Şimdi Ara

UPS NASIL BAĞLANIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
16.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • POWERFUL UPS PL-600 model kesintisiz güç kaynağı satın aldım. İlk defa güç kaynağı kullandığım için bir konuda bilgi almak istiyorum. 19 inç LCD monitör ve masa üstü bilgisayar kullanıyorum.UPS'nin elektrik kablosunu prize taktım.4 adet yeri olan ara kablonun ( dörtlü priz) fişini de UPS'nin arkasındaki çıkış yuvasına taktım. Bilgisayarın ve LCD monitörün kablolarını da ara kablo üzerindeki yerlere taktım. Klavuzda UPS çıkışlarına uzatma kablosu bağlamayın diyor. Bu şekilde kullanmamaın bir zararı var mı? Kurulumu doğru yapmış mıyım?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Kurulumdan önce UPS'i tek başına uzun bir süre prizde tutup şarj etmeniz iyi olurdu (tabi yapmadıysanız)

Onun ışında bağlantınız temiz görünüyor, UPS'in kendi ana güç kablosu prizde olucak diğer bileşenlerinizde UPS'e bağlanıcak direk olarak, bende de ekran,kasa ve modem bağlı, sorun yok yani bağlantınızda, yazılımı geldiyse kutuda kurup onu windows üzerinden de bilgilerini alabilirsiniz yük durumu ve voltajlar hakkında.
  • quote:

Orjinalden alıntı: LEON-X

Kurulumdan önce UPS'i tek başına uzun bir süre prizde tutup şarj etmeniz iyi olurdu (tabi yapmadıysanız)

Onun ışında bağlantınız temiz görünüyor, UPS'in kendi ana güç kablosu prizde olucak diğer bileşenlerinizde UPS'e bağlanıcak direk olarak, bende de ekran,kasa ve modem bağlı, sorun yok yani bağlantınızda, yazılımı geldiyse kutuda kurup onu windows üzerinden de bilgilerini alabilirsiniz yük durumu ve voltajlar hakkında.

Üstad doğru söylemiş.UPS'i önce modeline göre 8-16 saat arası şarj etmelisiniz.Kitapçığında yazar zaten. Ben de Keysmart UPS kullanıyorum.Kasa,Lcd (17'') monitör ve modem bağlı.Bulunduğum yerde ani elektrik kesintileri çok oluyor.Eskiden bir anda elektrik kesilince bilgisayar da kapanıyordu.Şimdi çok rahatım.Yaklaşık 10 dk.idare ediyor,ayrıca voltaj değişikliklerine karşıda koruyor.(180-270Volt arası).
    Denge sağlıyor yani.Dikkat edilmesi gereken nokta,UPS'e bağlanacak olan aletlerin,UPS'in gücünü aşmaması.Kolay gelsin...

• Hazır konu açılmışken bende birşey öğrenmek istiyorum. Ofiste kullandığımız ups elektrik kesilir kesilmez 3-5 sn içinde kapanıyor. Eski bişey. Daha önce yine böyleydi içinden bişey değiştirdiler düzelmişti. Teknik servis elemanı ups in arkasındaki mandalı (on/off) hiçbir zaman kapatmayın demişti ama bizim patron yangın çıkar korkusuyla her akşam ups in gücünü kestiriyor. Buda ömrünü azaltır mı?
  • aküsü bitmiş. aküyü değiştirmeniz yeterli. ayrıca sürekli açık kalması akünün ömrünü azaltır diye biliyorum. mesela ben sadece pc yi açacağım zaman psu yu açıyorum ve pc çalışırken de dolum oluyor yani pc yi kapattıktan sonra psu yu açık tutmanın bi mantığı yok. 3 yıl bu şekilde kullandım ve akü ömründe pek azalma olmadı.
    quote:

Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR

Hazır konu açılmışken bende birşey öğrenmek istiyorum. Ofiste kullandığımız ups elektrik kesilir kesilmez 3-5 sn içinde kapanıyor. Eski bişey. Daha önce yine böyleydi içinden bişey değiştirdiler düzelmişti. Teknik servis elemanı ups in arkasındaki mandalı (on/off) hiçbir zaman kapatmayın demişti ama bizim patron yangın çıkar korkusuyla her akşam ups in gücünü kestiriyor. Buda ömrünü azaltır mı?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Regülatör Nasıl Bağlanır?
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.