Şimdi Ara

Üreten ülke olmanın TEK yolunu açıklıyorum<=====yok mu aksini idda eden? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
248
Cevap
17
Favori
7.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    peki nedir bu karlı iş?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatlum27

peki nedir bu karlı iş?

Barış01 ile anlaşarak
    Kedi köpek maması yada balık çiftlikleri için yem üretebilirsin
    Bende yurt dışına açılmanızı sağlarım
    Donamımhaber ihracatcılar odasını kurarız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mırat01 M kullanıcısına yanıt
    hadi yapalım deyince oluyor mu?
    bu kadar basit mi?
    destek nereden?
  • quote:

hadi yapalım deyince oluyor mu?
    bu kadar basit mi?
    destek nereden?

Bu konu devletten birşey beklemeyin kendinizi kurtarın devleti kurtaracak olan biryelerin kendini kurtarmasıdır konusu
    Destek yok vergi çok
    Ama para varsa evet o kadar kolay

20 yaşında bir insan parası olmadan nasıl devleti kurtaracak?
    bu konuda herhangi bir destek yok mu devletten ve neden bu iş?
  • quote:

Yukarıda barıs01 e önerdiğim işe bakarak neden bu iş olduğunu anlayabilirsiniz
    Ülkede herkes ev bark ölü yatırım olarak ne varsa herşeylerini girişimcilik maksadıyla kullansalar
    20 yaşında bir genç olarak patronunuza eliki sallasam ellisi deyip tam olarak istediğiniz olmasada daha insani şartlarda yaşayabilirsiniz
    İnsanı girişimci olmadan devlet amuda kalkıp alkış çalsa yine birşey deişmez

25 yaşında 2 yabancı dil bilen 5 yılı yurt dışı olmak üzere 10 yıl iş tecrübesi olan tsk da ve fransız yabancı lejonunda askerliğini yapmış bekar mühendis olmayan iş bulamaz

doğru çalışmayı çok seviyorum sadece fikrim yok ve tabi ki destek gerekiyor.
    büyük fabrikalar kurup üretim yapmak istiyorum, ama ne?
    ve tek olmaz bence
  • quote:

doğru çalışmayı çok seviyorum sadece fikrim yok ve tabi ki destek gerekiyor.
    büyük fabrikalar kurup üretim yapmak istiyorum, ama ne?
    ve tek olmaz bence

Sermaye nedir?(sadece meraktan)

bu soruyu sormasaydın keşke, sermaye yok.
    ne sermayesi? 20 yaşında, işçi bir insandan bahsediyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mırat01
    SANDIKTAN GELİŞMİŞ ÜLKE ÇIKMAZ
    MİLLETİ SADECE MİLLETİN AZİM VE KARARLILIĞI KURTARIR

akp ci değilim ama bu sözü ayakta alkışlıyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

quote:

SANDIKTAN GELİŞMİŞ ÜLKE ÇIKMAZ
    MİLLETİ SADECE MİLLETİN AZİM VE KARARLILIĞI KURTARIR

akp ci değilim ama bu sözü ayakta alkışlıyorum..

Ama tezatlık bildiren bir söz olduğuna göre ben akp ci oluyorum
    Bence sen sözü birdaha oku
    O söz siyasileden birşey beklemeyin anlamında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mırat01 -- 20 Mayıs 2014; 16:43:56 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

Ülkede herkes ev bark ölü yatırım olarak ne varsa herşeylerini girişimcilik maksadıyla kullansalar
    20 yaşında bir genç olarak patronunuza eliki sallasam ellisi deyip tam olarak istediğiniz olmasada daha insani şartlarda yaşayabilirsiniz

25 yaşında 2 yabancı dil bilen 5 yılı yurt dışı olmak üzere 10 yıl iş tecrübesi olan tsk da ve fransız yabancı lejonunda askerliğini yapmış bekar mühendis olmayan iş bulamaz

Yem işi komplike bir iş. Pres makinası var . Ham madde temini var en az 2 milyona yakın gömmen lazım o iş bizi aşar. Şuan düşündüğüm bir kaç proje benimde var bu kürk olayıda ilginç geldi. Araştıracağım onuda . Onun dışında konu ile ilgili görüşlerimi söyledim. Her şey devletten beklenmez eyw ancak devlet üstüne düşenlerin çok büyük bir kısmını yapmazsa sıkıntı doğar. Bizim ülkede bir lider toplumu yani illaki bir lider bekliyorlar. Bugünlerde olduğu gibi o liderede sıkı sıkı sarılıyorlar . Her toplum farklıdır yapacak bişey yok.

Ancak durum böyle diyede kimse kendi geleceğini şansa bırakmasın. Herkes yapabileceğinin en iyisini yapsın. Şahsen ben öyle yapıyorum.

• fakirliğin lüzumu yok. herkes kredi çeksin ,zengin olsun
  • bugüne kadar gördüğüm en faydalı konulardan bir tanesi. Ben sürekli söylüyorum bunu, yattığı yerden işsizlik var ihracat yok hükümet ülkeyi batırıyor gibi 5 yaşındaki çocuk aklıyla hareket edenlere sesleniyorum. Ben mühendis olarak kendi adıma ülkemin gelişimine katkı sağlamak için çalıştığım firmanın sahibi ile enerji alanında 4 tane patent başvurusu yaptım, kendisi çok ileri görüşlü bir insan ve inanın tek düşündüğü para değil, Türkiye adına bir şeyler yapmak ve kendi adına da birşeyler başarmaktan keyif alıyor. Son yıllarda devlet girişimcilere inanılmaz destek veriyor, eğitimden tutun arge çalışmalarına yurtdışında reklam desteğine kadar, ama kaç kişi haberdar bunlardan?? Siz ülke kötüye gidiyor diyerek dişinizi tırnağınıza takıp eylem yapmaya, halkın çoğunluğuyla seçilmiş hükümeti devirmeye kendi görüşünüzden olan partileri iktidara getirmeye çalışadurun, biz de ülkemizi daha ilerilere taşımak için yeni buluşlar yeni ürünler ile üretimi ve dolayısıyla ihracatımızı artırmak için uğraşalım.

Ben sağ görüşlü bir insanım ancak A partisi B partisi umrumda değil, ister sağ ister sol hangi parti iktidar olursa olsun ancak üretimi ve ihracatı teşvik etsin, kim ne derse desin Ak Parti bunu gayet başarılı şekilde yürütüyor birçok kanaldan teşvikler alınabiliyor, kobilere sorun Akp ye karşı da olsa bu imkanların son yıllarda nasıl arttığını inkar edemez.

Sonuç olarak lafla peynir gemisi yürümüyor arkadaşlar, üretimin azlığından işsizlikten yoksulluktan mı şikayet ediyorsun, bunu çaresi orda burda eylem yapıp hükümeti suçlamak değil o değerli vakitleri yeni buluşlar icatlar üreterek bunları üretime dökerek ve ihracatı artırarak kullanmaktır,herkes bu bilinçte olsa bakın nasıl zenginleşiyor ülkemiz, suç o parti bu partide değil Hepimizde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kafayiko -- 20 Mayıs 2014; 17:24:34 >

• quote:

ister sağ ister sol hangi parti iktidar olursa olsun ancak üretimi ve ihracatı teşvik etsin, kim ne derse desin Ak Parti bunu gayet başarılı şekilde yürütüyor birçok kanaldan teşvikler alınabiliyor, kobilere sorun Akp ye karşı da olsa bu imkanların son yıllarda nasıl arttığını inkar edemez

Bir yerde sorun var ama nerede ?

Üstat, akp nin iktidara geldiğinden beri nasıl ithalat manyağı olduığumuzu, ithalatın rekorlar kırdığını, ve inşaat gibi reel anlamda üretimin olmadığı alanlarda şişme olduğunun
    farkına varamadıysanız ve mühendisim diyorsanız bayağı şaşırırım.

Fazlasıyla ithalat manyağı olmuş ve üretenin enayi yerine düştüğü bir ülkede olduğumuzu farkedemediniz mi ?

Başbakan avm, residence projelerinde açılış yaparken görmüşüzdür ancak nedense fabrika açılışlarında gördüğümüzü hatırlamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris01

quote:

quote:

Yem işi komplike bir iş. Pres makinası var . Ham madde temini var en az 2 milyona yakın gömmen lazım o iş bizi aşar. Şuan düşündüğüm bir kaç proje benimde var bu kürk olayıda ilginç geldi. Araştıracağım onuda . Onun dışında konu ile ilgili görüşlerimi söyledim. Her şey devletten beklenmez eyw ancak devlet üstüne düşenlerin çok büyük bir kısmını yapmazsa sıkıntı doğar. Bizim ülkede bir lider toplumu yani illaki bir lider bekliyorlar. Bugünlerde olduğu gibi o liderede sıkı sıkı sarılıyorlar . Her toplum farklıdır yapacak bişey yok.

Ancak durum böyle diyede kimse kendi geleceğini şansa bırakmasın. Herkes yapabileceğinin en iyisini yapsın. Şahsen ben öyle yapıyorum.

Hesaplarım göre asıl verimi 2. Nesilden oluşan bir çiftlik kurmak isterseniz yaklaşık 300(5hayvan) ailelik bir çiftlik kurabilirsiniz
    Kazanç elde etmeye başladığınızda cironuz yaklaşık 300k$ olacak yanlış hesaplamadıysam.
    Ancak şöyle birşey var sizin kazanacağınız paraların tamamı yabancılar verecek
    Ama sizin yem kira masraflarınız bizim insanımıza gidecek
    Ülkenin karı ne 300k$
    Gsmh ülkede üretilen malların ve HİZMETLERIN toplamıdır
    Örn kişi başına ihracatımız 2k küsür fakat milli gelir 10k
    Yani ülkeye para sokulduktan hizmet sektöründe döndürülür
    Ve ülkeyen giren 1 birim para 5 birim gsmh eder

300K*5 /40k(amerikadaki kişi başı milli gelir)
    37 kişinin milli gelirini o seviyeye çıkartabilirsiniz

feda edilen 4 ev parası karşılığında alınanlar ne de çok

• quote:

bu soruyu sormasaydın keşke, sermaye yok.
    ne sermayesi? 20 yaşında, işçi bir insandan bahsediyoruz.

http://www.pigempazarlama.com/promosyondetay-387/toptan-tisort.html

Kardeş kurtlukta kanun düşeni yemektir demişler.
    Allah ne verdiyse berkin elvan,rabia filan yardıracaksın.

haha hayır tabi ki
    bu kadar basit olamaz
  • Yaziklarina katiliyorum.Uzun zaman sonra güzel bir noktaya parmak basmissiniz ama şuna katilmiyorum askeri ücretle çalışan evli ve cocuğu olan bir adam napacak evi bile kira.neyi saticak ne güvence saglayacak.issizligin olduguna ben pek inanmiyorum bizim insanımız okumaz etmez ve iş seçer.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duglas

Yaziklarina katiliyorum.Uzun zaman sonra güzel bir noktaya parmak basmissiniz ama şuna katilmiyorum askeri ücretle çalışan evli ve cocuğu olan bir adam napacak evi bile kira.neyi saticak ne güvence saglayacak.issizligin olduguna ben pek inanmiyorum bizim insanımız okumaz etmez ve iş seçer.

Az önce 4 ev parasının 37 kişi için milli geliri 40 bin dolar seviyesine çıkarabileceğini kanıtlamıştık
    (gerçi kanıt sayılmaz hesap hatası olabilir biraz da kabataslak hesaplamıştım )
    Yani herkesin yapmasına gerek yok aslında

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.