Şimdi Ara

Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
2
Favori
8.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kutuda Çekilip fotoşopta kırpılan örnek saat resmi. daha birçok nesne çekimi yapılabilir. bu arada makina canon 1000D - Lens 18-55 (güzel bir makina ve lensle daha canlı resimler çıkabilir.)
     Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu

    Arkadaşlar, yaptığım kutuyu kullanıcılara fikir vermesi açısından paylaşıyorum. bunu beyaz pleksiglassla da yapabilirsiniz fakat ben hem ucuz hemde yapımı kolay olduğu için piliç kasası tercih ettim. aslında ölçülü olması daha uygun olurdu ama amatör fotoğrafçılar için bu bence fazlasıyla yeterli. resimler aşağıda, yapımı yaklaşık bir saat sürüyor.
    Bu arada Işıkların önüne beyaz a4 kağıt yada kumaş türü bir filtre koyarsanız parlak cisimlerde renk daha belirgin olur ve ışık yansıması olmaz.

    Işıklar spiralli ve 5500 k olmalı, kasanın iç derinliği 25-30 cm kadar olmalıdır. uzunluk 40-50 cm kadar ve genişliğide 25-30 cm olması daha iyi olur.

    malzemeler:
    2 adet duvara monte duy
    2 adet 5500 kelvin tasarruflu ampül
    2 adet 70 x 100 cm mat beyaz karton (kırtasiyelerde tanesi 1 liradan bulabilirsiniz.)
    Çalışacağınız alanın prize uzaklığına göre kablo ve fiş.
    Sıcak silikon tabancası ve biraz el becerisi.

     Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu



     Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turknet1 -- 14 Ocak 2013; 16:17:22 >







  • 5500K tasarruf ampulü aramıştım geçen haftalarda bir türlü denk gelmedim, siz nereden ne kadara aldınız acaba?
  • çok iyi bir düşünce fakat ürün gölgesi oluşmuyor mu, ışıklandırma konumu her ürün için değişmesi gerekmez mi?
  • bende tasarruflu ampül eskiden kalma vardı, yeni almadım ama elektrikçilerde vardır diye tahmin ediyorum.
    Gölge oluşmaması için ürünün altına şeffaf kalın cam,pleksi vs. koyarsanız yere tam yapışmamış ve gölge oluşmamış olur. sadece ürün yansıması olur, onuda lensinizde polarize filtre takarak yansımayı yokedebilirsiniz. aslında ürün fotoğrafında hafif yansıma daha güzel bir görüntü oluşturuyor.

    ışık kaynağını ben kendime göre (genelde saat fotoğrafları çekiyorum) ayarladım. siz ne amaçla kullanacaksanız ona göre ayarlayabilirsiniz. yada hareketli yapabilirsiniz. ışıklara ayrı ayrı anahtarlar bağlayıp tek tek yakıp söndürebilirsiniz. bu tamamen size kalmış.
  • Mesele ampulun 5500 olması değil, aldığınız ampulun kelvin değerlerini bilmeniz, isterseniz 2500 olsun isterseniz 6500, ama hepsi aynı değerlerde olmalı... Ben Philipsin 32 watt 6500 kelvin tasarruflu ampullerini kullanıyorum. Hem de çok kuvvetliler böylece elde çekim de yapabiliyorum...İllaki tripod ihtiyacı kalmıyor...
  • Güzel bir düşünce, eline sağlık
  • Teşekkürler.
    Sanırım 5500 kelvin istenmesinin sebebi gün ışığına en yakın renk sıcaklığı olması.
  • Değerli forum üyeleri;

    Ürün çekim veya ışık kutusu yapımı ile uğraşmak istemeyen ve zaman harcamak istemeyenler için foldio2 akıllı uygulamalı ışıklı ürün çekim çadırı tasarlandı. Kendi ürün fotoğraflarınızı dekupe gerekmeden foldio IOS uygulamasıyla çok pratik bir şekilde çekip yayınlayın. Foldio2 ışıklı ürün çekim çadırı akıllı fotoğraf stüdyosu dimmerli çift led 5700K ışığa da sahip. Akıllı&Taşınabilir&Katlanabilir her an yanınızda sloganı ile mart 2016 dan itibaren artık ülkemizde aynı gün ücretsiz kargo ile satışta. Ürün incelemesi içinwww.foldioturkiye.com adresini ziyaret ediniz.

    Saygıla Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu
    r Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu
    ı Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu
    m Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu
    ızla,
    Foldio Türkiye




  • Ürün Çekim Çadırı ?

    Gelişen teknoloji, internet kullanımının yayğınlaşması, özellikle son yıllarda akıllı telefonların kullanım oranın artması insanların alış-veriş alışkanlıklarını büyük oranda değiştirdi ve değiştirmeye devam ediyor. Artık en küçük ihtiyaçlar dahi satın alınmadan önce, ürünün teknik özellikleri, fiyat performans durumu ve göreselleri internet üzerinden inceledikten sonra karar veriliyor.

    İnsanların alış-veriş yapmadan önce internet üzerinden yapmış oldukları araştırmalarda, Siz; bir adım öne çıkmak istiyorsanız, e-ticaret sisteminizde, ürünü bire bir yansıtan, kaliteli ve albenisi olan ürün görsellerine ihticınız olacaktır.

    Özellikle takı, saat, mücehver, oyucak vb. ürünlerin kaliteli görsellerini elde edebilmeniz, sonrasında Photoshop gibi ek programlar ile zaman kaybetmeden ürünlerinizi hızlı bir şekilde e-ticaret sayfanızda yayına çıkabilmeniz için kaliteli bir ürün çekim çadırına ihtiyaçınız olacaktır.

    Işıklı Ürün Çekim Çadırı Seçimi Nasıl Olmalı ?

    İnternetten araştıma yaptığınızda çok sayıda ürün çekim çadırı modeli göreceksiniz. Bu modeller arasından tercihinizi etkileyecek en önemli faktör çekim yapaçağınız ürün özellikleri olacaktır. Bunun yanısıra elde edeceğiniz çıktılar üzerinde Photoshop yapmak istemiyorsanız tercih yaparken daha dikkatli olmalınız.

    Kaliteli fotoğraflar ya da videolar elde edebilmek için Işığın ne kadar önemli olduğunu unutmamak gerekir. Kaliteli bir fotoğraf makinası yada kamera ile yeterli bir ışık olmadığı sürece çıktılarınız üzerinde Photoshop ve/veya Video Editör programları ile edit işlemi yapmak kaçınılmaz olaraktır.

    Tüm bu parametler ışığında, özellikle parlak yüzeye sahip olan ürünler için (Saat, Kolye, Yüzük, Takı vb.) içerisinde led ışık barındıran ürün çekim çadırlarında daha profosyonel çıktılar elde edebilirsiniz. Işıklı çadır içerisinde yapılan mat yüzeyli ürün (Mobilya, Ayakkabı, Yemek vb.) çekimlerinde ise kalite oranını bir üst seviyeye taşımanız mümkün olacaktır.

    Işıklı Ürün Çekim Çadırı Teknik Özellikleri

    Kutu İçeriği;

    3 adet Flexi Fon (Siyah, Beyaz, Mavi)
    2 adet Led Işık Bar (Her birinde 42 Led, toplamda 84 led ışık)
    1 adet Adaptör (Dimmerable sistemine sahip)
    1 adet Difizör
    1 adet Ürün Çekim Çadırı 40x40 ve 60x60
    Flexi Fon (Siyah, Beyaz, Mavi): Ürün çekimlerinizde kullanabileceğiniz, ürün çekim çadırı ölçülerine uygun, kaliteli 3 adet kağıt fon bulunmaktadır.

    Led Işık Bar (Her birinde 42 Led, toplamda 84 led ışık): Set içerisinde bulunan 2 adet led ışık barlarının her biri üzerinde 42 adet led bulunmaktadır. Işık barları çadır üzerinde sabit olmayıp, ışığın önünü isteğiniz gibi ayarlayabilmeniz için ileri, geri hareket kabiliyetine sahiptir. Ayrıca ışık barları tutacaklı özelliğe sahip olup, çadır içerisinden kolayça sökülebilir ve harici olarak kullanılabilir. Led barı üzerinde bulunan led'lerin ışık gücü, adaptör üzerinde bulunan ON/OFF tuşları yardımı ile artırılıp azaltılabilir.

    Adaptör: 100V-240Vgiriş, 24V çıkış değerine sahip olup, toplam kablo uzunluğu 4.40 cm’dir. Üzerinde bulunan ON/OFF tuşları yardımı ile ledleri açılıp kapatabilirsiniz. ON tuşuna sürekli olarak ortalama 3 sn. basılı tutulduğunda led'ler yanacaktır. Ledler yandıktan sonra ON tuşuna aralıklı olarak basıldığında led'lerin ışık gücünü artırabilirsiniz. OFF tuşuna aralıklarla basıldığında ışık gücünün azaldığını göreceksiniz. OFF tuşuna ortalama 3 sn. basılı tutulduğunda led'leri söndürebilirsiniz.

    Difüzör: Set içerisinde yer alan difüzör ürün çekim çadırının üst kısmına takılmaktadır. Difüzör sayesinde led'lerden elde edilen ışığın daha yumuşak bir dokuya dönüşümünü sağlayabilirsiniz.

    Işıklı Ürün Çekim Çadırı: Siyah renge sahip olan ve Setin ana gövdesini oluşturan Işıklı (Led'li) Ürün Çekim Çadırı 40x40 ölçülerine sahiptir. İç kısmı aleminyum ile kaplanmış olup, Led'lerden elde edilen ışığı etkin bir şekilde kullanmanıza olanak sağlayacaktır. Çadırın dört tarafıda tamamen kapalıyken, ürünün ön ve üst kısmında bulunan küçük penceler yardımı ile ışık kaybı yaşamadan çekim yapabilir yada ürünün üst ve ön kısmını tamamen açarak da ürün çekimlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

     Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu Ürün Çekimleri İçin El Yapımı Basit ve Ucuz Fotoğraf Çekim Kutusu




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.