Şimdi Ara

UPS yi pikniğe götürüp çay yapmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konuyu nereye açayım diye düşünmedim değil. neyse ben bir ups cihazı alsam su ısıtma sırasında 1800watt hafif ayarda sıcak tutarken 200watt kullanan çay makinesini çalıştırır mı? hangi ups kaç saat çalıştırabilir?

• quote:

Orijinalden alıntı: Hadeuweeo-Nyuseu

konuyu nereye açayım diye düşünmedim değil. neyse ben bir ups cihazı alsam su ısıtma sırasında 1800watt hafif ayarda sıcak tutarken 200watt kullanan çay makinesini çalıştırır mı? hangi ups kaç saat çalıştırabilir?

Abi öyle yapacağına piknik tüpü götürsene

Şaka bir yanada ben 1kw lık ups cihazına bir hafta önce kettle bağladım deneme amaçlı, düğmesine basar basmaz ups otomatik kapandı. Yani yanlız değilsin bende merak ettim bu konuyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 6 Nisan 2015; 15:26:06 >

• Çay makinası kaynatma moduna geçtiğinde anlık 1800-2000 watt civarı enerji çeker. O andada ups aşırı yükten kapatır kendini. Yani olmaz o iş, ancak dolap formundaki 5-10 kw lık bir ups olacakki o anlık çektiği gücü karşılayabilsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 6 Nisan 2015; 15:35:17 >
  • Piknik tüpü veya termos kullan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normal güç tüketimi yüksek olan ve ilk açılışta yüksek akım çeken hiçbir üniteyi UPS ile kullanmayın
    Ya da inrush current limiter ile ancak kullanabilirsiniz.

Nedir bu inrush current (anlık yüksek akım) google görseller amca der ki:
    https://www.google.com.tr/search?q=surge&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=Mo4iVbKtC8vsO6GNgIgJ&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1680&bih=909#tbm=isch&q=inrush+current

Peki nedir bu şekilde başlangıçta anlık yüksek akım çeken cihazlar:
    Kompresör motorlu tüm cihazlar.
    Motorlu tüm cihazlar.
    Filamentli lambalar
    Isıstma cihaları

Aslında hemen her cihazın (içinde transformatör ve kapasitör barındıran) in rush current'ı vardır, ama çekilen akımın normalin kaç katı olduğu, ve kullanılan cihazın normal akım (Ya da watt) değerinin ne olduğu önemlidir.
    Yoksa bir adaptör bile bu şekilde inrush current çeker, ama hepi topu bir kaç watt olduğu için UPS için sorun teşkil etmez.
    Ama herhangi bir su ısıtıcısının normal güç değeri bile kilowatt ile ifade edileceğinden UPSler için sorun yaratacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suphion -- 6 Nisan 2015; 16:57:54 >

• sakami bu konu.yok yeri konusunda demiyorum konunun icerigi saka gibide.

• Yurdum insanı vakası.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İhtiyacın olan UPS değil çanak anten ve yapışkanlı aliminyum folyo geçen yaz denemiştim öyle bir kaynatıyor ki suyu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 7 Nisan 2015; 2:06:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The.ApoLLo

quote:

konuyu nereye açayım diye düşünmedim değil. neyse ben bir ups cihazı alsam su ısıtma sırasında 1800watt hafif ayarda sıcak tutarken 200watt kullanan çay makinesini çalıştırır mı? hangi ups kaç saat çalıştırabilir?

Şaka bir yanada ben 1kw lık ups cihazına bir hafta önce kettle bağladım deneme amaçlı, düğmesine basar basmaz ups otomatik kapandı. Yani yanlız değilsin bende merak ettim bu konuyu

1kw mi 1kva mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Castle Bravo -- 7 Nisan 2015; 2:11:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: false shepherd

quote:

Orijinalden alıntı: The.ApoLLo

quote:

1kw mi 1kva mı?

1 kva dostum yanlış yazmışım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The.ApoLLo -- 7 Nisan 2015; 13:01:06 >

• Piknik tüpünün üstüne steam generator (boiler) koyup elektrik üretmeye çalışsam?
    Aha işte böyle bi şey UPS ile çay demlemek

Not: benim tercihim, eğer olayın içinde mangal varsa, kömür+alinyon(*) çaydanlık olurdu

(*): alüminyum

• rabitelli kullanıcısına yanıt
    Beyler, çaydanlık dediğin böyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 7 Nisan 2015; 18:34:29 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çaydanlık iyi de görseli SImage yapsan iyi olur, mobil girenlerin ekranı senin foto ile çörtledi şindi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.