Şimdi Ara

Regülatör Nasıl Bağlanır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
27.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar bir regülatör aldık 500 ytleye monofaze servo tam otomatik akşam bağlantısını şu şekilde yaptık sigorta kutusuna gelen voltajı regülatörün girişine taktık çıkıştan aldığımızıda eve verdik ve topraklamayı bağladık ancak elektrik gelmesine rağmen regülatörün ne ışığı yandı nede volt göstergesi kıpırdadı acaba nerde yanlış yağmış olabiliriz? anahtar regülatör konumunda ve sigorta açık....

teşekkürler...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Evlerde ve işyerlerinde elektrikli cihazları aşırı gerilim ve voltaj dalgalanmalarından korumak için kullanılan regülatörlerin doğru şekilde bağlanması önemlidir. İşte regülatör bağlantısı için adım adım bir rehber:

Malzemeler:

• Regülatör
    • Elektrik kabloları
    • Tornavida

Monofaze Regülatör Bağlantısı:

1. Regülatörün "Giriş" terminallerine elektrik tesisatından gelen canlı (faz) ve nötr kabloları bağlayın.
    2. Regülatörün "Çıkış" terminallerine elektrikli cihazların bağlanacağı canlı (faz) ve nötr kabloları bağlayın.
    3. Regülatörün topraklama terminaline topraklama kablosunu bağlayın.

Voltaj Regülatörü Bağlantısı:

1. Voltaj regülatörünün "Giriş" terminallerine elektrik tesisatından gelen canlı (faz) ve nötr kabloları bağlayın.
    2. Voltaj regülatörünün "Çıkış" terminallerine elektrikli cihazların bağlanacağı canlı (faz) ve nötr kabloları bağlayın.
    3. Voltaj regülatörünün topraklama terminaline topraklama kablosunu bağlayın.

Önemli Notlar:

• Elektrik tesisatı üzerinde çalışırken her zaman güvenlik önlemlerine uyun ve elektrik kesintisinden emin olun.
    • Regülatörün kullanım kılavuzunu dikkatlice okuyun ve bağlantı şemasını takip edin.
    • Farklı regülatör modelleri için bağlantı şemaları değişebilir, bu nedenle özel regülatörünüzün talimatlarını izlemek önemlidir.
    • Regülatörü suya veya aşırı neme maruz bırakmayın.
    • Regülatörü yetkili bir elektrikçi tarafından kurdurun ve düzenli olarak kontrol ettirin.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orjinalden alıntı: NoDRaC

Merhaba arkadaşlar bir regülatör aldık 500 ytleye monofaze servo tam otomatik akşam bağlantısını şu şekilde yaptık sigorta kutusuna gelen voltajı regülatörün girişine taktık çıkıştan aldığımızıda eve verdik ve topraklamayı bağladık ancak elektrik gelmesine rağmen regülatörün ne ışığı yandı nede volt göstergesi kıpırdadı acaba nerde yanlış yağmış olabiliriz? anahtar regülatör konumunda ve sigorta açık....

teşekkürler...

aldıgınız yer kurmak zorunda o kadar para vermişsiniz
  • http://img477.imageshack.us/img477/7325/baglamapg2.gif

bu sekilde bağladık arkadaslar nasıl yanlısmı bağlamışız lütfen yardım
  • Hayırlı olsun...500 lira vermişsin 10 lira daha ver evinin yanında sagında solunda bir elektrikçi var. Çagır baglasın...Kendini yada evini yada evindeki beyaz eşyaları düşün.... Oda sebeplenmiş olur üç kuruş kazanır....
  • 10 liraya gelseler hemen veririz en az 30 40 ytle isterler ayrıca biz burda birşeyler öğrenmek istiyoruz nie herkes bukadar kasıyorki yok elektrikci cagır bilmemne bozulan düğmeyede elektrikci cagırırız sokaktan para kazanıyoruz sanki...
  • arkadaşlar bizde de regülatör var nasıl bağlanıyor.arkadaşın sekilde gösterdiği gibi bağladık çalışıyor ama elektrik voltajında bir değişiklik yok....bilen varsa şekilde anlatırsa sevinirim şimdiden teşekkürler....:-)
  • selam arkadaşlar, evde hassas bir cihazım var. onun için bir regülatör aldım ama içinden bağlantısını nasıl yapacağıma dair bir şema çıkmadı. az çok tahmin ediyorum ama yanlış bir şey yapmamak için bilgisi olan arkadaşlara sorayım dedim?
    faz inputtan girip, outputtan çıkacak onu anladım ama nötr olayını anlayamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ecevahir -- 24 Mart 2014; 12:36:52 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Şalter Nasıl Bağlanır
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ecevahir kullanıcısına yanıt
    Kuvvet muhtemel olayı halletmişsindir ama ben genede yazayım...Belki başkasının işine yarar....

Notr ortak uçtur arkadaşlar... Giriş Notr ile Çıkş Notr birleştirip klemense ortak girersiniz...

İnput Notr=Giriş
    Output Notr= Çıkış
  • Arkadaki c harfi düştü satın alabileceğim bir yer var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.