. tavsiye edilen fiyat) altına inmezler/inemezler.Oysa bayi için bu geçerli değildir,düşük karı göze alabilir ya da belirli bir kotası/stoğa çektiği mal vardır ve bunu eritmek için agresif fiyat politikaları uygulayabilir.Satış kanalı ağı olan bir ürünü bayisinden almak genellikle daha avantajlıdır.

• Tefal kadar işgüzar bir firma görmedim 3gündür bende eşimde sinir harbi yaşıyoruz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.