Şimdi Ara

Üreten ülke olmanın TEK yolunu açıklıyorum<=====yok mu aksini idda eden?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
17
Favori
7.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Adamlar onu, bunu, şunu yaparak gelişiyor diyenler
    Biz niye yapmıyoruz diyenler
    Şunu kafanıza sokun BİZ DİYE SİZ DİYE BİRŞEY YOK
    Gelişmiş ülkelerde maaşların yüksek olmasının sebebi vatandaşlarına değer vermeleri değildir
    Girişimci ülkesine para sokan insanların çok olmasındandır
    İş veren çok işci az olursa isterse kanun 1 tl asgari ücret desin işci ne derse o olur
    Halkın neredeyse tamamı iyi gelire sahip ve bu paraları ülkeye sokanlar seçimden seçime deişmeyen insanlar olduğunda sizce siyasetin bir önemi kalır mı?
    Demek istediğim örneğin güneş enerjsinin gerçekten karlı ve yararlı olduğunu düşünen arabasını satıp çatısına güneş paneli koysun
    DEVLET ÜRETILEN ELEKTIRIĞİ ALACAĞINI ZATEN VAAD EDIYOR
    Yada işsizlik canınızı sıkıyorsa satın evinizi iş kurun
    İnanın teşvik filan olmadan bile geçinebilirsiniz
    Şanslıysanız para içinde yüzersiniz
    Evet belki torpil olmadan devlet ihalesi filan alınmaz ama bu ülke ekonomisinin çoğu özel sektörün elinde

Hepimiz bitik almanya 1ds den sonra nasıl dünyanın en güçlü ordusunu kurdu diyorsunuz.
    Cevap olarak bazılarınız adamlar önceden de bilime önem veriyorlardı sanayileri iyidi diyorsunuz hayır naziler başa geldiğinde Ülke Hiç birşey üretemez haldeydi.
    AMAAAAAA BEN SAÇMA SEÇİM VAADLERİNDE BULUNMAYACAĞIM ALMANYA ATALARIMIZA HEDİYE EDİLMEDİ. HEP BERABER AZİMLE ÇALIŞARAK ÜLKEMİZİ İLERİ TAŞIYABİLİRİZ
    diyen bir liderin peşinden gittiler

BİZİM ÜLKEMİZİN İNSANI NE YAPIYOR
    SALLA BAŞINI AL MAAŞINI BİR IŞTE ÇALIŞMAK İSTEYİP BENİM PARTİM HİZMET EDER SENİNKİ EDEMEZ MUHABBETİ YAPIYOR

İşsizlik azalmalı deyip Bunu bizzat yapmayı saçma bulmak ne demek?
    Cari açık azaldın deyip bunu bizzat yapmak istememek ne demek

SANDIKTAN GELİŞMİŞ ÜLKE ÇIKMAZ
    MİLLETİ SADECE MİLLETİN AZİM VE KARARLILIĞI KURTARIR

((((Not/ 440cdx isimli arkadaş sürekli yazımdan bir bölüm kopyalayıp, çeşitli veriler yayınlayıp yaptığı yorumlarla hiç birşey
    yapmamak en iyiyisi demeye çalışmaktadır.

İlk başlarda yayınladığı verilerin bu şeklide yorumlanamayacağını yorulamak için gerekli temele sahip olmadığını açıkladım.

Bu açıklamalarıma cevap verememesine ramen yine yazılarımdan bölümler çıkarıp bunu yapmaya devam etmiştir.

İnsanlarda hiç bir şey yapmamanın en iyisi olduğuna inanmak istediklerinden bu kişinin sözlerine kulak asmaktadırlar.

Arkadaşlar bu kişinin verdiği veriler doğrudur ancak yorumu yanlıştır. Verilen bilgi de aslında beni desteklemektedir.

Örn Türkiyede birçok şirket kurulup çoğunun kapanması verisi iş kuranların battığını gösteren veriler le türkiyede batma riskinin çok olduğunu ifade etmiştir

Ancak örneğin bu yat alıp satanların,yapsatçıların vs vs işlerinin iyi olduğunun kanıtıdır.
    Hatta batan şirketlerin büyük bölümü birtakım formaliteler için kurulmaktadır

Evet direk üreticiden dağıtıcıya mal satmak(komisyonculuk) en karlı iştir benimde en sevdiğim iştir ancak bu işler en ufak dalgalanmada hayat kaydırabilir. Ayrıca üretende satanda sen olmadığından ülke içinde bir önemin yoktur.

Gerçekten batanlarda yeterli donanımı olmadan direk bu tarz işlere yönelerek hayatını kaydıran insanlardır

Okuyanlar benim önerilerimi dikkatli okusun küçük çaplı üretim önerilerimi değerlendirsin kârlı olduğunu görecekler zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mırat01 -- 29 Mayıs 2014; 16:22:50 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• Bir ülke gelişmek istiyorsa önce nüfusu kontrol altına almalıdır. Türkiye nin nüfusu şuan artmaya müsait değil, var olanları değerlendirmeye müsaittir ve gelişme yolundadır, bunu değerlendirmek gerek. Peki başbakan neden 3 çocuk istiyor? Nüfusun Artı yönlerini düşündüğü için. Nedir bu artı yönler peki?

- En önemlisi ve gündemi ilgilendiren sonucu: İşçi gücünün artması ve işçiliğin ucuzlamasıdır. Bakınız Çin deki nüfus sayısına ve işçiliğin fiyatına? İşte bu yüzden büyük markalar Çin de işçilik ucuz diye oraya fabrikalarını kurmaya başladılar. Bizde ise Soma ya örnek verilebilir. Bu kadar meşakkatli bi işçiliği ayda 1300 tl ye yapacak adamların olması demek, ülkenin artan nüfusunun işçi fiyatını düşürmek demektir. İşçi sayısının artması olumlu sonuçlarından biri olsada gelişmişlik açısından dengeyi kuramadığımız bi ülke olduğumuz için uzun vaadede sorun teşkil eder. Konuyu açana katılıyorum

• Okumadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir ülkenin gelismisligi o ülkenin insanlarinin hayata bakis açisi ile es degerdir.

eger bir ülkede insanlar, kolay yoldan ve çalismadan para kazanmak istiyorsa o ülkenin gelismesi mümkün olamaz. çünkü öyle bir para kazanma uzun vadede mümkün degil.

amerika, almanya, japonya vs. hangi gelismis ülkeye bakarsaniz bakin insanlarinda bir çalisma azmi göreceksiniz. insanlar çalisarak, alin terleriyle haklari olan parayi kazanma derdindeler. ama gidip afganistan, irak gibi yerlere baktiginizda çalismak yerine adamlarin tarlasina esrar ekip satip kisa yoldan para kazanma derdinde oldugunu göreceksiniz. iste aradaki fark bu.
  • askari den sonra okumadım
  • KONU HER ŞEYİ BAŞKASININ ÜSTÜNE YIKMAYI SEVEN VE HİÇ SORUMLULUK KABUL ETMEYENLERİN HOŞUNA GİTMEDI HERHALDE

NE SORUMLULUK ALABİLİRİM Kİ DİYENLER

SEN EVİNİ SATIP 5-10 KİŞİNİ İŞSİZLİKTEN KURTULMASINI SAĞLAYABİLİRSİN

Haa yapmıyorum dersin o başka
    Ama bu durumda ben işsizlik konusuyla ilgileniyorum diyeceksin
    Benim partim yaptı senin partin yapmadı DEMEYECEKSİN
    Sen kendi payına düşeni yapmadin O KADAR

HER ŞAHSİ SERVET MİLLETİN ALIN TERİNDEN BİR EMANETTİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mırat01 -- 19 Mayıs 2014; 17:57:24 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ǤЅ

Bir ülke gelişmek istiyorsa önce nüfusu kontrol altına almalıdır. Türkiye nin nüfusu şuan artmaya müsait değil, var olanları değerlendirmeye müsaittir ve gelişme yolundadır, bunu değerlendirmek gerek. Peki başbakan neden 3 çocuk istiyor? Nüfusun Artı yönlerini düşündüğü için. Nedir bu artı yönler peki?

- En önemlisi ve gündemi ilgilendiren sonucu: İşçi gücünün artması ve işçiliğin ucuzlamasıdır. Bakınız Çin deki nüfus sayısına ve işçiliğin fiyatına? İşte bu yüzden büyük markalar Çin de işçilik ucuz diye oraya fabrikalarını kurmaya başladılar. Bizde ise Soma ya örnek verilebilir. Bu kadar meşakkatli bi işçiliği ayda 1300 tl ye yapacak adamların olması demek, ülkenin artan nüfusunun işçi fiyatını düşürmek demektir. İşçi sayısının artması olumlu sonuçlarından biri olsada gelişmişlik açısından dengeyi kuramadığımız bi ülke olduğumuz için uzun vaadede sorun teşkil eder. Konuyu açana katılıyorum

Dostum herşeyden önce kültürümüzün devamlılıgını esas almamız gerek.Şu an internetim uygun değil yok buraya koyamıyorum ama google dan türkiyenin ve avrupa devletlerinin nüfus artım hızlarına ve gelecekle ilgili uzmanların seneryolarına bakarsan fikrin değişecektir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dediklerine katılıyorumda evini satıp 5-10 kişiyi işsizlikten nasıl kurtarırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Echoés

Dediklerine katılıyorumda evini satıp 5-10 kişiyi işsizlikten nasıl kurtarırsın

İş kurarak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuardsmanBob

askari den sonra okumadım

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: mırat01

KONU HER ŞEYİ BAŞKASININ ÜSTÜNE YIKMAYI SEVEN VE HİÇ SORUMLULUK KABUL ETMEYENLERİN HOŞUNA GİTMEDI HERHALDE

Haklı olabilirsin ama sen iş kurmasanda diğer büyük şirketler daha da büyüyerek istihdam arttırabilir yine işçinin aleyhine olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: torres_35

quote:

KONU HER ŞEYİ BAŞKASININ ÜSTÜNE YIKMAYI SEVEN VE HİÇ SORUMLULUK KABUL ETMEYENLERİN HOŞUNA GİTMEDI HERHALDE

Haklı olabilirsin ama sen iş kurmasanda diğer büyük şirketler daha da büyüyerek istihdam arttırabilir yine işçinin aleyhine olabilir.

Dolaşımda olmayan parayı nerden bulacaklar?
    Ülkeye ne kadar para sokulur herkes o kadar para kazanır
    Cumhuriyetin ilk yıllarında tekstil fabrikaları kurulmuş bu neye sebep olmuş?
    Şu an o zamanın yüzlerce kat ilerisindeyiz
    Bunun nedeni bu alanda para olduğunu görenlerin bu işe girmesi
    Belirli büklükten sonra şirketler hem devlet açısından hem kendi yöneticileri açısından sorun olur

ANADOLUDA Bİ LAF VARDIR EV TARLA ALDIRMAZ AMA TARLA EV ALDIRIR
    SEN EVİNİ SATMAZSAN O ESKİR
    SATIP İŞ KURARSAN BU BÜYÜKLÜKTE BİR YATIRIMLA 6-7 BİN LİRA KAZANÇ NORMAL SAYILABİLİ
    AYRICA SEYENDE İŞSİZLİK TE AZALMIŞ OLUR

Ama yok ben o riske giremem diyorsan olabilir normladir Peki bu neyi gösterir

Ülkem için canımı veririm sözünü samimiyetle söyleyenlerden olamazsın, daha malını feda edemiyorsun
    Siyaset işilyle ilgilenmen saçma olur, sen azıcık aşım kaygısız başım diyen birisin zaten çok yüksek refah seviyesinde gözün yok

YADA SANDIKTAN GELİŞMİŞ ÜLKE ÇIKCAĞINA İNANAN
    NİŞANTAŞINDA VS TAKILAN ZENGİNLERİN AMERİKAN SOSYETESİNDEN BİLE İYİ YAŞAM STANDARTLARINI İKTIDARLARDAN BAĞIMSIZ OLARAK YAPTIKLARI İŞ SAYESİNDE SÜRDÜRDÜĞÜNÜ GÖREMEYEN
    SAF BİR VATANDAŞSIN

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: torres_35

quote:

Dolaşımda olmayan parayı nerden bulacaklar?
    Ülkeye ne kadar para sokulur herkes o kadar para kazanır
    Cumhuriyetin ilk yıllarında tekstil fabrikaları kurulmuş bu neye sebep olmuş?
    Şu an o zamanın yüzlerce kat ilerisindeyiz
    Bunun nedeni bu alanda para olduğunu görenlerin bu işe girmesi
    Belirli büklükten sonra şirketler hem devlet açısından hem kendi yöneticileri açısından sorun olur

ANADOLUDA Bİ LAF VARDIR EV TARLA ALDIRMAZ AMA TARLA EV ALDIRIR
    SEN EVİNİ SATMAZSAN O ESKİR
    SATIP İŞ KURARSAN BU BÜYÜKLÜKTE BİR YATIRIMLA 6-7 BİN LİRA KAZANÇ NORMAL SAYILABİLİ
    AYRICA SEYENDE İŞSİZLİK TE AZALMIŞ OLUR

Ama yok ben o riske giremem diyorsan olabilir normladir Peki bu neyi gösterir

Ülkem için canımı veririm sözünü samimiyetle söyleyenlerden olamazsın, daha malını feda edemiyorsun
    Siyaset işilyle ilgilenmen saçma olur, sen azıcık aşım kaygısız başım diyen birisin zaten çok yüksek refah seviyesinde gözün yok

YADA SANDIKTAN GELİŞMİŞ ÜLKE ÇIKCAĞINA İNANAN
    NİŞANTAŞINDA VS TAKILAN ZENGİNLERİN AMERİKAN SOSYETESİNDEN BİLE İYİ YAŞAM STANDARTLARINI İKTIDARLARDAN BAĞIMSIZ OLARAK YAPTIKLARI İŞ SAYESİNDE SÜRDÜRDÜĞÜNÜ GÖREMEYEN
    SAF BİR VATANDAŞSIN

Keşke sermayem,evim,tarlam olsa bir iş kurabilsem hak veriyorum sana.

• Adam doğru söylüyor yeniliklerin vs. tabandan gelmesi gerektiğini öğrenmemiz lazım.Artık yenilikleri falan bize baştakiler vermemeli biz kendimiz almalıyız ki değerini bilelim.Aydınlanma halkın içinden doğmalı.

• Hitler iyi konuşmacı harbiden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NEŞELİMEŞEODUNU

Hitler iyi konuşmacı harbiden.

Teşekkürler video için
    Sizden alıntı konusunu da açtım
    Artık hakkınızı helal edin

• quote:

Adamlar onu, bunu, şunu yaparak gelişiyor diyenler
    Biz niye yapmıyoruz diyenler
    Şunu kafanıza sokun BİZ DİYE SİZ DİYE BİRŞEY YOK
    Gelişmiş ülkelerde maaşların yüksek olmasının sebebi vatandaşlarına değer vermeleri değildir
    Girişimci ülkesine para sokan insanların çok olmasındandır
    İş veren çok işci az olursa isterse kanun 1 tl asgari ücret desin işci ne derse o olur
    Halkın neredeyse tamamı iyi gelire sahip ve bu paraları ülkeye sokanlar seçimden seçime deişmeyen insanlar olduğunda sizce siyasetin bir önemi kalır mı?
    Demek istediğim örneğin güneş enerjsinin gerçekten karlı ve yararlı olduğunu düşünen arabasını satıp çatısına güneş paneli koysun
    DEVLET ÜRETILEN ELEKTIRIĞİ ALACAĞINI ZATEN VAAD EDIYOR
    Yada işsizlik canınızı sıkıyorsa satın evinizi iş kurun
    İnanın teşvik filan olmadan bile geçinebilirsiniz
    Şanslıysanız para içinde yüzersiniz
    Evet belki torpil olmadan devlet ihalesi filan alınmaz ama bu ülke ekonomisinin çoğu özel sektörün elinde

Hepimiz bitik almanya 1ds den sonra nasıl dünyanın en güçlü ordusunu kurdu diyorsunuz.
    Cevap olarak bazılarınız adamlar önceden de bilime önem veriyorlardı sanayileri iyidi diyorsunuz hayır naziler başa geldiğinde Ülke Hiç birşey üretemez haldeydi.
    AMAAAAAA BEN SAÇMA SEÇİM VAADLERİNDE BULUNMAYACAĞIM ALMANYA ATALARIMIZA HEDİYE EDİLMEDİ. HEP BERABER AZİMLE ÇALIŞARAK ÜLKEMİZİ İLERİ TAŞIYABİLİRİZ
    diyen bir liderin peşinden gittiler

BİZİM ÜLKEMİZİN İNSANI NE YAPIYOR
    SALLA BAŞINI AL MAAŞINI BİR IŞTE ÇALIŞMAK İSTEYİP BENİM PARTİM HİZMET EDER SENİNKİ EDEMEZ MUHABBETİ YAPIYOR

İşsizlik azalmalı deyip Bunu bizzat yapmayı saçma bulmak ne demek?
    Cari açık azaldın deyip bunu bizzat yapmak istememek ne demek

SANDIKTAN GELİŞMİŞ ÜLKE ÇIKMAZ
    MİLLETİ SADECE MİLLETİN AZİM VE KARARLILIĞI KURTARIR

Arkadaşım süper söylemişsin ama bizim ülkede ne inovasyon var nede girişimcilik ruhu. Bizim ülkemizde para kazanmak zor olduğu için herkes eline geçen parayı mal mülk yapma derdinde. İnan bana sana sonuna kadar katılıyorum. Ama nerden ve ne ile başlayacağımızı bilsek belki şimdi değil ama ilerde bir adım atabiliriz diye düşünüyorum.

• Çoğu yazdıklarına katılıyorum ancak risk alabilmek için mevcut siyasi yapının güvence vermesi lazım. Bizde şuan ki sistem yandaşlar ve karşıtlar şeklinde ilerliyor. Denetimler bile bir silah olarak kullanılıyor. Ne zaman ki insanımız kini nefreti adam kayırmayı rüşveti bir kenara bırakacak. Ne zaman ki bilimin içine dini karıştırmayı bırakacak. Ne zaman hoşgörüye kavuşacak o zaman bizde gelişmeye başlayacağız ancak şuan için bu iyileşeceğine dahada kötüleşiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baris01

Çoğu yazdıklarına katılıyorum ancak risk alabilmek için mevcut siyasi yapının güvence vermesi lazım. Bizde şuan ki sistem yandaşlar ve karşıtlar şeklinde ilerliyor. Denetimler bile bir silah olarak kullanılıyor. Ne zaman ki insanımız kini nefreti adam kayırmayı rüşveti bir kenara bırakacak. Ne zaman ki bilimin içine dini karıştırmayı bırakacak. Ne zaman hoşgörüye kavuşacak o zaman bizde gelişmeye başlayacağız ancak şuan için bu iyileşeceğine dahada kötüleşiyor.

Nişantaşından aldığı 10 bin liralık elbiseyi birkez giyenler de siyasi yapıdan şikayetçi
    Ama yaşam standartları girişimci olmamasını başka sebeplere bağlayan insanlardan daha iyi
    Kendinize dürüstçe sorun ben bu işi gerçekten istiyorum fizibilite raporları hazırlıyorum ama siyasi durumdan dolayı yapamıyorum mu diyorsunuz yoksaa
    Şu an içinizde ufak bir suçluluk duygusu oluştu da onu hemen başkasına sallayım mı dediniz?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: baris01

Çoğu yazdıklarına katılıyorum ancak risk alabilmek için mevcut siyasi yapının güvence vermesi lazım. Bizde şuan ki sistem yandaşlar ve karşıtlar şeklinde ilerliyor. Denetimler bile bir silah olarak kullanılıyor. Ne zaman ki insanımız kini nefreti adam kayırmayı rüşveti bir kenara bırakacak. Ne zaman ki bilimin içine dini karıştırmayı bırakacak. Ne zaman hoşgörüye kavuşacak o zaman bizde gelişmeye başlayacağız ancak şuan için bu iyileşeceğine dahada kötüleşiyor.

Nişantaşından aldığı 10 bin liralık elbiseyi birkez giyenler de siyasi yapıdan şikayetçi
    Ama yaşam standartları girişimci olmamasını başka sebeplere bağlayan insanlardan daha iyi
    Kendinize dürüstçe sorun ben bu işi gerçekten istiyorum fizibilite raporları hazırlıyorum ama siyasi durumdan dolayı yapamıyorum mu diyorsunuz yoksaa
    Şu an içinizde ufak bir suçluluk duygusu oluştu da onu hemen başkasına sallayım mı dediniz?

Nişantaşında ki adamında siyasetten sıkıntılı olması doğal. Zaten o konumdaki bir adam istihdam yaratmıştır ki o konumdadır. Sen bir sürü haksızlık görerek nasıl bir iştah ile sarılacaksın . Bu ülkede insanların bir günde bir yasa ile hakları yendi. Yasa var sana uygulanıyor. Senin doğrudan rakibine uygulanmıyor. Keyfi uygulamalar var bunları görüyorsun. Bazı ihaleleri almayı bırak giremiyorsun bile. Bu kadar şey görüp şevki kırılan insanlara ben saygı duyarım . Zaten bu şartlara rağmen giren bir sürü insanda var onlarada saygı duyarım ancak yurttaşların çözümü siyasetten beklemesi doğaldır. Asli görevlerini eksiksiz yapsalar zaten senin sıraladığın çoğu sorun kendiliğinden yok olacak.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.